KOVRDŽAVI BIŠON

Pa to i kazite, da necete izlozbenu frizuru, nikakav problem. Pa ni pudle se ne shishaju sve na izlozbenu frizuru.
Reci mi molim te u kom delu BG ste, jer ih znam nekoliko, bukvalno po delovima grada:)

Da li neko zna .... da li se bišonima šiša dlaka na glavi .... kao ja sam čula da ne treba zbog zdravstvenih razloga ..... ako neko zna zašto i koji su to razlozi .... tenki ju ju

Kikicu sam sinoć isfenirala na ravno ... i smešna je kao bioskop ... vrpoljila se, pokušavala da beži .... ali na kraju smo se usaglasile :)

Da li neko zna .... da li se bišonima šiša dlaka na glavi .... kao ja sam čula da ne treba zbog zdravstvenih razloga ..... ako neko zna zašto i koji su to razlozi .... tenki ju ju

Kikicu sam sinoć isfenirala na ravno ... i smešna je kao bioskop ... vrpoljila se, pokušavala da beži .... ali na kraju smo se usaglasile :)

:D bas si me slatko nasmejala:) Ni bebama nije dobro seci nokte na rukama, lepse je kad se izgrebu po licu;) BIla sam ubedjena da babpske price postoje samo u vezi dece, kad ono..ne lezi, vraGe, ima ih i o psima;) Ne zezaj, molim te:)
Svaka cast na feniranju, a gde su slicice:)

Poslednja izmena:
Majci moje Sare nije bila osisana glava, kad sam ja pitala zasto, vlasnica je rekla: Oni se tako sisaju. Vidis da ni oni sami nemaju pojma! Ja Sari skracujem ispod usiju obavezno da ne bi imala problema sa usima.

Majci moje Sare nije bila osisana glava, kad sam ja pitala zasto, vlasnica je rekla: Oni se tako sisaju. Vidis da ni oni sami nemaju pojma! Ja Sari skracujem ispod usiju obavezno da ne bi imala problema sa usima.

Dobar ti taj uzgaivac:)
Uostalom na predhodnim slikama si videla oshishanog bishona, ukljucujuci i ...glavu:) Inace psu se cupaju dlake IZ ushiju, a ne skracuje mu se dlaka na, ispod, ili oko oshiju, ako vec pominjes bilo kakve infekcije

Kaže jedna veterinarka ''bišonima se ne šiša dlaka na glavi, prvo zbog očiju - jer kad im ošišaš one obrve i sve to imaju previše svetla, pa to utiče na vid, a drugo kao zbog ušiju, sklonije su infekcijama'' - prenosim samo što mi je rečeno .....

:) E shta se sve nece cuti, to je chudo jedno.
A onda odes i te sve pse sto imaju klempave ushi oshishash na keca... ;)
Uz put, zatvorene ushne skoljke su mnogo pogodnije za razvijanje infekcija nego otvorene, Retko kada infekciju ushiju dobijaju psi s podignutim ushnim shkoljkama. Jako cesto ce te od pravih vet. cuti da im se ushice podignu i ako je dlaka dovoljno duga zakace na vr` glave kako bi ushi mogle da se "vetre".
Znaci izjava tvoje veterinarke ne "pije vodu" ni po jednom osnovu

:) E shta se sve nece cuti, to je chudo jedno.
A onda odes i te sve pse sto imaju klempave ushi oshishash na keca... ;)
Uz put, zatvorene ushne skoljke su mnogo pogodnije za razvijanje infekcija nego otvorene, Retko kada infekciju ushiju dobijaju psi s podignutim ushnim shkoljkama. Jako cesto ce te od pravih vet. cuti da im se ushice podignu i ako je dlaka dovoljno duga zakace na vr` glave kako bi ushi mogle da se "vetre".
Znaci izjava tvoje veterinarke ne "pije vodu" ni po jednom osnovu

Upravo sam to htela da kazem. Po meni je logicnije da ce se usi vise prljati ukoliko ima dosta dlake jer se skuplja prasina ili slicno.

