Krit - ko je bio?

sto se tice te plaze pored prevelija...
nabasamo mi na neki put koji vodi okolo do Preveli plaze. Dodjemo do plaze zacudjeni kako drugi nisu otkrili ovaj put. Sidjemo na plazu kad ono nista od one lepote sto su nam pricali. Vidim neki kanal, pomislim kad je pre presusila ona recica koju su svi hvalili!? :)
i tako, razocarani "preveli" plazom padne nam na pamet da krenemo stepenicama da vidimo sta je "iza brda"... Kad smo ugledali pravu Preveli plazu slatko smo se nasmejali sami sebi.

Fat_Tony:
γιομινι, βλάκα!

ΓΑΛΙΝΙ, желим ти да ускоро направиш неки форум за душу свих нас који смо волели да навратимо на ову тему.

Καλή επιτυχία!
strašno:(

ipak se vrati. bar ovde kod nas.

VRATILI SE SA KRITA I ODLICNO SE PROVELI.

Ostrvo lepo, veliko, plaze predivne. Ne moze se recima opisati. Odseli preko Relaxa u hotelu Themisbeach u mestu Hani Kokkini blizu Herakliona. Hotel odlican za svaku preporuku, inace AL usluga. Iznajmili kola obisli par mesta, posetili Knosos i Santorini. Ako ima nekih pitanja tu smo.

V70:

Ostrvo lepo, veliko, plaze predivne. Ne moze se recima opisati. Odseli preko Relaxa u hotelu Themisbeach u mestu Hani Kokkini blizu Herakliona. Hotel odlican za svaku preporuku, inace AL usluga. Iznajmili kola obisli par mesta, posetili Knosos i Santorini. Ako ima nekih pitanja tu smo.

a koliko kosta unjamljivanje kola?

V70:

Mi idemo u isti hotel 03.08. Interesuje me da li ste doplacivali klimu u hotelu kao sto pise u prospektu,da li se placa decja igraonica,lezaljke na plazi,koliko je iznajmljivanje kola,izlet na Santorini i ako ti nije tesko da nam malo opises mesto.Kako ste zadovoljni agencijom?Hvala.

a zašto izlet?
kupite kartu za trajekt, mislim da putuje 2 sata.
popnete se busom u firu, ili uzmete rent a car.
važno je da siđete u luku do 22 mislim da je tada zadnji bus za luku.
zašto bi plaćali izlet?

bili u agios nikolaosu, vratili se pre desetak dana. mesto super. uzeli kola i za deset dana platili 230 eura. napravili 1500 km. spucali jos 120 eur na gorivo. da li se isplati? naravno. samo izlet do knososa bi nas kostao oko 90 eur + ulaznice 6 eura po osobi. na santoriniju nismo bili - skupo. po osobi oko 1110 eura. a samo se 5 sati bude tamo. kad idete do knososa kolima pazite da vas ne zavrnu za parking. ljudi stoje i vacare na privatne parkinge - 4 evra. parking je besplatan kod samog ulaza i vecinom ima mesta. knosos-boze moj, toliko ljudi da se stoji u redovima za sve. nimalo odusevljen.
najlepse plaze: agia fotia - ierapetra - ne propustite. na libijskoj strani krita. i jos: voulisma iliti golden beach. samo ako ima vetra prema obali, plaza je prljava.
mogao bi ja do sutra ovako. pozdrav

da, jedno vece otisli u maliu - britanska prestonica na kritu. par hiljada ili desetinahiljada britanaca. bili za vikend u pola dva ujutru, snimali camcorder-om. ludnica. nema treznog coveka. da zena nije snimala, mene bi neko natukao. ovako se svi smeskali i mahali u kameru. hersonisos - ludnica. zato je po meni bolje ici u mirnije mesto i rentirati kola. znaci, samo o ovoj regiji mogu da pricam, samo smo trecinu ostrva prosli.

