Kovid nije ništa gori od jakog gripa ako uradite ovo, kaže doktor

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.125
Na zvaničnom sajtu (link) renomiranog doktora Merkole je 7. februara osvanuo članak:

Analysis by Dr. Joseph Mercola (Fact Checked)

sa podnaslovom

Lekar iz Njujorka dokazao da svi greše u vezi sa hidroksiklorokinom

gde nakon uvodnih napomena

STORY AT-A-GLANCE
  • As early as March 2020, Dr. Vladimir Zelenko boasted a near-100% success rate treating COVID-19 patients with hydroxychloroquine (HCQ), azithromycin and zinc sulfate for five days
  • Zelenko has now treated 3,000 patients with COVID-19 symptoms and only three high-risk patients have died
  • Misinformation and outright lies were spun about HCQ, including fabricated research, in an apparent effort to suppress and prevent widespread use
  • Early treatment is crucial. During the first five days of SARS-CoV-2 infection, the viral load remains fairly steady. Around Day 5, it exponentially increases, potentially overwhelming your immune system. To prevent complications, treatment needs to begin within the first five days of symptom onset
  • Early treatment is also crucial to prevent “long-haul” symptoms after recovery. None of Zelenko’s patients who started their treatment within the first five days went on to develop long-haul symptoms

detaljno alalizira svaku.

Interesantno je primetiti kako se lekar zove: Vladimir Zelenko. Može biti naše gore list?
ETA: Sad sam pogledao i video na linku, sumnjam da je "naš". Definitivno je jevrejin, a iz koje zemlje dolaze njegovi i dalje ne znam.

Ceo tekst ovde
https://articles.mercola.com/sites/...&cid=20210207_HL2&mid=DM797834&rid=1078218275

(Fact Checked)
Mercola Fact-Checking Guidelines
  • Fact-checked
  • Vetted
  • Verified
All Mercola articles are fact-checked, vetted and verified using Associated Press and Society of Professional Journalists journalism standards. Because we hold ourselves to the highest level of excellence and take responsibility for our work, we also follow industry best practices as recommended by the American Copy Editors Society for editing, proofing, writing and content.

We follow ethics principles recommended by the Associated Press Media Editors, and we even have adopted Associated Press style guidelines to distinguish our writing style from other health sites.

Therefore, when it comes to the topics we cover, we fact check every claim we make, and clearly identify sources, vet the people we interview and write about, and verify all medical information with referenced, hyperlinked, medical literature sources.

We do use news hooks gathered from mainstream print and broadcast media, but we don’t rush to print our version of the story in the name of a "scoop." Instead, we take time to investigate the article topic and dig deeper than what you see in other health and news sites — including mainstream news media — asking ourselves: Are the quotes accurate? Is there a backstory the news source missed that we need to share with our readers? Is the article accurate and honest?

To that end, we investigate the authors of medical and environmental studies headlined in the news so we can tell you what conflicts of interest they may have that could bias whatever it is they’re reporting. Because we also act as a watchdog over Big Industry and government, we take special care to look at the funding of studies and the lobbying behind legislation so we can expose questionable financial liaisons that ultimately affect your health and health care.

And, whether it’s a fun feature on nutrition or an in-depth investigation of Big Industry, we strive to gather all the facts possible, backed by research and investigative reporting, and relay them to you in a straightforward, conversational tone that you can understand and trust. In other words, we want you to know that you can depend on Mercola.com to tell a researched, factual, "rest of the story" that you won’t find anywhere else.

