Kraj američkog sna? 75 triliona dolara duga

Ti izgleda bas i ne znas engleski?
Covek je rekao da su imali najgoru krizu u istoriji, ali nigde nije rekao da nece doci jos veca kriza, naprotiv.

Moji klijenti se nikako ne bi slozili sa tobom, naprotiv...

Rekao je da su IMALI najgoru krizu, a za buducnost je pominjao samo probleme, vise nego jasno. Naravno, to je samo tumacenje ovog citiranog dela, nemam pojma sta je jos covek izjavio.

Sept. 10 (Bloomberg) -- U.S. financials face more ``chaos'' as the credit market worsens, investor Jim Rogers predicted.

``Balance sheets of many of these financial institutions are still terribly impaired and there are more problems to come,'' he said during a Bloomberg Television interview. ``We had the worst credit bubble in the history of the world. You don't clean that out in a year or two or three.''

usa finansije se suochavaju sa josh vishe haosa kako se kreditno trzhishte pogorshava, predvidzha jim rogers

"bilans mnogih finansijskih institucija je i dalje uzhasno oslabljen i tu se ochekuje josh vishe problema", rekao je tokom intevjua. "imali smo najgori kreditni mehur u svetskoj istoriji. to ne mozhe da se rashchisti za godinu, dve ili tri."

usa finansije se suochavaju sa josh vishe haosa kako se kreditno trzhishte pogorshava, predvidzha jim rogers

"bilans mnogih finansijskih institucija je i dalje uzhasno oslabljen i tu se ochekuje josh vishe problema", rekao je tokom intevjua. "imali smo najgori kreditni mehur u svetskoj istoriji. to ne mozhe da se rashchisti za godinu, dve ili tri."

Prevod je korektan-Hvala epoc...

Dug SAD-a nije novost. Cinjenica je da je su dugovi SAD-a veoma trazeni (tacnu ekonomsku terminologiju ne znam - obveznice, bese li?), jer je SAD veoma disciplinovana u vracanju dugova.
Broj je stvarno zastrasujuci, ali ja pitam koliki deo ovog duga je strani dug, dakle ne obaveze gradjana prema bankama (to nije mala cifra)?

Mislim da nije mudro radovati se kolapsu americke privrede, jer bi takav scenario srozao najjace svetske ekonomije, a to bi izazvalo na globalnu krizu, goru mozda i od svetskih ratova.

Dug SAD-a nije novost. Cinjenica je da je su dugovi SAD-a veoma trazeni (tacnu ekonomsku terminologiju ne znam - obveznice, bese li?), jer je SAD veoma disciplinovana u vracanju dugova.
Broj je stvarno zastrasujuci, ali ja pitam koliki deo ovog duga je strani dug, dakle ne obaveze gradjana prema bankama (to nije mala cifra)?

Mislim da nije mudro radovati se kolapsu americke privrede, jer bi takav scenario srozao najjace svetske ekonomije, a to bi izazvalo na globalnu krizu, goru mozda i od svetskih ratova.
http://zfacts.com/p/461.html

reshenje je dovodzhenje stvari u realne okvire. to su prva vrata na kojima treba trazhiti izlaz iz bilo koje krize.

Poslednja izmena:
Nagradno pitanje: koliko od tih 75 hiljada milijardi $ SAD u stvari duguju sopstvenim građanima

Aaaaa, pa kako to sam ne znas...???...tako je jednostavno...nema uopste unutrasnjeg duga USA, sve je to spoljni dug, i to iskljucivo gradjanima Rusije. Prema tome, kada prekosutra USA budu propale u stotinki sekunde, pa kada ih odmah potom sravne zemljotresi, popalve, tornada, vulkani, HIV, najzde komaraca i, konacno, ruski ICBM-ovi, kako vec "to prizeljkuje svaki normalan i posten covek"...istog trenutka svaki gradjanin Rusije (dobro, mozda ne bas svaki gradjanin ali svaki Rus sigurno) postaje $$$$$ miloner, i odmah staje u red da se napije i olaksa na Onazisovom grobu.

E sada, ostaje pitanje sta ce svi ti presrecni milioneri da rade sa dzakovima $$$$ kada USA vise nema...to ce ti vec neko drugi objasniti....neko "normalan" recimo.

Back