Kosovo posle "nezavisnosti"

Ovo bi trebalo da bude opustena tema (koliko god je to moguce). Dakle, da cujem misljenje prvenstveno ljudi koji zive na KIM. Albanci sta ste dobili posle proglasenja? Govorimo o problemima obicnih ljudi. Znam lika koji je rodom sa KIM. Bio je 2006 i kaze: beda,tuga,kriminal,nezaposlenost velika,strah... Kada je bio ove godine posle "nezavisnosti" ponovo ista stvar. Da cujem, koliko je ljudi dobilo posao bas zbog "nezavisnosti", dali je smanjen kriminal, beda? Cak vam ni vize nisu ukinuli. Cela Evropa na KIM gleda kao na neku crnu rupu koju treba izbegavati, niste clanovi UN-a, jos uvek vas nije priznao dovoljan broj zemalja... Zalili ste se na status Quo a sada ste bas u toj situaciji. Ne sumnjam da su se Taci i kompanija obogatili jer su oni svoj cilj zavrsili. Jel ste se zapitali nekada da necete do veka da imate podrsku Amerike. Oni su na primeru Gruzije dokazali da su g.ovna koja idu po svetu i zavadjaju ljude da bi posle vladali a cim vise nemaju interesa onda ko vas j.ebe... Kazu KIM je "jedinstven slucaj", a sta ako Rusi ili neka druga velika sila vidi interes na jugu Albanije i isfinansira naprimer Grke da se tu nasele i posle traze nezavisnost? Sta bi onda rekli? Mogli ste lepo da ostanete sa nama u istoj drzavi i da imate ista prava kao i sada. VI bi ste dobili siroku autonomiju a mi sacuvali KIM jer mi ipak tu imamo istoriju i pravo isto kao i vi. Ovako se samo ciganisemo i vi i mi, podele ovo ono, to ne vodi nicemu, samo pravimo cirkus. Srbi i Albanci su mogli zajedno da zive na KIM jer nisu svi Albanci losi ali svuda ima budala. Kosovo je sada zagadjeno posle bombardovanja, mozda najvise u Evropi. EU i NATO su tu samo da iscrpe ono sto je dobro i odose a na vama je posle da se gusite u otrovima dole. Zar nismo mogli lepo da se dogovorimo a ne "stranci" da nam odlucuju kako da zivimo... Ademe da te cujem?

vidi tu ima jedan veliki problem,albanci i srbi na kosovu nisu imali ista prava...i zato je doslo do sranja

5. Interesantno kako se za ovakve budalavstine lako mobilisu mase a sa druge strane za stvari koje nas stvarno doticu (tipa visoka cena gasa, komunalija, svakodnevna otpustanja, niske plate itd) ljude puskom nemozete pokrenuti da protestuju, pisu grafite .......
(ivan, 30. jul 2009 12:54)
Preporučujem (+339)
Ne preporučujem (-72)
Šta je ovo
6. Dajete molim vas. Vi ocekujete toleranciju gde je po zvanicnim podacima 80% nacije funkcionalno nepismeno, a 56 % gradjana se ne kupa redovno....

O cemu vi pricate!!!
(naky, 30. jul 2009 12:53)

