Kriptovalute

Svi smo pametni kad gledamo unazad, ovo je stvarno bio globalni megadump. Nadam se samo da niste prodavali. Ripl je školski ispoštovao resistance levele, prvo stao na 1.2 pa na 0.9. Po kojoj god da ste ceni kupovali dobre coine držite ih, mislim da možemo još nadole pa ne razmatram kupovinu još neki dan.

Najbolji deo ovog dana je propast Bitconnect prevare, najviše bi me radovalo kad bi još neke kripto prevare doživele istu sudbinu.

Ja sam vam ziv primer promasenog trejdinga. (Sto i nije neko cudo, jer nisam trejder vec neko ko se po profesiji suprotnim stvarima)
Eto, ucite se od mene za moje pare.
Znate kako kazu, kad se sretnu budala sa parama i pametan sa iskustvom, budala ode sa iskustvom, a pametan sa parama.
Tako i ja.
Prekjuce kad sam pravilno uocio patern za pad rippla na dole, pazljivo sam pratio razvoj situacije.
Dva puta je dolazio na jedva ispod 1.5
I ja sam skapirao da je to neki nivo otpora, pa sam kupio po 1.53
Medjutim, ovaj megadump nije bio bas predvidiv, pa nisam mogao ni pretpostaviti da ce to ici jos nadole
Juce kad me iznenadio pocetak dumpa na proboju ispod 1.50, sve sam cekao da se vrati na opet iznad 1.4
On se i vratio nakratko na 1.43, a ja se zategao, pa kao necu da kupim i nekog principa.
A vec se uocavalo da ovo ide ka privremenom rusenju ripple na veliko. I uopste celog kriptotrzista
I tako, refreshovah ja juce svako malo racunajuci na to da ce jos jednom doci na blizu 1.4
Zadrzao se on neko vreme na oko 1.3, pa onda krecu jos dve silazne putanje, na 1.1 pa ispod 1

Nesto sam juce ljuto pojeo pa sam vileneo nocu par puta i bacio pogled dokle ovaj ludi Ripple ide.
Bio na 1.2, pa na 0.8
I ja jutros prodam na 1.18 i parkiram pare u Theter.

Elem, zbog svog neiskustva, pocetno ulaganje nisam povecao onoliko koliko je moglo da je bilo strpljenja, odnosno, nakon toga smanjivao sam ga previse zbog pohlepe, nestrpljenja i panike.
Epilog: 240 dolara ulaganja, trenutno 163 USDT

Bilo bi dobro da se ovaj ceo Market Cap mehur izduva na vreme pred decembar, a mislim da bi to i moglo.
Tek bi dolaskom ne cene pre samog ludila od polovine decembra, imalo smisla gledati neko ulaganje kao dugorocno
Juce sam par puta pravio racunice da opet prodam XRP i na 1.3 i da ga cekam ispod 1, ali nisam sebi verovao

Poslednja izmena:
I ako me pitate koja je moja najveca greska u ovome rekao bih sledece.
Nije greska sto sam usao, nego kada sam usao.
A usao sam u vreme ludila 28.12-15.01
Trebao sam zdravorazumski sacekati da se izduva ocigledni balon kojeg je odrazavao gotovo vertikalni rast grafika trzisne kapitalizacije.
Eto, ta skola me za sada kostala 80 dolara pocetnog ulaganja :)

Pa svi su znali da je balon, ali po definiciji niko nije mogao da zna dokle će balon da se naduvava. Sa jedne strane su ljudi manično pokušavali da uđu sa svežim parama, sa druge strane su ulazi su bili blokirani, što je bilo presudno, jer je prekinut dotok svežeg kapitala za naduvavanje. Da su ljudi nastavili da ulaze išlo bi ovo na minimum 2 triliona u ovom krugu, pa bi bilo još većeg pucanja. E sad, kretnje su i dalje nelogične, pa su najviše pogođeni novčići koji su najviše skočili u poslednjih mesec dana, kako oni šitkoini koji su zaista bili debelo precenjeni tako i oni kvalitetni.

Ja očekujem bear period od bar mesec - dva, tačnije nadam se da će ga biti. Da krenemo u novi krug sa utemeljenih pozicija (recimo 20% niži btc od trenutnog), pri čemu će skokovi biti zasnovani na realnim vestima a ne na hajpu. Glup novac je i dalje tu da se uzme, tako će uvek biti, samo će nadam se biti i više pametnog.

