Krajsler proglasio bankrot!

Pa takva su sva nemacka kola. Mada cinjenica je da su americka tek tesko smece. Gledao sam na nekoj TV test tih dzipova i kada su otisli na neki zemljani poligon americke dzipove su samo parkirali pored posto ni jedan ne moze to da predje a bez problema je presla ona Kia Sportage.
A nemacka kola su tek prica za sebe...dovoljno je pogledati kod nas koliko su precenjena...

Da li si ikad vozio/la američko auto?

Ma dobro vecina tih SUV vozila nisu za off-road......a taj Cheerokee je tesko smece od kola to znam zato sto mi je kum kratko vreme to vozio a prijatelj mi radi u Daimler/Chrysler i kaze da je tesko smece od kola kao i oni modeli tipa Dodge Calibar i slicni. Jedino sto im nesto valja bar malo je onaj 300c mada i on je daleko od nekog zaista dobrog auta.

Inace u tom testu dzipova sto sam gledao bas Cheerokee i neki Kadilakov dzip su parkirali pored puta posto nema sanse da predju prepreke na off-road delu testa dok se taj Audi izborio sa njima mada ni on nije namenjen za iste.

Mada SUV vozila niko i ne smatra za dzipove vec je to posebna klasa....fenseraj i luxus koji lici na dzip.
Kome treba bash dzip taj uzima Land Rover,Toyotu LandCruiser ili Nissan Patrol.

Mada ne možemo potcjenjivati ni ovoga:
Range_Rover_Sport_image004.jpg

imas dzipove koji su predvidjeni za offroad i koji nisu predvidjeni za tako nesto.

recimo Jeep Grand Cherokee je vrhunski dzip za offroad znam vozio sam ga 3 godine, pri tom nisam imao niti jedan jedini kvar ili problem , auto je kad sam ga ja kupio bio 5 godina star i znaci vozio sam ga od 5 do 8 godina starosti i nisam imao nijedan jedini problem - tako da ne mogu da se sa tobom slozim da su smece - naprotiv moje iskustvo je sasvim suprotno .

Drugo delovi su jako jeftini za razliku od dzipova nemackih proizvodjaca.

Najskuplji deo za grand cherokee ako ga porucis iz amerike je 200 dolara. dok za nemca ide od 200 evra do 1000 evra.
Trece taj drugi Cadillac dzip koji navodis jeste Cadillac Escalade i on uopste nije predvidjen za offroad, a to se najbolje vidi po tome sto je spusten .

Ja sam imao iskustva i prilike da vozim dzipove razlicitih proizvodjaca , eto na primer moj dobar prijatelj ima Porche Cayenne Turbo S , i ako je auto odlican ja ipak ne vidim razlog zasto bi ga kupio da sutra imam taj novac, kad drugi jednostavno nude odprilike to isto mozda malo slabije za 3 put manje novca.

Pametan kupac, koji se razume uvek kupuje ono sto nudi najbolje performanse za najmanje novca - u svakom trenutku za svaku stvar.

Meni se sviđaju ovi:
chevrolet_captiva.jpg

2007_Exploer_Limited.jpg

08-yukon-hero.jpg

infiniti_fx45_2006.jpg

imgres

061016002.jpg

wallpaper_01.htm

najbolji automobil u kategoriji tih crossover SUV-ova jeste Hondin Acura MDX . Acura je hondin luksuzni brand predvidjen za americko i kanadsko trziste.

Odprilike kao Toyotin Lexus.

I ko zna ovo sto sam aj izneo ? Da Acura MDX jede sve ostale dzipove za dorucak pogotovo nemce? Niko ziv skoro naravno.

A evo kako izgleda

250px-2nd_Acura_MDX..jpg

Čitao sam o tom džipu, mada ga do sad nijesam niđe vidio, po novinama i internetu ga hvale na sva usta

Ma nema nista od toga. Japanci to drze u USA pod kontrolom sa manjim kolima mada ta manja kola i nisu nesto bas trazena tamo.Ameri vole prostrana kola.
A FIAT mozda jedino zbog nekog dzipa bi mogao da iskoristi Chrysler i to je sve...za veca kola to je smejurija posto ima FIAT veca kola..Maserati Quattroporte,Alfa 166,Lancia Thesis.....a sumnjam da su toliko ludi da krenu da prave kola po americkom sistemu od 5 metara lima,,kamionskim motorom i 150 ks.:dash:

Vise je tu prica da FIAT proba da se ufura na USA trziste i da Crhysler takodje startuje sa nekim manjim modelima ali jasno je da od toga nece imati neke velike vajde.