auuu, tek sad videh proslu stranu, pa jel to Galini vise ne pise ??? svasta.. krenemo dan pred put na agiu fotiu, kad ono... bila neka oluja dan pre, sve suncobrane slamnate polupala nigde hlada. a jos vikend pa grci nahrupili, nemas gde slamku baciti. i mi ajd nazad... pa posle par km naletimo na plazu, besplatni suncobrani i lezaljke. iznad taverna, reko lepo izgleda, ostacemo. i mi u neko doba ajd da pojedemo lignje i salatu. donosi pre toga grcima porciju liganja, skampi i girica. vidim - lepe porcije, velike. donese nama.........
nase dve porcije stanu u njihovu jednu. pozovem konobara, pitam jel to isto njima jedna porcija - kaze da jeste. a ja kazem da je onda ovo nase jedna porcija u dva tanjira podeljena. kaze ok i donese jos jednu porciju, i dobijemo racun - nije naplacena ni ta porcija ni jedno pivo. lepse je sa kulturu. na rodosu mi tip nije dao da u radnji probam majicu, kaze, znojan sam. ok, kazem a sta ce ti onda kabina za probu - sto je ne sklonis. zestoko smo se posvadjali. i to pred jedno pedeset turista. i na zakintosu hteli da nas zavrnu. isli da gledamo brodicem neke kornjace. i sad - ima izlet koji traje sat vremena i to kosta 10 evra i onaj od tri sata od 20 evra. jel to brod za 10 evra? - kaze da jeste. placa se pri povratku. vidim ja meni to dugo traje, prodje i sat i po vremena. kupamo se mi, super nama... kad se krenusmo vracati, pridje kapetan na tom brodicu i trazi od nas 40 evra. sto? pa rekao si da je izlet od 10 evra a ne 20???? krene on da preti da ce kao da nas ostavi na tom ostrvcetu ako necemo da platimo. ja zarezim na srpskom da ce mu to biti zadnje sta je napravio nekome. pizdi on, pizdim i ja, preselo mi vec. izlazimo i ja kod vlasnice te agencije, neke sugave engleske babe. kao, mi ne znamo engleski, nismo razumeli, ovo - ono. vredja ona mene, ja nju, vidi grk da ovo nece na dobro izici. skupila se cela plaza. ja povilenio skroz. kazem ja njoj na njenom engleskom ovako: ja zovem turisticku polciju i platim tebi 40 eura a ti meni da platis dva rucka u hotelu jer smo zbog tebe zakasnili da odemo u nas hotel na rucak, jer su me tvoji radnici zajebali. e, tu se malo zaustavila.... naravno da sam platio 20 eura samo.

naravoucenije: ne dajte da vas niko zaje....

dani.i:
V70:

Mi idemo u isti hotel 03.08. Interesuje me da li ste doplacivali klimu u hotelu kao sto pise u prospektu,da li se placa decja igraonica,lezaljke na plazi,koliko je iznajmljivanje kola,izlet na Santorini i ako ti nije tesko da nam malo opises mesto.Kako ste zadovoljni agencijom?Hvala.

Nista nismo doplacivali, ne placaju se ni lezaljke na plazi, ni igraonica, ni tenis, ni stoni tenis, samo bilijar i on je 2 eura po zetonu.

Rentiranje kola ti je od 25 eura za Matiz pa vise za ostale tipove kola.

Santorini je 80+10 po osobi, krece se u 06,30 iz hotela i vraca se u 22,30. Mi smo na brodu uplatili dodatni izlet od 25 eura (engleski vodic) koji ukljucuje i obilazak jos dva mesta na Santoriju bez kojih ne bi doziveli Santorini onako kako treba. Brod putuje 4 sata do Santorinija, ukljucen ti je dorucak i vecera (brod je ogroman) i prelep. Ukoliko ste u mogucnosti NE PROPUSTITE.

Knosos obavezno sa nasim vodicem jer takodje ga neces doziveti onako kako treba. Najlakse je iznajmiti auto i otici, procitati knjigu koju imas na engleskom ali vodic u Knososu i njegova prica te bas ne ostavljaju ravnodusnim.

