Krecu resrikcije. Danas ce u Nisu biti resrikcije po 2 sata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Kako se povecava potrosnja tako ce krenuti resikcije. Povecala se potrosnja ovih dana zbog ladnoce i imaju ogranicenje da uvoz bude na istom nivou kao letos. Zato sve sto treba da bude vise od letos bice resikcije da se taj pik presece. Sada ce biti po 2 sata ali kako hladnoca bude veca duzina resikcije ce biti veca. Pa tako zimus kada bude -10 ili vise dnevno po 5, 6 sati bice resikcije a mozda i vise. Razlog jer je najeftinije tako za grejanje sve drugo skupo pa ljudi masovno prelaze na ovaj uvozni energent jer su zapadnjaci namerno unistili nase pogone za proizvodnju ovog energenta prosle godine.

Kako se povecava potrosnja tako ce krenuti resikcije. Povecala se potrosnja ovih dana zbog ladnoce i imaju ogranicenje da uvoz bude na istom nivou kao letos. Zato sve sto treba da bude vise od letos bice resikcije da se taj pik presece. Sada ce biti po 2 sata ali kako hladnoca bude veca duzina resikcije ce biti veca. Pa tako zimus kada bude -10 ili vise dnevno po 5, 6 sati bice resikcije a mozda i vise. Razlog jer je najeftinije tako za grejanje sve drugo skupo pa ljudi masovno prelaze na ovaj uvozni energent jer su zapadnjaci namerno unistili nase pogone za proizvodnju ovog energenta prosle godine.

Нису западњаци уништили наше погоне за производњу струје, већ Српска напредна странка на челу са Жвалоњом.

Него...како знаш да су то планске рестрикције, а не редовно одржавање?

a da se mi ipak slozimo da povucemo onu zicu kao sto je Tesla rekao, oko celog sveta, i neogranicena energija Majke Zemlje da greje za svu celjad?

ajde ne kukajte odma jbt naši preci nisu ni imali struju pa šta im je falilo..sad dva sata nema struje odma panika brt
Imali su bar sumu da se ogreju,jesmo mi svileni ali nam od neta zivot zavisi,ne mozes u radnji da kupis hranu ako nema struje,mi nemamo mogucnost da mislimo na zimnicu kao oni sto imase zalihe za neki period,mi kupujemo bukvalno za 1 obrok,nema u stanu da se ubere vocka ili koka da snese jaja,nema ni komsija na zajam,opet sve to unistenjem porodice nas pravi takvima

jer su zapadnjaci namerno unistili nase pogone za proizvodnju ovog energenta prosle godine.

Nisu zapadnjaci, već naprednjaci na čelu sa Žvalonjom... Konkretno, Milorad Grčić, direktor EPS od 2015 godine (koji je pre toga bio direktor RB Kolubara od 2012 godine), a koji je u potpunosti uništio EPS, pogotovo njegove vitalne delove u Obrenovcu (TENT)... Procene su da je naneo državi štetu od preko 500 miliona evra i da je ugrozio opšti bezbednosni sistem Elektroprivrede...

******i ga je malo javno prozivao i "kazna" mu je bila uklanjanje sa funkcije direktora EPS-a u januaru ove godine, ali mu je, kao poslušnom partijskom kadru ta kazna odmah kompenzovana novom nagradom, te je postavljen na funkciju rukovodioca novoformirane Kancelarije EPS-a za saradnju sa lokalnim samoupravama.
Ta novoformirana "Kancelarija" ima četiri organizacione celine: Kancelarija za transformaciju EPS, Kancelarija za saradnju sa gradovima i opštinama i društveno odgovorno poslovanje, Kancelarija za koordinaciju rada zavisnih društava i Kabinet direktora... Obična kenjaža za udomljavanje nagomilanih nesposobnih SNS poslušnika...

Preko svega toga, u aprilu 2022. godine Grčić dobija još jednu nagradu: Postavljen je za pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića...

Otkako su naprednjaci uzjahali na vlast, od zemlje koja je imala višak u proizvodnji električne enegrije i koja je mogla da izvozi između 25% i 30% proizvedene struje, spali smo na zemlju koja mora da uvozi struju, jer je naprednjački nesposobni kadar uništio sve što je mogao da uništi... A očajno stanje sa Kolubarom i Termoelektranama Nikola Tesla u Obrenovcu je takođe najveći uzrok užasnog porasta zagađenog vazduha u Beogradu tokom poslednjih pet~šest godina, jer se od poplava 2014. godine u TENT-u loži očajan, tek sveže iskopan, sirov, niskokalorični lignit, neprečišćen od blata i ostale štroke, a da bi taj sirovi lignit imao minimum kalorične vrednosti da uopšte može da sagoreva u TENT-u, pre trpanja u peći potapa se u mazut i u iskorišćena motorna ulja, što kao rezultat ima emitovanje užasne količine otrovnih čestica u vazduh... Povrh svega, filteri protiv zagađenja u TENT-u nisu menjani od 2011. godine... Zapravo, filtera ni nema, oni su uklonjeni, jer filteri smanjuju energetsku moć na 90% (slično kao katalizatori na kolima), pa su uklanjanjem filtera pokušali da malo pojačaju proizvodnju struje, po cenu još većeg porasta zagađenja...

