Krecem u teretanu !

Poruka
21.519
E ovako .. Hocu sto pre da uradim ruke , ramena i ledja - znaci masa a usput da izgubim stomak i dupe .. Imam 21 godinu , visina 1,73 i tezina 85 kg .. Evo ja cu da napisem neki svoj sistem po kome bih radio i koji sam i ranije radio pre nekoliko godina dok sam isao u teretanu a neko iskusan neka se nadje pa da me posavetuje sta je tu kako treba a sta bi mozda valjalo promeniti ..

Znaci 3 pa 1 .. Prvi dan grudi biceps , drugi dan ledja triceps i treci dan rame i mozda malo noge i podlaktica .. I cetvrti dan odmor pauza i onda sve u krug opet ....

Grudi : benc , kosi benc , potisak sa bucicama , razvlacenje sa bucicama . Biceps : ne znam kako da objasnim ... podizanje sipke sa tegovima stojeci i podizanje bucica stojeci .. eto te dve vezbe .. Ledja : lat iza i lat ispred Triceps : potisak sa cela i sedeci spustanje tega iza glave ako me kapirate na koju vezbu mislim .. I rame : stojeci podizanje sipke iza glave , podizanje bucica stojeci unapred , stojeci razvlacenje sa bucicama skroz u stranu pod 90 stepeni i podizanje sipke do brade isto stojeci uski hvat ....

E sad sve te vezbe sam mislio da radim po 4 serije u 10 ponavljanja jedino za ledja Lat iza i Lat ispred bih radio po 8 serija ..

I mislio sam kad dodjem kuci posle teretane da uradim jedno 8 serija trbusnjaka .. Pa ne znam dal je bolje da i to odradim u teretani dok sam zagrejan al nzm sta da stavim na noge .. a kuci ih mogu pod krevet ....

I jos nesto ... Oko ishrane ... Dal cu imati manji efekat ako posle teretane ne budem jeo meso nego nesto kuvano .. neko povrce .. ??????? I da li ce mi biti manji efekat ako budem manje jeo .. msm manje porcije i manje hleba posto hocu da skinem stomak i dupe a plasim se onda da necu dovoljno hraniti misice i da necu napredovati ??? TO ME NAJVISE BUNI .. ! Ajde ljudi pomagajte ..

Čestitam. Samo nastavi! :ok:

Ali obavezno imaj savet nutricioniste ili dijetologa.

Edit : Vidi, svaki organizam je poseban na kraju krajeva i ma šta da ti mi kažemo na forumu tebi je bitno da poznaješ svoj organizam ako krećeš u građu istog. I zato batali forum nego traži savet stručnih lica, prošetaj se do opšte prakse, kaži - želiš kod nutricioniste jer želiš pravilnu ishranu.

Apsolutno ništa ne gubiš tim postupkom i samo ćeš sebi učiniti najveću uslugu.

Poslednja izmena:
A noge nista? Izgledaces smesno ako nabijes gornji deo tela a budes imao cackalice za noge :rotf:
Za trbusnjake u teretani imas ripstol.. nabijes tu noge.
Za misice ti treba protein. Dakle meso ti je potrebno. Hleb potpuno izbaci. Sta god radio, uz pravilnu ishranu, stomak ce nestati posto trosis vise energije nego sto unosis.
Ali pitaj trenere u teretani da ti pomognu posto je svaki covek drugaciji.
EDIT:
Nemoj se previse oslanjati na vagu, posto ces videti posle nekog vremena da dobijas na tezini.. to su misici koji rastu a misici su tezi od sala pa vaga pokazuje veci iznos

E ovako .. Hocu sto pre da uradim ruke , ramena i ledja - znaci masa a usput da izgubim stomak i dupe .. Imam 21 godinu , visina 1,73 i tezina 85 kg .. Evo ja cu da napisem neki svoj sistem po kome bih radio i koji sam i ranije radio pre nekoliko godina dok sam isao u teretanu a neko iskusan neka se nadje pa da me posavetuje sta je tu kako treba a sta bi mozda valjalo promeniti ..

Znaci 3 pa 1 .. Prvi dan grudi biceps , drugi dan ledja triceps i treci dan rame i mozda malo noge i podlaktica .. I cetvrti dan odmor pauza i onda sve u krug opet ....