Ovo bi trebalo da bude opustena tema (koliko god je to moguce). Dakle, da cujem misljenje prvenstveno ljudi koji zive na KIM. Albanci sta ste dobili posle proglasenja? Govorimo o problemima obicnih ljudi.
ako nesto ne volim, to je kada neko "pokusava" da bude objektivan, ali mu to uopste ne polazi za rukom. znaci pokusava da svoj stav lepo umota, ali bezuspesno, i onda tema nije .... ono pokusava je pod znakom navoda, jer u stvari niti pokusava.
Znam lika koji je rodom sa KIM. Bio je 2006 i kaze: beda,tuga,kriminal,nezaposlenost velika,strah... Kada je bio ove godine posle "nezavisnosti" ponovo ista stvar.
delimicno je upravu, znaci nezaposlenost je velika, kriminal veci nego sto je bio, ali sigurno puno manji, ako uporedimo npr. kosovo i BG. sto se straha tice,ne razumem na kakav strah nmislis.
a bilo bi lepo kada bi ovo is to pitanje postaviosebi, sta je u srbiji bolje sada u odnosu na period pre proglasenja nezavisnosti kosova. da li je nezaposlenost manja, kriminal opao, beda nestala...
Da cujem, koliko je ljudi dobilo posao bas zbog "nezavisnosti", dali je smanjen kriminal, beda? Cak vam ni vize nisu ukinuli. Cela Evropa na KIM gleda kao na neku crnu rupu koju treba izbegavati, niste clanovi UN-a, jos uvek vas nije priznao dovoljan broj zemalja... Zalili ste se na status Quo a sada ste bas u toj situaciji.
kao sto rekoh. ali ako i srbija zeli napokon da krene napred, ceka je kad tad ta odluka. moze da koci i da pogorsava ionako tesko stanje, ali samo ako i ona placa deo te cene. da li je to njoj isplativo dugorocno gledano, ja ne bih rekao
Ne sumnjam da su se Taci i kompanija obogatili jer su oni svoj cilj zavrsili.
isto kao sto su se obogatili i tadic i ostali politicari srbije ili bilo koje zemlje iz okruzenja
Jel ste se zapitali nekada da necete do veka da imate podrsku Amerike. Oni su na primeru Gruzije dokazali da su g.ovna koja idu po svetu i zavadjaju ljude da bi posle vladali a cim vise nemaju interesa onda ko vas j.ebe... Kazu KIM je "jedinstven slucaj", a sta ako Rusi ili neka druga velika sila vidi interes na jugu Albanije i isfinansira naprimer Grke da se tu nasele i posle traze nezavisnost? Sta bi onda rekli? Mogli ste lepo da ostanete sa nama u istoj drzavi i da imate ista prava kao i sada. VI bi ste dobili siroku autonomiju a mi sacuvali KIM jer mi ipak tu imamo istoriju i pravo isto kao i vi. Ovako se samo ciganisemo i vi i mi, podele ovo ono, to ne vodi nicemu, samo pravimo cirkus. Srbi i Albanci su mogli zajedno da zive na KIM jer nisu svi Albanci losi ali svuda ima budala. Kosovo je sada zagadjeno posle bombardovanja, mozda najvise u Evropi. EU i NATO su tu samo da iscrpe ono sto je dobro i odose a na vama je posle da se gusite u otrovima dole. Zar nismo mogli lepo da se dogovorimo a ne "stranci" da nam odlucuju kako da zivimo... Ademe da te cujem?

ovo si jednostavno samo nabacao, jedino sto vredi da se odgovori je "ciganisanje" i vas i nas, nas jer nam to jedino preostaje, a vi zato sto mislite da ona stara iz rata jos vazi "bolje grob nego rob"
a ako mislis da ce pre amerika odustati/ptoropasti nego sto cete se vi "dozvati" pameti, onda je to cista utopija

ako nesto ne volim, to je kada neko "pokusava" da bude objektivan, ali mu to uopste ne polazi za rukom. znaci pokusava da svoj stav lepo umota, ali bezuspesno, i onda tema nije .... ono pokusava je pod znakom navoda, jer u stvari niti pokusava.
delimicno je upravu, znaci nezaposlenost je velika, kriminal veci nego sto je bio, ali sigurno puno manji, ako uporedimo npr. kosovo i BG. sto se straha tice,ne razumem na kakav strah nmislis.
a bilo bi lepo kada bi ovo is to pitanje postaviosebi, sta je u srbiji bolje sada u odnosu na period pre proglasenja nezavisnosti kosova. da li je nezaposlenost manja, kriminal opao, beda nestala...
kao sto rekoh. ali ako i srbija zeli napokon da krene napred, ceka je kad tad ta odluka. moze da koci i da pogorsava ionako tesko stanje, ali samo ako i ona placa deo te cene. da li je to njoj isplativo dugorocno gledano, ja ne bih rekao
isto kao sto su se obogatili i tadic i ostali politicari srbije ili bilo koje zemlje iz okruzenja

ovo si jednostavno samo nabacao, jedino sto vredi da se odgovori je "ciganisanje" i vas i nas, nas jer nam to jedino preostaje, a vi zato sto mislite da ona stara iz rata jos vazi "bolje grob nego rob"
a ako mislis da ce pre amerika odustati/ptoropasti nego sto cete se vi "dozvati" pameti, onda je to cista utopija

Ajmo redom...
1:Ja jesam objektivan, a tvoje misljenje o mojoj licnosti me ne zanima

2:Tema je Kosovo a ne Beograd. Ne sumnjam da nema straha medju Albancima vec sam mislio na Srbe, ali da ne bi ispalo da zastupam stavove Srba ja sam samo objektivno rekao strah...

3: Dakle kao sto rekoh tema je Kosovo...

4:Govorimo o Taciju a ne Tadicu.