NE ZNAM šta da kažem .... ja sam mojoj kikici skratila i obrve i ošišala joj dlaku na glavi, jer nekako sam primetila da joj se od te dlake stvaraju krmeljci u očima, uši su joj bile čupave i bilo mi logično da sve to sredim ..... ali nakon te naše akcije je usledio komentar da to više ne radim .... pa ajde sad, kome verovati :)

Ima svakakvih ljudi... :) Ja sam Sari morala da skratim siske jer nije smela da sidje niz stepenice, pretpostavili smo da ne vidi. I to redovno radimo! A i veterinarka mi je skoro rekla da treba da joj skracujem dlake ispod ociju...

Kaže jedna veterinarka ''bišonima se ne šiša dlaka na glavi, prvo zbog očiju - jer kad im ošišaš one obrve i sve to imaju previše svetla, pa to utiče na vid, a drugo kao zbog ušiju, sklonije su infekcijama'' - prenosim samo što mi je rečeno .....

Naprotiv, bišoni su na listi rasa kojima se čupa dlaka iz ušiju upravo zbog alergija i infekcija, zajedno sa pudlama, maltezerima, svim škotskim terijerima, bolonjezerima... Znam da je moja bivša komšinica dobijala specijalni prašak za uši od odgajivača škotskih terijera kod kog je redovno vodila svoju kerušu na frizuru, a on ga je nabavljao iz GB od asocijacije odgajivača. Verujem da sad sve to ide i lakše ali onda je u celoj Srbiji samo on radio hand-stripping, od šampona su mogli da se nađu samo Friskies i Trixie a o balzamima nije bilo ni govora.

Mislim da je u ovom slucaju bolje verovati odgajivacima, ako znate da su dobri i savesni.
Ja mojima cistim usi jednom u dve nedelje, stavim prasak za cupanje dlaka, iscupam dlake, ocistim Otifree rastvorom i mirna Backa :D

Mislim da je u ovom slucaju bolje verovati odgajivacima, ako znate da su dobri i savesni.
Ja mojima cistim usi jednom u dve nedelje, stavim prasak za cupanje dlaka, iscupam dlake, ocistim Otifree rastvorom i mirna Backa :D

Baš tako, pisao je na temama o mačkama i na Pomoć, savet, nega forumaš Deda Žika o suštini cele problematike sa veterinarima-i dalje se kućni ljubimci izučavaju na trećoj godini, na Katedri za bolesti papkara, kopitara i ostalih životinja, e, pa, te ostale životinje su ptice, psi, mačke, glodari... I jako malo se na samom fakultetu uči o rasnim predispozicijama ka ovom ili onom problemu i tek u poslednjih par meseci, kako su Denis Novak i još neki veterinari koji se bave tzv. "malom praksom" počeli da drže predavanja u okviru programa licenciranja veterinara, je moj muž, veterinar već deceniju ipo, počeo da uviđa koliko je sve to bitno, zanimljivo a bogami i unosno, ako se problematici pristupi na pravi način. (I obožava Denisova predavanja. ;)) Odgajivači su ti koji konkretnoj rasi pristupaju savesno, zainteresovano i od starta svesni sa čime sve mogu da se suoče.

Evo Sarica se osisala, pozdrav za devojku Iwu koja je odlicno uradila svoj posao!

25032011112-2.jpg

25032011113-1.jpg

POMAGAJTE ... ne znam više šta da radim .... Kikicu šetam 3 puta dnevno (tada uglavnom obavi sve) .... ali mi se jako često dešava da se ukaki na tepih kad nismo tu (ona nije sama u stanu, društvo joj je Sunčica mešanka) .... ili nekad se desi čak i noću pored kreveta ..... Prosto ću da popizdim.

Šta da uradim da je odviknem od toga .... probala sam i bez dreke, i sa drekom, i sa novinama, i bez novina .... probala sam sve ... ali ona tera po svom ...

Da li je neko imao slično iskustvo????

