koji sajt preporucujete za kupovinu valuta, osim bittrexa. da li je bolje ulagatu u litecoin ili ethereum, na duze staze?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta kažete društvo, u koje od ovih <10 dolara valuta da ulažem kad mi stigne kartica?
Ripple, Cardano, IOTA, NEM, Stellar, Nxt, Thether...
Izabrao bih 3-4 valute i u svaku zveknuo po 100 evra, pa nek ide život![]()
Šta kažete društvo, u koje od ovih <10 dolara valuta da ulažem kad mi stigne kartica?
Ripple, Cardano, IOTA, NEM, Stellar, Nxt, Thether...
Izabrao bih 3-4 valute i u svaku zveknuo po 100 evra, pa nek ide život![]()
Sorry! This content is not available in your country yet.
We're working to bring the content you love to more countries as quickly as possible.
Please check back again soon.
Лајткоин можеш купити на https://ecd.rs/ не треба ти ни картица, може на уплатницу.
Лајткоин је бољи.
Objasnite mi to sa "novčanikom"?
Šta "novčanik"?
Zar nije dovoljan moj nalog na CEX ili Krakenu gde piše koliko imam?
Takođe, koliko je pogodno koristiit ove menjačnice za dnevno-sedmično trgovanje Bitkoinom, u smislu proviizija?
- - - - - - - - - -
Recimo, hoću na ECD da kupim Litecoin
Gde da to "uskladištim"?
Da li je od koristi wallet aplikacija koju skinem sa zvaničnog litecoin sajta?
- - - - - - - - - -
Ooops, klik na tu aplikaciju vodi do
Eh da drustvo zna gde bi bilo ..,, ja verujem u Ripple ,,,
Used by companies such as UniCredit, UBS and Santander, Ripple has been increasingly adopted by banks and payment networks as settlement infrastructure technologyBanker explaining that "from banks' perspective, distributed ledgers like the Ripple system have a number of advantages over cryptocurrencies like bitcoin," including price and security..
Novcanik je aplikacija za odredjenu kriptovalutu i sluzi za skladistenje iste , primanje, placanje itd.
Mnogo je sigurnije cuvati kriptovalute u licnom novcaniku nego na samoj berzi iz prostog razloga sto berza moze da se uhakuje, vas nalog moze da se na berzi uhakuje ako ga niste zastitili sa 2 factor authentication npr Authy ili Google AUthenticatorom dok npr ako kriptovalutu cuvate u tzv hladnom novcaniku npr na racunaru koji kada ga ne koristite za transfer kriptovaluta je ugasen i raskacen sa interneta - ne postoji sansa da ih izgubite tj da vam ih neko ukrade. Jedino moze da vam crkne hard , a resenje je za to da napravite vise kopija vaseg wallet.dat-a tj samog fajla novcanika na par razlicitih usb stikova/lokacija (ides na File pa Backup Wallet i izaberes gde ces da snimis backup iz same novcanik aplikacije).
Atlernativa tome je Coinomi aplikacija za android platformu. Coinomi je multi wallet tj novcanik za vise kriptovaluta istovremeno. Prilikom aktivacije Coinomi multi novcanika, generise vam se seed. Seed je sklop 17 ili vise generisanih reci kojim je zasticen backup vaseg novcanika na Coinomi cloud backup servisu. U slucaju da izgubite telefon, da vam ga ukradu , da vam se polomi, sve sto treba da uradite da povratite vase novce jeste da instalirate Coinomi na novom uredjaju izaberete opciju restore , i ukucate seed tj taj sklop od 17 ili vise generisanih reci u identicnom redosledu kao kad vam je generisan.
Skoro sve poznatije kriptovalute koriste seed sistem za zastitu kriptovaluta u slucaju gubljenja uredjaja ili crkavanja laptopa npr.
Alternativa tome je ko sto rekoh , ali to vazi samo za personalne racunare, backup novcanika samog tj njegovog fajla na neki eksterni uredjaj za skladistenje.
- - - - - - - - - -
verujes bankama. Jasno je da si vrlo ogranicen covek. Da ne upotrebim neku tezu rec
Ripple je bankarska kriptovaluta, nastaje jednako kao dolar ili evro , stampom bez pokrica , ni iz cega , centralizovana je za razliku od ostalih kriptovaluta, sto znaci da ako centralna vlast pozeli, moze da ti ukrade tvoje novce a da ti tu nista ne mozes.
Kod decentralizovanih kriptovaluta ta opasnost ne postoji.
Šta "novčanik"?
Takođe, koliko je pogodno koristiit ove menjačnice za dnevno-sedmično trgovanje Bitkoinom, u smislu proviizija?
- - - - - - - - - -
Gde da to "uskladištim"?
- - - - - - - - - -
Eto onda superGoogle Identifikator koristim za account na Cexu
Ja ću da verujem da je ovo bila normalna korekcija tek kad pređe 17.000 na bitstampu, do tada se ništa ne zna.
ecd.rs su lopovi
Naplacuju PDV prilikom kupovine kritpovaluta sto ne radi nijedna druga berza u svetu ma gde se nalazila.
ECD.RS su LOPOVI!
Šta "novčanik"?
- - - - - - - - - -
Gde da to "uskladištim"?
- - - - - - - - - -
Шта причаш бре? Какав ПДВ?
Узимају провизију као и сви остали. Код њих је 6% ако си ВИП 5%
- - - - - - - - - -
Проверени 100%. Још имаш и број да назовеш људе или одеш код њих ако нешто буде. Кога ћеш наћи на страним мењачницама?
Наплаћују свој рад, па шта и нека.