Kradja pesama na svetskoj muzickoj sceni

ovde se ne radi o krađi kao krimičnom delu, nego o krađi u moralnom smislu.. ''kako ih nije sramota'' fora.
Metallica je pesmu ''Enter Sandman'' maznula od Danziga... Uporedite ''Enter Sandman'' i ''Mother''...
ustvari, twist of cain, ne mother.. al da je ukraden, ukraden je.
Ja sam provalio da nesvesno na mene moze da utice muzicar koga slusham
, Tako sa i ja smislio rif , i posle mesec dana vidim na Youtube neku pesmu on Rainbow , i rif je bio potpuno na isti fazon , iako se dosta razlikovao , a bio bi josh sluchniji da sam chuo pesmu pre toga :o
da, mislim da ljudski mozak mnogo slično funkcioniše, možda su svi rifovi već odsvirani.

Madonnaje ukrala od ABBE "gimme gimme gimme" i ladno napravila svoj "hung up".....
Rihanna je od Michael Jacksona ukrala dio iz "wanna be startin something" i stavila ga u "dont stop the music"...

KATASTROFAAA!!!!

ahaha:lol: ti mislis da je to kradja..cak je i pisalo da je abba dala dozvolu madoni sto inace ne radi zato i nema zvanicnih obrada njihovih pesama..u normalnom svetu sve mora biti crno na belo i dobro se placa..kod nas kradju i bezakonje bi trebalo u aps :evil:

Nasi nikad nista ne urade da ne ukradu,sto je opste poznato.
Ja volim muziku 80-ih,disco,volim Alcazar,oni imaju dosta delova tadasnjih velikih hitova,ali na svakom albumu to pise,uz dozvolu,naravno,sto vidim da jos muzicara(stranih) radi.Kao i Madona za Abbu,i dosta stranih izvodjaca,to nije kradja.To je postovanje autora,tadasnjih izvodjaca,kao i ljudi koji su voleli te pesme.To je super,vracanje starih hitova,dobro ako se nekome ne svidja,ne mora da slusa.Ali ukrasti,pa staviti nekog levog za autora,to je stramotno.To rade nasi izvodjaci.

Poslednja izmena:
ahaha:lol: ti mislis da je to kradja..cak je i pisalo da je abba dala dozvolu madoni sto inace ne radi zato i nema zvanicnih obrada njihovih pesama..u normalnom svetu sve mora biti crno na belo i dobro se placa..kod nas kradju i bezakonje bi trebalo u aps :evil:

Potpuno si u pravu. U civilizovanom svetu je to rešeno i time što se traži dozvola za obradu i upotrebu tudje pesme, i što se navede autor i što se plati korišćenje.
Kod nas je druga stvar. Niti traže dozvolu, računaju ko će od svetskih zvezda da proverava šta radi jedna mala Srbija, niti plate tantijeme.
Sumnjam da je Keba tražio od Stonesa dozvolu da obradi "Paint it black", i sumnjam da je nešto platio.
Malo ljudi zna da je čuvena "Mesečnina" u stvari pesma koju je 80-tih napravio i snimio pokojni Šaban Bajramović. To em što nigde ne piše, em što ja sumnjam da je Šaban dobio dinar od autorskih prava. :thumbdown:

Potpuno si u pravu. U civilizovanom svetu je to rešeno i time što se traži dozvola za obradu i upotrebu tudje pesme, i što se navede autor i što se plati korišćenje.
Kod nas je druga stvar. Niti traže dozvolu, računaju ko će od svetskih zvezda da proverava šta radi jedna mala Srbija, niti plate tantijeme.
Sumnjam da je Keba tražio od Stonesa dozvolu da obradi "Paint it black", i sumnjam da je nešto platio.
Malo ljudi zna da je čuvena "Mesečnina" u stvari pesma koju je 80-tih napravio i snimio pokojni Šaban Bajramović. To em što nigde ne piše, em što ja sumnjam da je Šaban dobio dinar od autorskih prava. :thumbdown:

:ok:polako..polako..dodje maca na vratanca..sve sto su pokrali ce da plate..iz gaca ce ih istresti..samo da se postane deo sveta:think:al nije mi do para..vec do toga kakve su sirovine pa misle da to moze tek tako..a prvi ce pink sa svojim city recordsom da robija

Back