Kriptovalute

Glasine su da je Facebook kupio znacajnu kolicinu BTC.

Zbog prijavljivanja zarade, saznacemo definitivno u sredu (odn noce sreda-cetvrtak, posto se taj izvestaj podnosi po zatvaranju berze).

Ja se licno ne nadam nesto previse posto je TSLA vec razocarala, a u Zuckerberga niko nema poverenja... ali ako bude, tim bolje.

Drustvo, pisem da se oprostimo.

Admini Krstarice su malo nagazili (citaj israli se na) moj tok podataka i moja ljudska prava, i okinuli pri tome izvesan pravni postupak, zbog cega cu da presecem svaki kontakt sa krstaricom, sto znaci ne samo da necu da pisem vise, nego necu ni da citam/otvaram Krstaricu.

Necu biti tu da proslavimo nove visine BTCa i da pisem jesam li reko... i necu moci da procitam vas dragocen uvid u temu.

Sve najbolje.

Admini Krstarice su malo nagazili (citaj israli se na) moj tok podataka i moja ljudska prava, i okinuli pri tome izvesan pravni postupak, zbog cega cu da presecem svaki kontakt sa krstaricom, sto znaci ne samo da necu da pisem vise, nego necu ni da citam/otvaram Krstaricu.

Necu biti tu da proslavimo nove visine BTCa i da pisem jesam li reko... i necu moci da procitam vas dragocen uvid u temu.

Sve najbolje.

Zalosno sto ides. Svako dobro.

https://cryptobriefing.com/aave-liquidity-mining-program-is-ready-to-launch/
1619557632368.png

Ovo bi moglo da pogura AAVE na 1K+ do kraja godine...

European Investment Bank to price €100 million in bonds on Ethereum: report​

by Ryan Weeks

April 27, 2021, 12:53PM EDT · 1 min read​

The European Investment Bank (EIB), the investment and development arm of the European Union, plans to price €100 million in bonds registered in the Ethereum network.
According to a report by Bloomberg, the EIB’s inaugural blockchain bond sale will consist of €100 million in two-year notes. The bonds could be priced today.
The sale of the Ethereum-based bonds is being overseen by investment banks Goldman Sachs, Banco Santander, and Societe Generale. The news follows an earlier report by Bloomberg on the banks’ appointment on April 13.
Both Santander and Societe Generale have issued bonds on the public Ethereum blockchain before. The latter issued the larger bond – a €100 million covered bondissued as a security token which was handed a triple-A rating by Moody’s and Fitch.
Jean-Marc Stenger, chief executive of Société Générale’s enterprise blockchain unit Forge, told The Block last year that the bank has a “natural preference” for public blockchains. Forge was set up to help banks issue securities using blockchain technologies.
The EIB was contacted for comment but did not respond by the time of publication.

Počelo je...🪙💰

Nexon Joins Tesla in Bitcoin Bet With $100 Million Purchase

The online game provider acquired 1,717 Bitcoins at an average price of about $58,226 each, including fees and expenses.
“Our purchase of bitcoin reflects a disciplined strategy for protecting shareholder value and for maintaining the purchasing power of our cash assets,” Owen Mahoney, Nexon’s chief executive officer, said in a statement. “In the current economic environment, we believe Bitcoin offers long-term stability and liquidity while maintaining the value of our cash for future investments.”
Nexon said it intended to guard itself against a potential drop in the value of non-digital currencies in case of inflation, with Mahoney seeing Bitcoin as a “form of cash likely to retain its value, even if it is not yet widely-recognized as such.”

Sve najbolje.
WTF

Turska centralna banka zeli da deponuje i cuva Bitcoin koji gradjani drze na mjenjacnicama
https://www.nasdaq.com/articles/report:-turkey-to-establish-custodian-bank-for-bitcoin-exchanges-2021-04-27

A kad smo govorili da ce centralne banke deponovati BTC neki su se smijali
Na ponudjenom linku u tekstu se pominju neke bitne stavke i sve je negativno za vas

Najvise bode oci
By controlling the private keys for any bitcoin purchased on a Turkish exchange, the country’s central bank would ultimately have power over those funds.

