KRIK: Biznismeni bliski SNS dobili od države 2,5 miliona evra da renoviraju hotele

toz972

Poznat
Poruka
8.376
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ave-25-miliona-evra-da-renoviraju-hotele.html

KRIK: Biznismeni bliski SNS dobili od države 2,5 miliona evra da renoviraju hotele
Hotele "Tonanti" i "Fontana" u Vrnjačkoj Banji ispod cene kupili su biznismeni bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a država im je nakon toga dala i novčanu pomoć od 2,5 miliona evra da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

"Da bi ovo bilo moguće, Vlada je prošle godine promenila propise i omogućila da državne subvencije dobiju i oni koji rekonstruišu hotele u banjama", naveo je KRIK.

Kako piše KRIK, hotel "Tonanti" je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a "Fontanu" Dragoljub Zbiljić, vlasnik "Južne bačke".

Hoteli su zatim promenili vlasnika, ali su ostali u rukama ljudi povezanih sa SNS-om - Darka Đurovića, sinovca nekadašnjeg direktora "Koridora Srbije" Dmitra Đurovića, i Milana Vlaisavljevića, poslanika te stranke u Skupštini Vojvodine.

Oba hotela pripadala su firmama koje su, kako piše KRIK, "odvedene u stečaj a onda je njihova imovina ispod vrednosti prodata na licitaciji".

Vlasnici tih hotela, Đurović i Vlaisavljević su krajem 2018. i početkom 2019. godine potpisali ugovore sa Ministarstvom privrede koje im je odobrilo oko 2,5 miliona evra za renoviranje hotela. Novac im je dodeljen na osnovu Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, a koja je ranije služila kako bi se subvencionisale uglavnom strane kompanije koje su u Srbiji pokretale proizvodnju.

"Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, međutim, promenila je uredbu u martu prošle godine i omogućila da novac dobijaju i oni koji rekonstruišu ili grade hotele u banjama. Ubrzo nakon toga, vlasnici 'Tonantija' i 'Fontane' podneli su zahteve da im se odobri pomoć", otkriva KRIK.

Niko od biznismena uključenih u kupovinu hotela nije želeo da govori za KRIK.

Afera prisluškivanja,večita tema Kosovo i Metohija a u pozadini partijske kolege rade li rade.

Uvek je to bilo. Meni je omiljena pasivna agresija tipa ' Nemamo ništa protiv Hrvatske i nećemo odgovoriti na provokaciju', dok se za to vreme ruši po Sava mali, samo pršti
Ima jedna doskocica na tviteru.

Kaze , dok mi gledamo njegove patike od 500e on nama negde krade 500miliona ...

Slična taktika kao i kod kupovine medija. Prvo određeni biznismeni, bliski Porky Junti, iskeširaju određenu sumu za kupovinu neke televizije ili novina a onda im lokalna samouprava ili država taj novac vrate kroz projekte i sl.

POLITIKA JE U CELOM SVETU ISKLJUCIVO BIZNIS .................I TO NAJPROFITABLNIJI..................NISTA INVESTIRAS A UBIRAS MILIONE....................................narocito danas kada postoji GLOBALNO TRZISTE POLITICARA gde politicari sami sebe iznose, tamo ih mere, procenjuju, vagaju, odredjuje im se cena pa se onda sami prodavaju raznim mafijama i krvozednim mocnicima, vladarima u senci.
a kad pocne ciscenje sveta treba poceti i od dole i od gore..........razrusiti tu kucu zla i od temelja i od krova................pobiti sve koji su ikada imali veze sa politikom kao "kupce"........svetske vladare....................

a rusiti jednog VUCICA, pljuvati na Trampa, pa cak i ubiti jednog Djindjica............ne vodi nicemu..........ko sto smo se sto puta uverili.................DAKLEM GENERALNA CISTKA..........OD ROTSHILDA DO JEREMICA..........istovremeno.

POLITIKA JE U CELOM SVETU ISKLJUCIVO BIZNIS .................I TO NAJPROFITABLNIJI..................NISTA INVESTIRAS A UBIRAS MILIONE....................................narocito danas kada postoji GLOBALNO TRZISTE POLITICARA gde politicari sami sebe iznose, tamo ih mere, procenjuju, vagaju, odredjuje im se cena pa se onda sami prodavaju raznim mafijama i krvozednim mocnicima, vladarima u senci.
a kad pocne ciscenje sveta treba poceti i od dole i od gore..........razrusiti tu kucu zla i od temelja i od krova................pobiti sve koji su ikada imali veze sa politikom kao "kupce"........svetske vladare....................

a rusiti jednog VUCICA, pljuvati na Trampa, pa cak i ubiti jednog Djindjica............ne vodi nicemu..........ko sto smo se sto puta uverili.................DAKLEM GENERALNA CISTKA..........OD ROTSHILDA DO JEREMICA..........istovremeno.
I to u akciji "Stop Hagu"

Šta ti je englez...

bio sam u vrnjackoj banji

pomenuti hoteli izgledaju babaroga

Neko dobije 2.5 miliona nasih para da napravi hotel , iz budzeta kojeg mi punimo, a neko kao mi iz provincije , dobija od drzave samo porez i poziv za mobilizaciju kad je rat.

Para za nas nema. Sete nas se samo kad treba da nam otmu nesto za bagatelu sljivu, kajsiju, malinu, kupinu, psenicu, kukuruz. Ili kad treba da ginemo .

Neko dobije 2.5 miliona nasih para da napravi hotel , iz budzeta kojeg mi punimo, a neko kao mi iz provincije , dobija od drzave samo porez i poziv za mobilizaciju kad je rat.

Para za nas nema. Sete nas se samo kad treba da nam otmu ili kad treba da ginemo .
Vi živite od naše socijalne pomoći

Para za nas nema. Sete nas se samo kad treba da nam otmu nesto za bagatelu sljivu, kajsiju, malinu, kupinu, psenicu, kukuruz. Ili kad treba da ginemo .

Znaš li zašto je to tako?

Back