5:Jos nista nije gotovo :think:

Ovo nas dovodi do zakljucka da si na pitanja odgovorio pitanjem... :roll:

Ovo bi trebalo da bude opustena tema (koliko god je to moguce). Dakle, da cujem misljenje prvenstveno ljudi koji zive na KIM. Albanci sta ste dobili posle proglasenja? Govorimo o problemima obicnih ljudi. Znam lika koji je rodom sa KIM. Bio je 2006 i kaze: beda,tuga,kriminal,nezaposlenost velika,strah... Kada je bio ove godine posle "nezavisnosti" ponovo ista stvar. Da cujem, koliko je ljudi dobilo posao bas zbog "nezavisnosti", dali je smanjen kriminal, beda? Cak vam ni vize nisu ukinuli. Cela Evropa na KIM gleda kao na neku crnu rupu koju treba izbegavati, niste clanovi UN-a, jos uvek vas nije priznao dovoljan broj zemalja... Zalili ste se na status Quo a sada ste bas u toj situaciji. Ne sumnjam da su se Taci i kompanija obogatili jer su oni svoj cilj zavrsili. Jel ste se zapitali nekada da necete do veka da imate podrsku Amerike. Oni su na primeru Gruzije dokazali da su g.ovna koja idu po svetu i zavadjaju ljude da bi posle vladali a cim vise nemaju interesa onda ko vas j.ebe... Kazu KIM je "jedinstven slucaj", a sta ako Rusi ili neka druga velika sila vidi interes na jugu Albanije i isfinansira naprimer Grke da se tu nasele i posle traze nezavisnost? Sta bi onda rekli? Mogli ste lepo da ostanete sa nama u istoj drzavi i da imate ista prava kao i sada. VI bi ste dobili siroku autonomiju a mi sacuvali KIM jer mi ipak tu imamo istoriju i pravo isto kao i vi. Ovako se samo ciganisemo i vi i mi, podele ovo ono, to ne vodi nicemu, samo pravimo cirkus. Srbi i Albanci su mogli zajedno da zive na KIM jer nisu svi Albanci losi ali svuda ima budala. Kosovo je sada zagadjeno posle bombardovanja, mozda najvise u Evropi. EU i NATO su tu samo da iscrpe ono sto je dobro i odose a na vama je posle da se gusite u otrovima dole. Zar nismo mogli lepo da se dogovorimo a ne "stranci" da nam odlucuju kako da zivimo... Ademe da te cujem?
Колико си глупости налупао, то је невероватно! :eek:

Шиптари са Космета живе од криминала, Срби су угрошени. Све што на Космету ради јесу две термоелектране, а да и оне не раде, живели би у тоталном мраку...

Велика већина шиптара која се доселила на Космет, никада нису имали документе Србије! Они треба да буду исељени, а не да их ми издржавамо и, чак, молимо да остану "са нама" у "заједничкој држави".

Они су странци у Србији и Европи, и тако треба да се односимо према њима!

Колико си глупости налупао, то је невероватно! :eek:

Шиптари са Космета живе од криминала, Срби су угрошени. Све што на Космету ради јесу две термоелектране, а да и оне не раде, живели би у тоталном мраку...

Велика већина шиптара која се доселила на Космет, никада нису имали документе Србије! Они треба да буду исељени, а не да их ми издржавамо и, чак, молимо да остану "са нама" у "заједничкој држави".

Они су странци у Србији и Европи, и тако треба да се односимо према њима!

Sve je to lepo ali i nemoguce! Probali smo mi to 99'...

Ajmo redom...
1:Ja jesam objektivan, a tvoje misljenje o mojoj licnosti me ne zanima

2:Tema je Kosovo a ne Beograd. Ne sumnjam da nema straha medju Albancima vec sam mislio na Srbe, ali da ne bi ispalo da zastupam stavove Srba ja sam samo objektivno rekao strah...

3: Dakle kao sto rekoh tema je Kosovo...

4:Govorimo o Taciju a ne Tadicu.

5:Jos nista nije gotovo :think:

Ovo nas dovodi do zakljucka da si na pitanja odgovorio pitanjem... :roll:

OK. onda ovako, kosovo ima svoje probleme, ali ni jedan od njih nije uslovljen nezavisnoscu, kao sto ti zelis prikazati. isto bi bilo, ili makar skoro isto, i da je kosovo u sastavu srbije ili ne. kao dokaz, pogledaj oko sebe.
ps.navedi jedan jedini problem koji je uslovljen nezavisnoscu kosova.
pps. a i stanje bi bilo mnogo bolje kada bi komsija bio pravi komsija.

OK. onda ovako, kosovo ima svoje probleme, ali ni jedan od njih nije uslovljen nezavisnoscu, kao sto ti zelis prikazati. isto bi bilo, ili makar skoro isto, i da je kosovo u sastavu srbije ili ne. kao dokaz, pogledaj oko sebe.
ps.navedi jedan jedini problem koji je uslovljen nezavisnoscu kosova.
pps. a i stanje bi bilo mnogo bolje kada bi komsija bio pravi komsija.

Nisi me razumeo... Poenta je sta je Kosovo dobilo posle evo vec godinu i po dana posle "nezavisnosti" a sto vec nije imalo?

PS: Za komsiju se slazem mada se vi niste drzali toga. "Cije ovce, njegovo brdo"...

Back