Kratka analiza ženske psihe sa osvrtom na popularnu pop kulturu i poguban uticaj iste

gost 349237

Iskusan
Poruka
6.633
)
[/COLOR]

Ajmo sad strep by step.

Makar mogu reći da sam pokušala
Da ti kažem da mi je žao što sam ti slomila srce

Kasno Marko na Kosovo stiže. Ali dovde je ok. Ženska je shvatila svoju pogrešku i želela da se izvini. Lep gest.

Odavde počinje umerena anomalija:

Ali nije važno, očigledno te više ne boli

Ma jok plakaću do kraja života...

Ovde se stvari počinju da idu bržim tempom:

U svetu mašte sam, sanjarim o nama kakvi smo bili

Ne moraš da naglašavaš.

Ovde već postaje čudno :

Mora da sam zvala hiljadu puta. Da ti kažem da mi je žao, zbog svega što sam učinila

A onda neočekivani obrt:

Ali kada te nazovem nikad ne izgleda da si kod kuće

Ko zna zašto...

I ovde dolazi do kulminacije :

Tipično je za mene da pričam o sebi

Ko bi reko.

I na kraju najjeziviji deo :

Jesi li pobegao iz tog grada
U kome se nikad ništa nije dešavalo?

Naravno da je pobegao sestro, ali ne zato što je grad dosadan nego zbog tebe.:mrgreen:

Mene ovo podsjeca na pricu kako je komsijina trava zelenija. Nakon sto je popasla mnogo druge trave, shvatila je da svoju staru livadu nije dovoljno cijenila i nije je trebala napustati ... zivotinjska farma, kao i skoro sve ostalo :D

Naravno, nakon Scile i Haribe shvatila je da je lik mirna oaza, ali ono što me je šokiralo u ovoj pesmi jeste bahatost sa kojom ženska dolazi posle x godina i misli da je to normalno, a pritom se iščuđava zašto je lik kulira.
To su strašne stvari koliko su inferiorniji primerci muškog roda ulili samopozdanja ženskinjama da riba ladno veruje da i dalje ima šansi. A ne bi me čudilo da ima, suviše zglavkara unaokolo. Na njoj je da proba.
Ovo je vrlo ozbiljno i zabrinjavajuće.

- - - - - - - - - -

Precenjujes moc poruke pesme koja je potencijalno komercijalni hit.

Ako vidim da neka pesma ima milionske preglede a njena parodija još i više, ne precenjujem.

To je hit za uzimanje para...ne subliminalna poruka ženskoj omladini da slama srca pa da se kaje natenane i pere savest kad krštenica pritisne :lol:

I ne vidim problem da se stavi i muški predznak u pesmicu...u ljudskoj je prirodi da preispituje svoje postupke iz prošlosti,a oni koji imaju savest se tu i tamo pokaju,mada je po meni svako kopanje po prošlosti i otvaranje starih rana uglavnom akt sebičnosti da bi se oprala svoja savest i olakšalo sebi. Za drugu,oštećenu stranu je to više agonija uglavnom

Evo jedna stara komšijska, meni draža na tu temu:

Poslednja izmena:
To je hit za uzimanje para...ne subliminalna poruka ženskoj omladini da slama srca pa da se kaje natenane i pere savest kad krštenica pritisne :lol:

I ne vidim problem da se stavi i muški predznak u pesmicu...u ljudskoj je prirodi da preispituje svoje postupke iz prošlosti,a oni koji imaju savest se tu i tamo pokaju,mada je po meni svako kopanje po prošlosti i otvaranje starih rana uglavnom akt sebičnosti da bi se oprala svoja savest.

Da, upravo tako, hit za uzimanje para koji će nekoj šiparici koja još nema kritički um ili strašnije odrasloj ženi napuniti glavu pogrešnim idejama da možeš sjebeš čoveku život, a kad se on malo oporavi možeš da dođeš ko da ništa nije bilo i još njega optužuješ da je on rđa jer ignoriše tvoje telefonske pozive.

Naravno, nakon Scile i Haribe shvatila je da je lik mirna oaza, ali ono što me je šokiralo u ovoj pesmi jeste bahatost sa kojom ženska dolazi posle x godina i misli da je to normalno, a pritom se iščuđava zašto je lik kulira.
To su strašne stvari koliko su inferiorniji primerci muškog roda ulili samopozdanja ženskinjama da riba ladno veruje da i dalje ima šansi. A ne bi me čudilo da ima, suviše zglavkara unaokolo. Na njoj je da proba.
Ovo je vrlo ozbiljno i zabrinjavajuće.

Ona je probala, i ima pravo ... ono sto je meni vidljivo u tom slucaju, da je lik u pitanju umjesto nje, i da on zove bivsu, bio bi pacenik, manijak, zaludjenik i sta vec ne ... inace slicna joj je tema u pjesmi "Someone Like You" gdje se nada da ce po njenoj faci on skontati kako za nju nije jos zavrseno, iako je lik ozenjen, a oni se isto tako nisu vidjeli dugo.

