Krit - ko je bio?

govorim engleski jezik..... decko malo slabije, ali naucice
on trenira fudbal, pa je mislio ako moze da pokusa da upadne u neki njihov klub
sto se mene tice... stvarno nemam ideju sta bih radila

Nemoj da se ljutiš, ali kako misliš da ti neko odgovori na pitanje da li ima posla, ako ne kažeš šta znaš, i pre svega želiš da radiš ?

Za neke delatnosti posla ima uvek, za neke SAMO u određenom periodu ..

Da li su sobe u Apladas beach hotelu u Chania na Kritu u suterenu suvise hladne za malu bebu i da li postiji potreba za doplatu za sprat, i da li na toj plazi duva vetar?

A da li govoriš o Apladas Beach hotelu u Plataniasu. pored Hanje (cca 15km).
Dvoumim se zato što je to često ime za hotele, a iskreno, ne znam da ima neki sa tim imenom u Hanji.

Ako je to ovaj hotel ....mogu da ti kažem sledeće ....

19218242_500x500_9bde5a19384bc0626ff3000e9eec3fdb.jpg

Hotel je na izlasku iz Platanjasa, prema Kolimbariju. Ima nominalno 4 zvezdice, mada spolja ne izgleda atraktivno. Međutim, unutrašnjost i usluga je VRHUNSKA. Nalazi se na samoj plaži, ima kompleks bazena.

Tu ima najmanje vetra, pošto je na ćošku sprud koji štiti od njega, jer vetar dolazi uvek sa zapada.

Negativna stvar je to što se u neposrednoj blizini uliva reka Jordanos u more, pa je more malo hladnije, a ima i dosta komaraca.

Što se tiče tvog glavnog pitanja, mislim da nema potrebe da se seliš na sprat, pošto je na Kritu uvek, ne dovoljno, nego čak i PREVIŠE toplo. Po mom mišljenju su sobe u suterenu premija u odnosu na one na spratu. Ja živim u suterenu, i svi od gore ceo dan vise kod mene jer im je gore pretoplo ...

Ma nije to tako drastično hladnije, reka je cca 500 metara daleko, i ne oseća se toliko da je hladnije more u priobalju, tu se more brzo greje. Plus što to i nije neka velika reka, jedino nabuja kada pada kiša, inače se može pregaziti.

Okolina je mirna, put je sa druge strane hotela, pa se u dvorištu ne čuje buka. Tražite sobu sa pogledom na more, odnosno ne mora biti pogled, samo da je sa te morske strane.

nisam bio u apladasu, ali mi se čini da je u pitanju odličan odnos cena/kvalitet, pogotovo kad ga uporediš sa cenama ostalih hotela. pazi, u junu oko 500E po osobi sa avionom bez taksi, na obali u platanjasu, 10km od hanje... pa toliko koštaju hoteli na halkidikiju u nigdini...nemoj krivo da me shvatiš, volim ja halkidiki, ali tamo nema grada kao što je hania...hteo sam i neku lepu sliku da zakačim, ali ne radi server

Dakel, tema je predivna!

Mislim da ste me nagovorili da ovog leta odemo na Krit. Već nekoliko dana sam na netu i mislim da sam izabrala Agios Nikolaos - Hotel Coral.

Da li je neko bio možda tamo? Meni na slikama izgleda ok, a i čitala sam na tripadvisor da su dobri utisci.

Mislim da ga originalno radi Robinson agencija, mada sam ga našla na novosadskoj agenciji Maestral i kragujevačkom Kompasu. Na Robinsonu još ništa nema na njihovom sajtu.

Coral%20Beach%20Hotel_Main.jpg

Hotel se nalazi na samoj obali mora, ispod njega je Diving klub i mala šljunkovita. plaža. Na 500 metara odatle je solidna velika plaža sa kombinacijom stena i peska.
Na 500 metara u suprotnom pravcu je centar grada.

Hotel ima velike prostrane terase sa prelepim pogledom na zaliv.
Ranijih godina ga je držao Matico.
Odnos cena/kvalitet je sasvim zadovoljavajući.

surfovah po netu i talasi me bacise ovde !!! Kakvih znalaca Krita ima :) ...Jel biste mi mogli pomoci, molim vas :), jel znate sta o hotelu Pergola u Agiosu Nikolaosu... Tamo planiram ovo leto sa deckom... I inace jel ima Agios svojih lepih plazica? pozdrav

Znam, to je jedan mali porodični hotel sa 25 soba. Nisam bila unutra, ali poznavajući gazdaricu Stelu, sve, kao što je i ona, mora biti pod konac.

Nalazi se na dobrom mestu, u samom centru. Sve je blizu, možda samo plaže malo dalje ( cca 500 metara). Najbliža plaža je ova iznad, ispred hotela Coral.

Mana je što je ispod korzo, pa je malo bučno i to što ima jedno tridesetak strmih stepenica da se sa ulice popne do njega.

Agios ima najraznovrsnije plaže na ostrvu. Ima svega, za svačiji izbor. Za razliku od Hanje, gde je sve pesak, ovde ima i prelepih stenovitih plaža.

Dobar izbor, nećeš se pokajati ....

