зар се не крију у свакој пол. а не само српској, тј. југословенској?
батинаши раде посао за који су плаћени = Бију!
Kriju se....tj nalaze se , nisam siguran da se kriju..
Delimicno se takvim naprave usled straha, a razlikuje se , sad pricam iz ugla specijalca, dejstvo kad ti sklonis zenu ili dete da bi obavio zadatak...nisi nezan, ali ne nanosis povrede, to bi izgledalo kao ja u busu kad mi se neko bezobrazno dete namestilo i terorise ceo bus tako sto nece da se pomeri i niko ne moze da izadje jer malo dete 6 godina prica pricu koju je culo od majke, necete valjda da udarite malo dete...i svi odustanu..
Cekaj mali da ti cika pokaze, i stoji na vratima qurci se, ja ga samo podignem i prebacim iza mene na pola autobusa, i nije stigao da pocne da kmeci operacija zavrsena...posle je video da mu ne vredi da kmeci , vec je zavrseno...
Ali necu da komentarisem ovu aktivnost , ulicne blokade..tu necu da se mesam, ali da pod uticajem posla oguglaju mnogi , to je tacno , prenose ponasanje nezavisno od moralnosti dejstva...npr to bi bilo kad kao prostituka das jednom seks i onda sebe ubedis da je to to i onda stalno dajes seks, tako se prave prostitutke od strane makroa, ubedi je to je to , dala si jednom sad si nasha...
Ili kad urade nesto tesko pa imaju ptsp jer su pomislili da su to uradili kao licnost, ima ta pojava ko prvi put ubije ili napravi nesto sokantno pa je paralisan prvih dan dva ....
Ali posle kao ogugla, sto nije dobro...kao posle cujes opravdanja , preturio je mnogo toga preko glave...
Nisu takvi ljudi za primenu nasilja, ali vecina sluzbi ne bira jer su jeftini i kontrolabilni , jednom ga upropastis i stalno ti stoji na usluzi...razbucan ali stoji jeftin i na usluzi...
Mislim da je tema da li se neki prijavljuju namerno kao delioci pravde, a u stvari zeljni da budu bog i batina...ja mislim da da iako postoje psiho testovi i trebalo bi da takve sprecavaju da udju u policijske ili neke druge sluzbe, i to se na zalost osveti u ratu jer tamo ne mozes da ga sprecis da bude ona rulja koju ne mozes da kontrolises, zato sam da u ratu bude dozvoljena delokalizacija , premestanje, ciscenje terena na multinacionalnim terenima...da spasis sto vise ljudi od takvih koje u ratu ne mozes da odvajas od oruzja, mozes da ih kaznis naknadno ali pobice ili napravice stetu pre toga..
A u policiji trebalo bi da postoje profajleri koji sprecavaju da takvi ulaze i u snage specijalnih snaga i obicne policije..
Ne znaci da u specijalnim jedinicama , kako god da nose oznaku treba pustati takve sadisticke slucajeve, a promase i u redovnoj policiji takve slucajeve...
Nasilje u porodici , uh, srpski narod je sklon tom propustu , obicno cak i zene se lepe na pandure koji su nasilni obicno pravilo kaze plavusica zena, ne mora prirodna i podgojeni policajac nasilnik, to ti je kao da citas instant kakao i mleko...ide jedno uz drugo u milion varijanti...
Svejedno moj stav je da sluzbe mogu da zadrze nivo svih vrsta jedinica tako sto zabranjuju angazman takvih ljudi u policiji...narocito na jugu srbije se desavaju propusti , svi pa i mali mujo prodje prijem, a ne bi smelo..
Apelujem da se to nedesava, osetimo ih mi u Bg kad dodju da obezbedjuju neki dogadjaj ili koncert...