I ja sam, kao CAHJAP jedan od onih koji je na SC-u bio od skoro samog početka do njegovog kraja, ako je sada kraj, jer imao je SC tehničke prekide i ranije. Zadnji post tamo sam ostavio pre možda 2 nedelje i prvenstveno sam sa samog početka tamo bio na diskusiji Putovanja, pa kada niko nigde nije putovao osim bežanja za Čemeriku i Kenjadu, i kada je cela disksuija bila samo o raznim tipovima viza, prebacio se na diskusiju Film i tamo bio vrlo aktivan, pa kada je i to umrlo zadnju deceniju sam dosta pisao na disksuiji Tenis. 1999 sam imao 35 godina i Serbian Cafe je tu oko prelamanja milenijuma bio od zapaženijih foruma na World Wide Webu, ne samo u Srbiji, ovo ovde nije ni postojalo ili je tek započeto, uglavnom godine su prolazile i tehnološke promene su promenile svet i ništa manje i internet i njegovu dinamiku i način komuniciranja na njemu. Diskusije i sajtovi tipa Serbian Cafe, pa verovatno i ovaj su kolateralna šteta u svim tim promenama.
Ja lično nikada nisam bio brisan, za svih 25 godina možda je 3-4 mojih postova obrisano i to baš ono kad sam veoma grubo psovao, iako sam se svo vreme dosta slobodno izražavao. Nikada nisam učestvovao na Politici i znam da je tamo bilo puno brisanja
i banovanja, i neka je, mišljenja sam da je verovatno bilo opravdano i da Serbian Cafe sigurno nije zbog toga propao.
Na ovom ovde sajtu sam možda 2 godine, ako i toliko i iskreno ič mi se ne svidja, iako mu je skripta barem modernija od one iz vremena dinosaurusa na SC-u. Neko pomenu gore da ste ovde nekog srednjeg godišta, šta to znač,i 40-50, pa ako ste i toliko stari za mene ste deca ali čini mi se da je prosek i niži jer vidim da je većina postova u obliku malo složenije sms poruke. Oduvek su mi na racku išli "onelineri", diskutanti koji uvek ostavljaju jednorečenične postove tipa "punchline", mudroserine tipa "e sada sam ti ga zabiberio" a ovde mi deluje da takvih ima dosta. Naravno da nisam ja ostario i da me nije pregazilo vreme, vreme je pregazilo ovu vrstu foruma i komunikacije. Jbga, vreme je pregazilo mnoge stvari, seća li se uopšte neko ICQ-a, Napstera i svega drugog što je bilo i prošlo, i nije mi jasno ni čemu više služe ovakvi forumi ali ako mi neko kaže da mu je ovo način da navata kres kombinaciju onda ok, neka ih.
Bila je prvo pisana reč, pa su onda došle fotke, ko je do pre 20 godina znao uopšte da napravi tehničlki korektnu fotograiju, dok sada svako. I to polako odumire, sada je video način izražavanja, čekaj kad editovanje pojednostave još malo više, svako će imati svoj video kanal uskoro. Posle toga će biti nešto sa AI-jem sigurno, i tako dalje, i ko će onda da se mlati i piše i ovakve "čaršafe" a kamo li još duže, kao što je nekada bilo? Život je sve brži i već veoma kratak da bi se vreme gubilo na ovakve gluposti. Ja to radim zato što sam 60 i što me boli patka, imam vremena na pretek.