... zanimljivo je pitanje, kako se gleda na muskarca u tom slucaju, tj Adel-inom. :D

Da, upravo tako, hit za uzimanje para koji će nekoj šiparici koja još nema kritički um ili strašnije odrasloj ženi napuniti glavu pogrešnim idejama da možeš sjebeš čoveku život, a kad se on malo oporavi možeš da dođeš ko da ništa nije bilo i još njega optužuješ da je on rđa jer ignoriše tvoje telefonske pozive.

Mislim da precenjuješ "malo" uticaj muzičkih hitova na ljudski um...

Ona je probala, i ima pravo ... ono sto je meni vidljivo u tom slucaju, da je lik u pitanju umjesto nje, i da on zove bivsu, bio bi pacenik, manijak, zaludjenik i sta vec ne ... inace slicna joj je tema u pjesmi "Someone Like You" gdje se nada da ce po njenoj faci on skontati kako za nju nije jos zavrseno, iako je lik ozenjen, a oni se isto tako nisu vidjeli dugo.

... zanimljivo je pitanje, kako se gleda na muskarca u tom slucaju, tj Adel-inom. :D

Ti si pametan čovek pa si shvatio bag u celoj priči. ček da vidim tu pesmu...

:eek:

Cula sam da si se skrasio
da si nasao devojku i da si ozenjen sad

.....

Mrzim da se iz vedra neba pojavljujem nepozvana
ali nisam mogla da se drzim podalje, nisam mogla

Nema veze naci cu nekog kao ti
zelim samo najbolje za vas dvoje

Pesme ove ženske su jezive, nemam pojma ko joj piše ove stvari.

Ova kratka analiza može da ima boguban uticaj samo na tvoju psihu. Opusti se, Đelo. biće sve u redu :mazi:

Ovakva muzika je štetnija za žene, negoli za muškarce, jer će žene steći dosta pogrešnih predstava...

- - - - - - - - - -

Mislim da precenjuješ "malo" uticaj muzičkih hitova na ljudski um...

Muzički hitovi su proizvod ljudskog uma, jedan mali osetljivi seizmograf koji govori o stanju stvari.

- - - - - - - - - -

Buraz, da je bar neka pjevačica, pa da joj posvetiš temu...uhh, muka mi je kad je čujem...gdje god da krenem, ta Adel iskače, ima je svuda, k'a Vučića...

Ja nisam ni znao za nju, čuo sam ime dok nisam dobio od jedne osobe parodiju na ovu pesmu, pa reko dačujem original. Ali kad sam saslušao bio sam šokiran.

Nije.Ovde je puno paćenica koje se plaše da žive, plaše se za svoju imovinu, plaše se da nekog imaginarnog zla.One žive kroz pesmuljke debele Adel.

Ne baš na isti način ali si reko nešto što ima neke veze sa mojom temom. Nije to baš življenje koliko uteha, vera...ubeđenje, da će sve stvari ići ispravno ako zaista poverujem u to. Držim se nekog šablona, verovanja koji deluje samo u ljubavnim romanima.

Pesmica je jako lepo skrojena da animira zenski slab um u veoma plitkim okvirima njegovog delovanja.

Da li da ti dam reputaciju, da li da riskiram da budem razapnut? Jer delom se slažem sa tobom i javno slaganje sa ovim mišljenjem bi mi navuklo gnev ženskadije ovde. A opet zapanjujuće toliko si blizu istine u drugom delu rečenice da naprosto ne mogu da živim u laži. Napominjem drugog dela rečenice.
Teška vremena. Toliko nepotrebnih, štetnih kompromisa, toliko...

Pesmica je jako lepo skrojena da animira zenski slab um u veoma plitkim okvirima njegovog delovanja.
I edit> missim kolega da ti je osnovna postavka malo obrnuta naglavacke.
Ne moze pop kultura u ovom slucaju da ima neki poguban uticaj ona samo opisuje zateceno stanje.
Zene su oduvek takve.

Ja ću ovde morati da se složim s tobom.

meni nikako ne ide u glavu kako mozete biti tako jednosmerni i povrsni i lakomisleni
kako lose osobine koje su 'tako ljudske' i vaze za oba pola, pripisujete samo zenskom polu

evo ista logika primenjena na muski pol:
nerd nadje na faxu istu takvu devojku streberku. lepo se slazu , ozene se blabla, i posle nekog vremena on uspe u svojoj oblasti, stekne neke pare
odjednom mu postanu dostupne manekeneke o kojima je sanjao u mladosti i koje ga tada nisu primecivele, ali sad im odjednom postaje neodoljiv.
i on ostavi svoju zenu jer sad moze 'bolje'
pare nestanu, pokupe ih sponzoruse, prevare ga lukaviji muski od njega blabla
i onda se on kaje i shvata da je njegova streberka bila 'prava' i zove je i zoveeeeeee
ili bilo koji balkanski muz koji ostavi zenu, pa kad mu kurave pokupe pare ili vidi da i ta druga zvoca i smara jednako kao i prva kad problemi navale, odjednom shvati da trava nije zelenija drugde, pa se vraca zenici,
(primer je crno-beli i banalan jer drugacije ne dopire do jednofaznih mozgova)