Pa svi su znali da je balon, ali po definiciji niko nije mogao da zna dokle će balon da se naduvava. Sa jedne strane su ljudi manično pokušavali da uđu sa svežim parama, sa druge strane su ulazi su bili blokirani, što je bilo presudno, jer je prekinut dotok svežeg kapitala za naduvavanje. Da su ljudi nastavili da ulaze išlo bi ovo na minimum 2 triliona u ovom krugu, pa bi bilo još većeg pucanja. E sad, kretnje su i dalje nelogične, pa su najviše pogođeni novčići koji su najviše skočili u poslednjih mesec dana, kako oni šitkoini koji su zaista bili debelo precenjeni tako i oni kvalitetni.

Ja očekujem bear period od bar mesec - dva, tačnije nadam se da će ga biti. Da krenemo u novi krug sa utemeljenih pozicija (recimo 20% niži btc od trenutnog), pri čemu će skokovi biti zasnovani na realnim vestima a ne na hajpu. Glup novac je i dalje tu da se uzme, tako će uvek biti, samo će nadam se biti i više pametnog.

upravo tako.
generalno, ovo je bilo i testiranje mene kao licnosti za ovakve stvari.
i nisu mi se svideli rezultati :)
gledam chart za BTC.
i prosle godine u ovo vreme je flipnuo 40%
E, sad da li se pojava moze projektoviti i sada?
Pitanje je. Prosle godine BTC i kriptosi nisu bili globalni fenomen.
Sada jesu. I prosli su delirijumsku pozitivnu fazu, da vidimo do kada ce ova faza trajti i sta ce ostaviti

Poslednja izmena:
Elem, tehnicki me zanima.
Recimo Ripple.
Ima dobar proizvod koji ima perspektivu prihvatanja i upotrebe.
Ako Ripple pomaze brzem transferu novca, zasto recimo Western Union ne uvede svoj coin?
U kakvoj tacno vezi je potreba da Ripple ima svoj coin?

Elem, tehnicki me zanima.
Recimo Ripple.
Ima dobar proizvod koji ima perspektivu prihvatanja i upotrebe.
Ako Ripple pomaze brzem transferu novca, zasto recimo Western Union ne uvede svoj coin?
U kakvoj tacno vezi je potreba da Ripple ima svoj coin?

Ripl razvija svoj proizvod od 2012, da li misliš da je tako lako napraviti nešto slično?

U jednom trenutku je AOL bio bog interneta, nakon toga Jahu, gde su oni danas?

Zašto Jahu nije napravio svoj Gugl u trenutku kada su ovi imali breakout? Jahu je bio moderna i jaka kompanija, daleko jača od Gugla.

Najveća socijalna mreža bio je MySpace, gde je on danas? Zašto nisu napravili svoj Fejsbuk kada su videli da Fejsbuk uspeva? Zašto nisu napravili barem Tviter?

Kako je Nokia, kralj mobilnih telefona, propustila da održi korak sa novim kompanijama?

Ripl tj XRP je napravljen kao osnovna valuta najmodernije interledger mreže u postojanju, znaš šta je najbolje u toj priči? Što njih nije briga što će neko da napravi svoj koin, oni su INTERLEDGER, namenjeni su da služe kao most između različitih ledgera i različitih koina. Što više koina, to veća potreba za interledgerom, a njihovom interledgeru ne može niko da priđe. Kada budu koristili RippleNet interledger protokol, oni će imati samo jednu valutu koja je ispred svih, a to je XRP. Brži, jeftiniji i bez potrebe za duplim konverzijama. Neka svako napravi svoj koin, to će samo povećati potrebu za XRPom.

Ripl razvija svoj proizvod od 2012, da li misliš da je tako lako napraviti nešto slično?

U jednom trenutku je AOL bio bog interneta, nakon toga Jahu, gde su oni danas?

Zašto Jahu nije napravio svoj Gugl u trenutku kada su ovi imali breakout? Jahu je bio moderna i jaka kompanija, daleko jača od Gugla.

Najveća socijalna mreža bio je MySpace, gde je on danas? Zašto nisu napravili svoj Fejsbuk kada su videli da Fejsbuk uspeva? Zašto nisu napravili barem Tviter?

Kako je Nokia, kralj mobilnih telefona, propustila da održi korak sa novim kompanijama?

