Костић: Имам пара, нема где да уложим

gost 159032

Veoma poznat
Poruka
12.404
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/kostic-imam-novca-nemam-gde-da-ga-ulozim

"Ako gledate prosečnu zaduženost kompanija, možemo da podignemo kredite za 500-600 miliona evra. Ako se tome doda keš na računu mi imamo za investiranje 600 do 700 miliona evra. To je respektabilna suma za celu Evropu, a nađite mi metu u regionu koja će obezbediti povraćaj kapitala od 15 odsto. Nema je", kazao je Kostić.

Рецимо да је ово тачно и Костић као потенцијални инвеститор не жели да улаже у Србију, која би онда била мотивација других инвеститора који мање познају тржиште Србије да улажу?

(Касније у тексту се жали на затворено тржиште капитала, велике намете и нуди Подравки сарадњу)

Motivacija za strano ulaganje u Srbiju je iskljucivo politicka ili monopolisticka. Kupovanje neke fabrike da bi je zatvorio ili unazadio, da ne pravi konkurenciju. A u isto vreme za to moze da se dobije nesto od BND i CIA za unistavanje srpske privrede.

Ili recimo ulaganje u proizvodnju hrane ili lekova da bi se trovalo stanovnistvo. Ulaganje u informacione tehnologije u svrhu spijunaze. Niko ovde ne dolazi da bi nama pomogao, cak ne ni da bi nesto zarado... jer nema zarade ovde. Dolaze da nas uniste do kraja, ako se ovaj glupi narod ne digne nece ostati ni kamen na kamenu.

Molim moderaciju da mi ne briše komentare koji napušavaju dotičnog Kostića zbog radnih uslova njegovih zaposlenih.Da,kao što sam napisao,žive u robovskim uslovima bez grejanja i dnevne svetlosti.Bio sam u poseti jednog od zaposlenih i dobro znam šta pričam.Jedini izvor svetlosti u tim sobama za šljakere su ovi prozorčići koje sam uokvirio.
16hvlx.jpg

Želeo bi još jednom nabit' na k**ac Kostića i moderatore koji brišu komentare u njegovu korist.Da smo iole normalna zemlja taj čovek bi fesovao zatvor.

Molim moderaciju da mi ne briše komentare koji napušavaju dotičnog Kostića zbog radnih uslova njegovih zaposlenih.Da,kao što sam napisao,žive u robovskim uslovima bez grejanja i dnevne svetlosti.Bio sam u poseti jednog od zaposlenih i dobro znam šta pričam.Jedini izvor svetlosti u tim sobama za šljakere su ovi prozorčići koje sam uokvirio.
16hvlx.jpg

Želeo bi još jednom nabit' na k**ac Kostića i moderatore koji brišu komentare u njegovu korist.Da smo iole normalna zemlja taj čovek bi fesovao zatvor.

Znam i ja kakvo je go... Kostic. Zalio se da Srbi malo rade a znam lika koji kod njega radi po 12 sati dnevno.

Skoro sam prichao s dasom koji je otisho u US pre 10tak godina i kao razmishlja da se vrati, i pita me shta bi on mogao sa cifrom od 50-100k $ da uradi u Srbiji, istina je da ne postoji nishta gde bi imao siguran profit. Mozhe da kupi stan i da ga izdaje, il lokal pa da otvori kafanu na tjoshku, ozbiljnija investicija bash nikako.

Najbolje da kupi lokal i da izdaje.

Back