Kosovski dug

Šiptari, vi to po ustaškom scenariju? Došli ovde na gomili da se serete po onima koji su vas hranili, a vi ih posle poklali.... Ademe? Ti se to prikaziješ u pravom svetlu?

koji scenario ne razumem.
gluposti, taj koji je nas "hranio" pokusao je da nas eliminise, da ne upotrebim drugi izraz.
ja sam uvek u istom svetlu. treba govoriti istinu.

Država duguje svetu 7,65 milijardi dolara, od čega 1,1 milijardi za KiM

Servisiranje odnosno vraćanje kosovskog duga započelo je 17. aprila 2002. godine i po planovima otplate trebalo bi da traje do 22. marta 2041. godine. Do sada je ukupno otplaćeno 427,07 miliona dolara glavnice i kamate, od čega međunarodnim finansijskim institucijama 273,69 miliona dolara, zemljama članicama Pariskog kluba 107,41 miliona dolara, Londonskom klubu poverilaca 40,12 miliona dolara, kao i Evropskoj kompaniji za finansiranje voznih sredstava za železnicu (EUROFIMA) 5,85 miliona dolara.

http://www.borba.rs/content/view/6413/123/

----------------------------------------------------------------------
Nigde ne pise kad i ko ga je uzeo i gde su te pare ...

Која држава? Молим бан за овог козејебача у складу са Уставом :mrgreen:

pa sta je sad momak.....sad odjednom pitanje gde su te pare
a kako se nisi pitao gde su pare od 45 koje je cela stara sad vec raspadnuta hvala Bogu JUga davala pare za razvoj Kosova..............silne milijarde su se tu slile...a vi i dalje na istom stepenu razvoja kao da ni dinara nije ulozeno...gde su te pare...a da pitas Azema Vlasija...i te a?

dobro si primetila, pare "davane" ali kome??? pitao sam vlasija, kaze da ne verujem sve sto novine pisu, to je samo za naivne

koji scenario ne razumem.
gluposti, taj koji je nas "hranio" pokusao je da nas eliminise, da ne upotrebim drugi izraz.
ja sam uvek u istom svetlu. treba govoriti istinu.

Ko je, druže moj šiptarski, tebe pokušao da eliminiše... Ajde sad, u pravom svetlu. I ja sam za istinu uvek. Samo mi kaže da li je tebe iko ikad kinjio, progonio ili pokušao da te smakne? JEdno malo jednostavno pitanje.

Која држава? Молим бан за овог козејебача у складу са Уставом :mrgreen:
Vraćamo dugove Kosova do 2041. godine
07.06.2009.
Država duguje svetu 7,65 milijardi dolara, od čega 1,1 milijardi za KiM

Zoran Ćirović pomoćnik ministra za finansije za Sektor međunarodnih finansijskih odnosa kaže da je javni spoljni dug Srbije, sa 30. aprilom ove godine, iznosio 7,65 milijardi dolara.
http://www.borba.rs/content/view/6413/123/

ban za veliko zlo. tvrdi da srbija nije drzava

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ko je, druže moj šiptarski, tebe pokušao da eliminiše... Ajde sad, u pravom svetlu. I ja sam za istinu uvek. Samo mi kaže da li je tebe iko ikad kinjio, progonio ili pokušao da te smakne? JEdno malo jednostavno pitanje.

mene licno nije niko pokusao da eliminise. razlog je mozda taj sto nisam tih meseci bio na kosovu.
ali znam kako su prosli neki moji prijatelji, drugovi, sugradjani. tesko da se moze upotrebiti bilo koji izraz osim eliminacija. zao mi je ali to je sitina.
i ne govorim o onima koji su uzeli pusku u ruke. takve nikad nisam smatrao, uslovno receno zrtvama, cim su uzeli pusku, znali su koji je rizik.
pre neki dan sam cekao jednog druga ispred zgrade, i citam spomen plocu na zgradi, noci... [zaboravih tacan datum] iz ove zgrade su silom oteti ...[idu imena i prezimena] i egzekutovani od paramilitarnih snaga... nekoliko osoba sam licno znao, dve od tih odlicno,sina i oca, najzalosnije je da oca nisu "dirali" ali je jadan mislio da ce mozda uspeti spasiti sina ako i on podje. danas njegova zena sa dve cerke zivi u svedskoj.
samo da spomenem, neprijatno mi je kada pocnem razmisljati o tim danima, ja jesam prosao dobro, ali...
ps. ako zelis mogu ti slikati spomen plocu

Адеме мани се те великосрпске хегемоније и албанске невиности. Остави то за племенски сабор.

Poslednja izmena:
Stvarno Ademe, kuda su isle te pare?

Svaki cas smo izdvajali po platu-dve za Kosovo....

Kud se to dede?

Da li je uopste stiglo do Kosova?

