Koštunica: Granice nedopustive

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=01&nav_category=640&nav_id=665054
IZVOR: DANAS, TANJUG
Beograd -- Najveća dužnost Srbije je da spreči uspostavljanje granice s Kosovom, to je prelomna tačka koja će opredeliti sudbinu zemlje, kaže Vojislav Koštunica za Danas.
2858201435051070dd7631656556551_368x248.jpg

(Beta)
Koštunica je istakao da pregovore s Prištinom treba vratiti pod mandat Saveta bezbednosti UN, shodno Rezoluciji 1244.

"Snažno se zalažem da Srbija uputi zahtev Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da se obustave pregovori pod nadzorom Brisela i da se pregovori vrate pod pun mandat Saveta bezbednosti, jer je tako i određeno Rezolucijom 1244", kaže Koštunica.

Istakavši da je granica "u svakom smislu pitanje svih pitanja" i da je ovoj vlasti je "palo u teret da se sa njim ponese", Koštunica je rekao da ako vlast uspostavi granicu sa Kosovom, onda više nije potrebna nikakva platforma.

Koštunica je podsetio da je DSS odnela zahtev za ocenu ustavnosti svih uredbi koje su proistekle iz briselskih sporazuma, uključucjući onaj o integrisanom upravljanju prelazima, i naglasio da je na Ustavnom sudu sada "najveća, odnosno istorijska odgovornost".

"Očekujem da Ustavni sud bude na visini odgovornosti koju ima i da se pre uspostavljanja granice izjasni o zahtevu za privremenom merom zabrane primene ovih uredbi. Predsednik Srbija ima svoju odgovornost za poštovanje Ustava, a granica je isključivo pitanje Ustava i svako će u ovim prelomnim vremenima morati da se izjasni o ovom najvažnijem nacionalnom pitanju", rekao je on.

Što se tiče odluke Haškog tribunala da oslobodi Ramuša Haradinaja, Koštunica je rekao da je na delu "sveobuhvatni i osmišljen nasrtaj zapadnih sila na Srbiju".

"Haški tribunal je samo jedna važna poluga u tom napadu na Srbiju i njene državne i nacionalne interese. Srbija je ugrožena, ugrožena je njena teritorija, njen identitet, njen ustavni poredak, njena ekonomija i njena moralna vertikala na kojoj počiva", kazao je on.

Koštunica je dodao ta se "ovaj sveopšti napad na Srbiju prikriva preko navodnih dobitaka koje donose evropske integracije" i "ukoliko država i celo društvo ne pronađu pravi odgovor na ovu opasnost, preti nam težak nacionalni i državni poraz".

"Kada je u pitanju odgovor Srbije na odluke Haškog tribunala tu, pre svega, Tužilaštvo za ratne zločine treba da pokrene gonjenje Haradinaja i Gotovine za zločine koje su počinili, a za koje im nije suđeno u Hagu",dodao je on.

Na pitanje kako bi se s pravnog aspekta mogao definisati "proces normalizacije odnosa" jedne države sa samoproglašenim vlastima dela njene teritorije, Koštunica je rekao da je odgovor na to dao nedavno "jedan važan zapadni diplomata" - "normalizacija odnosa Prištine i Beograda ima za cilj da omogući opšte priznavanja nezavisnosti Kosova".

Samim tim,kako je rekao Koštunica, normalizacija odnosa sa separatistima znači neposredno podrivanje Ustava Srbije i ugrožavanje naših nacionalnih i državnih interesa.

Kako je pametan, obrazovan i inteligentan, pravi Srbin..:rumenko:

Свакако најобразованији српски политичар и званично, а то да ли неко мисли да је паметан или не и какво мишљење има о њему је ствар личног мишљења.
Ја имам добро мишљење о њему те већ годинама гласам за њега.:)

Nama prijateljska Kina ima tri carinske zone. Jednu mozemo da nazovemo 'glavnica', tj. kopneni deo Kine, druga zona je Makao, treca je Hong Kong. I nema nikakvih problema. Jedna zemlja, dva sistema.

Bice da se ovi iz DSSa deru samo zbog 'uspesnih poslovnih kombinacija' izvodjenih potpuno bez evidencije drzavnih organa. Stvarno jadno mi je zvucalo ono objasnjenje nekog tipa u poslednjoj epizodi minulog Insajdera kada su mu saopstili da jedan 'patriota' ima firmu registrovanu u pristinskom registru, a mozda je i o njemu samom bila rec :think: ... Uglavnom, objasnjenje je bilo 'politika je politika... a pare su pare' :roll:
Nemoral.

on je vladao...di su tad bili njegovi saveti i konkretni potezi...???

Ne znam ...ŠTA JE SA SVIMA VAMA...( ne samo sa tobom ) ...SVI ...ŽIVITE U PROŠLOSTI...i ...LAŽIMA...:confused::(

Kada je ..Koštunica..." vladao "...SRBIJA JE VRAĆALA SVOJE DUGOVE...a kako je...OTIŠAO...a ..vi ste ga ..OTERALI...uskrativši mu poverenje...POTONULI SMO U DUŽNIČKO ROPSTVO...ZADUŽIVŠI SE...ZA JOŠ TOLIKO...jer ste ukazali poverenje ..LOPOVIMA I IZDAJNICIMA....i sada vam je ..Koštunica...KRIV.

Iz ovog teksta sam se ..izuzeo...jer sam poštujući procenu mog pok. oca...poklonio poverenje..Vojislavu Koštunici...i uvek sam glasao za njega...iako ..NISAM ČLAN..:D;)
Moj otac ga je ..ISPRAVNO PROCENIO

па зар коштун пре избора није склепао некакав договор са дипломом и шта је очекивао да ће овај то да испоштује-као да није знао за његове превртачку нарав -ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају и.