RADUJTE SE DOLASKU O OVAJ HOTEL JER CETE SE DIVNO PROVESTI.

PREZADOVOLJNI USLUGOM AGENCIJE RELAX. LET AVIONA U 12,00 IZ BGD SA KRITA U 15,40.

NEMAM VREMENA DA TI OPISEM MESTO. KASNIJE CU TI PISATI.

pajamaca:
a zašto izlet?
kupite kartu za trajekt, mislim da putuje 2 sata.
popnete se busom u firu, ili uzmete rent a car.
važno je da siđete u luku do 22 mislim da je tada zadnji bus za luku.
zašto bi plaćali izlet?

pajamaco, pogledaj na sajt ferija.

Mislim da u jednom pravcu kosta 30 eura po osobi do Santorinija.
Samo brzi feri putuje 2 sata a on je skuplji i to bez obroka na brodu.

Bus za luku ne postoji, (ako mislis na Firu) vec se spusta - ili magarcem 5 eura, ili peske 560 stepenika (mislim da je toliko i treba ti 25 min.). Mi smo se spustili zicarom koja ide 2-3 min. i kosta 4 eura po osobi.

Treba izracunati pa izabrati najbolju kombinaciju. Mi smo na Krfu sve obisli sami ali Krf je Krf koji me je vise odusevio od Krita, a Santoriniji je Santorini, Knosos je Knosos.

Naravno svako prema svojim mogucnostima.

V70:
dani.i:
Nista nismo doplacivali, ne placaju se ni lezaljke na plazi, ni igraonica, ni tenis, ni stoni tenis, samo bilijar i on je 2 eura po zetonu.

Rentiranje kola ti je od 25 eura za Matiz pa vise za ostale tipove kola.

Santorini je 80+10 po osobi, krece se u 06,30 iz hotela i vraca se u 22,30. Mi smo na brodu uplatili dodatni izlet od 25 eura (engleski vodic) koji ukljucuje i obilazak jos dva mesta na Santoriju bez kojih ne bi doziveli Santorini onako kako treba. Brod putuje 4 sata do Santorinija, ukljucen ti je dorucak i vecera (brod je ogroman) i prelep. Ukoliko ste u mogucnosti NE PROPUSTITE.

Knosos obavezno sa nasim vodicem jer takodje ga neces doziveti onako kako treba. Najlakse je iznajmiti auto i otici, procitati knjigu koju imas na engleskom ali vodic u Knososu i njegova prica te bas ne ostavljaju ravnodusnim.

RADUJTE SE DOLASKU O OVAJ HOTEL JER CETE SE DIVNO PROVESTI.

PREZADOVOLJNI USLUGOM AGENCIJE RELAX. LET AVIONA U 12,00 IZ BGD SA KRITA U 15,40.

NEMAM VREMENA DA TI OPISEM MESTO. KASNIJE CU TI PISATI.
ps. IZLET NA KNOSOS JE 33 eura po osobi plus 6 eura ulaznica a NE 90 EURA

iz agiosa je izlet na knosos bio preko agencije kojom sam isao 45 eura po osobi +6 eura ulaznica. vodica ima na sto mesta, dovoljno je da malo naculite usi. opsta kultura je cudo, dosta stvari sam znao jos odavno :)

da, i ne reklamiram agenciju kojom sam isao, iako je sve bilo veoma dobro organizovano. jednostavno, odlucili smo da uzmemo jeftiniji hotel i za razliku u ceni iznajmimo kola i idemo gde i kad hocemo.

ja se lepo provedoh, nadam se da cete i vi!

pozdrav svima!

