Краљевина Србија (уставна краљевина)

Да ли сте за Србију као краљевину ?

• За

• Против

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Romøren

Zainteresovan član
Poruka
156
По стоти пут се покреће ова тема али занима ме колико људи са форума то подржава, гласајте па да видимо али бих замолио оне који буду учествовали у теми да се контролишу да не би дошло до њеног поновног закључавања !!!

И разјаснио бих на почетку неке ствари:
У одговор "ЗА" се рачуна и ако подржавате Александра ткз. мутавог и ако сте само за Петра јер је и он у игри. Држава би била истог уређења као и Норвешка, једна од најразвијенијих држава Европе.

"Уставна монархија је облик монархијске владавине установљен уставним системом који прихвата изабраног или наследног монарха као шефа државе. Модерне уставне монархије обично примењују концепт поделе моћи где је монарх или носилац извршне власти или има само церемонијалну улогу. Монархија у којој монарх има апсолутну власт назива се апслоутистичка монархија."

Нешто више:
http://sr.wikipedia.org/wiki/Уставна_монархија

"Током 19. века је Србија грађена као модерна држава са широким схватањима национализма, српства и система вредности... од почетка 20. века до почетка другог светског рата је вођена борба за очување тога што смо стекли, научили и вратили у Србију а што је 500 година било на рубу нестанка, од почетка другог светског рата до 1990. је трајао период убијања српства, традиције, вере и општег система вредности (привидним благостањем које је пружио социјализам) а од 1990. године је почело уништење старог схватања части, национализма и вере доласком Милошевића и Шешеља.
Вера: "Од сада кољемо кашикама и то зарђалим..."
Национализам: "Вратићемо све српске земље до линије Карлобаг, Карловац, Вировитица..."
Част: "Побили смо на хиљаде муслимана и Хрвата и почели са ослобађањем наше земље у Херцеговини и Хрватској...", "Ратом ћемо спасити све што је наше..."

Некада...
Вера: "Оче наш...", "Даће Бог благостања и здравља."
Национализам: "Србија нам је свима у срцу и уз божију помоћ ћемо је и сачувати и усавршити.", српска ћирилица...
Част: поштовање 10 божијих заповести, храброст, верност, чист образ...

Резултат 20. века: губитак Косова, хиљаде и хиљаде мртвих, умирање православне вере (још већа оданост муслимана својој вери), нерад, успореност и лењост, осећај одвратности према национализму, ћирилици, части, изворном српству... две политичке струје у народу "слепа јурњава ка Европи као нечем идеалном" и "окретање ка Русији и сједињењу са њом"...

Где је овде Србија ??? "

(Ово не треба мешати са четницима!)

Poslednja izmena:
По стоти пут се покреће ова тема али занима ме колико људи са форума то подржава, гласајте па да видимо али бих замолио оне који буду учествовали у теми да се контролишу да не би дошло до њеног поновног закључавања !!!

И разјаснио бих на почетку неке ствари:
У одговор "ЗА" се рачуна и ако подржавате Александра ткз. мутавог и ако сте само за Петра јер је и он у игри. Држава би била истог уређења као и Норвешка, једна од најразвијенијих држава Европе.

[/U]

јако глупо.
"Ако је краљевиан биће најуређениај држава попут Норвешке"
Ало... ово је Србиај, имали смо краљевину али она је личила на све друго осим на Норвешку!

Мислим у Србији моћжеш да имаш моанрхију, имао си је од 1945-1990

јако глупо.
"Ако је краљевиан биће најуређениај држава попут Норвешке"
Ало... ово је Србиај, имали смо краљевину али она је личила на све друго осим на Норвешку!

Мислим у Србији моћжеш да имаш моанрхију, имао си је од 1945-1990

Zapravo Kraljevia Srbija , je 1909 godinre bila veoma slicna Norveskoj 1909 godine .

1945 godine , Srbija nije ppostojala sem kao Hrvatskakolonija u aranzmanu Tita i Kardelja .