Ripl tj XRP je napravljen kao osnovna valuta najmodernije interledger mreže u postojanju, znaš šta je najbolje u toj priči? Što njih nije briga što će neko da napravi svoj koin, oni su INTERLEDGER, namenjeni su da služe kao most između različitih ledgera i različitih koina. Što više koina, to veća potreba za interledgerom, a njihovom interledgeru ne može niko da priđe. Kada budu koristili RippleNet interledger protokol, oni će imati samo jednu valutu koja je ispred svih, a to je XRP. Brži, jeftiniji i bez potrebe za duplim konverzijama. Neka svako napravi svoj koin, to će samo povećati potrebu za XRPom.

Hm...
Zanimljivo...
A ako neki od velikih platnih sistema resi da uhvati voz i izbegne Yahoo zamku?
Tj, ako svi ti WU iz te industrije shvate da je ovo proboj i krenu tom pricom, razvijanja interledgera?
Ok, nemaju dovoljno iskustva, ali imaju resurse za R&D, pa ako treba i da preuzmu dovoljan broj kadrova da ubrzaju nadoknadu propustenog vremena?
Tek ce konkurencija tu da przi, sto je dobro, naravno

Poslednja izmena:
FUN opet kupujem tek kad se sklone one zidine na crvenoj strani, a sigurno pre 1. februara
Te zidine su prisutne vec poslednjih 7 dana

Pusti ih neka isprodaju sve što žele, njihov problem. Toliko toga na popustu, još ako ode dodatno naniže to će biti slatke muke...

- - - - - - - - - -

Hm...
Zanimljivo...
A ako neki od velikih platnih sistema resi da uhvati voz i izbegne Yahoo zamku?
Tj, ako svi ti WU iz te industrije shvate da je ovo proboj i krenu tom pricom, razvijanja interledgera?
Ok, nemaju dovoljno iskustva, ali imaju resurse za R&D, pa ako treba i da preuzmu dovoljan broj kadrova da ubrzaju nadoknadu propustenog vremena?

Ja sam programer i malo bolje razumem tu problematiku. Poznata izreka u programerskom svetu je "klijenti i menadžeri su ljudi koji misle da 9 žena može da rodi bebu za mesec dana". Ne ide to tako.

Vrlo zanimljiv tekst o Ripple

peculation on the future price of XRP is not short in supply. While frequenting social media I regularly find members of the XRP community stating, sometimes arbitrarily, what they believe the maximum price for a single XRP coin could one day be. While no one could possibly know what the timeline for growth and adoption of the coin will look like, it is possible to make a reasonable price limit prediction if we’re only considering it’s primary use case as a bridge currency for cross-border settlement of payments.

Scope of the Market

It’s important to understand the current volume of monetary transactions on a macro scale. Speaking in terms of order of magnitude, the dollars transferred in the cross-border payment market dwarfs the value of every market in existence. SWIFT, arguably the market leader, transfers about $1.25 quadrillion per year. CHIPS transfers about $400 trillion per year, and Fedwire transfers about $900 trillion per year. This adds up to roughly $2.55 quadrillion transferred annually, or about $9.8 trillion worth of transactions each business day.

Perhaps the greatest pain point financial institutions face when processing cross-border payments is sourcing the liquidity necessary to make such transactions possible. As recently as the end of 2015, balances tied up globally in nostro accounts exceeded $27 trillion. Ripple is working tirelessly to position XRP as the premiere source for on-tap liquidity and the fastest option for settlement of payments. As such, XRP is poised to solve what is, on an annual basis, a multi-quadrillion dollar problem. The implicit value of the opportunity at hand cannot be overstated.

Breaking Down the Numbers

Let that data sink in for a moment. Roughly $27 trillion is parked in transactional accounts at this very moment to facilitate the transfer & settlement of the comparably smaller figure of $9.8 trillion on a daily basis. That means that XRP will need to have a market cap of $9.8 trillion just to accommodate the average daily transactions of all cross border payments systems in order to achieve 100% market share. While I don’t find it reasonable to predict XRP will be used for all payments within this market, at the outset of this blog I cited my goal as pegging a reasonable upper limit to the value of XRP. This assumes 100% dominance. Here goes:

There are currently 38,739,144,847 XRP coins in circulation at the time of this writing. I’ll round up to 39 billion for the sake of simpler calculations
Assume a market cap of $27 trillion for XRP which is the value that is already in nostro accounts today. To determine the value of each individual coin we divide the market cap by total circulating supply, or $27 trillion divided by 39 billion. That comes out to a value of $692.30 for each XRP coin.
That’s the number; $692.30 per XRP. That was calculated using the most accurate estimates available based on knowable data, and only considers it’s use case as a mechanism for cross-border settlements by financial institutions. That being said, this figure doesn’t do much to help us determine what the true value of XRP might be one day because too many things are unknowable.

