Krit - ko je bio?

Crkva Agios Nikolaos usred mora u mestu Kalives pored Hanje

Georgioupolis01a.jpg

Wow ova plaza Almiros izgleda fenomenalno!!! Kakva je povezanost Agiosa sa recimo ovom plazom i ostalim delovima Krita sto se tice autobusa? :)

Postoji gradski autobus, koji staje tačno ispred plaže. Cena karte je 1.20 eur. Vozaču kažite da idete u Hotel Almiros, zato što je plaža velika, i pokrivaju je čak dve autobuske stanice. Bolji je ulaz od hotela.
Po meni je ipak bolje rešenje ići peške, jer se može doći do plaže betoniranom stazom pored mora. Usput imate nekoliko lepih uvala gde se možete okupati.

Pozdrav. Planiramo da ove godine u septembru letujemo ja i devojka na Kritu. Imam nekoliko pitanja pa ako je neko raspolozen da mi odgovori...:P
Koji mesto savetujete za bazu? Planiramo da iznajmimo auto, naranvo, pa nas zanimaju cene npr. Matiza i slicnih. Kakve su cene po restoranima? :lol:

Sada sam proverila - medjunarodna vozačka dozvola mi traje do 2009. godine.

A, reci mi da li znaš da li se plaža ispred hotela Coral na Ag. Nicolaus plaća? Negde sam pročitala da se plaća 7,5 eur po danu - da li tu spadaju i ležaljke i suncobrani ili ne?

Hvala puuuuno na svim odgovorima!!!! :heart:

N I J E D N A plaža na Kritu se ne plaća !

More i obala je vlasništvo države i NE MOŽE da se proda niti zakupi.

Oni koji postavljaju ležaljke i suncobrane, plaćaju državi rentu za to.

Ali .... plaža i dalje ostaje besplatna.

Jednostavno, dođeš na plažu sa SVOJIM, suncobranom, peškirom, dušekom, ležaljkom....ne samo da ti ne mogu naplatiti, nego te neće ni mrko pogledati. Tvoje je tvoje, a obala NIJE njihova ....

7,5 je visoka cena, ali s obzirom da je to jedna od dve plaže u samom centru....dobro....može im se.
Ali, u svakom slučaju, to nije ulaz na plažu nego zakup dve ležaljke i jednog suncobrana za ceo dan.

A, kakvi su im vodeni parkovi? Čini mi se da ima dva. Koji je bolji, pošto su, koliko su udaljeni od Ag.N. isl.

Moj maleni je bio oduševljen onim na Krfu, pa sam mu obećala da ćemo i ove godine ići samo u neki drugi. ;)

Ja nisam bila u onom kod Hersonisosa, koji ti je bliži, bila sam samo u Limnoupolisu kod Hanje, koji je zvanično NAJPOSEĆENIJI waterpark u Evropi !

Mislim da tu svakako nije neka razlika, svi oni imaju iste sadržaje.

Ne znam cene, pošto ja ništa ovde ne plaćam, osim u samousluzi. Svi me poznaju i pošto sam Srpkinja, nema šanse da mi neko nešto naplati, čak ni gradski autobus. I taksisti me voze upola cene.

Mislim (!?) da je celodnevna ulaznica 13 evra za odrasle, a 7 za decu iznad 5 godina, a ispod 5 ne plaćaju ništa ...Postoji i poludnevna karta, kad dođete kasnije. Možda lupam, pitaću sutra telefonom, ako nekog ima jer otvaraju početkom maja....Jedno vreme je bilo nedeljom besplatno...proveriću i to ....

'ku noć ....

Evo, konačno našla portira ....(Otvara se 05-tog maja)

Radno vreme Limnoupolisa je od 10-18.
Ulaznica za ceo dan je za odrasle 15, za decu od 6-12 godina 10. Ispod 6 besplatno.
Ulaznica za pola dana .... (posle 15) je odrasli 10, deca od 6-12 plaćaju 7 eur.
Kaže da ako dođete malo kasnije (16) , obično ne naplaćuju, pogotovo ako ne ličite na strance, a dva sata je dovoljno za provod, osim za decu ......

chania-waterpark.jpg

Postaviću ja i uputstva za automobiliste....nije to baš tako lako naći ....