Licno mislim da je ustavna Monarhija dobro resenje kao sistem . Cak mislim da je nevazno ko je Kralj .

Celokupna Istorija srpskog naroda je Monarhisticka . Uvek kad su Srbi mogli da biraju , Srbija je bila monarhija . To nije bila samo u slucaju kad je bila pod okupacijom , , ( na primer 1941 - pa do dana danasnjeg )

Naravno da nisam za kraljevino osim u slucaju da sam ja taj koji ce da bude kralj e onda moze.
Cak sta vise ne znam zasto u budzetu ima i stavka za onog majmuna sto sebe naziva prestolonaslednikom a sto za 20 godina jos nije uspeo srpski da savlada.Imao sam u skoli osnovnoj jednog drugara iz Angole..decko je za godinu dana naucio srpski i parlao kao da je odrastao u Srbiji a ona svinja od Karadjordjevica za 20 godina to nije uspeo plus mu se odvajaju pare iz budjeta za njegovu debelu guzicu.

U ovoj situaciji protiv. Pre neki dan masovno ste tvrdili da državljani Srbije moraju da znaju srpski. Ako to treba da očekujemo od običnih građana šta ćemo sa prestolonaslednikom? Kad nauči jezik (čitaj nikad) o tome će moći da se diskutuje.

Upravo tako.Takodje treba uneti i u ustav da na funkciji predsednika,premijera,ministra i poslanika ne moze biti niko ko nije rodjen u Srbiji.

Upravo tako.Takodje treba uneti i u ustav da na funkciji predsednika,premijera,ministra i poslanika ne moze biti niko ko nije rodjen u Srbiji.

Tu se ne slažem. Nije bitno gde je neko rođen već gde je odrastao. Meni je draže da mi predsednik bude neko rođen u Džibutiju ko je kao mali došao u Srbiju i odrastao u ovdašnjim uslovima i ovom društvu nego neko rođen u Srbiji ko je 2/3 života blejao po inostranstvu dok su se ljudi ovde patili pa onda došao da nam kroji sudbinu. Takvima koji su sad došli nakon što su ceo život negde gluvarili bih lepo zabranila da se bave politikom, ma gde bili rođeni (Đelić, Jelašić, ona Bosanka Radeta i ekipa).

Kraljevi nekad nisu ni napustali zemlju osim kad idu u rat.

Inace, nije lepo prebacivati Karadjordjevicima sto nisu odrasli u Srbiji kada im je crvena banda zabranila ulaz u Srbiju i oduzela drzavljanstvo i sva prava.

Nisam ni ja odrasla u Rusiji pa sasvim lepo i tečno pričam ruski.
Koliko su već ovde? Imali su sasvim dovoljno vremena da nauče barem nešto. Ona žena je Grkinja pa se nekako snalazi a muž Srbin ne može da sastavi prostoproširenu rečenicu. :zstidljivko:

Naravno da nisam za kraljevino osim u slucaju da sam ja taj koji ce da bude kralj e onda moze.
Cak sta vise ne znam zasto u budzetu ima i stavka za onog majmuna sto sebe naziva prestolonaslednikom a sto za 20 godina jos nije uspeo srpski da savlada.Imao sam u skoli osnovnoj jednog drugara iz Angole..decko je za godinu dana naucio srpski i parlao kao da je odrastao u Srbiji a ona svinja od Karadjordjevica za 20 godina to nije uspeo plus mu se odvajaju pare iz budjeta za njegovu debelu guzicu.

Bravo :ok:
Svaka pomisao na kralja i Karadjordjevice me asocira na one koji su rasturili Srbiju i zakopali je u 20 veku.
I njih i onog' u kuci cveca treba vratiti kuci, tj. u Hrvatsku i Englesku...dovoljno je samo videti odakle su dosli i jedan i drugi da ti padne mrak na oci; zato nam je kako nam je. :evil:

Back