Kostunica: DS-u se nikako ne sme dozvoliti da potpise SSSP tj nezavisnost Kosova

Pa nema tu sta da se dozvoljava ili ne, vlada ne bi trebalo da potpise taj sporazum jer je tehnicka i treba da ostane dosledna kao i u pogledu koncesije i gasnog aranzmana ,sa druge strane ukoliko srpski ustav i zakoni kao i pravila EU omogucavaju da taj sporazum potpise i predsednik onda nema nikakvih prepreka da se on potpise.Ukoliko posle 11. maja nova vladajuca vecina bude protivna takvom aranzmanu sa EU jednostavno nova vlada ga nece sprovoditi, a skupstina ga nece ratifikovati i nece biti nikakvih problema .

Bravo.

Ljudi moji, ja ne razumem kako ne shvatate da nećemo ući u EU dok srpskim tajkunima to ne bude odgovaralo. Oni su u Srbiji jedina prava snaga i najjača sila koja onemogućava naš napredak. Političke partije koje su ucenjene ili plaćene da zagovaraju nepridruživanje Srbije EU, Kosovo koriste samo kao izgovor. Svi oni "obični smrtnici" koji govore o patriotizmu i o lošim izgledima Srbije ukoliko uđe u EU, u stvari iz neznanja pomažu tajkunima da ostanu to što jesu i postanu još jači. Njima, od svih nas, najviše ne odgovara da se pridružimo državama sa normalnom ekonomijom i zakonima.

Pa sad nisam siguran da tajkuni ne finansiraju i podržavaju i one koji su načelno ''pro-EU'', kao i ove koji su kao ''anti-EU'' stranke...

Pa sad nisam siguran da tajkuni ne finansiraju i podržavaju i one koji su načelno ''pro-EU'', kao i ove koji su kao ''anti-EU'' stranke...

Tajkuni sasvim sigurno manje ili više finansiraju političke stranke. Pitanje je samo ko koga finansira. A kad kažem "tajkuni" zna se na koga mislim. Mislim na monopoliste kojima situacija u kojoj je Srbija ni na nebu, ni na zemlji najviše odgovara. Njima ne odgovara konkurencija, koja bi bila neziostavan deo evropskog "folklora". Prema tome, apsolutno sam ubeđena da iza svih tih "patriotskih" nastupa naših političara stoji nečiji finansijski interes.

Tajkuni finansiraju one koji su na vlasti, jer ti isti nebi imali vlast da ih ovi nisu finansirali, tako je svuda u svetu pa i kod nas, prema tome znamo kome je Miskovic "ujkica" :D i ko finansira DS i onu buraniju sto vuku za sobom nebi li se zadrzali jos koju godinu :P Zao mi je sto ce svi da zapale iz zemlje pa ih necemo gledati iza resetaka, ali Interpol cini cuda ;) :P

Pa znači kako god okreneš oni su svoja leđa obezbedili...Puca će samo grbina običnom narodu...
A vrlo je moguće da iza največih tajkuna poput Miškovića stoji i neko još moćniji i po političkoj i po ekonomskoj snazi van Srbije...

Bravo, Miskovica ima u svim zemljama u tranziciji, a iza njih su ljudi ili korporacije koje nece da izlaze u prvi plan vec preko takvih imaju "domaceg coveka" i kontrolisu ekonomiju tih zemalja. "Miskovici" ne pitaju mnogo, dobiju uputstva kako, sta i gde i za uzvrat imaju lagodan zivot i status u drustvu.

Zato tako lepo i zive u Belorusiji

vidi, sad imam dilemu oko gore citiranog, jer neko iz gotovo duplo siromasnije zemlje sa sarkazmom govori o, opet, duplo bogatijoj .....

Belarus
Population - 2008 estimate 9,689,800
GDP (purchasing power parity):
$104.7 billion (2007 est.)

Serbia
Population - 2002 census 7,498,000
GDP (purchasing power parity):
$56.89 billion (2007 est.)

Ма јок. Оно што је највећи проблем код њих јесте у томе што никако да отму КиМ легално, па да праве своју ракетну базу. Јесте НАТО на КиМ, али привремено. Они би хтели да тамо буду легално и за стално. Сетимо се пароле из рата у Шпанији НО ПАСАРАН.

Back