Krecenje

Zvuči ko kirbi budalaština, da bi prsko moraš da oblepiš pola stana najlonom i papirima a gde ti prođe, trljaš do nesvesti kako bi skinuo boju. Još jedna budalaština u nizu genijalnihsuperturbo patenata. Valjak u ruke, najlon od 100 dinara na pod i udri. Meni nikad ne kaplje valjak jer ga ne umačem celog u boju, dovoljno je samo četkom da se nabaci boja u krug, na rešetku ocedi i vozi.

I što se tiče stolarije, četka je majka. Pažljivo farbaš drveni prozor a i ako ti negde pređe - lako skineš žiletom.

Mali cosavi valjkovi su bolji od cetke za stolariju provereno.
Nesto slicno ovome samo su krpeni kao i za zid, ali malo cosaviji
07-farbanje_metala.jpg

Bude profi odradjeno, kao kompresorom.

Taj žuti sam imao, neka mala privreda naša. Kako radiš a on ispušta neki sivi gnoj iz sebe i meša sa belom bojom. Golo sranje, dobar je samo za sims i neke ravne površine ali je četka i dalje majka za stolariju.
Takav malo veći krpeni je nezamenljiv za krečenje zidova oko stolarije, iza cevi od radijatora itd.

Treba mi hitan odgovor :) Danas sam pomesao u 15l bele boje 2 oker tonera,ta mera pise na kanti,jer je zena zelela oker nijansu u dnevnoj sobi,ali je ispala svetlo zuta. Zena panici. Uradio sam samo prvu ruku,pa me zanima da li bih za drugu ruku mogao da dodam jos 1,2 oker tonera ili mozda braon? Plasim se da ne ispadne sareno,pa da moram da radim i trecu ruku. Da li ce se boje ujednaciti ako druga ruka bude jaca boja,tj.da li ce se izmesati tonovi jer su isti samo intenzivnija nijansa? Prvi put krecim sam,pa nemam pojma :)

Treba mi hitan odgovor :) Danas sam pomesao u 15l bele boje 2 oker tonera,ta mera pise na kanti,jer je zena zelela oker nijansu u dnevnoj sobi,ali je ispala svetlo zuta. Zena panici. Uradio sam samo prvu ruku,pa me zanima da li bih za drugu ruku mogao da dodam jos 1,2 oker tonera ili mozda braon? Plasim se da ne ispadne sareno,pa da moram da radim i trecu ruku. Da li ce se boje ujednaciti ako druga ruka bude jaca boja,tj.da li ce se izmesati tonovi jer su isti samo intenzivnija nijansa? Prvi put krecim sam,pa nemam pojma :)

Ako je poludisperzija uvek ide vise tonera nego sto pise.Ja sam cak uzimala tonere za fasadu, jer su jaci.Uzmi u neku manju koficu pa probaj da dobijes zeljenu boju, znaci i oker i braon ubaci.Pa oboji malo neki delic pri dnu zida, osusi fenom i vidi boju tj. neka zena proceni da li je to to.Ako je to ta rastvori u tu veliku kofu i kreci.;)

al si ti zlog jezika bože me sačuvaj .... ti si i sam sebi težak, pretpostavljam :)

Nisam ali sam prisustvovao sličnoj situaciji kada je drugar sunuo celu kantu braon poludisperzije u wc sholju :)
1. toneri su potpuno bzvz sem nekih italijanskih
2. treba se razumeti u mešanje boja a to je prosečan građanin radio poslednji put u osnovnoj na likovnom
3. Gubi se jako puno živaca, ide nekoliko puta do radnje i dokupljuju toneri
4. Ali nikad ne ispadne onako kako smo zamislili

I sad ti meni opet odgovori nešto pametno.

Poslednja izmena:
Meni je zadovoljstvo kada nekoga rehabilitujem sa dobrim savetima, slobodno pitaj iako si žensko :)

I mislim da je još jedino u Srbiji farbaju zidovi u neku boju iako je to demode već više godina, ko i španski zid :mrgreen:

Back