Pozdrav svima, i da iz svog iskustva nesto ispricam.
Bio sam u Retimnu pre dve godine preko Jolija , Krit je cudesan i vredi ga videti,ali ne treba gajiti nadu da se ceo Krit moze sagledati za ove nase jadne odmore od desetak dana! Zato savetujem barem dva letovanja ili spojene dve smene.
Sto se tice Knososa varijanta sa jednim Grkom-vodičem, je ispala sasvim ok i u svakom slucaju varijanta nekog ko na jednostavnom engleskom objasni prave stvari je u svakom slucaju bolja od varijante od kupovine knjige i samostalnog gledanja eksponata. Stoji da nasi lopovi iz agencije zarade po najmanje desetak evra po osobi na organizaciji ovakvih izleta ali smatram da je ovo mozda i jedini izlet na kojeg treba ici preko agencije, iako je izvesni vodic 'Sale' iz Jolija bio velika ljigavstina !
Sto se tice renta-car-a svi predstavnici agencija kao u glas ponavljaju istu pricu na svim ostrvima na kojima sam bio a to je da samo agencija koju oni preporucuju ima full osiguranje i onda jos napricaju toboz negativna iskustva sa drugim agencijama tako da se narod poplasi i uzima kola preko njih. A preko njih je po pravilu skuplje i do 50 posto!!! Prosle godine na Rodosu sam pricao sa vlasnikom jedne agencije i kad sam mu ispricao ovu pricu rekao mi je da to nije tacno i da nijedna renta-car agencija ne bi mogla ni da radi da vozila nisu full osigurana! Cak je rekao da bi mogao da tuzi ,na osnovu nase price, turist.agenciju preko koje smo dosli zbog laznih informacija i da bi zbog toga skoro sigurno,ista, izgubila dozvolu za rad!?
Kao i svugde i sa Grcima treba biti oprezan, ali da ovi nasi deru po svim stavkama po kojima mogu ,deru!
Na mene je Krit ostavio vrlo lep utisak, cini mi se zbog nekog specificnog shmeka, mozda i zato sto su bili samostalna drzava do pre stotinak godina ...
A za razliku od drugih ostrva cini mi se da malo gospodskije drustvo iz evrope dolazi na Krit, a ne samo pijani Englezi i oni cigani sa juga Italije.Na Kritu ima i francuza i skandinavaca koji su bili mnogo redji na drugim ostrvima (mada ne volim nijedne).
Toliko zasad od mene

dani.i:
V70:

Ako ste mladi bez dece mesto ce vam biti malo dosadno, ali ako imate manju decu mesto je sasvim ok. Autobusi idu na svakih pola sata, karta kosta 1,5 euro, Heraklion je blizu a takodje do Hersonisosa (mesto koje je super za izlaske) ima samo 15 min. autobusom extra klase. A mozete da iznajmite i auto. Najeftiniji vam je BEST rent a car, koji se nalazi u mestu. Pored vaseg hotela se nalazi hotel Rinela beach koji je 5 * i koji ima svako vece dobru zabavu. Pa ko sta voli nek izvoli. Posto se uskoro priblizava vreme vaseg odlaska, zelim vam srecan put i dobar provod.

ps. posteljina i peskiri u hotelu se menjaju svaki dan, klima je centralna mada u svakoj sobi imas regulator pa ti sam odredjujes temperaturu u sobi. Animacije imas ceo dan ali na italijanskom jeziku. Nama to nije smetalo vec smo im se i mi pridruzili.

SRECAN PUT i pisi kad se vratis.

knosos-boze moj, toliko ljudi da se stoji u redovima za sve

Mi smo tempirali da stignemo na Knosos oko 17 h, kad odu ture :wink: Mislim da sam bas negde na forumima naisla na takvu preporuku, i poslusali smo je.

Elem, guzve nije bilo uopste, a bilo je sasvim dovoljno vremena da se razgleda, posto radi do 19:30. Odmah te na ulazu presretnu da ti ponude vodica na engleskom (mi nismo hteli, posto smo imali dvoje dece koja nista ne bi razumela)

