Kraj drame: Hrvatska ulazi; "veliki uspeh"

Није добро,држава без граница није држава.
Nije, ali je “superdrzava” … nazovimo je konfederacijom.
Formulisao sam cestitku tako jer oni koji tamo zive najbolje znaju jel im to u interesu ili ne. Sumnjam da bi stremili ka tome da nisu mislili da je taj put najbolji za njih.
Cilj Hrvatske je uvek bio da se distancira od Balkana i ovim cinom su to na neki nacin i uradili.

Nije, ali je “superdrzava” … nazovimo je konfederacijom.
Formulisao sam cestitku tako jer oni koji tamo zive najbolje znaju jel im to u interesu ili ne. Sumnjam da bi stremili ka tome da nisu mislili da je taj put najbolji za njih.
Cilj Hrvatske je uvek bio da se distancira od Balkana i ovim cinom su to na neki nacin i uradili.
Balkan je jezgro evropske civilizacije,kada na Balkanu je imalo kultura i umetnost ljudi u Zapadnoj Evropi su ziveli u pecine.Distanciranje od Balkana je iracijonalno i suludo.

Хоћемо ли због тога имати веће плате у Западној Европи. Чему радост.
Pa vi nećete, ali kod nas bi trebalo biti bolje. Npr. Nijemac, Austrijanac, Slovenac, Talijan, više ne mora stajati na granici i trošiti gorivo. Ne mora mijenjati eure u kune, nema tečajne razlike. Bolje i za poslovanje... Više je prednosti.
Ja očekujem da će se cijene ujednačiti sa slovenskim s vremenom. Zašto bi netko kupovao tu, ako sad bez problema može otići u Sloveniju? Nadam se da će to natjerati ove naše da smanje cijene.

Pa vi nećete, ali kod nas bi trebalo biti bolje. Npr. Nijemac, Austrijanac, Slovenac, Talijan, više ne mora stajati na granici i trošiti gorivo. Ne mora mijenjati eure u kune, nema tečajne razlike. Bolje i za poslovanje... Više je prednosti.
Ja očekujem da će se cijene ujednačiti sa slovenskim s vremenom. Zašto bi netko kupovao tu, ako sad bez problema može otići u Sloveniju? Nadam se da će to natjerati ove naše da smanje cijene.
Ко то "ви"?

Ко то "ви"?
Hm, dobro, možda sam te zamjenio sa nekim drugim.
Uglavnom stanovnici "Schengen-a" koji ljetuju u Hrvatskoj i pravne i fizičke osobe koje imaju nekakve poslovne veze sa Hrvatskom. Oni će imati koristi, i kao što sam rekao, imati ćemo i mi koristi (bar se nadam), možda ne odmah, ali da, kroz neko vrijeme.

Доста драме. Неможеш у Шенген ма колико лежао

italijanski-general.jpg
Sve se može kad se hoće. Baš sve. :mrgreen:

Ne znači tebi, jer se konjušari više ne traže u EU. Normalni rvati koji imaju auto i bili su nekad van granica rvatske, znaju šta to znači.
A predaćete vi i onaj srpski deo mora.
Ako se Orbanu nadigne, daćete još malo (više).
A ako Đurđa krene đonom, pecaćete vi na preostalih 2 km obale...
Ne postoji srpsko more, niti je ikada postojalo. Vi ste gorštaci s brda, nemate vi veze s morem. Srbi + more = teški oksimoron. :lol:

Back