Коштуница кандидат ДСС-а за председника

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kostunica je bar u pravnim okvirima zadrzao Kosovo kako je znao i umeo, a drugi ni to nisu uspeli!

Kome je krivo za to, i ljubomoran je, neka crkne od zavisti! a vidim da su cak i neki radikali i na to ljubomorni!
vo4zo1_th.gif
:ok::ok::ok:

Ne znam da li je jos neko gledao "Cirilicu" veceras ali Velja iznese neke tajne.
Na ovoj temi samo da kazem da je Kostunica redak i jedinstven u nasoj politici. Opisa Velja kako je bilo kada je podneo ostavku a Kostunica NIKADA nije hteo da iznese nijedan detalj.
Vredi pogledati reprizu. Izmedju ostalog i zbog price o Tadicevom odgovoru na Putinovo pitanje "Sta Rusija moze da ucini za Srbiju"? Interesantan je bio i nastup Dragana Vukicevica- Vucka. Po obicaju, bez dlake na jeziku.

"Sprečiti Brisel da preuređuje Srbiju"

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica upozorava da se Brisel "nije zadovoljio time što je bacio oko na jedan deo srpske teritorije, na Kosovo i Metohiju, već je počeo da preuređuje Srbiju i iznutra, zalažući se za njenu decentralizaciju i regionalizaciju, podržavajući protivustavni statut Vojvodine".

Koštunica je u intervjuu agenciji "Srna" ocenio da je za Srbiju neisplativo i preskupo da bude članica EU i upozorio da nijedna država, osim Srbije, nije platila tako visoku cenu za ulazak u Uniju.

Predsednik DSS-a upozorava da se šteta koju Srbija ima zbog svog evropskog puta meri stotinama miliona evra, kao i da je jednostranom primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvoreno na hiljade preduzeća.

Budimo neutralni u odnosu na EU
Koštunica je uveren da odnos Srbije prema EU mora zbog toga da bude redefinisan i preuređen, kao i da će to narod na izborima prepoznati, jer DSS ide upravo sa porukom da Srbija treba da bude politički neutralna u odnosu na EU i na sve druge saveze država i da treba da sarađuje sa svima u skladu sa svojim interesima.

Koštunica poručuje da je takav stav DSS-a veoma važna i dalekosežna poruka za javnost u Srbiji, te da, možda, neki to neće shvatiti odmah, ali će ta poruka ostati i za neko buduće vreme, jer će se svi ti "nedostaci ulaska u EU i previsoka cena tog članstva iz dana u dan ispoljavati i povećavati".

Lider DSS-a, koji je i kandidat za predsednika Srbije, očekuje da će birači prepoznati doslednu politiku koju vodi njegova stranka, koja stalno ukazuje na "štetu i pogubnost politike evroatlantskih integracija po interese Srbije".

"Neki od tih projekata koji su vezani za Uniju, kao što je izgradnja fabrike ’Fijata’ u Kragujevcu, pokazali su da je Srbija, u stvari, investirala u jednu stranu firmu. Osim toga, u ovom trenutku, Srbija više ulaže u EU nego što Unija ulaže u Srbiju. Dosadašnja ulaganja ’Fijata’ u tu fabriku su beznačajna u odnosu na ulaganja Srbije" - rekao je Koštunica.

Kapital ima svoju, a ne "evropsku logiku"

Koštunica odbacuje tvrdnje da članstvo u Evropskoj uniji donosi nove strane investicije i objašnjava da kapital ide svojom logikom i plasira se tamo gde se to isplati.

"Na primer, Švajcarska i Norveška koje nisu članice EU mnogo se lakše nose sa ovom krizom nego zemlje koje su članice EU. Nepisano je pravilo da članstvo u EU podrazumeva prethodno članstvo u NATO-u. Koliko bi tek to koštalo Srbiju, jer bi u tom slučaju vojska morala da bude opremljena novim naoružanjem koje je u skladu sa NATO standardima" - rekao je predsednik DSS-a.

On je optužio vlasti u Srbiji da će "i dalje postepeno da klize ka prikrivenom i potpunom priznavanju Kosova".

"Građani u Srbiji na predstojećim izborima treba sami sebi da odgovore da li se u protekle četiri godine, idući ’svetlim evropskim putem’, u Srbiji živi bolje ili gore. Ja sam uveren da se živi mnogo gore i da tako misli većina stanovnika Srbije" - naveo je Koštunica.

On je istakao da nema većeg državnog interesa srpskog naroda od jačanja veza između Republike Srpske i Srbije i potsetio da je, u vreme kada je bio predsednik Vlade Srbije, radio na tome i doprinio takvom povezivanju kroz privatizacije koje su u to vreme ostvarene u Republici Srpskoj, poput privatizacije Telekoma Republike Srpske.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/218170/Spreciti-Brisel-da-preureduje-Srbiju

Dosta je više laži koju šire sada već odlazeća vlast Države Srbije kako se mora poštovati rezolucija 1244 i kako je to jedino što se ne treba menjati a u stvari oni su je prvi zgazili jer su dozvolili da oni koji su okupirali deo teritorije Države Srbije sada preuzimaju po zakonu čuvanje najvažnijih pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji.Danas je Vojislav Koštunica bio na sever Kosova i ušao je alternativnim putem preko brda jer je rekao kada moraju Srbi preko brda da bi se slobodno kretali državom Srbijom onda ni meni nije teško.I dočekan je toliko da nije imalo mesta gde god je bio čekali su ljudi napolju ali ko je bio među taj narod čuo bi da svi znaju da je Vlada Srbije izdala Srpsku zrmlju.srpske svetinje a na kraju i Srpske živote sada onih Srba koji žive na slobodnom delu od šiptarskih krvoločno-okupatorskih institucija.Laž i kriti se iza rezolucije 1244 i pozivati se stalno na nju a potpisivati dokumenta koja su njena suprotnost je najveći zločin za opstanak celovite Države Srbije.