Content Researcher and Editor:

Cindy Bevington Olmstead is our content researcher and editor. Before joining Mercola.com, she worked more than 23 years in the newspaper industry as an investigative reporter, winning more than six dozen state and national awards — 44 of them first place — during her tenure. Many of her articles centered on health care industry topics, with her series on the HPV vaccine Gardasil, “A Big Public Health Experiment,” winning several first-place state and national awards, including a first-place award from Indiana Associated Press. Cindy is a member of the Society of Professional Journalists, Associated Press Media Editors (APME-ASNE), American Copy Editors Society (ACES: The Society for Editing) and the National Federation of Press Women.

cynthiao@mercola.com

Ocigledno ga on ili neko njegov nije odlezao...ja mogu da kazem :: Ne zelim ga nikom!
takodje, da prevedem samo zadnju stavku iz gornje liste na engleskom:
  • Rano lečenje je takođe ključno za sprečavanje "dugotrajnih" simptoma nakon oporavka. Niko od Zelenkovih pacijenata koji su započeli lečenje u prvih pet dana nije nastavio da razvija dugotrajne simptome

@jolemisa slazem se.
Cini mi se da je svaki pokusaj poredjenja Covid19 sa sezonskim gripom (svim njegovim poznatim varijantama i podvarijantama) legitiman, ali, prosto receno, nema dovoljno podataka o sezonskom, u ovoj kolicini kao za Covid19. Samo za Covid19, za godinu dala izaslo bukvalno desetina hiljada naucnih radova, postoji prava inflacija istrazivanja i treba se snaci u svemu tome. Sada nam se desava ono sto kolokvijalno zovu na eng "paralysis-by-analysis" i tu se lovi u mutnom, to je jasno.

Sve one brojke za sezonski grip (650.000 za 1 godinu na svetskom nivou) su procene na osnovu tih visaka smrtnosti u zimskim mesecima i modelima nekim koji prate broj hospitalizacija i sl. To su sve pokusaji da koliko toliko svatis obim problema, barem red velicina, nista vise od toga. Vecina siromasnih drzava ima tolikih problema i da popise stanovnistvo samo, da prikupi porez i neke najbazicnije statistike i nema ni resursa ni motiva da detaljise toliko oko gripa.

Cudna je i statistika SAD i Kanade i drugih bogatijih drzava, da su do pre 5-6 godina, kada nema ovoliki hajp oko gripa, javljali godisnje po samo par stotina smrti (death certificates) koji su striktno posledica gripa?! Sta se sada desilo - drasticno promenjen kriterijum sta je smrt koja je uzrokovana gripom. Ameri menjaju statistiku i idu od oko 300 godisnje na trenutnih pola miliona i vise. Korona smrtonosnija, citaj: hiljadu puta i vise od sezonskog gripa, to je smesno, pokvareno i treba da se zaustavi :(

Na zvaničnom sajtu (link) renomiranog doktora Merkole je 7. februara osvanuo članak:

Analysis by Dr. Joseph Mercola (Fact Checked)

sa podnaslovom

Lekar iz Njujorka dokazao da svi greše u vezi sa hidroksiklorokinom

gde nakon uvodnih napomena

STORY AT-A-GLANCE
  • As early as March 2020, Dr. Vladimir Zelenko boasted a near-100% success rate treating COVID-19 patients with hydroxychloroquine (HCQ), azithromycin and zinc sulfate for five days
  • Zelenko has now treated 3,000 patients with COVID-19 symptoms and only three high-risk patients have died
  • Misinformation and outright lies were spun about HCQ, including fabricated research, in an apparent effort to suppress and prevent widespread use
  • Early treatment is crucial. During the first five days of SARS-CoV-2 infection, the viral load remains fairly steady. Around Day 5, it exponentially increases, potentially overwhelming your immune system. To prevent complications, treatment needs to begin within the first five days of symptom onset
  • Early treatment is also crucial to prevent “long-haul” symptoms after recovery. None of Zelenko’s patients who started their treatment within the first five days went on to develop long-haul symptoms

detaljno alalizira svaku.

Interesantno je primetiti kako se lekar zove: Vladimir Zelenko. Može biti naše gore list?
ETA: Sad sam pogledao i video na linku, sumnjam da je "naš". Definitivno je jevrejin, a iz koje zemlje dolaze njegovi i dalje ne znam.

