Kriptovalute

Šta kažete društvo, u koje od ovih <10 dolara valuta da ulažem kad mi stigne kartica? :)

Ripple, Cardano, IOTA, NEM, Stellar, Nxt, Thether...
Izabrao bih 3-4 valute i u svaku zveknuo po 100 evra, pa nek ide život :)

Prati šta se dešava, pozicija za ulazak na tržište ti se poboljšava iz sata u sat jer su neki alt coini koji su nenormalno skakali sada u oštrom padu.

Pomenuti Verge (XVG) se, kao što sam upozorio, sunovratio na pola svoje jučerašnje vrednosti a njegovim stopama kreću još neki viđeni skakači.
Svakako da je to privremeno i da će se i ovi koni oporaviti ali za kupovinu je najbolji trenutak kada drugi izlaze i panični prodaju.

RDD isto pada, Electroneum koji je uglavnom rastao sada takođe pada i tako... na marketu nikad dosadno ali nikad.
Ako uđeš u ozbiljnu trgovinu na dnedvnom nivou moraš da spavaš na jedno oko jer kad se probudiš možeš gadno da se iznenadiš z:D

Druga varijanta ti je da kupiš 5 valuta po 100 evrića, zapišeš šifre novčanika i da ih zaboraviš na godinu dana pa da svratiš 25 decembra 2018 da vidiš šta je ostalo od tvojih 500 evra. Može da bude 5000 a može i 50

Šta kažete društvo, u koje od ovih <10 dolara valuta da ulažem kad mi stigne kartica? :)

Ripple, Cardano, IOTA, NEM, Stellar, Nxt, Thether...
Izabrao bih 3-4 valute i u svaku zveknuo po 100 evra, pa nek ide život :)

Eh da drustvo zna gde bi bilo ..,, ja verujem u Ripple ,,,
Used by companies such as UniCredit, UBS and Santander, Ripple has been increasingly adopted by banks and payment networks as settlement infrastructure technologyBanker explaining that "from banks' perspective, distributed ledgers like the Ripple system have a number of advantages over cryptocurrencies like bitcoin," including price and security:koto: ..

Objasnite mi to sa "novčanikom"?
Šta "novčanik"?
Zar nije dovoljan moj nalog na CEX ili Krakenu gde piše koliko imam?

Takođe, koliko je pogodno koristiit ove menjačnice za dnevno-sedmično trgovanje Bitkoinom, u smislu proviizija?

- - - - - - - - - -

Recimo, hoću na ECD da kupim Litecoin
Gde da to "uskladištim"?
Da li je od koristi wallet aplikacija koju skinem sa zvaničnog litecoin sajta?

- - - - - - - - - -

Ooops, klik na tu aplikaciju vodi do

Sorry! This content is not available in your country yet.
We're working to bring the content you love to more countries as quickly as possible.
Please check back again soon.

Šta "novčanik"?

Takođe, koliko je pogodno koristiit ove menjačnice za dnevno-sedmično trgovanje Bitkoinom, u smislu proviizija?

- - - - - - - - - -

Gde da to "uskladištim"?

- - - - - - - - - -

Novcanik je aplikacija za odredjenu kriptovalutu i sluzi za skladistenje iste , primanje, placanje itd.

Mnogo je sigurnije cuvati kriptovalute u licnom novcaniku nego na samoj berzi iz prostog razloga sto berza moze da se uhakuje, vas nalog moze da se na berzi uhakuje ako ga niste zastitili sa 2 factor authentication npr Authy ili Google AUthenticatorom dok npr ako kriptovalutu cuvate u tzv hladnom novcaniku npr na racunaru koji kada ga ne koristite za transfer kriptovaluta je ugasen i raskacen sa interneta - ne postoji sansa da ih izgubite tj da vam ih neko ukrade. Jedino moze da vam crkne hard , a resenje je za to da napravite vise kopija vaseg wallet.dat-a tj samog fajla novcanika na par razlicitih usb stikova/lokacija (ides na File pa Backup Wallet i izaberes gde ces da snimis backup iz same novcanik aplikacije).