Ne znam ...ŠTA JE SA SVIMA VAMA...( ne samo sa tobom ) ...SVI ...ŽIVITE U PROŠLOSTI...i ...LAŽIMA...:confused::(

Kada je ..Koštunica..." vladao "...SRBIJA JE VRAĆALA SVOJE DUGOVE...a kako je...OTIŠAO...a ..vi ste ga ..OTERALI...uskrativši mu poverenje...POTONULI SMO U DUŽNIČKO ROPSTVO...ZADUŽIVŠI SE...ZA JOŠ TOLIKO...jer ste ukazali poverenje ..LOPOVIMA I IZDAJNICIMA....i sada vam je ..Koštunica...KRIV.

Iz ovog teksta sam se ..izuzeo...jer sam poštujući procenu mog pok. oca...poklonio poverenje..Vojislavu Koštunici...i uvek sam glasao za njega...iako ..NISAM ČLAN..:D;)

Ma da... samo sto kad je privreda uletela u krizu - budzetske pirane i paraziti su odbili da priznaju da privreda pravi sve manje. Zato i postoji ta razlika, neravnoteza... zato sto budzetske vaske nece da ostupe po cenu propasti drzave.
Sta znaci zamrzavanje plata, kada nam je privreda pala za 5%? Onda i plate za toliko dole. Sramota sta rade.

p.s. da ne bude promasen odgovor... plate u upravnim odborima su bas 2006. i 2007. eksplodirale sa malih 20-30 hiljada na stotine hiljada dinara

Poslednja izmena:
па зар коштун пре избора није склепао некакав договор са дипломом и шта је очекивао да ће овај то да испоштује-као да није знао за његове превртачку нарав -ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају и.

Kada bi Kostunicu pustili da bude premijer - zaboravio bi on to za minut! Ma za sekundu bre... Da nece da kaze da nije znao da je DS proevropska stranka? Ima li jos naivnih?

Nama prijateljska Kina ima tri carinske zone. Jednu mozemo da nazovemo 'glavnica', tj. kopneni deo Kine, druga zona je Makao, treca je Hong Kong. I nema nikakvih problema. Jedna zemlja, dva sistema.

Bih u Dzuhai-u... 5 kilometara od najvece svetske kockarnice Makao-a.... Mrzelo me da odem taksijem do granicnog prelaza (kostalo bi me $5 USD), cuo sam da je cekanje na prelaz iz Main Land China to Macao 2 sata...

Uglavnom, Srbi pojma nemaju sta se stvarno desava u Svetu... A to jeste pogubno.. Iebiga! :per:

_nobody_

Лепо он сада говори али сећамо се да није он био тако антиеу и антихаг док је био власт.
Опет, много је бољи него ДС, СРС, СПС, ЛДП и сл.

A sta to 'lepo govori'? Sta god da je uradio je bilo sa kasnjenjem ili lose. Nikada nije imao pravu akciju u pravo vreme. Tek 2020. ce mozda da se seti sta je trebalo da uradi 2012. :roll:

Kada bi Kostunicu pustili da bude premijer - zaboravio bi on to za minut! Ma za sekundu bre... Da nece da kaze da nije znao da je DS proevropska stranka? Ima li jos naivnih?

наиван је он као француска собарица само тако -сада грми на зликовачки дс као да није основао странку одцепивши се од њих-затим формира владу са њима и заједничким снагама безглаво јуре у еукалифат-ако су тако лоши као што прича и по мени ту не греши зашто је образовао владу са њима када је знао каква су багра и уопште шта сада хоће

Свакако најобразованији српски политичар и званично, а то да ли неко мисли да је паметан или не и какво мишљење има о њему је ствар личног мишљења.
Ја имам добро мишљење о њему те већ годинама гласам за њега.:)[/QUOTE

Kako to mislis i zvanično?

Gledaj ti kako ces da prezivish huju ovih ludih srpskih politicara, beskonacno ... OK? Iebe mi se za . . .. Iebe mi se za Srbiju brale. kapish\!? :ok:

Ja sam preziveo. Bogato! A sta ce SrPija, batice? :per:

_nobody_

Poslednja izmena od moderatora:
, а то да ли неко мисли да је паметан или не и какво мишљење има о њему је ствар личног мишљења.
Ја имам добро мишљење о њему те већ годинама гласам за њега.:)[/QUOTE

и шта смо то од њега видели -шта је продукт тога како ти кажеш''Свакако најобразованији српски политичар и званично''-пуштање на слободу 2000 шиптарских терориста,владу са дс зликовцима,евроталибан исто као и дс зликовци па лупинг и конвертит ...једноставно ништа дупло голо

и шта смо то од њега видели -шта је продукт тога како ти кажеш''Свакако најобразованији српски политичар и званично''-пуштање на слободу 2000 шиптарских терориста,владу са дс зликовцима,евроталибан исто као и дс зликовци па лупинг и конвертит ...једноставно ништа дупло голо

Мислим да је то урадио Ђинђић.

A što mene citiras? Čekam odgovor na " i zvanično" ... mozda nisam obavestena ;)

Ја имам добро мишљење о њему те већ годинама гласам за њега.:)

Погледај његов CV! Једини је од кандидата за премијера 2008. године или 2007, не знам тачно, објавио свој CV. Чак ни Ђелић није смео. :)
А тада је Ђилас рекао да му фали 9.март 1991. године када Коштуница није изашао на улице, јер је веровао да постоји опасност од грађанског рата.

Poslednja izmena:

Back