The reason $27 trillion is sitting in nostro accounts just waiting to be used to facilitate payment transactions is that it currently takes upwards of 5 days for a transaction to settle, and the demand for transactions ebbs and flows. Thus, financial institutions must have much more money sitting idle in transactional accounts than they think they’ll need, just in case. Compare that 5 day transaction time with XRP which takes a mere 4 seconds to settle transactions. I find it reasonable to speculate that not much more than the average daily value of transactions, $9.8 trillion, would need to be held in the form of XRP if financial institutions adopt the technology. That would mean a lower upper limit when speculating about the future value of XRP than if $27 trillion were still needed to be on hand for liquidity. However, if XRP became the standard for transactions, you could expect an increase in the volume of cross border transactions. Put simply, the speed and low cost of XRP sourced transactions would create an unknowable amount of new demand which would increase the XRP market cap, and with it the value of each coin.

A Moving Target

The trouble with price speculation is that the value of the factors that are needed for calculations are always changing. In December 2017 Ripple placed 55 billion XRP in escrow and will release a maximum of 1 billion XRP per month until the entire supply is in the market one day. This will radically change the amount of XRP in circulation over time. The implications of such? The point at which the supply of XRP meets the demand of the market will change regularly and will result in a continually shifting equilibrium price. However, it’s also true that with every single transfer of XRP, a tiny amount of it is shredded forever, decreasing the supply slowly over time and making it more valuable.

Store of Value

At the outset I stated that it’s easy to make a reasonable price limit prediction if we’re only considering XRP’s value as a bridge currency for cross-border transactions. What I didn’t mention until now is that I believe it’s silly to think about the potential of XRP exclusively in such terms. How many of you have considered that to date, XRP’s primary use is as a store of value? That vast majority of XRP in circulation is not currently held by financial institutions. It’s held by people like you and me: speculative investors. Bitcoin is currently being treated as a digital version of gold, so why can’t the same be true for XRP? It’s my contention that as demand for XRP soars over time, people will treat it like they treat gold. I believe that the market cap of XRP will one day soar to the trillions, supplanting Bitcoin of it’s current position as the number one digital asset in the world. If financial institutions adopt XRP en masse this year, it could be number one before the end of 2018. Such a development would dramatically increase the visibility of XRP and would only serve to spur mass adoption of XRP as a store of value.

What could that mean for the value of XRP? Consider this:

The market cap for gold is about $7.8 trillion
If XRP one day matches the value that gold is today, that adds an additional value of $200 per XRP based on the current circulating supply of the coin
Additional Applications of XRP

The number of real world use cases for XRP is seemingly endless. What if major credit card companies used XRP to settle their transactions? A few weeks ago, a blogger named “Crowd Conscious” wrote a piece about what would happen to the value of XRP if Visa & Mastercard jumped on the Ripple bandwagon. I’ll link to the blog below in case you’d like to take a look at how the numbers were crunched, but here is the bottom line:

If XRP were used by Visa it would increase the value of each XRP by $229.742
If XRP were used by Mastercard it would increase the value of each XRP by $90.35
The party doesn’t stop there. Ripple recently announced that 3 out of the 5 largest money transfer companies in the world have committed to using XRP. Days after this announcement it was confirmed that one of those companies is Moneygram. Western Union & PayPal are two additional names that have been floating around as potential early adopters of XRP. Be patient; time will reveal all business entities that plan to team up with Ripple and utilize XRP.