Atlernativa tome je Coinomi aplikacija za android platformu. Coinomi je multi wallet tj novcanik za vise kriptovaluta istovremeno. Prilikom aktivacije Coinomi multi novcanika, generise vam se seed. Seed je sklop 17 ili vise generisanih reci kojim je zasticen backup vaseg novcanika na Coinomi cloud backup servisu. U slucaju da izgubite telefon, da vam ga ukradu , da vam se polomi, sve sto treba da uradite da povratite vase novce jeste da instalirate Coinomi na novom uredjaju izaberete opciju restore , i ukucate seed tj taj sklop od 17 ili vise generisanih reci u identicnom redosledu kao kad vam je generisan.

Skoro sve poznatije kriptovalute koriste seed sistem za zastitu kriptovaluta u slucaju gubljenja uredjaja ili crkavanja laptopa npr.

Alternativa tome je ko sto rekoh , ali to vazi samo za personalne racunare, backup novcanika samog tj njegovog fajla na neki eksterni uredjaj za skladistenje.

- - - - - - - - - -

Eh da drustvo zna gde bi bilo ..,, ja verujem u Ripple ,,,
Used by companies such as UniCredit, UBS and Santander, Ripple has been increasingly adopted by banks and payment networks as settlement infrastructure technologyBanker explaining that "from banks' perspective, distributed ledgers like the Ripple system have a number of advantages over cryptocurrencies like bitcoin," including price and security:koto: ..

verujes bankama. Jasno je da si vrlo ogranicen covek. Da ne upotrebim neku tezu rec

Ripple je bankarska kriptovaluta, nastaje jednako kao dolar ili evro , stampom bez pokrica , ni iz cega , centralizovana je za razliku od ostalih kriptovaluta, sto znaci da ako centralna vlast pozeli, moze da ti ukrade tvoje novce a da ti tu nista ne mozes.

Kod decentralizovanih kriptovaluta ta opasnost ne postoji.

Novcanik je aplikacija za odredjenu kriptovalutu i sluzi za skladistenje iste , primanje, placanje itd.

Mnogo je sigurnije cuvati kriptovalute u licnom novcaniku nego na samoj berzi iz prostog razloga sto berza moze da se uhakuje, vas nalog moze da se na berzi uhakuje ako ga niste zastitili sa 2 factor authentication npr Authy ili Google AUthenticatorom dok npr ako kriptovalutu cuvate u tzv hladnom novcaniku npr na racunaru koji kada ga ne koristite za transfer kriptovaluta je ugasen i raskacen sa interneta - ne postoji sansa da ih izgubite tj da vam ih neko ukrade. Jedino moze da vam crkne hard , a resenje je za to da napravite vise kopija vaseg wallet.dat-a tj samog fajla novcanika na par razlicitih usb stikova/lokacija (ides na File pa Backup Wallet i izaberes gde ces da snimis backup iz same novcanik aplikacije).

Atlernativa tome je Coinomi aplikacija za android platformu. Coinomi je multi wallet tj novcanik za vise kriptovaluta istovremeno. Prilikom aktivacije Coinomi multi novcanika, generise vam se seed. Seed je sklop 17 ili vise generisanih reci kojim je zasticen backup vaseg novcanika na Coinomi cloud backup servisu. U slucaju da izgubite telefon, da vam ga ukradu , da vam se polomi, sve sto treba da uradite da povratite vase novce jeste da instalirate Coinomi na novom uredjaju izaberete opciju restore , i ukucate seed tj taj sklop od 17 ili vise generisanih reci u identicnom redosledu kao kad vam je generisan.

Skoro sve poznatije kriptovalute koriste seed sistem za zastitu kriptovaluta u slucaju gubljenja uredjaja ili crkavanja laptopa npr.

Alternativa tome je ko sto rekoh , ali to vazi samo za personalne racunare, backup novcanika samog tj njegovog fajla na neki eksterni uredjaj za skladistenje.

- - - - - - - - - -

verujes bankama. Jasno je da si vrlo ogranicen covek. Da ne upotrebim neku tezu rec

Ripple je bankarska kriptovaluta, nastaje jednako kao dolar ili evro , stampom bez pokrica , ni iz cega , centralizovana je za razliku od ostalih kriptovaluta, sto znaci da ako centralna vlast pozeli, moze da ti ukrade tvoje novce a da ti tu nista ne mozes.

