Косово НИЈЕ примљено у УНЕСКО!!!

Sudbina srpskih svetinja na Kosovu i sudbina samog Kosova ogleda se i u Bećkovićevoj pesmi "Kosovo polje"
O Kosovu je rečeno i napisano mnogo toga. Ali možda niko nije tako sažeto, istinito i bolno o južnoj srpskoj pokrajini izrekao kao naš slavni pesnik Matija Bećković.
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“, reči su Bećkovićeve koje odjekuju danas možda više nego ikad.
Sudbina srpskih svetinja na Kosovu i sudbina samog Kosova ogleda se i u Bećkovićevoj pesmi "Kosovo polje" napisanoj osamdesetih godina prošlog veka.
Njeni stihovi danas zvuče zastrašujuće proročki ogledani u istini koja se danas rasplamsava pred našim očima.

KOSOVO POLJE - Matija Bećković

"Kradu mi pamćenje,
Skraćuju mi prošlost,
Otimaju vekove,
Džamijaju crkve,
Araju azbuku,
Čekićaju grobove,
Izdiru temelj,
Razmeću kolevku.

Kud da čergam s Visokim Dečanima?
Gde da predignem Pećaršiju?
Uzimaju mi ono
Što nikome nisam uzeo,
Moje lavre i prestonice,
Ne znam šta je moje,
Ni gde mi je granica,
Narod mi je u najmu i rasejanju,
Pale mi tapijeI zatiru postojanstvo.

Zar da opet zatrapim Svete Arhangele?
Da mi pomunare ponovo Ljevišu?

Očni živac su mi odavno rasturili,
Sad mi i beli štap otimaju,
Žrtveno polje sa krvavom travom
Ne smem da kažem da je moje.
Ne daju mi da uđem u kuću
Kažu da sam je prodao,
Zemlju koju sam od neba kupio
Neko im je obećao.

Ko im je obećao
Taj ih je slagao,
Što im ne obeća
Ono što je njegovo?
Zato jurišaju na mene udruženi
Kivni što sam ih poznao. "

- - - - - - - - - -

Biće sve manje ustručavanja ... treba ih pustiti - neka otkriju pravo lice - svoje namere !

Odavno se zna u politici da nije vazno da li je macka crna ili bela vac je vazno da lovi miseve....

I Rusiji je glavna stavka u dohotku zemlje, pored nafte i gasa, prodaja oruzja po svetu, pa ti to ne smeta? :D

Bas je albanska iridenta planirala i radila na duzi rok i na taj nacin DOBILA Kosovo oz Zapada. (Ocigledno Zapadu je Albanije vaznija i interesantnija od Srbije)

Albanci su u Americi znacajan politicki lobi pa tako na neki nacin uticu i na americku politiku.

Tesko se moze govoriti o PROSECNOJ KULTURI jednog naroda.

Kultura su POJEDINCI, a ne masa ...

A sto se tice "mog obozavanog" sreca vasa da imate njega pa mozete njemu mrtvom da kacite sve svoje politicke neuspehe i padove....;)
О Ма(ка)кијавелисто, ал' си дубоко уман.
Ето и тебе животарујућег да као сатрапчић обожаваног сносиш део његове одговорности, макар на души ако је имаш.
Док је "иридента" радила на дужи рок ваљда је неко (од 48-е финансиран из Америке) требао да ради против ње. У ствари је радио, и преко тебе, за "ириденту".
Немој ништа о томе да ми причаш. Имам у тазбини високе функционере са Косова и Метохије који су се од 60-их баханалисали (баш у смислу данашњих таблоидских експозеа) по Београду и свету док су све препуштали шиптарима а народу мазали очи по налогу обожаваног.
Смешно је што уопште говориш о култури када си пример обрнутог, некултура су ПОЈЕДИНЦИ.
Зар се ниси хвалио да си као привилегован у, обожавановом, социјализму ишао на исток да трампујеш код сиротиње крпице за сношај? Где ти је мушкост а камоли идеологија и солидарност?
Проневерио си предузеће и дезертирао у време рата. По чему се разликујеш од данашњих политичара и "руководиоца"?
Какав си ти пример било коме у било чему?
Које си ти принципе и какво достојанство икада имао?
Упристоји се и немој више Косово и Метохију у погана уста да узимаш.
Мизеријо!