Nikad mi nijesu bili jasni ljudi koji kupe fijata za 15.000, a za to mogu da kupe npr. pasata 4 ili audi a4

Pa i Alfa ,Lancia i Maserati su FIAT tako da FIAT ima tehnologiju za veca kola a i veci FIAT nema sta da trazi na trzistu posto sumnjam da bi imao FIAT finansijske koristi od takvih kola.....ni ovi Francuzi nemaju neke velike koristi od svojih velikih kola kao sto ni VW nije imao koristi od Phaeton-a.

Sto se van vozila tice imaju 3 modela...IDEA,MULTIPLA i ULYSSE

2hwz1gg.jpg
2mg318l.jpg
xmv2iq.jpg

Pa dobro, phaeton je dosta skupo auto, ali je odličan. Neće ljudi da daju tolike pare za njega kad slično mogu da kupe za duplo manje

Koji ti je to audi a4 15000 evra??? Neka polovna krshina.

0141848171002.jpg

1.9 TDI - 85KW - 5 brzina - 4 cilindara - 2006 godište
Od dodatne opreme ima:
ABS, ATC, Alarm, Aluminijski naplatci, Automatska klima, Bocni zracni jastuci, Bordcomputer, CD, ESP, Elektricni prozori, Elektronicki podesivac sjedala, Grijana sjedala, Imobilizator, Kozna sjedala, Maglenke, Park Distance control, Servo, Sredisnje zakljucavanje, Suputnicki zracni jastuk, Tempomat, Zracni jastuk
15.000€

I to je sport

Pa novi auto je uvek najbolji auto. Inace Svabe su poznate po tome da su skrte na opremi i da im se skoro sve doplacuje. Delovi za Audi su bruka skupi. A za 15000 evra daleko bolji polovan auto od Audi A4 moze da se kupi. Meni su ti nemacki automobili VW,Audi,Mercedes,BMW...nekako simbol seljastva iz prostog razloga sto na ovim prostorima najvece seljacine voze te marke automobila.

Pa novi auto je uvek najbolji auto. Inace Svabe su poznate po tome da su skrte na opremi i da im se skoro sve doplacuje. Delovi za Audi su bruka skupi. A za 15000 evra daleko bolji polovan auto od Audi A4 moze da se kupi. Meni su ti nemacki automobili VW,Audi,Mercedes,BMW...nekako simbol seljastva iz prostog razloga sto na ovim prostorima najvece seljacine voze te marke automobila.

Pa dobro, ja sam samo naveo primjer, možeš ti da uzmeš i odličnu toyotu ili hyundai za 15.000€.

A što se tiče ove prve rečenice, ne bih se složio.
Prije bih uzeo polovnog mercedesa nego novog fijata recimo

Kako da ne. Ako ti ne vidis makar razliku u kvalitetu zavrsne obrade kod jednog Fiata i kod Mercedesa onda svaka ti cast,
Pa to i ja velim. Radije bih vozio 124 staru 10-12 godina nego novog punta.
A dobro..da li neka lajsnica pasuje u milimetar ili ne to nije kljucno da ce auto dobro da te sluzi. Kad smo kod zavrsne obrade tu je taj Mercedes daleko od Toyote.

Pa da, toyota zaista ima odlična auta

http://money.cnn.com/2009/04/30/news/companies/chrysler_bankruptcy/index.htm?postversion=2009043014

Chrysler files for bankruptcy
Some lenders refuse offer to reduce debt, leading to Chapter 11 bankruptcy filing.

The bankruptcy filing, which was made in federal court in New York, comes after some of Chrysler's smaller lenders refused a Treasury Department demand to reduce the amount of money the troubled automaker owed them.

(...)

"There are a lot of people that have laid claims to Chrysler, and it seems that there is just not enough to go around," he said. "I do not think that Chrysler will ever regain the aura it once had, and I doubt it will be a major player on the world stage in the years to come."

Ovo je Chapter 11 bankrotstvo-restruktuiranje kompanije, ne i bankrotstvo-likvidacija.
Tek kada proglase Chapter 7 bankrotstvo i likvidaciju to je kraj za Krajzler, tada se kreditori Krajzlera namiruju likvidacijom(prodajom) celokupne imovine Krajzlera.
Znaci ovo je Chapter 11 (restruktuiranje) i tek kad Krajzler i Dzeneral Motors proglase Chapter 7 bankrotstvo i likvidaciju tek tada je vreme za otvaranje sampanjca. :D

Back