Grudi : benc , kosi benc , potisak sa bucicama , razvlacenje sa bucicama . Biceps : ne znam kako da objasnim ... podizanje sipke sa tegovima stojeci i podizanje bucica stojeci .. eto te dve vezbe .. Ledja : lat iza i lat ispred Triceps : potisak sa cela i sedeci spustanje tega iza glave ako me kapirate na koju vezbu mislim .. I rame : stojeci podizanje sipke iza glave , podizanje bucica stojeci unapred , stojeci razvlacenje sa bucicama skroz u stranu pod 90 stepeni i podizanje sipke do brade isto stojeci uski hvat ....

E sad sve te vezbe sam mislio da radim po 4 serije u 10 ponavljanja jedino za ledja Lat iza i Lat ispred bih radio po 8 serija ..

I mislio sam kad dodjem kuci posle teretane da uradim jedno 8 serija trbusnjaka .. Pa ne znam dal je bolje da i to odradim u teretani dok sam zagrejan al nzm sta da stavim na noge .. a kuci ih mogu pod krevet ....

I jos nesto ... Oko ishrane ... Dal cu imati manji efekat ako posle teretane ne budem jeo meso nego nesto kuvano .. neko povrce .. ??????? I da li ce mi biti manji efekat ako budem manje jeo .. msm manje porcije i manje hleba posto hocu da skinem stomak i dupe a plasim se onda da necu dovoljno hraniti misice i da necu napredovati ??? TO ME NAJVISE BUNI .. ! Ajde ljudi pomagajte ..

Nema nista od toga.
Mnogo si lenj.

A noge nista? Izgledaces smesno ako nabijes gornji deo tela a budes imao cackalice za noge :rotf:
Za trbusnjake u teretani imas ripstol.. nabijes tu noge.
Za misice ti treba protein. Dakle meso ti je potrebno. Hleb potpuno izbaci. Sta god radio, uz pravilnu ishranu, stomak ce nestati posto trosis vise energije nego sto unosis.
Ali pitaj trenere u teretani da ti pomognu posto je svaki covek drugaciji.
EDIT:
Nemoj se previse oslanjati na vagu, posto ces videti posle nekog vremena da dobijas na tezini.. to su misici koji rastu a misici su tezi od sala pa vaga pokazuje veci iznos

Ma meni su noge prirodno razvijene , takva mi je genetika a i mali sam pa su nabijene ..

Znaci nista bez mesa ?

Sta mislis dal je lose ako trbusnjake uradim jedno pola sata - sat posle treninga u teretani ??

Ma meni su noge prirodno razvijene , takva mi je genetika a i mali sam pa su nabijene ..

Znaci nista bez mesa ?

Sta mislis dal je lose ako trbusnjake uradim jedno pola sata - sat posle treninga u teretani ??

Jesu li razvijene ili debele? Posto ako je to salo oko nogu, istopice se i izgledaces kao obrnuti cunj :rotf:
Mozes i bez mesa da dobijes proteine, jedes puno jaja, kupis whey itd. ako bas ne zelis meso..
Trbusnjake mozes i u teretani ALI trbusnjaci ti razvijaju misice na stomaku a ne skidaju salo... Tako da ti mozes da imas trbusnjake koji su skriveni sipod stomacnog sala.
Vezbe snage sa kardio vezbama.. Polako da doteras liniju.
A trbusnjaci ce sami doci posle.

Samo jako , masa je mama....

Odradio prvi trening i ne osecam ruke , bukvalno mi se tresu ... Razocaran sam sto ne mogu nista da podignem , msm znam nisam trenirao 4 godine al me nervira sto se na bencu mucim sa 50 kg , o kosom bencu da i ne govorim , pa sa bucicama ne mogu da izvucem 7 kg ... Deprimira me sve to .....

nema razloga da te deprimira
izdrzi prve dve nedelje dok ne prodju upale, a onda ces da vrlo brzo dostignes svoje realne tezine za trening
ili umesto tegova, ako te deprimira idi na grupni vodjeni funkcionalni trening
isti efekat ces imati, a lakse je u drustvu

Sad nemam upalu ne osecam vise nista ali zato sutra kad ustanem iz kreveta kad se ohlade misici ima da bude kuku lele ..