Poslednja izmena:
Ми на власти имамо тешке кретне и идиоте:

Novi incident U PRATNJI POLICIJE NAPUŠTAJU KOSOVO: Autobus sa vernicima iz Beograda kamenovan u centru Peći

Politika 15:23, 25.10.2015. 23

Upravo sam obavešten da je bus sa vernicima iz Beograda napadnut kamenjem u centru Peći. Nema povređenih ali nekoliko stakala je slomljeno, izjavio je otac Sava Janjić

PEĆ - Autobus sa vernicima iz Beograda kamenovan je u centru Peći, objavio je otac Sava Janjić, iguman manastira Dečani.

"Upravo sam obavešten da je bus sa vernicima iz Beograda napadnut kamenjem u centru Peći. Nema povređenih ali nekoliko stakala je slomljeno", napisao je on na Tviteru.

Otac Sava je dodao oni trenutno pokušavaju da u pratnji policije napuste Kosovo.
Kako javlja čitalac Kurira, do napada ispred crkve Svetog Jovana, došlo je i pored dve policijske patrole koje su pratile autobus.

Патриотски блок КиМ: Лицемерна борба власти против пријема Косова у УНЕСКО - удварају се Западу, а моле Русе за помоћ
PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 25. октобар 2015.

ПАТРИОТСКИ БЛОК
КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Бриселским споразумом у тачки број 14, Србија се обавезала да неће ометати улазак Косова у међународне институције и организације, чиме је угрозила опстанак и власништво српске државе над српским манастирима Пећком Патријаршијом, Дечанима, Грачаницом и осталима. Сходно томе Србија је могла да спречи улазак Косова у Међународни олимпијски комитет због права вета које је поседовала али она то није урадила поштујући Бриселски споразум.

20150825214212879646.png

Зато данас када се власт бори против пријема Косова у УНЕСКО то она више ради због српске јавности с обзиром да је она својим потписом на Бриселски споразум Косову отворила пут у УНЕСКО. Уосталом ни сам председник Владе се није због тога много узбудио. Већ сутрадан је отишао у Мадрид код својих европских пријатеља који му отимају косовске манастире да би се грађанима Србије хвалио како сви много поштују његову земљу. Чудни су такви пријатељи који једној држави отимају њену праисконску територију и светиње на тој територији. Председник још поручује грађанима да подигну главе горе с обзиром да их је катастрофалном националном политиком понизио док ће њему и даље да клецају колена пред Ангелом Меркел као што то сам каже. Иначе, не тако давно један од потписника Бриселског споразума Ивица Дачић је, удварајући се земљама Запада, Албаницима јавно нудио столуцу у УН. Ко погледа српску штампу од пре две године моћи ће у то да се увери.

Попут декларације о Сребреници опет ће Београд да закуца на руска врата не би ли Русија поново вадила кестење из ватре за Србију и која својом дипломатијом, а не нашом јер је наша много тога забрљала, треба да на генералној скупштини УНЕСКО-а спречи добијање двотрећинске већине за пријем Косова у ту институцују. После тога десиће се већ виђено Александар Вучић председник Владе Србије оговараће руског председника по европским метрополама све у циљу да се допадне европским лидерима. Према човеку и беседа како каже и наш народ.

У Косовској Митровици

25.10.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

др Ненад Којић Горан Миленковић

________________________ ________________________

Друштво српско-словенске солидарности Покрет грађана Косова и Метохије

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М. “Стара Србија” - Грачаница

председник Момир Касаловић председник Златибор Ђорђевић

________________________ ________________________

(НСПМ)

http://www.nspm.rs/hronika/patriotski-blok-kim-licemerna-borba-vlasti-protiv-prijema-kosova-u-unesko-udvaraju-se-zapadu-a-mole-ruse-za-pomoc.html

POLOMILI CRKVENA VRATA I PROZORE: Obijene dve srpske pravoslavne crkve na Kosovu
19:15 29. Oktobar 2015 Neidentifikovane osobe polomile su vrata na Crkvi rođenja presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i vrata i prozore na Crkvi svetog Ilije u Kačaniku

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je danas obijanje dve srpske pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo je danas Ministarstvo na čijem je čelu.

On je izrazio zabrinutost zbog toga što se takvi incidenti i dalje dešavaju i što su verski objekti na meti napadača i dodao da je neophodno da se radi na podizanju svesti onih koji misle da se problemi rešavaju nasiljem.
Ovakvi incidenti stoje na putu napretka Kosova. Želimo da stavimo do znanja svima, da ćemo za svaki napad ili incident bilo kakve vrste informisati javnost kako oni ne bi prošli nezapaženo. Trudićemo se svim zakonskim sredstvima i u saradnji sa svim institucijama da obezbedimo sigurno okruženje kako bi napadi prestali- izjavio je Jevtić, a navodi se u saopštenju.
Neidentifikovane osobe polomile su vrata na Crkvi rođenja presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i vrata i prozore na Crkvi svetog Ilije u Kačaniku, a provalu je Ministarstvu prijavio uroševački paroh Živojin Kojić.
(Telegraf.rs/Beta)

"Велика неправда ако Косово уђе у Унеско"
Потпредседник Слободарске партије Аустрије Јохан Гуденус оценио је да би била велика неправда да самопроглашена држава Косово буде примљена у Унеско.

