Kriptovalute

Baka i dalje tvrdoglavo gura svoj narativ a to je da bitkoin ništa ne vredi a svi mi samo uzimamo jedni od drugih.

Baka takođe tvrdoglavo odbija da odgovori na nezgodno pitanje koje sam joj više uta postavio a to je da mi nađe nešto što ima iste pozitivne osobine kao bitkoin, čime bi invalidirala osnovu njegove vrednosti. Ništa od toga, samim tim ništa ni od njenih argumenata.

Kada se pojavi nešto novo, revolucionarno, stvara se vrednost koja do tada nije postojala. Ljudi onda prebacuju postojeću, definisanu vrednost u tu novu, što je "truckav" proces jer je teško utvrditi tu novu vrednost. Tako je i cena bitkoina podložna velikim varijacijama ali je dugoročan trend vrlo jasan. Oni koji su pre 3 godine ušli na vrhu, sada imaju 250% uloženog.

Baka se vrti u krug kao kuče koje je uhvatilo svoj rep "bitkoin nema vrednost i zato nema vrednost, a nema vrednost zato što ja ne vidim vrednost"

Screenshot_20210216_133315.jpg

I za jos jedan me interesuje HNT .. iskrcao sam se na 3,6 a sad gledam kako da udem ,otisao je preko 4 mada sam imao lep ulaz na 1,8$ ..Band držim jos uvek ja mislim da ce on otoci bar još 100% gore ulaz 8$..

Baka i dalje tvrdoglavo gura svoj narativ a to je da bitkoin ništa ne vredi a svi mi samo uzimamo jedni od drugih.
Da, to je apsolutno tako. Recimo da si ti uložio 100 a podigao 1000. Odakle 900?

Od kupca BTC, ali da li je on srećan što mu je sad BTC ispunio neku potrebu? Ne. On nije zadovoljni klijent.

On je služio kao naivčina za izlazak iz BTC prethodnih kupaca. Njegova jedina šansa da povrati pare je da nađe sledeću naivčinu još veću.

Da, to je apsolutno tako. Recimo da si ti uložio 100 a podigao 1000. Odakle 900?

Od kupca BTC, ali da li je on srećan što mu je sad BTC ispunio neku potrebu? Ne. On nije zadovoljni klijent.

On je služio kao naivčina za izlazak iz BTC prethodnih kupaca. Njegova jedina šansa da povrati pare je da nađe sledeću naivčinu još veću.

Dobro je, smiri se, shvatili smo tvoju poentu.

Nego razmisli ti da li akcije kojima trguješ zaista imaju realno pokriće u vrednosti kompanije i u kom delu.
Većina ljudi kupuje da bi zaradila na rastu cene, oni nemaju ni uvid niti razmišljaju o tome da li je trenutna realna ili napumpana.

Odakle se pumpa berza, u najgoroj poslovnoj godini u novijoj istoriji berza je rekordno skočila.

Pričaš o Tetheru a šta je sa US$ i Euro koji se nekontrolisano upumpavaju u sistem.

Kriptovalute su kap u moru, još uvek ne previše značajan faktor.
Da li će biti i kada, videćemo, neki oblik valute sigurno a do tada će mnogo koina nastati i nestati

Dobro je, smiri se, shvatili smo tvoju poentu.

Nego razmisli ti da li akcije kojima trguješ zaista imaju realno pokriće u vrednosti kompanije i u kom delu.
Većina ljudi kupuje da bi zaradila na rastu cene, oni nemaju ni uvid niti razmišljaju o tome da li je trenutna realna ili napumpana.

Odakle se pumpa berza, u najgoroj poslovnoj godini u novijoj istoriji berza je rekordno skočila.

Pričaš o Tetheru a šta je sa US$ i Euro koji se nekontrolisano upumpavaju u sistem.

Kriptovalute su kap u moru, još uvek ne previše značajan faktor.
Da li će biti i kada, videćemo, neki oblik valute sigurno a do tada će mnogo koina nastati i nestati
Da, objasniću ti da ne lutaš.