Nesko naravno da su prvi odustali. Ne vazno je sta oni pricaju jer mi vidimo sta oni rade i rezultate tog rada!

Oni su od rezolucije 1244 odustali cim su dosli na vlast jer da nisu, ne bi ih Amerika i zapad podrzali i oni nikada ne bi ni dosli na vlast!

Neki od njih ce sigurno jednog dana odgovarati zbog toga, neki ce to platiti zivotom, neki robijom a neki ce se i izvuci!

Dosta je više laži koju šire sada već odlazeća vlast Države Srbije kako se mora poštovati rezolucija 1244 i kako je to jedino što se ne treba menjati a u stvari oni su je prvi zgazili jer su dozvolili da oni koji su okupirali deo teritorije Države Srbije sada preuzimaju po zakonu čuvanje najvažnijih pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji.Danas je Vojislav Koštunica bio na sever Kosova i ušao je alternativnim putem preko brda jer je rekao kada moraju Srbi preko brda da bi se slobodno kretali državom Srbijom onda ni meni nije teško.I dočekan je toliko da nije imalo mesta gde god je bio čekali su ljudi napolju ali ko je bio među taj narod čuo bi da svi znaju da je Vlada Srbije izdala Srpsku zrmlju.srpske svetinje a na kraju i Srpske živote sada onih Srba koji žive na slobodnom delu od šiptarskih krvoločno-okupatorskih institucija.Laž i kriti se iza rezolucije 1244 i pozivati se stalno na nju a potpisivati dokumenta koja su njena suprotnost je najveći zločin za opstanak celovite Države Srbije.

. . . Od bombardovanja na ovamo situacija je takva, nekad bolja, nekad gora, ali to je to. Rekao vam Koštunica da morate da se krećete slobodno svojom državom. Pa krećite se kad vam je rekao.

Poslednja izmena od moderatora:
Узалуд ти труд, то овде сви знају и никог није брига.
Само се жељно исчекују нова обећања уз нове милијарде инвестиција и иљаде радних места на путу ка будућности, по сваку цену.

ne trebaju obecanja a ni investiicje
dovoljno bi bilo da vise ne spominju kosovo eto imace moj glas

A i ti s njima, možeš slobodno da se krećeš svojom državom.

Нормално,

Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je povodom vijesti o ishodu dijaloga u Briselu, da je politika „i Evropa i Kosovo", za koju je dobio podršku građana Srbije, potvrđena kao jedina realna politika koja donosi rezultate, osigurava evropsku budućnost Srbije i čuva nacionalne interese.

"Kosovo neće biti predstavljeno u radu regionalnih foruma i institucija kao nezavisna država već u skladu s Rezolucijom, 1244 UN o Kosovu i odlukom Međunarodnog suda pravde. Republika Srbija je članica Ujedinjenih nacija, koja poštuje i Rezoluciju 12 44 UN koja garantuje suvereniteta nad Kosovom, kao i odluku Međunarodnog suda pravde, koja takav suverenitet ne uspostavlja", rekao je predsjednik Tadić i podsjetio da pet država članica EU nije priznalo nezavisnost Kosova.

Ja bi sada prokomentarisao temu i bivseg predsednika, ali zbog strahopostovanja prema nemackom prijatelju Platinu necu trositi vreme na temu koja ce biti izbrisana, zatvorena ili logicno prebacena na ekonomiju. :)

Bice logicno prebacena u kampanju kandidata DSS za izbore... Cim sam video naslov - znao sam gde ovo treba da ide.

Pusti tetu, vidis da joj nije dobro, pola godine svrsava na flekicu, pola godine ga kune, valjda je sad opet ta sezona obozavanja. :roll:

Znaš šta, na ovo nemam kulturan odgovor, banovali bi me kad bih napisala ono što zaslužuješ, ali ne, to neću, biću ovde...

Svr**** si i ti na Šešelja, pa na Koštunicu, pa sad na šizofreničara, ali eto...to si ti....a tvoj najjači argument je to što si otišao sa ovih prostora u tri lepe i sad nam držiš slovo o tome šta bi mi trebalo da radimo, za koga da glasamo, a najjače je što svr******* na ideju o ruskim tenkovima koji gaze Beorađane, a i stanovnike nekih drugih gradova koji ne podržavaju tvoju političku opciju. To je hit.

Bitno je da si ti normalan, ne brini za nas nenormalne.

Нешко Србине, ја нисам у ДСС али ти си момак на месту. Нека Бог чува и тебе и српски Хришћански народ на Косову и Метохији, желим вам да вам се бар мало ти ланци окупације и терора којима сте изложени олабаве. За почетак. А једног дана, када ојачамо као држава, да пробамо за вас и нешто више да урадимо.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back