Drugo, ili prvo, jasno pise u uvodu da je to potencijalno, dakle samo nagadjaju sta vlast zeli, a vlast ce hteti njihove pare ko i svaka vlast bilo gde

Ono prvo nikako nije komplementarno sa fundamentima anonimnosti kripta, tako da vi kriptasi prvi ne mozete pristati na kastodi racune ni u najludjim snovima

Ili vi i ne znate sta je tacno kastodi

European Investment Bank to price €100 million in bonds on Ethereum: report​

by Ryan Weeks

April 27, 2021, 12:53PM EDT · 1 min read​

The European Investment Bank (EIB), the investment and development arm of the European Union, plans to price €100 million in bonds registered in the Ethereum network.
According to a report by Bloomberg, the EIB’s inaugural blockchain bond sale will consist of €100 million in two-year notes. The bonds could be priced today.
The sale of the Ethereum-based bonds is being overseen by investment banks Goldman Sachs, Banco Santander, and Societe Generale. The news follows an earlier report by Bloomberg on the banks’ appointment on April 13.
Both Santander and Societe Generale have issued bonds on the public Ethereum blockchain before. The latter issued the larger bond – a €100 million covered bondissued as a security token which was handed a triple-A rating by Moody’s and Fitch.
Jean-Marc Stenger, chief executive of Société Générale’s enterprise blockchain unit Forge, told The Block last year that the bank has a “natural preference” for public blockchains. Forge was set up to help banks issue securities using blockchain technologies.
The EIB was contacted for comment but did not respond by the time of publication.

Počelo je...🪙💰
Sta je pocelo
Koriste blokcejn za pracenje, prodaju klasicne duznicke ugovore za Eure
Blokcejn se koristi uveliko za dosta potreba
Vas kripto je samo jedan od potencijalnih proizvoda koji se tu pokusavaju uvaliti naivnoj masi

Ljudi imaju pravo da veruju. To je legitimno.
Dal razumeju fundamentalni koncept je druga stvar.
Korekcija berzi je jako blizu
Korekcija ce da razvali trzista i sve sto je labavo i bez real value, sve sto je spekulativno, sve sto je kupljeno u kaskadama na leverage, sve ide spiralno pravo na nulu maksimalnim ubrzanjem

To ce biti sjajan stres test i pokazace i dal kripto, bar bitcoin dal ima neke sanse, dal moze da odrzi neku vrednost iznad cene struje
A struja tek dolazi na red, jer ce to biti sledeca stavka globalno, na sta se trose resursi

Medjutim mi vec znamo iz prakse da je na proslogodisnjem udaru na Volstritu, i svim berzama sveta, zajedno sa akcijama dosla provalija i za kripto, a zlato platina i srebro su otisli gore. Onako kako su SOV funkcionisali oduvek. To treba da bude jasan pokazatelj ali bolje je ovako samo neka ulazu likvidnost kupovacemo jeftinije 6 do 12 meseci iza kraha

@Patata Caliente validno razmišljanje, mada po meni naredni udar neće ličiti na onaj iz marta 2020, jer je sada izglednija hiperinflacija dolara, a tada je pad bio uzrokovan strahom od pandemije.

Koliko god mi mislimo da je tech stock prenapumpan, on je i dalje najperspektivnija industrija sa globalnim tržištem. Kada (i ako) krene bežanija iz dolara tech je po meni bolja destinacija od nekretnina. Ako tech kompanije nastave da se integrišu sa kriptom, a ne vidim razlog zašto ne bi, onda kripto može biti njihova destinacija za čuvanje vrednosti, svi oni drže mnogo dolara na računima.

Kada se dogodio "korona krah" niko od velikih nije ni razmišljao o kriptu kao SoV, sada nije ista situacija. Dogodio se Microstrategy, pa je usledila lavina: Tesla, PayPal, Deutche Telecom itd. Nebo i zemlja u odnosu na mart 2020. Verujem da će zlato i srebro takođe pozitivno reagovati, ali je njima plafon mnogo niže postavljen nego kriptu.

Back