KOVRDŽAVI BIŠON

Blago tebi, nema ni Sara mnogo,ali ipak se malo crveni. A pred teranje se toliko poveca da je to strasno. Nama je rekla veterinarka da kad krene teranje, treba da izvadimo krv da vidimo kad je najbolje da se sretne sa deckom :)

Nemam pojma, ali nisu mnogo, mozda oko 200 dinara. Skoro smo radili sve zivo jer je usla u sobu sa kolacima i krenula da jede... Onda smo vadili krv i radili glukozu, bubrege, jetru, ma sve redom, i sve to nam je ispalo 1000 dinara. Ali bar znamo da je zdrava kao dren! :)

Blago tebi, nema ni Sara mnogo,ali ipak se malo crveni. A pred teranje se toliko poveca da je to strasno. Nama je rekla veterinarka da kad krene teranje, treba da izvadimo krv da vidimo kad je najbolje da se sretne sa deckom :)

Ja sam se raspitivala pre parenja i rečeno mi je da se pas treba da pari 10., 12. i 14. dana od trenutka kad prokrvari ..... ja sam Kikicu vodila kod dečka 10. i 12. dana i ona je zatrudnela ... Ne znam da li je potrebno voditi psa kod veterinara zbog toga .... čuvaj novac za druge stvari.

E sad jedna vrlo važna stvar je da treba odraditi vaginalni bris ... jer ako ima bakterije treba da pije neke antibiotike, jer ona to može da prenese na štence, a ovi mogu da uginu ...

Zdravooooooooo
imam i ja bišona, kojeg obžaavaaaaaaaaam
e sad, nama treba ženkica, pa ako je neko zainteresovan neka mi se javi. Riki je star 3 godine, ima rodovnik, radnu knjižicu i svu ostalu silu dokumentcije :D Nije se nikada pario. Moj jedini uslov je da nakon parenja jedna ženkica ide nama, ako nema ženkica, može onda mužijak. Ne interesuju nas papiri, ali pošto je bišon nastao ukrštanjem dvije druge rase, birala bih samo ženku koja će biti kovrdžava i čisto bijela. i daaaaaa, imamo jedan problemčić :/
živimo u Republici Srpskoj u Modriči, pa ako je bilo ko u blizini neka se javi :D
postaviću slike moje debelguzice ovih dana :D

Bogu mi, Kiki je ostenila 6 belih pahuljica .... Sve stence je ostenila izmedju 1 i 30h ... ja je stavila u kutiju,obezbedila im sve, i malo prilegla tu nadomak njih ... zaspala ..... budi me decko i kaze --miki, ima ih 6--, a ja ga ubdjujem da sam ja licno u kutiju stavila 5 ... hahahah ... kreten .... kad na kraju, stvarno ih brojcano 6, ona je to zadnje ostenila kad sam ja zaspala ... znaci bar sat ipo posle poslednjeg petog :)

OKOT 4-11-11 (19).jpg
OKOT 4-11-11 (24).jpg
OKOT 4-11-11 (26).jpg
OKOT 4-11-11 (28).jpg
OKOT 4-11-11 (30).jpg

ovako je to nocas izgledalo ....

Kikica se ostenila malo pre nego sto je trebala, kazu zbog velikg broja stenaca .... ja ziva nisam, samo da prezive svi i da im bude dobro .... oni su svi nekako zivahni, ona je dobro, doji ... mirna je ... lepo izgleda ..... a ja sam uznemirena i srecna. Nocas sam dozivela blagi sok kad me probudio njen cik i kad sam ukapirala da se ona steni na fotelji (a ja sam ocekivala tek sledece nedelje) ... Niti sam spremila gde ce da se steni, ni na cemu .... ma uzas .... Jednom su mi rekli da ce 5 dana pre porodjaja da pusti mleko, a ja se nocas istripovala da ona mleka nema i samo sam zamislila kako ce jedno po jedno da mi ugine zbog toga. Onda udjem na Forum Krstarice i tamo nadjem broj neke dezurne vet.stanice ... pozovem i covek me malo smiri ... kaze da moze da nam da injekciju za stimulaciju mleka .... medjutim nije bilo potrebno, posle treceg steneta ona je pocela da pusta mleko.....
Sada je sve proslo ..... nadam se da im je dovoljno toplo i da ce sve proci kako treba.

Ne sekiraj se, bice sve u redu, vidis da instinkti rade, koliko sam videla, sama je pojela posteljice i olizala ih jedno po jedno, ne bi to mogla bez hormonskog balansa. :heart: Samo ti nju koliko sutra prebaci na junior hranu i sve ce biti u najboljem redu! :ok:

Back