Kriptovalute

Ko zna, ne treba potcenjivati ljudsku glupost

Mozda ima dovoljno likova ko Tixomir da prodaju kuce i okucnice, i ulazu u bitshit (iliti bullshit)

Mozda opet naprave krivulju na gore i polete na Mesec

Samo na kraju puta je jos tvrdje prizemljenje nego ovo prethodno

A to je ona poslednja faza iz tulip grafikona
Pazi ovako, moguće je da postoji neka osoba koja poseduje ili je u mogućnosti da se uzajmi u iznosu od $100,000

Da li će on odlučiti da sve to ponudi za 1 bitkoin, jer samo njegova lična odluka, na koju ja nemam veto.

Zato ne mogu da garantujem koji će biti ATH (all-time high), nego samo znam da će ljosnuti jer vredi 0 kopejki

Pada mi samo 1 upotreba na pamet.

Prevara, na sledeći način: Rizikuješ 100 evra, oprostiš se od njih, i kupiš 1 milion kojnova na 0.0001 evro

Posle toga pišeš članke "Joj ljudi, ovo ide na mjesec."

Nakon što gomila lakovernih milenijalaca uloži poslednji babin zub, ti prodaš na 20.000, zaradivši 15+ milijardi evra pre poreza.

Posle toga pišeš članke "Ništa, ono je ipak bila ispala, idemo na 0."

I onda opet.

Samo nije hrišćanski, jer ovim samo kradeš štednju drugih.

Ma ovo ti je odbrambeni mehanizam, grčevito brane svoje uporište i to će se pogoršati vremenom, najviše će da galame kad btc bude na 100.000. Vidiš da nemaju pojma ni o tehnologiji niti žele da nauče.

Patologija.

Ma ovo ti je odbrambeni mehanizam, grčevito brane svoje uporište i to će se pogoršati vremenom, najviše će da galame kad btc bude na 100.000. Vidiš da nemaju pojma ni o tehnologiji niti žele da nauče.

Patologija.
Nema to veze sa tehnologijom.

Ja mogu da prihvatim da video rekorder ima vrednost, iako ne razumem gde šta treba Zalemiti

Ovo nije učionica i ja ne mogu da te ovde učim osnovama kriptografije. Taj novac je ukraden na staromodni način, ne "probijanjem zaštite bitkoina".

Bitkoin je moguće koristiti na 100% siguran način, tako da ga bez problema koristiš a da je šansa da ti ga ukradu apsolutnih 0%. Ako želiš da kritikuješ nauči barem neki minimum, ovako jednostavno lupaš gluposti.
Da li znas kako se najlakse otkljucava telefon zasticen sifrom?

Nateras vlasnika da ukuca sifru.

Sve moze da se ukrade i tvoja zelja da se svedes samo na najuzu tehnologiju je besmislena, a samim i tvoja trvdnja da se bitcoin ne moze ukrasti, sto je i demosntrirano vise puta.

Te pikanterije s krađom su možda tačne, ali bitkoin je bezvredan i bez toga.

Naime, on ne predstavlja plemeniti metal na primer, pa da ima industrijsku uporabu.

A takođe ne predstavlja ni drugi tip novca, Dužnički novac. Jer bitkoin nije dug.

Te pikanterije s krađom su možda tačne, ali bitkoin je bezvredan i bez toga.

Naime, on ne predstavlja plemeniti metal na primer, pa da ima industrijsku uporabu.

A takođe ne predstavlja ni drugi tip novca, Dužnički novac. Jer bitkoin nije dug.
Tvrdi da se bitcoin ne moze ukrasti, a barem jednom mesecno bude kradja.

To je cesta zaslepljenost kod pristalica neke tehnologije, ne shvataju da ceo sistem mora da bude zasticen, ne samo jedan deo.

Tvrdi da se bitcoin ne moze ukrasti, a barem jednom mesecno bude kradja.

To je cesta zaslepljenost kod pristalica neke tehnologije, ne shvataju da ceo sistem mora da bude zasticen, ne samo jedan deo.
CEO sistem jeste zaštićen, problem je kad držiš svoj novac (bitkoin, xrp, ethereum) van sistema ili nekome daš ključeve svog sefa.

Postoje novčanici sa desetinama hiljada bitkoina, stotinama hiljada ethereuma i milijardama xrp-a, stoje na netu godinama, svi im znaju adresu (sve je javno) i što je najbolje koriste se a niko ih nije počistio.

Kada dobiješ veću moć tada imaš i veću odgovornost, dakle treba ti veće znanje i veći oprez. Kod kripta postoji samo jedan rizični deo, a to je čovek koji poseduje privatni ključ novčanika. On je podložan "hakovanju".

Dobro, ali objasni kor vrednost: Zašto to nazivaš imenima kao što su "novac, vrednost, valuta."

Ja isto mogu da pošaljem slovo A, evo: A

Ali razlika je što to ne nazivam "valuta, dijamant, novac, keš."

Zašto misliš da si i dalje vredna mog truda i vremena za objašnjavanje? Napisao sam razloge, svojstva tog novog novca su ono što mu daje vrednost. Ta vrednost je potvrđena na slobodnom tržištu, a jedino što ti možeš da radiš je da negiraš tu vrednost bez argumenata.

Zašto misliš da si i dalje vredna mog truda i vremena za objašnjavanje? Napisao sam razloge, svojstva tog novog novca su ono što mu daje vrednost. Ta vrednost je potvrđena na slobodnom tržištu, a jedino što ti možeš da radiš je da negiraš tu vrednost bez argumenata.
Znam ali, sama svojstva su nedovoljna. Daću ti primer.

Da li bi "Zlato koje može da se šalje bežično" bilo vredno? Da. Primera radi, nek je vredno 5000 evra po unci.

Da li je onda validno da kažem: "OK Ja već mogu da šaljem slovo Z bežično. To dokazuje da je slovo Z vredno 5000 evra."

Ne, jer iako Svojstvo Wi-Fi Prenosivosti zaista postoji, vrednosti u slovu Z nema.

Dakle, iako je tačno da se Bitkoin može lakše staviti u grudnjak od tone zlata, to svojstvo ga uopšte ne čini dragocenim.

Pitaš zašto ga onda ljudi kupuju? Sanjaju da ga preprodaju većoj budali, i tako steknu prave vrednosti.

Roba ili usluga vrede onoliko koliko su ucesnici na trzistu spremni da plate.
OK Ali postoje određeni Jastuci koji ublažavaju pad.

Na primer tvoja akcija se prodaje za 100 evra, a plaća ti 2 evra mesečno u dividendi.

Ako cena padne sa 100 na 0, ti možeš da kažeš: "Bez brige. Dividenda mi garantuje da je vrednost iznad 0."

Bitkoin međutim nema takav Jastuk, i zato kažemo da je bezvredan.

Danas se o ovoj valuti najvise prica u politicko-ekonomskim sferama...

Ljudi na veliko nesto muvaju, kupuju, preprodaju, zaradjuju...

Ova virtualna valuta se pretvorila u svetsko cudo.

Ne verujem da ce u Srbiji zaziveti...Ne moze da se drzi u slamarici....

Jos mi nije bas sve jasno oko te valute, a vama? :think:
Veceras su javili da je Bitcoin dostigao najvisu cenu,ali ja i dalje nekako ne verujem u virtuelni novac kao ni bankama.Samo lova na ruke i koliko imam to i trosim.

Back