Ja kada Saru izvedem i sacekam malo, ona i piski i kaki. Kada zurim negde, samo sacekam da piski i vratim je u kucu. Obicno nece da se ukaki u kuci,ali ja je ne grdim kad to ipak uradi jer mi je prosto ponekad lakse to da uradi nego da se setamo napolju po kisi ili kad je mnogo hladno. Nekad kaki 3 puta dnevno, nekad jednom, nekad nijednom, sve zavisi. Ali mi se na primer nije desilo da se ukaki preko noci. Obicno voli da se ukaki kad negde odemo... :)

Evo Sarica se osisala, pozdrav za devojku Iwu koja je odlicno uradila svoj posao!

Lepo, a najbitniji je da se vama dopada :)

Natasa, ne hvatate joj ritam, verovatno. Koliko ona sada ima? Po svemu sudeici ima potrebu da kaki jos koji put. Stavite joj pelenu negde, pa kada bude imala potrebu da kaki, da bar to obavlja na jednom mestu. Inace, mesanka je ne moze izvesti da obavlja fizioloske potrebe ;) Shalim se, naravno:) Meni Ena kaki po nekoliko puta dnevno, ali njoj je dostupna terasa za "preku potrebu".

Lepo, a najbitniji je da se vama dopada :)

Natasa, ne hvatate joj ritam, verovatno. Koliko ona sada ima? Po svemu sudeici ima potrebu da kaki jos koji put. Stavite joj pelenu negde, pa kada bude imala potrebu da kaki, da bar to obavlja na jednom mestu. Inace, mesanka je ne moze izvesti da obavlja fizioloske potrebe ;) Shalim se, naravno:) Meni Ena kaki po nekoliko puta dnevno, ali njoj je dostupna terasa za "preku potrebu".

Kikica je stara 2 godine ... s tim što je godinu ipo dana imala drugu vlasnicu, pa je se ova odrekla ... i tako sam je ja usvojila. Ona je divna i umiljata ... ali što se kake tiče - nemoguća je. Ne znam šta da radim ... šetamo je ujutru u 7, popodne izmedju 2 i 3, i uveče oko 8 .... kad da joj navatam ritam više :)

Što se Sunčice tiče, mislila sam na to da ima društvo i da nije sama (s obzirom da psi hoće da prave sranja kada su usamljeni) .... Prosto mi nije više jasno kako tome da stanem na put.

A koji je to fazon sa pelenom - nisam baš ukapirala?

Kikica je stara 2 godine ... s tim što je godinu ipo dana imala drugu vlasnicu, pa je se ova odrekla ... i tako sam je ja usvojila. Ona je divna i umiljata ... ali što se kake tiče - nemoguća je. Ne znam šta da radim ... šetamo je ujutru u 7, popodne izmedju 2 i 3, i uveče oko 8 .... kad da joj navatam ritam više :)

Što se Sunčice tiče, mislila sam na to da ima društvo i da nije sama (s obzirom da psi hoće da prave sranja kada su usamljeni) .... Prosto mi nije više jasno kako tome da stanem na put.

A koji je to fazon sa pelenom - nisam baš ukapirala?

Nije klasicna pelena nego prostirka iz pet shopa na kojoj moze da obavi posao u kuci ali koliko se secam, pominjla si da nesto tipa svog wc-a i imaju... Cist inat u tom slucaju.

Bishoni vole ponekad da obave nešto u kući! Vili neće veliku nuždicu obaviti u kući ali ako me ujutro budi a ja kažem-još samo 5 minuta molim te,sigurno cu naići na mini baricu! Ali ako ustanem kad je on to zamislio,on će nastaviti sa spava dok ja ne popijem kaficu,dok se ne istuširam,obučem i tek kad čuje kako četkam kosu će ustati i biti spreman za napolje a naravno barice neće biti! Drugim rečima-može da izdrži ali radi kako on hoće,ako ja ispoštujem njega i on će ispoštovati mene,namazana šmizla! Ja se oko toga ne nerviram,nije u redu ali šta sad,u svim ostalim segmentima je savršen ! :)

Back