Ceo tekst ovde
https://articles.mercola.com/sites/...&cid=20210207_HL2&mid=DM797834&rid=1078218275
Vladimir Zelenko ( Ukrajinac) mlati praznu slamu vec duze od godinu dana. On nije naucnik, saradnik je nekome i necega.

Vladimir Zelenko ( Ukrajinac) mlati praznu slamu vec duze od godinu dana. On nije naucnik, saradnik je nekome i necega.

jel ti cujes/citAS koliko pacijenata je proslo kroz njegove ruke?​

on zadrzava 1000 od 3000 koji su visok rizik i tretira ih, a ovamo u bolnicama visoko rizicni koji zavrse na respiratotima umiru 80-90% -pricamo sta je bilo pre godinu dana

sta je lose on uradio? doktori lece, kakvi sad naucnici, zar nije trebalo reagovati odmah, ranim tretmanom, a ne cekati da ljudi pomru?

WATCH: New York Doctor Who Created Hydroxychloroquine (HCQ) & Zinc COVID-19 Treatment Bashes U.S. Doctors & Experimental Jabs

but “80 to 90 percent of people on a respirator were dying, so that wasn’t a very good treatment model,” Zelenko noted.

From 3,000 COVID-positive patients under his care, Zelenko identified 1,000 as “high risk” with whom his HCQ- and zinc-based medical intervention “reduced the death rate from 7.5 percent, to less than half a percent.”

“That is an 84 percent reduction in hospitalization and death.”

“Out of the 600,000 dead Americans that we have, we could have prevented 510,000 from going to the hospital and dying.”

bas gledam video, i covek je pametan i razlozan... uopste mi nije jasno zasto pravis zaveru kao ''saradnik'' nekome i necemu???​

covek tamo u apstejt njujork leci 20 godina, ta zajednica, da l rece od 20-30 hiljada stanovnika je njegova, orodio se sa tim ljudima koje je uspesno spasavao za arzliku od bolnica gde su starci umirali!!!

uopste mi nisi jasna???

Poslednja izmena:
e, sad, zamisli kada se dr mercola stavlja na stranu dr. zelenka, a ja licno sam nasao da je mercolin c vitamin emulzija, a ne liposomal https://www.livonlabs.com/liposome-...-Review-of-Dr-Mercola-Liposomal-Vitamin-C.pdf

hemicarima, emulzija mercolina nasuprot enkapsulaciji

isto sto prica zelenko, taj cink mora da prodje fosfolipdnu celijsku membranu, u tom grmu lezi zec!!!

1 sam iskopao jedva na netu, a druga potpuno anonimna firma ali je ucestvovala u istrazivanju nekom, nebitno

i sada total dve koje imaju tehnologiju liposoma nasuprot emulzijama koje svako moze da napravi kuci kao mercola???

i sad sta ja zakljucujem? taj mercola je u stvari antireklama lipozomima, sve se drzi pod velom tajne, jer veliki igraci jos nisu usli u igru - -ova igra bi im pokvarila igru koju vec igraju

Poslednja izmena:

Rezultati SZO: Potencijalni lek ne doprinosi smanjenju smrtnosti​

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da prekida svoja ispitivanja leka za malariju hidroksihlorokina i kombinaciju lekova za virus HIV lopinavir/ritonavir na pacijentima hospitalizovanim zbog koronavirusa, pošto oni nisu doprineli smanjenju smrtnosti.
djuture, a?

kakve veze 1 lek ima sa drugim?

naslov je za 1 potencijalni lek, a onda odjednom u tekstu 2???

kakve veze malarija ima sa hivom?

hidroksiklorokin sa lopinavirom i ritonavirom?

jel tebi jasno da hidroksi... leci ljude, a ova kombinacija lopinavir i ritonavir nikog nije izlecila od side, pa zasto bi onda od korone?

