Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
Зар је креч још у моди? Где су полудисперије и сл.?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Зар је креч још у моди? Где су полудисперије и сл.?
Назови тему: кречење гашеним кречом.onda bi se tema zvala :da li poludisperzišete ?
![]()
Добар је креч за старе сеоске куће блатњаре.Sta fali krecu?
super,jedva čekam da vidim slike.Ako ti ne bude problem,pitaj tvoje ukućane,oni možda znaju,gde mogu da se nadju ti valjci za "molovanje"Moja svekrva kod nje u kući kreči krečom, a ja molujem ovakvim valjcima kao što je postavila čiju i miju. Kada budem imala vremena, okačiću neke slike gde se vidi moleraj.
Da li je neko od vas koristio valjak za krečenje ? meni ovo deluje baš zanimljivoda li znate gde mogu da se valjci sa lepim šarama ?
![]()
ja se ne bih plašila da mi nestane boje za valjak,nego da bih radila ukrivoima ovoga po farbarama videla ja, nisam probala, a nesto sumnjam da bi mi i uspelo, sta ako nestane boje ili izbledi pre kraja zida, kako da nastavim mazanje.... hm.....
ja se ne bih plašila da mi nestane boje za valjak,nego da bih radila ukrivo![]()
hhahahaonda se pravis da je namernoa nastavljanje sare u jednom nizu .....pi..... ne znam....
Moj otac je bio jedan od majstora stare škole koji je znao da moluje i pravi "mustre".hhahahada ! kao da sam radila pod dejstvom alkohola.
ja se sećam mojoj babi je dolazila žena iz sela da joj moluje,tako se to govorilo,ne znam da li je taj izraz još uvek aktuelan,;žena je imala drugačije valjkove gde se u nutra sipala farba.Nosila je duge letve i udarala liniju,dve,ja to tad nisam volela,bili su jaki kontrasti na beloj osnovi,ali bih vrlo rado sad eksperimentisala sa sličnim bojama i nijansama.
Ima tih valjkova u Sremu,Vojvodini po manjim selima.Radilo se i sa bronzom na bež osnovi sa mnogo većim razmacima,kao bordure.
Lepo je izgledalo.
Ovo je radjeno gore sa šablonom pa je bojeno,očigledno i svidja mi se.Mislim da je Banat ili Bačka u pitanju.
mislila sam da napravim šablon,iscrtam sa običnom olovkom ili drvenom bojicom imam četkice sintetičke,male,uske,a imam i od prirodne dlake i polako posle radim po šarama.samo bojim.a pod plasiku moze i da ti curi jer zid verovatno nije ravan kao staklo![]()