Poslednja izmena:
Imali su bar sumu da se ogreju,jesmo mi svileni ali nam od neta zivot zavisi,ne mozes u radnji da kupis hranu ako nema struje,mi nemamo mogucnost da mislimo na zimnicu kao oni sto imase zalihe za neki period,mi kupujemo bukvalno za 1 obrok,nema u stanu da se ubere vocka ili koka da snese jaja,nema ni komsija na zajam,opet sve to unistenjem porodice nas pravi takvima
Prelepo receno. Lako je reci "Nasi preci su ziveli bez struje" . Jesu, ali oni su ziveli od poljoprivrede, uvek je imala hrana spremna. Danas smo toliko zavisni od sistema da je dovoljno tri dana da nema struje i nastace haos. Bez zezanja, nastace haos. Pokvarice se roba u friziderima, zamrzivacima, ne moze se nista podgrejati (osim ako nije na plin ili drva). Ajd bez kupanja izdrziz tri dana, jbg. Istrosice se komotno baterija na telefonima i kako da kontaktiras bilo koga? Uspeli su da otudje ljude, ko ce ti pomoci u ovim ogromnim gradovima kad ne pricas sa komsijom koji ti je tu do vrata?

A rad prodavnica bez struje nije moguce bez agregata.

Tako da, naebali smo ako ovo postane bas ozbiljno.

Danke jahacima apokalipse Djilas / Jeremic / Solak na unistenju gospodarstva i izvlacenju pustih milijardi eura iz Srbije.

salute2.gif

Prelepo receno. Lako je reci "Nasi preci su ziveli bez struje" . Jesu, ali oni su ziveli od poljoprivrede, uvek je imala hrana spremna. Danas smo toliko zavisni od sistema da je dovoljno tri dana da nema struje i nastace haos. Bez zezanja, nastace haos. Pokvarice se roba u friziderima, zamrzivacima, ne moze se nista podgrejati (osim ako nije na plin ili drva). Ajd bez kupanja izdrziz tri dana, jbg. Istrosice se komotno baterija na telefonima i kako da kontaktiras bilo koga? Uspeli su da otudje ljude, ko ce ti pomoci u ovim ogromnim gradovima kad ne pricas sa komsijom koji ti je tu do vrata?

A rad prodavnica bez struje nije moguce bez agregata.

Tako da, naebali smo ako ovo postane bas ozbiljno.
Sad sam u gipsu pa vidim koja je nemoc za osnovno se snaci,vecina bi ka gradu zbog lekara i dostupnosti svega,ja sam sve reseniji da odem na selo,moze da mi ostane preko 50 000e pa polako,ne zelim ni da prodjem gradom a ne da ulazem u gajbe za izdavanje kao drugi

Sad sam u gipsu pa vidim koja je nemoc za osnovno se snaci,vecina bi ka gradu zbog lekara i dostupnosti svega,ja sam sve reseniji da odem na selo,moze da mi ostane preko 50 000e pa polako,ne zelim ni da prodjem gradom a ne da ulazem u gajbe za izdavanje kao drugi
brt selo je zakon veruj mi..kad te probude petlovi a ti im j beš kevu nema jače.. ;)

Krecu resrikcije. Danas ce u Nisu biti resrikcije po 2 sata​

se povecava potrosnja tako ce krenuti resikcije. Povecala se potrosnja ovih dana zbog ladnoce i imaju ogranicenje da uvoz bude na istom nivou kao letos. Zato sve sto treba da bude vise od letos bice resikcije da se taj pik presece. Sada ce biti po 2 sata ali kako hladnoca bude veca duzina resikcije ce biti veca. Pa tako zimus kada bude -10 ili vise dnevno po 5, 6 sati bice resikcije a mozda i vise. Razlog jer je najeftinije tako za grejanje sve drugo skupo pa ljudi masovno prelaze na ovaj uvozni energent jer su zapadnjaci namerno unistili nase pogone za proizvodnju ovog energenta prosle godine.
prvo sam mislila da je slučajno pogrešio i napisao resikcije, tek onda videh da on zaista tako tu reč piše
e muko moja
izuzetan? izuzetan si, nema šta

Bez obzira na prirodu ovog pdf-a, fali ti potka za ovakve spekulacije, realni izvor info-a,
Tema ide pod ključ

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back