Kod decentralizovanih kriptovaluta ta opasnost ne postoji.

Nema šta da se veruje ili ne krećem se za kapitalom.. Ozbiljni igrači su ušli..

Šta "novčanik"?

- - - - - - - - - -

Gde da to "uskladištim"?

- - - - - - - - - -

Wollet je "sigurno" mesto za deponovanje
imaš razni varijanti od desktop vezije do App hardver USB (najsigurniji) do papira.. preporučujem ti da koristiš Google indetifikator kao extra meru zaštite.. Pročitaj malo pre nego što de odlučiš

Na CEX je zaista 17.200 usd

- - - - - - - - - -

Untitled.jpg

balon od nekoliko triliona. hahha. Recimo da je bit coin sluzi za kupovinu stvari i neka se dnevno kupi stvari u vrednost od 1 milijardi evra. A to su bajke. Ne verujem da se kupi prave robe u vrednosti vecoj od 10 miliona. Aj nek sam velikodusan i nek je 500 milijardi godisnje. I to veoma velikodusan . I nek sam velikodusan i da kazem da je transaction fee 5 %. Skuplje nego kod bilo koje finansijske organizacije na svetu. I to je 25 milijardi godisnje profita. Objektivno svo to ***** kriptovalutno ne vredi vise od 500 millijardi I to kad mu das najbolje kriterijume.

- - - - - - - - - -

a realno je 50ak milijardi. realno

- - - - - - - - - -

ovo je sad vec baloncina epsih razmera, vredi vise od googla. hahahha

Uzmi u obzir da je ovo prvi pravi balon svetskih razmera, u kome može da učestvuje nekoliko milijardi ljudi.

Slažem se da je i sad balon, ali nemoj nikad da podcenjuješ ljudsku pohlepu.

ecd.rs su lopovi

Naplacuju PDV prilikom kupovine kritpovaluta sto ne radi nijedna druga berza u svetu ma gde se nalazila.

ECD.RS su LOPOVI!

Шта причаш бре? Какав ПДВ?
Узимају провизију као и сви остали. Код њих је 6% ако си ВИП 5%

- - - - - - - - - -

Проверени 100%. Још имаш и број да назовеш људе или одеш код њих ако нешто буде. Кога ћеш наћи на страним мењачницама?
Наплаћују свој рад, па шта и нека.

Šta "novčanik"?
- - - - - - - - - -
Gde da to "uskladištim"?
- - - - - - - - - -

Ако хоћеш да штекаш, онда скини новчаник нпр https://www.exodus.io/ можеш имати у њему више различитих валута а имају и мењачницу у склопу новчаника. Скини па види које валуте подржава. Ако хоћеш да трејдујеш, онда правиш налог нпр https://www.gdax.com/ (они су добри за Лајткоин). Можеш и из своог новчаника да шаљеш на берзу, али ти наплате трансакцију из новчаника до маркета 0,002147 ЛТЦ. Зато ако си већ одлучан да трејдујеш, она шибни одма на маркет. Али и када враћаш у новчаник наплаћују ти трансакцију.

Шта причаш бре? Какав ПДВ?
Узимају провизију као и сви остали. Код њих је 6% ако си ВИП 5%

- - - - - - - - - -

Проверени 100%. Још имаш и број да назовеш људе или одеш код њих ако нешто буде. Кога ћеш наћи на страним мењачницама?
Наплаћују свој рад, па шта и нека.

Potvrđujem

Najjednostavniji način da se uđe u priču. Uplatiš dinare na opštu uplatnicu i čim legnu pare ti dobiješ željenu kriptovalutu u novčanik koji si definisao.
Uzimaju proviziju, svakako neće džabe da kupuju za vas.
Takođe kupuju po ceni koja je aktuelna u tom trenutku, neće sigurno da se smaraju i pecaju padove da bi vam učinili povoljniju kupovinu.

Tih par procenata što vam uzmu je nešto što možete nadoknaditi od prve trgovine, ako znate šta radite ali možete izgubiti i mnogo, mnogo više ako napravite pogrešne korake

Za početnike idealan polaz, uplatite 100 evra i probajte kako vam ide.

Back