In reality just about any company that is transferring money could use XRP to settle payments, which is why everything I’ve written about in this particular blog entry is just the tip of the iceberg. Imagine if companies like Amazon, Walmart, Uber, and eBay began using XRP. I’ve already cited several examples above, where numbers have been crunched, and if combined then in theory could push the price of a single XRP to over $1,000. Not that I believe this is exactly how things will play out, but the point of this exercise is to help people to understand that we have barely scratched the surface of the use cases for XRP. As such, I believe that the average investor has no earthly idea of the potential of what they just threw their money in. While Ripple’s core message is that they believe XRP should be the standard for cross border payment settlements, the truth is that there are an endless number of uses that would increase the value of XRP far beyond what it could ever be if it were only to be used by financial institutions.

How much could XRP be worth one day? As Ripple’s lead cryptographer David Schwartz once wrote, it “Depends on how big you want to dream.”

DISCLAIMER: I am not a financial adviser. None of what has been written here should be considered financial advice; it is not. Do your own research before investing in any digital asset, and understand that investing in any cryptocurrency is inherently risky. You need to be prepared to lose your entire investment.

- - - - - - - - - -

Vidi ovo ludilo na Moneru.
U jednom trenutku, pre par dana, cena svucena na 0 :eek:
Neko posisao svu traznju za Monerom tada
Pogledajte prilog 473669

Untitled.jpg

To je dokaz da se kriptovalute još ne koriste u realnom životu i da je sve ovo zasnovano na spekulacijama.

Kada bude prostije da kripto konferencija napalaćuje kriptovalutama, e onda smo dostigli cilj.

Sta je sa sh!t coinom???

- - - - - - - - - -

Ja sam vam ziv primer promasenog trejdinga. (Sto i nije neko cudo, jer nisam trejder vec neko ko se po profesiji suprotnim stvarima)
Eto, ucite se od mene za moje pare.
Znate kako kazu, kad se sretnu budala sa parama i pametan sa iskustvom, budala ode sa iskustvom, a pametan sa parama.
Tako i ja.
Prekjuce kad sam pravilno uocio patern za pad rippla na dole, pazljivo sam pratio razvoj situacije.
Dva puta je dolazio na jedva ispod 1.5
I ja sam skapirao da je to neki nivo otpora, pa sam kupio po 1.53
Medjutim, ovaj megadump nije bio bas predvidiv, pa nisam mogao ni pretpostaviti da ce to ici jos nadole
Juce kad me iznenadio pocetak dumpa na proboju ispod 1.50, sve sam cekao da se vrati na opet iznad 1.4
On se i vratio nakratko na 1.43, a ja se zategao, pa kao necu da kupim i nekog principa.
A vec se uocavalo da ovo ide ka privremenom rusenju ripple na veliko. I uopste celog kriptotrzista
I tako, refreshovah ja juce svako malo racunajuci na to da ce jos jednom doci na blizu 1.4
Zadrzao se on neko vreme na oko 1.3, pa onda krecu jos dve silazne putanje, na 1.1 pa ispod 1

Nesto sam juce ljuto pojeo pa sam vileneo nocu par puta i bacio pogled dokle ovaj ludi Ripple ide.
Bio na 1.2, pa na 0.8
I ja jutros prodam na 1.18 i parkiram pare u Theter.

Elem, zbog svog neiskustva, pocetno ulaganje nisam povecao onoliko koliko je moglo da je bilo strpljenja, odnosno, nakon toga smanjivao sam ga previse zbog pohlepe, nestrpljenja i panike.
Epilog: 240 dolara ulaganja, trenutno 163 USDT

Bilo bi dobro da se ovaj ceo Market Cap mehur izduva na vreme pred decembar, a mislim da bi to i moglo.
Tek bi dolaskom ne cene pre samog ludila od polovine decembra, imalo smisla gledati neko ulaganje kao dugorocno
Juce sam par puta pravio racunice da opet prodam XRP i na 1.3 i da ga cekam ispod 1, ali nisam sebi verovao

Ja sam ovo procitao i ovo nema nikakve razlike od kladionice. Ali nikakve. Sry ali tako je.

- - - - - - - - - -

Ne bese da ce biti sve skuplji kako se blizi 21. milionu pa i preko 100k ?

Sta je sa sh!t coinom???

- - - - - - - - - -

Ja sam ovo procitao i ovo nema nikakve razlike od kladionice. Ali nikakve. Sry ali tako je.

- - - - - - - - - -

Ne bese da ce biti sve skuplji kako se blizi 21. milionu pa i preko 100k ?