daklem, imas jeftin lek koji leci i kombinaciju koja donosi pare, a nikog nije izlecila.

kako je to szo spojila u jedno, ili ti u naslovu, meni ne ide u glavu.

zelenko je izlecio ljude, od 1000 viskorizcnih bolesnika, koje je zadrzao na tretmanu [druge 2000 je otpustio na kucno lecenje], samo je 3 izgubio - to je ogroman uspeh poredeci ga sa umiranjem po bolnicama na respiratorima visokorizicnih

Poslednja izmena:
Ako se sećate, oko hidroksihlorokina je bila velika afera, kada je u Lancetu doktor Stepan Desai, (firma SurgiSphere) izneo istraživanje koje je navodno pokazalo da ovaj lek izaziva teske posledice po srcani rad i ritam. Verovatno kao reakcija na Trampa i njegovu promociju lečenja ovim lekom. Ko nije ovo procitao obavezno prodjite, bila je velika afera. Svetska zdravstvena je na osnovu ovoga potpuno izmišljenog rada izdala saopšenje da je lek nebezbedan i da se njegova upotreba odmah obustavlja. A iza rada bukvalno stoji čovek koji je sve lažirao, urednik Lanceta se osramotio, bajagi peer-eview časopis.

Istraživanje je navodno bilo na preko 60.000 pacijenata, koji su primili ovaj lek, korišćene su napredne tehnike obrade podataka (tipa mašinsko učenje i sl).
Pokazalo se da je čovek potpuni prevarant, sam kreirao i lažan nalog na LinkedIn, mesec dana pre početka pandemije. Sve ovo je otkrio neki mladi doktor čiji ću video dole da atačujem, ko ima vremena obavezno poslušajte! Opet kažem, SZO je na osnovu ove potpune prevare na svetskom nivou obustavila primenu leka!

Vrlo informativan
video čoveka koji je razotkrio aferu.

Svetska zdravstvena je na osnovu ovoga potpuno izmišljenog rada izdala saopšenje da je lek nebezbedan i da se njegova upotreba odmah obustavlja. A iza rada bukvalno stoji čovek koji je sve lažirao, urednik Lanceta se osramotio, bajagi peer-eview časopis.

Istraživanje je navodno bilo na preko 60.000 pacijenata, koji su primili ovaj lek, korišćene su napredne tehnike obrade podataka (tipa mašinsko učenje i sl).
Pokazalo se da je čovek potpuni prevarant, sam kreirao i lažan nalog na LinkedIn, mesec dana pre početka pandemije. Sve ovo je otkrio neki mladi doktor čiji ću video dole da atačujem, ko ima vremena obavezno poslušajte! Opet kažem, SZO je na osnovu ove potpune prevare na svetskom nivou obustavila primenu leka!
meni nije jasno kako je takva prevara uopste mogla da prodje, ako znamo da se ljudi lece od malarije unazad decenijama?

Hidroksiklorokin se koristi za liječenje ili sprječavanje malarije, bolesti uzrokovane parazitima koji ulaze u tijelo zbog ugriza komaraca. Malarija je uobičajena na područjima kao što su Afrika, Južna Amerika i Južna Azija. Ovaj lijek nije učinkovit protiv svih sojeva malarije.

Hidroksiklorokin se koristi i za liječenje simptoma reumatoidnog artritisa i diskoidnog ili sistemskog eritematoznog lupusa.

pa da je lek nebezbedan, zar se to ne bi otkrilo ranije na svim ovm pacijentima???

bice da su szo zaposeli neki opasni mafijasi/prevaranti/hohstapleri koje nema ko da razjuri govnjivom motkom.

p.s. ja sam upoznao 1 engleza koji se izlecio od malarije; kaze da je bilo zaguljeno

Opet kažem, SZO je na osnovu ove potpune prevare na svetskom nivou obustavila primenu leka!