V70:
dani.i:
Ako ste mladi bez dece mesto ce vam biti malo dosadno, ali ako imate manju decu mesto je sasvim ok. Autobusi idu na svakih pola sata, karta kosta 1,5 euro, Heraklion je blizu a takodje do Hersonisosa (mesto koje je super za izlaske) ima samo 15 min. autobusom extra klase. A mozete da iznajmite i auto. Najeftiniji vam je BEST rent a car, koji se nalazi u mestu. Pored vaseg hotela se nalazi hotel Rinela beach koji je 5 * i koji ima svako vece dobru zabavu. Pa ko sta voli nek izvoli. Posto se uskoro priblizava vreme vaseg odlaska, zelim vam srecan put i dobar provod.

ps. posteljina i peskiri u hotelu se menjaju svaki dan, klima je centralna mada u svakoj sobi imas regulator pa ti sam odredjujes temperaturu u sobi. Animacije imas ceo dan ali na italijanskom jeziku. Nama to nije smetalo vec smo im se i mi pridruzili.

SRECAN PUT i pisi kad se vratis.

Hvala puno na odgovoru.Drago mi je da smo napravili dobar izbor.Posto imamo dete od 3,5 godine,mesto ce nam sigurno odgovarati.Cim se vratimo,eto mene sa utiscima.Hvala jos jednom.

Vidim mnogo informacija o Kritu i vrlo lepih tekstova koji su zaslužili da budu deo ozbiljnog turistickog vodiča (naročito oni koje ΓΑΛΙΝΙ piše!) i ne mogu da odolim da se i ja uključim. Bila sam na Kritu pre 10 godina. Bila su to bolje vremena kad si mogao bez ikakvog vaučera da dobiješ individualnu vizu i putuješ gde hoćeš i kako hoćeš. Mi smo samo kupili povratnu autobusku kartu do Soluna, sa mogućnošću povratka svakih 7 dana. Posle smo shvatili da su to u stvari bili autobusi koji voze "paket-aranžmane" na Halkidiki, u svakom slučaju nama je to odgovaralo i dobro smo prošli. Te godine je Minoan lines imao brod na liniji Solun - Krit (Heraklion) sa par zaustavljanja na ostvrima uz put. Sasvim slučajno smo odlučili da nam prvo zaustavljanje bude Tinos i u tom trenutku nismo još bili sigurni da ćemo stići do Krita. Tinos je drugačije od svih ostalih ostrva, ne zbog prirode (u potpunosti se uklapa u sve Kiklade - bez mnogo zelenila, lepe plaže, bele kuće, plavi krovovi,...) već zbog atmosfere. Tinos je trenutno centar hrišćanstva u Grčkoj i gortovo svaka kuća ima i zvonik sa zvonima koja rade i zvone, zvone ... svakih par sati a neka i svakog sata...Puno suvenira vezanih za crkvu, čuvena crkva sa ikonom pronadjenom na osnovu sna jedne kaluđerice, ikona je izložena ali jedva da vidi neki njen delić jer sva prekrivena dragim kamenjem i zlatom kojim su je razni ljudi (pa i poznati političari, kraljevi i ostali) darivali. Sa tog ostrva smo napravili izlet na Mikonos i Delos, a Delos je sada nenastanjeno ostrvo koje je turistička atrakcija, jer je tamo nekad bio centar antičke religije. Celo ostrvo je jedno veliko antičko nalazište sa bezbroj zanimljivih iskopina, tu su vile Kleopatre i ostalih viđenijih ljudi onog doba (bila je stvar prestiža imati vilu na ovom ostrvu) sa onim divnim mozaicima na podu glavne sobe - odatle su potekli i oni delfini koje po celoj Grčkoj zloupotrebljavaju za razglednice, kalendare i reklame a mnogi ni ne znaju odakle su. Tu smo videli kako je u antičko doba izgledao hotel sa sobama sa kupatilima (imali su vodovod!!!), jedan od najočuvanijih amfiteatara, Zevsovu (ili Herinu?- ne zamerite, davno je bilo, pišem po sećanju, ne proveravam pmoje beleške) pećinu i svašta još! Bilo je to nezaboravnih tri-četiri sata šetnje po žestokom suncu, ali bez daha pri susretu sa tim davnim svetom u kojem se daju prepoznati i mnoge odlike današnjeg drušva. Tinos - Delos; nakadašnji i sadašnji centri religije; lokacije koje smo iznenada i potpuno neplanski obišli. Mi smo se u Solunu nadali da ćemo stići do ostrva Lezbos, ali smo omašili brod!
Evo jedne slike sa Delosa - Delos1.jpg!