Pa, ima razlike u odnosu na kladionicu.
Kladionica je čista kocka.
Ovde ima priče koje i nisu kocka, nego iza kojih će uslediti neki stvarni proizvod.
Ja sam u ovom slučaju platio cenu sopstvenog nepoznavanja (tržišta, trgovanja, taktike i mera smanjenja rizika-povlačenje u Theter, a što me je zapravo i najviše koštalo) brzopletosti, panike, pa i pohlepe.
I uostalom, izložio sam se onoliko koliko sam spreman da izgubim, a to je 200 evra već uloženih (koji sad vrede 130) i 50 evra koji plutaju u nekom medjuprostoru vracanja u banku (Mada sam uputio zahtev za otkazivanje withdrawala).
Ako tržište bude još palo, možda ću uleteti sa još 50-100 evra i to je to.
Ne više živih para

Poslednja izmena:
Pa, ima razlike u odnosu na kladionicu.
Kladionica je čista kocka.

Kladionica moze biti bazirana na pracenju timova, njihovog sastava, ciljeva koje imaju da ostvare na tabeli itd. Tako da je kontrola delimicno na tvojoj strani, sa druge strane koje ti parametre mozes da pratis na kriptovalutama s obzirom da se ne koriste ni za sta? Sa bitcoin-om i mozes kupiti po negde nesto ali to je jako sitno i broj mesta je mali sa ovim drugima ni toliko tako da je pitanje na cemu zasnivas njihovu vrednost kada su beskorisne?

Kladionica moze biti bazirana na pracenju timova, njihovog sastava, ciljeva koje imaju da ostvare na tabeli itd. Tako da je kontrola delimicno na tvojoj strani, sa druge strane koje ti parametre mozes da pratis na kriptovalutama s obzirom da se ne koriste ni za sta? Sa bitcoin-om i mozes kupiti po negde nesto ali to je jako sitno i broj mesta je mali sa ovim drugima ni toliko tako da je pitanje na cemu zasnivas njihovu vrednost kada su beskorisne?

Suštinski svi kritposi se dele prema tome šta im je proizvod:
- novac
- nenovčani proizvod

Bitcoin, Litecoin i slično su projekti kojima je proizvod novac - tj cilj im je coin kao novac sam po sebi.
Ripple, Cindicator, Sonm, FunFair su projekti koji imaju za cilj proizvod.
Determinanta uspeha je da li će biti prihvaćeni u praksi.
I to je stvar praćenja.
Eto taj nesrećni ripl, na kojem sam za 12 h zaradio 60E na uloženih 200E, a potom izgubio juče nekih 50E, odnosno FunFair na kojem sam ostao kratak bar 40ak E
No dobro, igramo downplaying sada.

Чини ми се да већина људи овде тргује на дневном нивоу. Ту се губе паре само тако ако човек не зна шта ради. А ако уплаћујете веће паре и може да се заради. Лупам ако уплатиш 1000 долара на appCoins и они скоче са долар на 1.3 узео си 300 долара за 2 сата.
Мени је све то превише дуго и загушљујуће па се бавим дугорочним држањем. До лета, па после нови круг до децембра. Успут продајем ако нешто скочи више од 2 пута.

Једини coin који сам погрешно проценио је TRON сада морам да га држим ко зна колико месеце да би се вратио и да га се отарасим.

Наравно, под условом да се тржиште опорави уопште .z:mrgreen:

Everyone Relax! The Crypto dip was caused by Mike Bell of JP Morgan claiming Governments could ban cryptocurrencies. Well ... how? This is the same company that called BTC a fraud. It's a bank FFS. They are rightfully terrified of what we are doing. But it can't be stopped.

Bell.jpg

Michael J. Bell
Global Market Strategist

2 YEARS WITH J.P. MORGAN10 YEARS IN THE INDUSTRY
Michael J. Bell, Vice President, is a global market strategist within the Global Market Insights Strategy Team at J.P. Morgan Asset Management. Based in the London office, Michael is responsible for delivering research-driven insights on the global economy and markets to both retail and institutional clients in the UK and Europe.

Prior to joining J.P. Morgan, Michael worked for 7 years as an Investment Strategist on the Economics and Asset Allocation team at private bank C.Hoare and Co. in London. During this time he was responsible for the European, Japanese and Credit strategy whilst also playing a key role in determining FX strategy and the overall global asset allocation.

Michael holds an MA in Social and Political Sciences from Queens’ College, Cambridge and is a CFA charterholder.

Back