Kriptovalute

Čuo sam i smatram je zezanjem. Naravno da ima glupih i pohlepnih ljudi u kriptu, ali ima ih svuda i ne smeš da konstantno generalizuješ u najnegativnijem mogućem smislu.

Ako misliš da je glupo OK, niko te ne tera da ucestvuješ, idi svojim putem. Ali ovo što radiš je besmisleno i vrlo jadno, brukaš sebe mnogo više nego što ti uspeva da nekog uvrediš.

Trgovina fjucersima je nista drugo do hedzovanje i to na ustrb kupca.

Druga stvar

Bitkoin je limitiran u ukupnom broju. Kakva prodaja unapred, kad nema proizvodnje tog neceg, smanjuje se i blizi kraju.
I ne samo sto nema novog, nego i postojece vec sluzi samo za spekulaciju.

Zar vama nista ne skripi u tim pricama, ni malo?

Sve su to lepe velike komplikovane reci koje slabije razumete al ste ih negde vec culi, al dajte, pa nemojte da vas neko tako jednostavno radi

I broj hardverskih novcanika za bitcoin i ostale valute je u ogromnom porastu

Sve vise je firmi koje ulaze na ovo trziste i proizvode hardverske novcanike
Malo pre sam gledao nesto na Amazonu i u ponudi ima preko 10 razlicitih hardverskih novcanika.Uglavnom se govori o najpoznatijim ladger i trezor ali na trzistu ima jos jako kvalitetnih novcanika

Evo jedan jako interesantan u obliku kreditne kartice
Cijena mu je 99 dolara

Čuo sam i smatram je zezanjem. Naravno da ima glupih i pohlepnih ljudi u kriptu, ali ima ih svuda i ne smeš da konstantno generalizuješ u najnegativnijem mogućem smislu.

Ako misliš da je glupo OK, niko te ne tera da ucestvuješ, idi svojim putem. Ali ovo što radiš je besmisleno i vrlo jadno, brukaš sebe mnogo više nego što ti uspeva da nekog uvrediš.
Ako ti misliš da je moja presuda glupa, onda nisi trebao ni da odgovaraš, već da Ideš Svojim Putem.

Posebno što je bitkoin vredan tačno 0 evro centi

Ne tvoja presuda, jer nisi sudija, nego tvoje mišljenje. Tvoji nastupi ovde služe samo u jednu svrhu - da omalovažavaš nešto što zaista ne razumeš i da vređaš one koji ne misle kao ti. Ti si ta koja se trpaš da komentarišeš o nečemu što te navodno ne zanima, razlozi za takvo ponašanje spadaju u domen psihopatologije.

A bitkoin je danas skoro 3 puta skuplji nego kad si se prvi put javila ovde :mrgreen:

"ja razumem a vi ne" - ovo treba pokazati, a ne tvrditi.

Pokazala si da ništa o kriptu ne razumeš ("to je samo torent bez podataka"), a negiranje vrednosti nečega na otvorenom tržištu ("nema veze što je cena 10.000$+, on vredi nula centi") pokazuje i neznanje iz ekonomije. Ovde ostavljaš samo bezvredne provokatorske postove koji ne doprinose diskusiji, možeš ti da hvališ sebe koliko ti volja (to je zapravo najsmešniji deo priče) ali od tebe smo dobili jedno veliko ništa.

Pokazala si da ništa o kriptu ne razumeš ("to je samo torent bez podataka")
Ne bukvalno bez sadržaja (0 bajtova) nego Torent sa sadržajem koji nema vrednost. To može biti i mnogo terabajta.

Na primer ako napišeš neke besmislice tipa: "FSDT&'"C%('" ili: "Novčanik 1 je pazarijo od novčanika 2 za 1 ether."

To su navodno neki podaci, a u stvari možeš samo da ih baciš kroz prozor.

Ako misliš da se takve stvari ne nalaze na sadašnjem kojnu, onda navedi neke koji se nalaze.

a negiranje vrednosti nečega na otvorenom tržištu ("nema veze što je cena 10.000$+, on vredi nula centi") pokazuje i neznanje iz ekonomije.
Znači, ja kažem da u Prevarama dolazi do plaćanja, ali to plaćanje nije dokaz vrednosti, jer je prevara.

Konkretno u bitkoinu je prevara to što su kupcima verbalno obećani milioni.

Iz tog razloga, spremni su da pljucnu $10,000 jer to je ništa prema verbalno obećanom iznosu.

Nigerijska prevara dobila konkurenciju

Stize mi jutros mail koji sam istrazio da vidim poreklo, dosao sa ruskog servera, uglavnom poruka kaze osvojio sam 500 miliona USD. "Pod uslovom da im se odma javim"
Mos misliti.

Tixoglu ce dobiti isti mail al ce pisati 500.000.000 bitkoina.
I on ce poverovati.

To je taj isti koncept, "advance fee fraud."

"Hej daću ti ja milione nije problem, ali daj mi samo $10 za poštanske troškove prvo."

Onda ukrade tih 10 i gotov posao.

U slučaju Bitkoina:
"Hej daću ti ja milione nije problem, ali daj mi samo $20,000 za bitkoin prvo."