16825_2.jpg

Coral%20Beach%20Hotel_Main.jpg

Hotel se nalazi na samoj obali mora, ispod njega je Diving klub i mala šljunkovita. plaža. Na 500 metara odatle je solidna velika plaža sa kombinacijom stena i peska.
Na 500 metara u suprotnom pravcu je centar grada.

Hotel ima velike prostrane terase sa prelepim pogledom na zaliv.
Ranijih godina ga je držao Matico.
Odnos cena/kvalitet je sasvim zadovoljavajući.

Hvala puno na odgovoru!!!!

A, kada si već u toku, pošto je iznajmljivanje ležaljki i suncobrana i da li je to cena za ceo dan, jer ako odemo negde na klopu, pa se vratimo, šta onda..?

Uobičajna cena je 4-6 ( u 80% slučajeva 5) eur za dve ležaljke i jedan suncobran.
To je cena za ceo dan, s tim da ako odete, može neko drugi da zauzme mesto, neznajući da ste vi već tu bili. Zato ostavite peškire preko ležaljki ( malo ih osigurate sa par štipaljki zbog vetra ), i idete gde hoćete. Peškire, novine i te sitne stvari vam niko neće dirati. Tu je Krit neprikosnoven !

Još bolje rešenje je otići u neki manji restoran koji je na samoj plaži, i tamo popiti jedno piće ( koje bi ionako popili) , i onda imate besplatne ležaljke i suncobran za ceo dan.

Phantom der Nacht hvala ti mnogo. Zaista si divna. Nadam se da znas koliko nama ovo znaci :) . Cula sam da je Agios malo skuplji od ostalih mesta na Kritu pa me interesuje jel to tacno?? Koliko bi nas kostao dnevno rent-a-car? Ne bi ga iznajmili svih 10 dana, jer smo zeljni malo i same plaze i mora :D .

Agios jeste malo skuplji, ali ne i drastično.
Ranijih godina su preterivali sa cenama, pa im se to obilo o glavu u vidu smanjenja broja turista, naročito Nemaca, koji nigde ne idu bez digitrona. Sad su se smirili ....

Za Rent a Car mi moraš reći mesec, jer su drastične razlike između avgusta i ostalih meseci.
Naravno, i koju kategoriju automobila želiš...pa ću da pogledam.....

Planiramo Krit za jul, znaci negde od sredine meseca... Za avgust znam da je ludnica :), isto ko npr na Krfu pa uvek avgust izbegavamo za letovanje... Kategorija pa ona najjeftinija :) ...

Inace jel nam preporucujes neku plazu u samom Agiosu a i u blizini. Znam da Vai je tu negde oko Agiosa al i da je paprena.

Planiramo Krit za jul, znaci negde od sredine meseca... Za avgust znam da je ludnica :), isto ko npr na Krfu pa uvek avgust izbegavamo za letovanje... Kategorija pa ona najjeftinija :) ...

Inace jel nam preporucujes neku plazu u samom Agiosu a i u blizini. Znam da Vai je tu negde oko Agiosa al i da je paprena.

Hm...tu negde je cca 100km.

Planiramo Krit za jul, znaci negde od sredine meseca... Kategorija pa ona najjeftinija :) ...

Inace jel nam preporucujes neku plazu u samom Agiosu a i u blizini.

Visoka sezona za Rent a Car počinje 20. jula.
U najeftiniju klasu spada Fiat Seicento i Daewoo Matiz, neke agencije daju po toj ceni i Hyundai Atos.Cenovnik teoretski postoji, ali ga se niko striktno ne pridržava. Znači, ako imaju dosta slobodnih kola, daće i ispod cene, ako su iznajmili skoro sve, onda deru.

Teoretski, možete računati na 30-35 eur dnevno sa neograničenom kilometražom, nov auto sa obaveznom klimom. Ako uzmete na duže, cena pada, pa na 7 dana računajte na 20 eur dnevno. Imate u ulici ispod hotela 6 agencija ...pa malo prošetajte ....

Što se tiče plaža, najbolja peščana je Almiros, koja je jedno 3 km od centra grada. Tu se uliva reka u more, što je posebna atrakcija. Najbolja šljunkovita je Havania, otprilike isto toliko udaljena, ali u suprotnom pravcu, prema Elundi. Najbolje stenovite plaže su u Nikolas zalivu, to vam je nešto pre Havanie, znači 2 km od centra ....

Da, postoji glavna gradska plaža koja je u samom centru, recimo na 600 metara od vašeg hotela. Ona je peščana, i zna da bude prenatrpana. Malo dalje, na recimo 1 km od vašeg hotela kod autobuske stanice, se nalazi plaža Ammos i još par stotina metara dalje, kod gradskog bazena ( Na koji je ulaz BESPLATAN u terminima kada ne treniraju sportisti) se nalazi najlepša plaža Gargadoros.

Evo ipak moj favorit Almiros, jeste malo dalje, ali vredi.

IMG_0337.jpg
Almiros

Havania.jpg
Havania

Istron.jpg
Prelepa plaža Istrion 9 km od Agiosa, na putu prema Sitiji

Back