A onda ipak -Krit! Brod stigao u luku, pa što da ne oskoristimo priliku da skoknemo do Krita. U Heraklion smo stigli oko ponoći, i dočekali su nas krićani, za koje sam na ovom forumu pročitala da im je ispod časti da se otimaju o turiste, i odvezli su nas do svojih soba i bili su zaista predusretljivi.
Heraklion - izlet do Knososa. Išli smo peške do Knososa, nije baš preporučljivo, ali ja imam neku fiks ideju da se svaki grad najbolje upozna kad ideš peške kroz njega. Posledica su bili moji strašni žuljevi ali i doživljaj koji ću pamtiti po opčinjenosti Minojanskom civilizacijom i tim fantastičnim gradom Knososm. Moje jedino razočarenje je bilo kad sam shvatila da je većina zgrada "rekonstrukcija", manje više samo su temelji originalni, ali nema veze, dobro je uradjeno i vrlo jasno naznačeno šta je "staro", a šta "novo".
Posle herakliona moja želja je bila - Vai! Ali - ASamo ja nisam znala da je to samo plaže a nije mesto sa smeštajnim kapacitetima. Možete zamisliti dva ranac-turista, tačno u podne, željnih malo odmora, posle tri promenjena autobusa kako zbunjeno gledaju oko sebe rajsku plažu sa palmama bez i jedne kućice sa apartmanima/sobama! No sva sreća u lokalne autobuse, koji su nas odvezli do obližnjeg mesta Palokastro gde smo se konačno smestili. A oko Palokastra - plaže razne, uglavnom peščane, sa vrlo malo ljudi (možda je to bilo zato što je to tada bio već septembar, a možda je i uvek tako, jer to su sve ogromne plaže)
Slika sa plaže: Patke.jpg
A onda izlet motorićem do obliženjih mesta ZAKROS i KATO ZAKROS. Prvo je u brdima a drugo na obali, a povezuje jedan kanjon u kojem u kišnim periodima trebalo da bude i vode. Na stranama kanjona ima raznih pećinica a da bi se stiglo do njih treba biti alpinista, po dnu kanjona ima zelenila a okolo je mesečev pejsaž, suvo i stene i ništa više. Mi nismo znali šta ćemo sa motorićem pa smo posle kraće šetnje po gornjem delu kanjona ipak sišli do obale motorićem, izuzetnim putem, popuno neočekivanim u ovakvoj divljini. Kanjon se završava ostacimo nekakvog antičkog grada i oazom zelenila. Plaže su predivne a čitavo mesto čine par kuća i nekoliko odličnih restorana.
Slika:Kzakros.jpg
Napustili smo Palokastro jednom zorom ranom i evo slike sa terase našeg apartmana :
zora.jpg

(Ne znam da li je uspelo to sa slikama - prvi put to radim, ako nije uspelo javite mi i uputite šta da radim da bi se slike videle)

Krit smo napustili brodom i neprekidna vožnja do soluna je trajala otprilike 25-27 sati. Brod se zaustavljao na ostrvima Santorini, Paros, Tinos i Skiatos.