Ove tačke što vidite okolo su stabla limuna, zato se i zove Limno.

Ima i odlična karting staza u neposrenoj blizini, ako ti je dete malo starije, pa još muško .....

Onda možete da napravite sjajan celodnevni ugođaj za decu.

Pisaću....idem da probam da spavam, radim večeras....

Pozdrav !

Hmmm.....25 - tog avgusta se vraćaju Grci u Atinu, i od tada je moguće naći smeštaj.

No, još uvek pod uticajem euforije, stanodavci i u početku septembra drže relativno visoke cene.

Računajte kao realno 40 eur dnevno za studio apartman do 40 kvadrata veličine. I to u samom gradu. U manjim mestima u okolini je skuplje.

Uzeću slobodu da ti odgovorim, pošto Galini verovatno neće ....

Bez uvrede, ali GDE nađe baš 8 eur ?

Ne naplaćuje se po osobi, nego po apartmanu. Briga njih, može vas biti i 20.

Mislim da po toj ceni nećeš uspeti naći. Minimum za studio je 30 eur dnevno.I to u većim mestima, znači samo Hanja i Iraklio ( Koji nikome ne preporučujem, čak ni da troši vreme da ga vidi, a kamoli da tamo letuje).

Plus imam jedno praktično pitanje. Kako misliš da na licu mesta iznajmiš studio ako ne znaš Grčki ? Time se agencije ne bave, rade samo hotele. Reklame nema nigde. Ne postoji ono ''Zimmer Frai'' na kućama. Znači, moraš da ideš od kuće do kuće i da pitaš, a dočekaće te baba koja ne zna ni da broji na engleskom.

Jedini način ti je da kupiš lokalne novine i da nađeš nekoga ko će da zove telefonom i da pita umesto tebe ....

Dakle odluka je pala na krit ove godine pa stoga par pitanja.

1.Cena rent a kara u periodu pocetak sredina jula neki najmanji auto
2. smestaj gianna studiji na plazi preko k.......a ( jel bio neko) u heraklionu ( amudara)
3. cene hrane po restoranima od do u globalu
4. Planiram da obidjem i desni deo i levi deo koliko stignem pa jel to izvodljivo za 12 dana onako relaksirano, uz kupanje ovde onde zadrzavanje po 2 -3 sata. Vracao bih se nocu da prespavam u pomenuti smestaj ( naravno pre spavanja neka setnja po gradovima)

pocelo je i to bas....nego,ima li u Sfakia enikiazomena domatia? dosao bih na jesen sa decom.imam zelju da vidim "crnokosuljase".jesu li tako strasni kako ih predstavljaju(tatjana stefanidou ih napravi baba-rogama)

Jesu ludi u P.M. ali neće valjda NAS da diraju ???

Prvo smo još luđi od njih, a drugo, znaš i sam ne treba da ti pričam ....vole nas NAJSTRAŠNIJE
Kao ona naša priča, NAS I RUSA 200 miliona ....

Čućemo se , ali ako misliš jesen kad već počne školska godina....nemaš nikakvih problema dobićeš apt. za 15 eur odmah posle 15-tog septembra kad se isprazni

Jesu ludi u P.M. ali neće valjda NAS da diraju ???

Prvo smo još luđi od njih, a drugo, znaš i sam ne treba da ti pričam ....vole nas NAJSTRAŠNIJE
Kao ona naša priča, NAS I RUSA 200 miliona ....

Čućemo se , ali ako misliš jesen kad već počne školska godina....nemaš nikakvih problema dobićeš apt. za 15 eur odmah posle 15-tog septembra kad se isprazni

zato i pitam za jesen....kad grci mole da im udjes u app a kod vas je sezona do oktobra.cujemo se....na skype sam....

Back