Sjajna vijest iz Austrije

Austrijski telekom A1 je poceo da da prihvata Bitcoin i jos nekoliko kripto valuta za placanje racuna

https://www.btc-echo.de/a1-telekom-austria-akzeptiert-bitcoin-zahlungen/

Ugovor je potpisan sa austrijskom kripto mjenjacnicom SALAMANTEX koja ce obezbjediti POS platne terminale za placanje Bitcoinom u poslovnicama austrijskog telekoma

https://www.salamantex.com/de/salamantex-crypto-payment-service/salamantex-crypto-payment-terminal

Austrijski telekom uvodi SALAMANTEX Pos platne terminale u sve sve svoje poslovnice

002_withoutCharry.png

Sjajna vijest iz Austrije

Austrijski telekom A1 je poceo da da prihvata Bitcoin i jos nekoliko kripto valuta za placanje racuna

https://www.btc-echo.de/a1-telekom-austria-akzeptiert-bitcoin-zahlungen/

Ugovor je potpisan sa austrijskom kripto mjenjacnicom SALAMANTEX koja ce obezbjediti POS platne terminale za placanje Bitcoinom u poslovnicama austrijskog telekoma

https://www.salamantex.com/de/salamantex-crypto-payment-service/salamantex-crypto-payment-terminal

Austrijski telekom uvodi SALAMANTEX Pos platne terminale u sve sve svoje poslovnice

002_withoutCharry.png
Bilo bi korektno od tebe da prevedes sadrzaj teksta ljudima koji ne sprechaju dojc kao mi

Reci im da tu pise da prave test, i da se telekomu austrija ne uplacuje nikakav bitkoin nego fiat valuta Euro.

A da ta firma salamantex pruza uslugu konverzije ljudima koji dobiju euro, pa tek onda placaju telekomu austrija.
Mogli su da stave masinu i 3 ulice dalje, jer telekom austrija ne prima bitkoin.
Klijent telekoma austrija i dalje placa eurima.

Znaci istina je da ne primaju Bitcoin. Nego rentiraju prostor od njih, ko za vending masinu.

Ovako, ponovo imamo marketing trikove da je nesto, nesto sto sustinski nije.

A cini mi se da si i ranije postavljao iste ovakve linkove i raspravljali smo dal bese svajcarska ili isto austrija samo neka druga firma, i opet guras iste fore.

Kako mislis bez transparentnosti i postenja da se stvori neka buduca fee i conversion-free medjunarodna valuta ako od starta siris manupilativne tekstove i lazne prezentacije

Ključno je da su to sve samo aplikacije za Likvidiranje bitkoina i kupovinu evra, a onda se evro prihvata za payment.

Znači niko ne napiše: "Ljudi od sad vam je kirija 5 satošija, a baš me briga koliko je satoši evra tog meseca."

Kao i uvek, istina je negde na sredini ali forumaši koji su zauzeli busije sve tumače na svoj način da bi odbranili svoj ukorenjen stav.

Tačno je da se ne plaća direktno bitkoinom, ali je takođe tačno da se A1 potrudio da ovo implementira, snosi neke rizike i ide u smeru koji dalje validira kriptovalute. Evo prevedene izjave direktora marketinga A1:
"Paying with digital currencies is becoming more and more prevalent internationally, and every industry is affected. Whether it's the coffee-to-go or the movie ticket, cash is an obsolete model. With our pilot operation in the A1 shops we are testing the demand and acceptance of digital currencies in Austria," says Markus Schreiber, Head of A1 Business Marketing, describing the objectives of the offer.
"As a pioneer, A1 assumes a great responsibility with regard to the digitization of our society," explains Schreiber. "The safety of consumers and trade, as well as compliance with all legal requirements and provisions have top priority. Before the A1 Payment portfolio will be expanded by digital currencies and officially available to business customers, a multi-stage trial will now be carried out, starting with selected A1 shops ".

Ni zlato se danas ne koristi kao sredstvo plaćanja pa to nije nikakva prepreka da ga ljudi traže i kupuju.

Nego, meni je zanimljivo s kojim žarom Saliva i Jami pišu protiv kripta, kao da će da izgube sve što imaju ako ovaj uspe.

Daj bre, opustite se malo i pustite ljude da na temi o kriptovalutama diskutuju o istima, a ne da odgovaraju na vaše paranoične postove kako će sve to da propadne.

Ni zlato se danas ne koristi kao sredstvo plaćanja pa to nije nikakva prepreka da ga ljudi traže i kupuju.

Nego, meni je zanimljivo s kojim žarom Saliva i Jami pišu protiv kripta, kao da će da izgube sve što imaju ako ovaj uspe.

Daj bre, opustite se malo i pustite ljude da na temi o kriptovalutama diskutuju o istima, a ne da odgovaraju na vaše paranoične postove kako će sve to da propadne.
Pa, prezentujemo dokaze o tome da zlato ima vrednost, a kripto ne.

Zlato se koristi za: elektroniku, aeronautiku, ukras, itd.

Te stvari predstavljaju osnovu, i razlog zašto ono vredi više od $0.

Tako ozbiljne argumente milenijalci ne uvažavaju, već lupetaju "When moon" i slično.

Sad ne zna šta da odgovori, ipak i za neku glupost treba vremena :lol:
Ja sam #1 ekonomistkinja svih vremena, a ti do pre 45 minuta nisi znao zbog čega zlato ima vrednost.

Kripto se koristi za plaćanje, za razliku od zlata.

A oba se koriste kao store of value.
Ne koristi se za plaćanje, nego kao Žeton za prevaru.

Znači ja tebi prodam čačkalicu za 1 bitkoin, a onda ga preprodam za 9000 dolara. Tu je zavrnut taj koji se ispostavio najvećom Budalom u nizu (kupac za 9k).

Store of Value mora imati neki način funkcionisanja. Za zlato je to: "Hej, ljudi će možda i dalje nositi zlatne zube kroz 25 godina. Na osnovu toga, pretvoriću svoju platu u zlato, da moj sin posle ima ta sredstva kad preproda zlato za 25 godina."

A bitkoin nema taj mehanizam, i zato nije store of value.

Piter Šif kaže: "It's not a store of value, because there is no value to store."

Pokušava da kaže isto ovo, samo na kvazi-trapav način.

Back