Vrlo informativan
video čoveka koji je razotkrio aferu.
i mi sada trebamo da verujemo da je naivnu szo prevario jedan jedini prevarant, koji je prethodno prevario lenset?

a za sve cemo da okrivimo trampa koji je uzeo hidroksiklorokin i javno se pohvalio?

kada povratimo trampa, ove cemo da sudimo za genocid
...
sad gledam video i prosto je neverovatno da su oni gkedali koji tretman bi im bio najveca konkurencija remdisiviru, i onda su se odlucili da je glavna pretnja trampov lek

Poslednja izmena:
Video je autentican, covek priča realno, vidi se po njemu. Najčudnije je, tj. pitanje svih pitanja, što reče i ovaj momak iz videa, kako je moguće da jedan maltene anonimni lekar, istražujući samo dokumente koji su mu dostupni preko interneta, a koji ima nekog iskustva kod evaluacije start-up kompanija, iz svoje dnevne sobe, mogao da sabere dva i dva i sruši celu priču!

Taj SZO je stvarno se obrukao do kraja. Malo je reći da je ovo bio previd... Ili je stvarno raspad sistema kod Tedrosa! A opet, formalno pravno, on upravlja globalnom politikom svetskog zdravlja, porazno je... Imam utisak da su moj glupi maturski rad više raazmatrali kad su ga ocenjivali.

Još jednom svima preporuka da odgledaju video.

Poslednja izmena:
i
sad gledam video i prosto je neverovatno da su oni gkedali koji tretman bi im bio najveca konkurencija remdisiviru, i onda su se odlucili da je glavna pretnja trampov lek
Niko ne koristi za lecenje ni remdisivir, pokusavali su, nije bilo
uspeha, kao ni kod hlorokina, sada se tesko obolelima daje stari,
dobri i jako nezgodan kortizon. Jedan je francuski lekar prvi poceo
da leci hlorokinom, nikakvi Amerikanci. Francusko ministarstvo zdravlja
ga je zabranilo jos u maju prosle godine.

iz svoje dnevne sobe, mogao da sabere dva i dva i sruši celu priču!

Taj SZO je stvarno se obrukao do kraja. Malo je reći da je ovo bio previd... Ili je stvarno raspad sistema kod Tedrosa! A opet, formalno pravno, on upravlja globalnom politikom svetskog zdravlja, porazno je... Imam utisak da su moj glupi maturski rad više raazmatrali kad su ga ocenjivali.

Još jednom svima preporuka da odgledaju video.
szo je navodno slepo verovala lancet-u, ...
ja sam odgledao, ali

Rayela nije​

Jedan je francuski lekar prvi poceo
da leci hlorokinom, nikakvi Amerikanc
znam, pominje ga i u videu, i zelenka koji se isto poziva na njega, ali u ranoj fazi kovida
Niko ne koristi za lecenje ni remdisivir, pokusavali su, nije bilo
uspeha,
ovde je jako bitan datum, kada su pokusavali, jer je jako bitna stavka momenat kada proizvodjac remdisivira ima obecanje da posle eliminacije konkurencije, postaje broj 1. remdisivir je bio prvi lek odobren od fda za kovid, ne znam odakle ti da se vise ne koristi?!

Opet kažem, SZO je na osnovu ove potpune prevare na svetskom nivou obustavila primenu leka!
pa, da, ali ko je koga prevario, odnosno ko je izvukao korist? ja ne znam koliko treba mozga da se vidi...sta kaze u videu kako se zove editor in chief i koji interes on ima u gileadu?

vidis da rajka ne zna engleski, da je remsi jedini lek u americi odobren za kovid
What drug is approved for treatment of COVID-19?
The Food and Drug Administration (FDA) has approved one drug, remdesivir (Veklury), to treat COVID-19.Mar 23, 2021

prvi i jedini

i onda neki tamo francuz, neki jesa ukrajinski, i naravno tramp - KVARE BIZNIS!

Poslednja izmena:

Back