Prilozi

• DELOS1.JPG
    DELOS1.JPG
    5,4 KB · Pregleda: 36
  • PATKE.JPG
    PATKE.JPG
    4,7 KB · Pregleda: 31
  • KZAKROS.JPG
    KZAKROS.JPG
    4,6 KB · Pregleda: 25
  • ZORA.JPG
    ZORA.JPG
    2,1 KB · Pregleda: 26
I ja bih samo na kratko da ostavim svoj utisak sa Krita...isla sam isto preko Relaxa u Kokkini Hani , samo sto sam bila smeštena u vili Mobi koja se nalazi pored htl Themis beach , i tamo sam uplatila all incl.Zapravo je tu doplatu imao Relax, i to je koštalo oko 120 eur za 10 dana, ....stvarno je bilo povoljno...a prelepo!! Sve je bilo više nego dobro, plaza, more, usluga, smeštaj fantastičan!! Slatke male kućice na samoj obali, sa lepom terasom i još lepšim pogledom, ispred je bazen sa morskom vodom koji dobro dodje ukoliko bude talasa..klopa u hotelu super, vodič skroz o.k... za celokupnu organizaciju čista 10!!!
Krit je zaista prelepo ostrvo, eto drugi su već napisali šta treba videti i obići, neznam šta bih dodala još na to...osim, da ako se već niste opredelili za destinaciju, uradite to što pre i neka to bude Krit...kad se u septembru vratim sa Rodosa podeliću sa vama i te utiske...
za neku informaciju me slobodno pitajte... :razz:

maza bg:
I ja bih samo na kratko da ostavim svoj utisak sa Krita...isla sam isto preko Relaxa u Kokkini Hani , samo sto sam bila smeštena u vili Mobi koja se nalazi pored htl Themis beach , i tamo sam uplatila all incl.Zapravo je tu doplatu imao Relax, i to je koštalo oko 120 eur za 10 dana, ....stvarno je bilo povoljno...a prelepo!! Sve je bilo više nego dobro, plaza, more, usluga, smeštaj fantastičan!! Slatke male kućice na samoj obali, sa lepom terasom i još lepšim pogledom, ispred je bazen sa morskom vodom koji dobro dodje ukoliko bude talasa..klopa u hotelu super, vodič skroz o.k... za celokupnu organizaciju čista 10!!!
Krit je zaista prelepo ostrvo, eto drugi su već napisali šta treba videti i obići, neznam šta bih dodala još na to...osim, da ako se već niste opredelili za destinaciju, uradite to što pre i neka to bude Krit...kad se u septembru vratim sa Rodosa podeliću sa vama i te utiske...
za neku informaciju me slobodno pitajte... :razz:

Izgleda da smo mi bili u istom terminu. Ponovicu pohvalu sa Relax, za vodica, za hotel Themisbeach ali to sam vec navela ranije. Pozdrav. A gde ces na Rodos?

Pozdrav svima...
supruga i ja krecemo za manje od 24h na Krit, Rethymno. Ovaj forum nam je (cini mi se) bio od velike koristi za letovanje koje upravo sledi...naravno, kada se vratimo, dacemo i mi nas doprinos ovom forumu...ipak,...zelim da kazem jedno svoje misljenje: Galini je alfa i omega ovog foruma, njegov doprinos je ubedljivo najveci i najznacajniji...neznam koji to likovi imaju problem sa njim, ali vidim da se covek ljuti na nekog i da ne zeli vise da posecuje forum...sto je, mislim, ogormna steta.
Sigurno da postoje razna iskustva svakog od nas koji su bili ili koji ce ici na Krit, i sigurno se neka od njih ne poklapaju sa necijim ocekivanjima ili nadanjima ..neko prodje jeftinije, neko skuplje...nekome je guzva...nekome nije...ali, verujte mi na rec, a putovao sam poprilicno, ( ovo mi je prvi avionski let u zivotu (BG - Krit) koji nije interkontinentalni), i da sam do sada u predhodnim turistickim i poslovnim putovanjima imao priliku da koristim forum makar nalik ovom o Kritu, sigurno bih sa svih tih putovanja poneo bar malo bolje utiske, jer bih i svoje vreme bolje organizovao, i troskove...ma sve.... zato molim Galinija da se vrati na forum i da nastavi sa svojim sjajnim portretima i slikama Krita, zbog svih nas koji idemo tamo i svih buducih turista koji ce tamo ici...kao sto rekoh, mi polazimo sutra rano na Krit, i po povratku cemo izneti nase utiske i zapazanja na ovom forumu...lep pozdrav.

Back