1. Vrednost akcija se zasniva na zamisli da će jednog dana zadovoljni kupci dobrovoljno predati pare za nešto, a zatim ti dolari biti distribuirani deoničmarima.
2. Vrednost fiat valuta se zasniva na činjenici da se samo one prihvataju za podmirenje poreza

1. Vrednost akcija se zasniva na zamisli da će jednog dana zadovoljni kupci dobrovoljno predati pare za nešto, a zatim ti dolari biti distribuirani deoničmarima.
2. Vrednost fiat valuta se zasniva na činjenici da se samo one prihvataju za podmirenje poreza

Svi vrlo dobro znaju da se vrednost najvećeg broja akcija NIKADA neće valorizovati kroz ostvarenu prodaju i profit koji će se raspodeliti deoničarima. Uostalom dividenda je najčešće vrlo niska u odnosu na vrednost akcije. Koliko će to automobila morati da proda TESLA da bi opravdala skok akcija od 10X za godinu dana. I dodatno, koliko je uopšte TESLA isplatila za dividende u prethodnih 10 godina.

Svi vrlo dobro znaju da se vrednost najvećeg broja akcija NIKADA neće valorizovati kroz ostvarenu prodaju i profit koji će se raspodeliti deoničarima. Uostalom dividenda je najčešće vrlo niska u odnosu na vrednost akcije. Koliko će to automobila morati da proda TESLA da bi opravdala skok akcija od 10X za godinu dana. I dodatno, koliko je uopšte TESLA isplatila za dividende u prethodnih 10 godina.
Sve se zasniva na budućim očekivanjima. Ne gleda se da li je Microsoft imao dividendu 2007, nego se investitori zanimaju za 2021.

U tom smislu Tesla ima određeno obećanje, moguće je da će u budućnosti biti profitabilna firma.

Više puta sam ti napisao na čemu se zasniva vrednost bitkoina, ali ti se praviš luda na to.

Pričao si nešto o postojanju Mreže, ali morao bi da dovršiš misao.

Recimo da kažeš "... a mreža je vredna jer se njome mogu čistiti prozori."
Napisao sam mnogo više, na to nikada nisi dala odgovor. Neću da ponavljam dok ne obećaš da nećeš ućutati i nakon dan dva promeniti temu. Dakle samo ako se fokusiraš na temu možemo da nastavimo.

Napisao sam mnogo više, na to nikada nisi dala odgovor. Neću da ponavljam dok ne obećaš da nećeš ućutati i nakon dan dva promeniti temu. Dakle samo ako se fokusiraš na temu možemo da nastavimo.
Evo sad si iskucao 3 rečenice, a mogao si samo da napišeš "... a mreža je vredna jer se njome može telefonirati bez znanja CIA."

A razlog što nisi napisao tu primenu bitkoina, je što ona ne postoji.

Razmisli: Iz izlaganja ssmpmd ispada da svi ljudi sveta mogu samo da kupe BTC i češu jaja.

Pa, ko će onda da radi kao vodoinstalater, ako taj vodoinstalater zarađuje trilion dolara tako što je investirao 1 dolar u BTC.

Vecina altova krvari ,krenula je rasprodaja

Bitcoin se dobro drzi ,danas je postigao najvecu cijenu ikada 50,341 dolar
Izgleda da nece biti neke vece korekcije BTC kojoj su se svi nadali , neko akumulira velike kolicine BTC

Bitcoin smashes through $50,000 as mainstream charge gathers pace
DIGITAL GOLD?
Also boosting bitcoin’s rise have been analyst suggestions that its limited supply of 21 million could boost further gains for the virtual asset.

A narrative of bitcoin becoming “digital gold” has gained traction as investors predict looming inflation with central banks and governments opening the stimulus taps to counter COVID-19.

St. Louis Federal Reserve President James Bullard told CNBC in an interview on Tuesday that bitcoin’s claim to be rival to gold would not threaten the dollar’s dominance.

“Investors want a safe haven, they want a stable store value and then they want to conduct their investments in that currency,” he said. “It’s very hard to get a private currency - it’s really more like gold - to play that role.”

https://www.reuters.com/article/us-...-mainstream-charge-gathers-pace-idUSKBN2AG1EA

Back