Козметика из кућне радиности

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.990
Можда делује компликовано или као губљење времена кад већ има све да се купи али.. Колико адитива, конзерванса и ко зна чега још има у козметичким препаратима, да не помињем колико плаћате амбалажу од укупне цене производа и колико нису делотворни како их представљају?
Покушајте да искористите нешто од природе која вас окружује.
Ако имате неке рецепте и препоруке, хајде да пробамо!

Маст од рузмарина

1/2 кг опране свињске масти
1 велика шоља сецканих иглица рузмарина

Ставити у шерпу опрану маст и рузмарин, кувати 10-15 минута на тихој ватри да испари вода.
Оставити 24 сата.
Ако на дну шерпе има воде просути и угрејати док се не растопи. Кроз газу процедити и налити у теглице.

IMG_20210620_170040.jpg

* маст се пере у 9 вода
У маст се дода вода, умути кратко миксером, затим се вода проспе. Понови се још 8 пута. Све траје око 5 минута.
*Ова маст храни кожу, за лице и тело је изузетна, довољно је једном недељно да се користи.

nemam recept jer mi ne pada na pamet da mutim ziva jaja sa uljem od kokosa i prstohvatom maslacka i mazem po faci npr to apsolutno nikakve logike nema i tesko da se vide benefiti tih kucnih muckalica, nisam pristalica tih izmisljotina.
Нису ТО измишљотине, заправо су од тих рецепата настали индустријски произведени препарати. А ствар је избора.

Нису ТО измишљотине, заправо су од тих рецепата настали индустријски произведени препарати. А ствар је избора.
to mozda od neke svinje koja ne jede gmo hranu i koju ne bocaju hormonima i sl. zivi na cistom vazduhu i slusa mocarta, znaci nista doping nista stres

nemam recept jer mi ne pada na pamet da mutim ziva jaja sa uljem od kokosa i prstohvatom maslacka i mazem po faci npr to apsolutno nikakve logike nema i tesko da se vide benefiti tih kucnih muckalica, nisam pristalica tih izmisljotina.
Nisu izmisljotine.Ti recepti su stari vijekovima.Nije medicina i kozmetika od juce.
Ja cesto pravim masku za lice:
1 bjelance,kasika maslinovog ulja,kesica kvasca,malo meda,i kukuruznog brasna toliko da ne bude ni rijetko ni gusto.
Meni je odlicna.

Nisu izmisljotine.Ti recepti su stari vijekovima.Nije medicina i kozmetika od juce.
Ja cesto pravim masku za lice:
1 bjelance,kasika maslinovog ulja,kesica kvasca,malo meda,i kukuruznog brasna toliko da ne bude ni rijetko ni gusto.
Meni je odlicna.
naravno da znam kao i svi da je prvobitna kozmetika bila u prvobitnim zajednicama to tipa, ali ne kapiram kako ako smo se mi kao ljudi promenili i sve vise je oneciscenja koja udisemo, jedemo itd i ako su se kokoske promenile jer ne kljucaju svezu travu po dvoristu na proplanku, kakve konkretno benefite imamo od toga? ne mislim da ovo sto si napisala da koristis moze nesto da steti bilo kome, samo sumnjam da nesto specijalno odradi u dnosu npr na bilo koju kupovnu masku.

naravno da znam kao i svi da je prvobitna kozmetika bila u prvobitnim zajednicama to tipa, ali ne kapiram kako ako smo se mi kao ljudi promenili i sve vise je oneciscenja koja udisemo, jedemo itd i ako su se kokoske promenile jer ne kljucaju svezu travu po dvoristu na proplanku, kakve konkretno benefite imamo od toga? ne mislim da ovo sto si napisala da koristis moze nesto da steti bilo kome, samo sumnjam da nesto specijalno odradi u dnosu npr na bilo koju kupovnu masku.
У праву си, само што поред свега у куповним препаратима имаш конзервансе, појачиваче мириса, адириве и плаћаш далеко више него што реално вреди.

Back