Nego sta ti mislis dal je malo dve vezbe za biceps i dve za triceps ??? Svaku vezbu 4 serije po 8 ponavljanja ... I jos nesto razmisljam .. Danas sam radio 4 vezbe za grudi : benc , kosi benc , potisak sa bucicama i razvlacenje sa bucicama .. pa sad razmisljam sledeci put kad budem radio grudi da ubacim i leptira i propadanje .... Ne znam da ne bude mnogo ??? I jos nesto .. Za rame .... Dal ima neke razlike izmedju podizanja sipke stojeci iza glave i ispred glave ? Sta ti mislis dal da radim i jedno i drugo ? Jel ima razlike ?

vidi, ti ne radis trening sa kojim planiras da bildujes telo, tako da su ti treninzi za rekreativce prevazidjeni
pricam o formi masa, definicija

sada je trend funkcionalnog treninga
definicija, funkcionalnost celog tela..skocnost, eksplozivnost, snaga..sve dobijes u okviru jednog treninga

Joooj kako si koncipirao uvodni post, totalno nemam motivaciju da ti odgovaram, jer bi svako odgovaranje skoro bilo dzabe, niti ti mozes to sve uraditi niti to sve moze da se odradi kako si ti zamislio.

Imao si meeeesece za ovo, sada si nasao drugog juna da se smislis da pitas sta kako, jer si cuo da se otvaraju bazeni za 2 nedelje?

Pa nece da moze, cak da imas i genetiku Svarcenegera i Stalonea u jednom...

79b39c411cc06a73128dae8f457b0c2f.jpg

Kako napreduje? Nije ni krenuo, kao i svi ostali. Shvatio da od ovog leta nema nista, "al zato za ono drugo ima da se uradi samo tako".
I tako svake godine isto, dok nenapuni 35, a posle ide racionalizacija, "muskarac bez stomaka kao Mercedes bez znaka".

Zenske isto. Sve bi da ispronadju sad neku dijetu "koja najbolje radi" pred more i bazene. Cak bi one malo i izdrzale i da provezbuckaju! A onda ide i kod njih racionalizacija - "ko me voli volece me i ovakvu kakva jesam". Stvarno? PA je l zato kukas sto si sama ili sto te nece koje ti hoces a hoce te oni koje ti neces? Sto nisi pricala to pre drzanja 10001 dijete?

Ljudi uzmite se u pamet. Razmisljajte na vreme.

I to je to. Hvala lepo, ;prijatan dan.

Kako napredujes Sotire?

Evo jedan savet za pocetak - jedi samo kad si stvarno gladan i samo koliko ti treba da ne budes. Iznenadices se rezultatima. ;)

Dobro je msm ono malo me deprimiria sto radim sa malim kilazima ali ok .. polako ....

Sto se tice ishrane povecao sam meso a smanjio hleb ..

- - - - - - - - - -

Kako napreduje? Nije ni krenuo, kao i svi ostali. Shvatio da od ovog leta nema nista, "al zato za ono drugo ima da se uradi samo tako".
I tako svake godine isto, dok nenapuni 35, a posle ide racionalizacija, "muskarac bez stomaka kao Mercedes bez znaka".

Zenske isto. Sve bi da ispronadju sad neku dijetu "koja najbolje radi" pred more i bazene. Cak bi one malo i izdrzale i da provezbuckaju! A onda ide i kod njih racionalizacija - "ko me voli volece me i ovakvu kakva jesam". Stvarno? PA je l zato kukas sto si sama ili sto te nece koje ti hoces a hoce te oni koje ti neces? Sto nisi pricala to pre drzanja 10001 dijete?

Ljudi uzmite se u pamet. Razmisljajte na vreme.

I to je to. Hvala lepo, ;prijatan dan.

Covece ja ne znam o cemu ti pricas i sa kakvim si ti predrasudama opterecen jbt ... Pa ne treniram ja da bi se uradio za leto nego zbog zdravlja ....

Ја сам почео скоро да дижем. Али искрено смара ме теретана, поготово музика, која је готово увек прегласна. Жалио сам се на то али су игнорисали. Толико је гласно да не можеш да причаш. А следећа најближа теретана је 7-8 км удаљена

Ја сам почео скоро да дижем. Али искрено смара ме теретана, поготово музика, која је готово увек прегласна. Жалио сам се на то али су игнорисали. Толико је гласно да не можеш да причаш. А следећа најближа теретана је 7-8 км удаљена

a s kim bi ti da pricas s ribama il znojavim bilderima m

Back