Znas li nesto o tome?

ne bih znao. ali laicki receno, to je bilo ovako.
sve sto se prozivodilo na kosovu silo je srbiji, a onda se jedan deo novca slao kao pomoc kosovu. i kada se izvede racunica.... u pravu su oni koji tvrde da su pare slate na kosovu, ali to je jedna strana medalje. kao sto rekoh, moje laicko razmisljanje.

mene licno nije niko pokusao da eliminise. razlog je mozda taj sto nisam tih meseci bio na kosovu.
ali znam kako su prosli neki moji prijatelji, drugovi, sugradjani. tesko da se moze upotrebiti bilo koji izraz osim eliminacija. zao mi je ali to je sitina.
i ne govorim o onima koji su uzeli pusku u ruke. takve nikad nisam smatrao, uslovno receno zrtvama, cim su uzeli pusku, znali su koji je rizik.
pre neki dan sam cekao jednog druga ispred zgrade, i citam spomen plocu na zgradi, noci... [zaboravih tacan datum] iz ove zgrade su silom oteti ...[idu imena i prezimena] i egzekutovani od paramilitarnih snaga... nekoliko osoba sam licno znao, dve od tih odlicno,sina i oca, najzalosnije je da oca nisu "dirali" ali je jadan mislio da ce mozda uspeti spasiti sina ako i on podje. danas njegova zena sa dve cerke zivi u svedskoj.
samo da spomenem, neprijatno mi je kada pocnem razmisljati o tim danima, ja jesam prosao dobro, ali...
ps. ako zelis mogu ti slikati spomen plocu

Pa da ti kažem nešto. Ja znam da je svega bilo. I znam da u PR imaš spomen ploča na kojima su imena šiptara koje je UCK/OVK/KLA likvidirala zbog toga što nisu hteli da se pridruže kriminalcima u ubijanju. Svi su oni proglašeni žrtvama Srba. To jednostavno može biti propaganda, ali i ne mora. Zato nemoj banalizovati. Ti si napisao da su ti koji su vas hranili hteli da vas eliminišu. Recimo to je teška uvreda za mene kao čoveka iz Srbije, jer sam malo stariji i znam koliko vam se trpalo u tu vukojebinu, gde pola nije znalo da čita, a 80% nije znalo da zatvori usta. I trpalo se, pa je sve pucalo. Sve što te okružuje nije zaradio šiptar, jer niko nije radio niti plaćao išra. Samo ste se prcali i rađali. I posle ste ubijali Srbe. I onda dođeš ovde da pričaš o istini. Verujem da je jako dobro znaš. obzirom da nisi bio tu. Prema tome, ne zameri što baš tebi zameram na takvim ishitrenim izjavama.

Pa da ti kažem nešto. Ja znam da je svega bilo. I znam da u PR imaš spomen ploča na kojima su imena šiptara koje je UCK/OVK/KLA likvidirala zbog toga što nisu hteli da se pridruže kriminalcima u ubijanju. Svi su oni proglašeni žrtvama Srba. To jednostavno može biti propaganda, ali i ne mora. Zato nemoj banalizovati. Ti si napisao da su ti koji su vas hranili hteli da vas eliminišu. Recimo to je teška uvreda za mene kao čoveka iz Srbije, jer sam malo stariji i znam koliko vam se trpalo u tu vukojebinu, gde pola nije znalo da čita, a 80% nije znalo da zatvori usta. I trpalo se, pa je sve pucalo. Sve što te okružuje nije zaradio šiptar, jer niko nije radio niti plaćao išra. Samo ste se prcali i rađali. I posle ste ubijali Srbe. I onda dođeš ovde da pričaš o istini. Verujem da je jako dobro znaš. obzirom da nisi bio tu. Prema tome, ne zameri što baš tebi zameram na takvim ishitrenim izjavama.

nisam imao nameru da vredjam, rekoh, to je delic istine o kosovo.
sto se drugog boldovanog dela tice. zaista "ne" znam odakle vam te informacije. mada me vise cudi kako neki veruju u to.
nemoj ni ti zamerati, ponekad, ili da kazem, cesce, ja se slazem sa tvojim stavom, ali ponekad me izneandis.... neprijatno

nisam imao nameru da vredjam, rekoh, to je delic istine o kosovo.
sto se drugog boldovanog dela tice. zaista "ne" znam odakle vam te informacije. mada me vise cudi kako neki veruju u to.
nemoj ni ti zamerati, ponekad, ili da kazem, cesce, ja se slazem sa tvojim stavom, ali ponekad me izneandis.... neprijatno

ademi ti si iz mitrovice ja iz gnjilana i znam da su siptarska sela imala sve od vodovoda pa do ambulante,dok srpska sela su krenula da se razvijaju tek dokaskom s milosevica........nemoj da okreces istinu

ademi ti si iz mitrovice ja iz gnjilana i znam da su siptarska sela imala sve od vodovoda pa do ambulante,dok srpska sela su krenula da se razvijaju tek dokaskom s milosevica........nemoj da okreces istinu

pa sela, dobar deo njih, nema ni asfalt, a kamoli... i govorim o danasnjem vremenu. postoji mogucnost da nismo obilazili ista sela...doduse ja sam samo na nekoliko njih krocio.

Takođe...

Ali eto, svako drži svojima stranu i manje-više veruje u ono što mu je milo... Ti si na primer ubeđen da je vas tamo neko ubijao, a ja sam ubeđen da se ne biste ni rađali da vam nije bilo Jugoslavije i Srbije.

Back