poenta je da ljudi lako precene sebe, kad duvaju povoljni vetrovi. svi mi u glavama imamo digitrone koji rade 24/7 i trudimo se svesno ili podsvesno da se sto bolje kupimo/prodamo

meni nikako ne ide u glavu kako mozete biti tako jednosmerni i povrsni i lakomisleni
kako lose osobine koje su 'tako ljudske' i vaze za oba pola, pripisujete samo zenskom polu

nerd nadje na faxu istu takvu devojku streberku. lepo se slazu , ozene se blabla, i posle nekog vremena on uspe u svojoj oblasti, stekne neke pare
odjednom mu postanu dostupne manekeneke o kojima je sanjao u mladosti i koje ga tada nisu primecivele, ali sad im odjednom postaje neodoljiv.
i onda se on kaje i shvata da je njegova streberka bila 'prava' i zove je i zoveeeeeee
ili bilo koji balkanski muz koji ostavi zenu, pa kad mu kurave pokupe pare ili vidi da i ta druga zvoca i smara jednako kao i prva kad problemi navale, odjednom shvati da trava nije zelenija drugde, pa se vraca zenici,

poenta je da ljudi lako precene sebe, kad duvaju povoljni vetrovi. svi mi u glavama imamo digitrone koji rade 24/7 i trudimo se svesno ili podsvesno da se sto bolje kupimo/prodamo
Uopste nije tako.

A onda si se probudila.
Po tvojoj prici samo dokazujes da smo u pravu i da tip ako hoce ribu mora da ima $$
Onaj dodatak na kraju da eto prospe sve pare zle ribe ga napuse pa se ucveljen vraca gaborki su wishful thinking

A onda si se probudila.
Po tvojoj prici samo dokazujes da smo u pravu i da tip ako hoce ribu mora da ima $$
Onaj dodatak na kraju da eto prospe sve pare zle ribe ga napuse pa se ucveljen vraca gaborki su wishful thinking

ono sto mene fascinira nije vas animalno materijalisticki pristup zivotu, nego nedoslednost i nelogicnost.
ako ti biras partnerke iskljucivo zbog fizickog izgleda, onda dozvoli zenama koje su tvoj mentalni ekvivalent, samo suprotnog pola, da rade to isto.
dakle da biraju iz anmialno matrijalistickih razloga lovatore ili lepotane.
ljudi i muskog i zenskog pola koji drugo ljudsko bice ne dozivljavaju kao stvar nego kompleks psiho-fizickih osobina ce birati iste takve i mirana backa
ne razumem zasto ti kukas na zene-stvari, kad si isti takav.
bice da si se debelo precenio u tim kupujem-prodajem odnosima.

ono sto mene fascinira nije vas animalno materijalisticki pristup zivotu, nego nedoslednost i nelogicnost.
ako ti biras partnerke iskljucivo zbog fizickog izgleda, onda dozvoli zenama koje su tvoj mentalni ekvivalent, samo suprotnog pola, da rade to isto.
dakle da biraju iz anmialno matrijalistickih razloga lovatore ili lepotane.
ljudi i muskog i zenskog pola koji drugo ljudsko bice ne dozivljavaju kao stvar nego kompleks psiho-fizickih osobina ce birati iste takve i mirana backa
ne razumem zasto ti kukas na zene-stvari, kad si isti takav.
bice da si se debelo precenio u tim kupujem-prodajem odnosima.

Ko zenama brani da biraju po fizickom izgledu?
Ti mi sad tu podmeces tu zensku licemernu smicalicu da je juriti po izgledu i pare isto.
Pa nije.Birati po fizickom izgledu je jedino normalno kod zivotinja a ne po statusu to je poremeceno.
Samo zene to najmanje zanima tip je samo sredstvo za postizanje drugih ciljeva.

Ko zenama brani da biraju po fizickom izgledu?
Ti mi sad tu podmeces tu zensku licemernu smicalicu da je juriti po izgledu i pare isto.
Pa nije.Birati po fizickom izgledu je jedino normalno kod zivotinja a ne po statusu to je poremeceno.
Samo zene to najmanje zanima tip je samo sredstvo za postizanje drugih ciljeva.

nije potpuno isto, ali je iz 'iste fioke', jednako primitivno.
zenski ekvivalent muskarcu koji bira samo zbog fiz. izgleda je ona koja bira samo zbog para.

a kad biras skljucivo zbog fizickog izgleda, zanima te osoba? pa ok je ako sebe i druge vidis samo kao telo
znaci telo si (objekat) sam sebi pa i ne mozes druge drugacije doziveti (ovde ima mnogo takvih i oni me ne nerviraju jer su dosledni)
ali ti hices da si ti 'osoba' (psiho'fiz kompleks), a da zene budu samo tela.
ne ide,

Back