kraljevsko vencanje

Зар не видиш да све то смета западном интересу.
Њихов главни играч овде већ дуже време су Хрвати.

Ма какви Хрвати, та жгадија служи само као купалиште за нижи средњи слој којекаквих Чеха и других шваба.

Зар не видиш да све то смета западном интересу.
Њихов главни играч овде већ дуже време су Хрвати.

Hebiga, trebalo je imati srece pa izabrati Slobu a on biti takav maher da u vreme John Majora, Francois Miterranda i Lawrence Eagleburgera syebes i Srbe i Srbiju. Ujedno ga popusis i kod Rusa mesajuci se u njihovu unutrasnju stvar i svrstavajuci se sa crvenim kad su ga popusili svuda.

Ма какви Хрвати, та жгадија служи само као купалиште за нижи средњи слој којекаквих Чеха и других шваба.

То се само чини. Апсолутно су били форсирани у свакој Југославији, а и сад су.

- - - - - - - - - -

Hebiga, trebalo je imati srece pa izabrati Slobu a on biti takav maher da u vreme John Majora, Francois Miterranda i Lawrence Eagleburgera syebes i Srbe i Srbiju. Ujedno ga popusis i kod Rusa mesajuci se u njihovu unutrasnju stvar i svrstavajuci se sa crvenim kad su ga popusili svuda.

Где ти оде?

Одосмо ми сад далеко. :)
Хрвати су Немачка прћија, папске подгузне муве.

Ма стварно? А чија су прћија од слома Немачке? ;)
И ко им је дозволио инфилтрирање међу комунце?
Да није Немачка која је пуцала већ по свим шавовима? :)
Ситуација на терену се брзо мењала.
А сад су и Немци прћија интереса преко баре.

То се само чини. Апсолутно су били форсирани у свакој Југославији, а и сад су.

- - - - - - - - - -

Где ти оде?
Na početku novoformirane države forsirano je da smo mi jedan narod različitih imena - ne znam koliko je to baš bilo nametnuto od strane bilo koje svetske sile a koliko naša glupost- Ako su nas "ugurali" u jednu državu nisu baš tražili da se mi toliko bratimimo.

Zar i sam Kralj Aleksandar nije namenski drugorodjenom sinu dao imeTomislav?

No u tom kontekstu ako su Karadjordjević postali i titularni kraljevi Hrvatske, Slavaonije , Dalmacije, i šta već su dobili nakon WWI zaslužuju da ih "podržavamo".

Na početku novoformirane države forsirano je da smo mi jedan narod različitih imena - ne znam koliko je to baš bilo nametnuto od strane bilo koje svetske sile a koliko naša glupost- Ako su nas "ugurali" u jednu državu nisu baš tražili da se mi toliko bratimimo.

Zar i sam Kralj Aleksandar nije namenski drugorodjenom sinu dao imeTomislav?

No u tom kontekstu ako su Karadjordjević postali i titularni kraljevi Hrvatske, Slavaonije , Dalmacije, i šta već su dobili nakon WWI zaslužuju da ih "podržavamo".

Идеја заједничке државе као заједнице једног троименог народа је модел који је у том тренутку једино могла да прогута " међународна заједница", Наташа. За њих није било прихватљиво никакво решење о проширењу Краљевине Србије на територије на којима је стајала српска војска у тренутку краја Првог рата и распада К&К монархије.
Та идеја није наметнута споља него је резултат који вуче своје корене из Панславизма . У исто време она се чинила као згодан модел за будућност , како се они који су до јуче ратовали могу да започну заједнички живот без анимозитета и осећаја кривице оних који су били на пораженој страни.
Нису Карађорђевићи Наташа постали Краљеви Хрватске , Слоовеније итд, јер те области нису биле државе и нису имале никакав државни карактер. Државни карактер је имала само држава Југославија.
То се показало као утпијски покушај јер није прихваћено , на првом месту од хрвата , али не само њих.
Српска Круна и српска династија Карађорђевића је била замишљена као онај државни кров који је требало да изједначи и покрије све разлике у једном , а троименом народу, али то није тако прихваћено и почели су да јачају покрети који су тражили и тежили сопственој националној државности. Ту је она заједничка црта које је везалакомунисте и хрватске националисте у предратном периоду.
Светски рат је то стање довео до пуцања и Хрвати су под окупацијом добили сурогат државности унутар Трећег Рајха , али не и истинску државност јер су земље антихитлеровске коалиције признавали само предходно стање, тј. Краљевину Југославију. Тек су комунисти - титоисти направили државу , наравно из својих идеолошких разлога , која је увела државност појединих делова и дала легалитет и легитимитет остваривању те државност кроз коначни распад те заједничке државе , подпомугнут измишљањем нових народда и изједначавањем и легализовањем интереса и нациналних мањина да се споје са матичним државама. То је оно што је у промењеним геополитичким околностима довело до садашњег стања у коме се нова , меко окупациона сила у виду ЕУ& САД &НАТО свим средствима труди да легализује државност окупационе квази државе на окупираној српској територији Косова и Метохије, на исти начин како су силе Осовине признавале постојање НДХ у Другом рату.
Зато је , мада савезничкој страни, на првом месту Британцима, било стало да нестане Краљевина Југославија са српском династијом Карађорђевића и да је замени глобаклистчка оријентација комунистичке фракције титоиста.
Зато је српски Краљ понижаван и присиљаван да на онај срамни говор преко радио Лондона и командант његове војске и антифашистичког
покрета отпора да буде проглашен издајником и сарадником окупатора уз благослов савезника.

ipak nije pobegao da sacuva drzavno zlato kad se zaratilo ! kao sto je mali perica smugnuo sa prvim pucnjima

Back