srbijadamus
Primećen član
- Poruka
- 661
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za 5 godina na uzetih 10.000 otplatices oko 16000 evra.
A zašto ti ne uzmeš klasičan stambeni kredit, ionako ti na tu sumu ni jedna banka neće odobriti keš kredit bez hipotekarne zaloge, tako da ti dodje isto zezanje samo plaćaš višestruko veću kamatu. LIčno, iskren savet ti je da ako možeš bežiš od keš kredita kao djavo od krsta, jer upravo tu su banke pravi LIHVARI. Na sajtu kamatica.com gde imaš pregled svih banaka možeš da primetiš da nema keš kredita sa kamatnom stopom manjom od 10%, i to ti je stopa da te namami samo, u praksi su najčešće 16 do 20%. Drugo, moraš da znaš da ti rata kredita može biti najviše 40% od primanja pod uslovom da nemaš drugih kredita u otplati, da nemaš kreditne kartice i dugovanja po istim, da nemaš odobren dozvoljeni minus po tekućem i ko zna šta još. I bez obzira koliko ti želeo da skratiš rok otplate, upravo ti taj faktor mesečnih primanja odredjuje na koji rok bi mogao da zatražiš kredit. Za konkretnu matematiku bi morao da kažeš i kolika su ti primanja
To sam zeleo da cujem, hvala.
Ne razumem se ni u stambene kredite, znam samo da zelim da izbegnem 30-ak hiljada evra kredita, i 25 godina otplate.
Lafe, reče da ti treba 10K, niko te ne tera da uzmeš više nego što ti treba, kao ni na rok od 25 god. to su maksimalni rokovi na koje banke odobravaju stambene kredite. Odeš lepo u banku tražiš stambeni kredit u iznosu koliko ti treba. Ako ti je tih 30K koje pominješ vrednost tog stana, a fali ti još 10, toliki stambeni kredit uzimaš. Ako nećeš dugačak rok otplate, i to može i mogao bi u takvoj situaciji čak i da izvučeš neku bolju kamatnu stopu, tipa 7% eks. Da ne davim puno, pošto te zanimaju konkretne cifre. Ako uzmemo da ti je stopa 7% na iznos od 10000 evra kredita na rok od 5 god rata bi ti bila 198 evra, a na kraju otplate bi banci ukupno otplatio nešto malo manje od 12000 evra. Da bi dobio takav kredit, treba da imap minimalnu platu od 400 evra pod uslovom da nemaš drugih kredita ili kreditnih kartica ili dozvoljenog minusa na tekućem
To mi se vec svidjaAli, zar ne odobravaju samo kredite za novogradnju ili u izgradnji, a u svakom slucaju samo kupovinu od investitora? Takodje, znam da postoje neki krediti uz subvenciju drzave, ali ne znam nista o tome. Hteo bih ovde sto vise informacija, vidim da se razumes, da ne idem u banku dok ne budem siguran sta trazim. Rata bi mogla da ide do 300 evra.[/QUOTE
Totalno je nebitno da li kupuješ nekretninu u novogradnji ili neki krš, banci je bitno da nad tom nekretninom može da uspostavi hipoteku i da vrednost zaloge nadmašuje vrednost kredita za odredjeni iznos koji zavisi od banke do banke. Ako nekretnina koju kupuješ nije uknjižena i ne može se nad njom uspostaviti hipoteka, onda kao zalogu možeš da staviš bilo koju drugu uknjiženu nekretninu, bilo da se nalazi u tvom vlasništu, ili tudjem (naravno ako taj pristaje na to i mnogo te voli). Subvencionisani krediti postoje, ali nisam siguran da li su primenljivi i u tvom slučaju, u svakom slučaju, pošto je mali iznos kojeg uzimaš i kratak rok, ne verujem da bi ti i u slučaju subvenicionisanog kredita iznos rate bio značajnije niži.
Svakako cu traziti stan koji je uknjizen i ima sve papire. Da li stan koji se kupuje mora da se vodi na onoga ko placa rate, tj. na onoga ko zavrsava sve sa bankom? Pitam jer stan prodaje otac, i on bi uzeo drugi na kredit. A ja bih da se vodi na meneTaman imam pravo i na subvencionisani, jer bi to bila prva nekretnina na moje ime.
I kada imas dovoljno novca - RADI UVEK SA TUDJIM NOVCEM! (kreditima)
edna banka nudi 8,95 fiksnu kamatu na 20 godina
Druga banka nudi 8,23% kamata vezana za euribor,koji se obracunava 2 puta godisnje
Sta je povoljnijemkoji kredit da uzmem?
edna banka nudi 8,95 fiksnu kamatu na 20 godina
Druga banka nudi 8,23% kamata vezana za euribor,koji se obracunava 2 puta godisnje
Sta je povoljnijemkoji kredit da uzmem?