kraljevina srbija

_Milanche_:
ma to se nece desiti jer srbi to ne zele oni su vecinski anti-monarhisticki opredeljeni (citaj komunisti u dusi)

Највећи анти-монархисти у Србији су онда, а и сада потомци Личана и Босанаца од после 2. св. рата што су се доселили у Србију.
То такође качи и Црногорце (њихове потомке, међу које ми се чини да и ти, без увреде, спадаш ;) ) било које генерације који имају неописиву мржњу према свему ројалистичком.
Проглашавање монархије би ми било драго ако не ништа што би искристалисало неке ствари.

Човек - Србин је увек знао шта му је земља, ко му је краљ, род и шта му је имовина.... ех, сад јбг, конфискација некоме још увек паше... :roll:

Србин је одувек био газда на својој земљи !

Zarathustra:
Највећи анти-монархисти у Србији су онда, а и сада потомци Личана и Босанаца од после 2. св. рата што су се доселили у Србију.
То такође качи и Црногорце (њихове потомке, међу које ми се чини да и ти, без увреде, спадаш ;) ) било које генерације који имају неописиву мржњу према свему ројалистичком.
Проглашавање монархије би ми било драго ако не ништа што би искристалисало неке ствари.

Човек - Србин је увек знао шта му је земља, ко му је краљ, род и шта му је имовина.... ех, сад јбг, конфискација некоме још увек паше... :roll:

Србин је одувек био газда на својој земљи !

Ниси се мени обратио, али морам да се умешам, нешто ти је танка теорија. Испаде да су комунисти и у Француској, па у САД, Италији и још неким земљама пошто су то Републике, а не монархије...

Не, јако ми је жао али морам да те подсетим на другачији историјски сценарио код нас, јер предпостављам да ти је познато да је буржоаска револуција изостала....
Ми смо скочили из феуда у црвенило, а ја сам за постепен развој ! ;) :)

Zarathustra:
Не, јако ми је жао али морам да те подсетим на другачији историјски сценарио код нас, јер предпостављам да ти је познато да је буржоаска револуција изостала....
Ми смо скочили из феуда у црвенило, а ја сам за постепен развој ! ;) :)
Добро, ту се слажем, али као што и ти знаш, у РС је већина била за монархију, а то су ти Босанци и Херцеговци о којима ти причаш. Слажеш ли се ти са тим.
Даље у РСК тј. Лици, грб бивше РСК је био монархистички, давно пре нашег у Србији.

То су све новопечене приче, потомака 6. Личке. И да се разумемо, многи од њих су били шљам и правили су хаос по Србији на челу са бангавим Јожом.... Да не спомињем Црногорце и њихову колонизацију у Војводини... и да се разумемо, потомци њихови су све то искупили кроз праведну борбу за Крст Часни и Слободу Златну у 90-тим, мислим на прекодринске Србе.... зато им свима скидам капу (осим Црногоријанцима) !

ja sam protiv kraljevine! zasto bi neko sedeo na prestolu samo zato sto mu je tata sedeo na tom istom prestolu? skroz protiv... i nije do toga sto sam po ubedjenju komunista... samo, sad to nije vise fensi... ipak, ja cu osnovati partiju koja ce se zvati "batka_mijina komunisticka partija za bolje sutra"... a slogan ce nam biti: "sa nama do praseta za bozic za svaku porodicu!!!"

Ja sam protiv dinastije Karađorđevića:
- zato što bi Srba, da nije bilo njihove bezglave "politike", danas bilo 90 miliona
- zato što su nas spajali sa svim onima sa kojima je bilo nemoguće imati i divlji brak, a kamoli državu
- zato što František Lipka bolje zna srpski jezik od pretedenta na presto...

HeBePoBaTaH_:
Ja sam protiv dinastije Karađorđevića:
- zato što bi Srba, da nije bilo njihove bezglave "politike", danas bilo 90 miliona
- zato što su nas spajali sa svim onima sa kojima je bilo nemoguće imati i divlji brak, a kamoli državu
- zato što František Lipka bolje zna srski jezik od pretedenta na presto...

Bas tako. Znaci moramo da trazimo neku drugu dinastiju...

Ма нама не треба краљ људи. Нама треба да дође нормалан председник државе, а не овај манекен који се по цео дан огледа и лицка косицу на природно.

Ја кажем не дај Боже да се Срби сложе. Па зар ћемо сад око краљевине да се делимо. Србија ће постати оно што ће постати. Када би се расписао референдум, сумњам да би то прошло. Мислим на краљевину.

GZ:
Ma dajte ljudi kakva monarhija.. Stalno kukate da nemate pare za ovo ili ono, kako vam je lose, kako ste nezadovoljni sad bi jos i kraljevske prohtjeve da placate.. Ko koga ovde folira.. Kakva monarhija kakvi bakraci..

Da li znate, a mozda i znate da kraljevina kosta, ako ste spremni da platite tako nesto onda lijepo nemojte kukati da nemate i da se lose zivi..

Srecno...

...ma šta zna dete šta je 300 kila - čuli za monarpa bi po svaku cenu (videla žaba...)

ko je naslednik srpskog prestola - Karđorđevići i ovaj polupijani medved koga Savet voda ko mečku po vašarima je naslednik jugoslovenskog prestola - a zar to jugoslovenstvo nismo previše skupo platili.

Миланче, не би 60% гласало ппротив радикала. Сувише си субјективан. Значи ти не гласаш према убеђењу, него само да компији цркне крава. Опет, ако си видео предвиђања што се СРС тиче, у овом тренутку популарност је 40-45%, што није мало.

То је тренутно немогуће документовати, што сам рекао већ на неком посту. Питај тај исти ЦЕСИД и питај те исте агенције у које сте се клели.

Back