16462949745634925957e62549082974_v4_big.jpg

ИЗВОР: ТАЊУГ СУБОТА, 31.10.2015. | 11:07

Он је додао да он лично пружа подршку Србији.

Гуденус је новинарима рекао да је у последње време доста неправде учињено Србији и да је прекршено међународно право, наводећи да је по Резолуцији Уједињених нација 1244 Косово и Метохија и даље део Републике Србије.

Он је подсетио да је у мартовском насиљу 2004. године на Косову и Метохији порушено и спаљено више од 150 православних манастира и цркава.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине у Бриселу, Гуденус је навео да албанска страна игра са неотвореним картама, као и да даљи исход нажалост не може да процени.

Он такође сматра да је ту поново Србији учињена велика неправда.

Гуденус је недавно потписао интернет-петицију против пријема Косова у чланство Унеска.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=31&nav_category=78&nav_id=1057648

To bi bilo nesto najbolje za Srbiju u zadnjih 30 godina.

Опет те ударила струја? Није компјутер за тебе, све бркаш.
Прво, Нато је војни савез а не плантажа кокоса.
Друго, воде га генерали а не макакији.
Значи, твоје искуство није примењиво на Срвију.

Poslednja izmena:
POLOMILI CRKVENA VRATA I PROZORE: Obijene dve srpske pravoslavne crkve na Kosovu
19:15 29. Oktobar 2015 Neidentifikovane osobe polomile su vrata na Crkvi rođenja presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i vrata i prozore na Crkvi svetog Ilije u Kačaniku

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je danas obijanje dve srpske pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo je danas Ministarstvo na čijem je čelu.

On je izrazio zabrinutost zbog toga što se takvi incidenti i dalje dešavaju i što su verski objekti na meti napadača i dodao da je neophodno da se radi na podizanju svesti onih koji misle da se problemi rešavaju nasiljem.
Ovakvi incidenti stoje na putu napretka Kosova. Želimo da stavimo do znanja svima, da ćemo za svaki napad ili incident bilo kakve vrste informisati javnost kako oni ne bi prošli nezapaženo. Trudićemo se svim zakonskim sredstvima i u saradnji sa svim institucijama da obezbedimo sigurno okruženje kako bi napadi prestali- izjavio je Jevtić, a navodi se u saopštenju.
Neidentifikovane osobe polomile su vrata na Crkvi rođenja presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i vrata i prozore na Crkvi svetog Ilije u Kačaniku, a provalu je Ministarstvu prijavio uroševački paroh Živojin Kojić.
(Telegraf.rs/Beta)

За ово че да фасују.

Пратите само наредна дешавања...

- - - - - - - - - -

"Велика неправда ако Косово уђе у Унеско"
Потпредседник Слободарске партије Аустрије Јохан Гуденус оценио је да би била велика неправда да самопроглашена држава Косово буде примљена у Унеско.

16462949745634925957e62549082974_v4_big.jpg

ИЗВОР: ТАЊУГ СУБОТА, 31.10.2015. | 11:07

Он је додао да он лично пружа подршку Србији.

Гуденус је новинарима рекао да је у последње време доста неправде учињено Србији и да је прекршено међународно право, наводећи да је по Резолуцији Уједињених нација 1244 Косово и Метохија и даље део Републике Србије.

Он је подсетио да је у мартовском насиљу 2004. године на Косову и Метохији порушено и спаљено више од 150 православних манастира и цркава.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине у Бриселу, Гуденус је навео да албанска страна игра са неотвореним картама, као и да даљи исход нажалост не може да процени.

Он такође сматра да је ту поново Србији учињена велика неправда.

Гуденус је недавно потписао интернет-петицију против пријема Косова у чланство Унеска.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=31&nav_category=78&nav_id=1057648

Свака му част! Нека га срећа прати кроз живот, и увек нашао спасење код Срба!

http://srbin.info/2015/11/03/otvoren-sajt-no-kosovo-unesco/
Објављено: 3. новембар 2015.
Отворен сајт #NoKosovoUnesco

541728_kosovo_f.jpg

Кампања српских власти против чланства самопроглашене државе Косово у Унеско настављена је отварањем сајта nokosovounesco.com.

После неколико мини филмова о злочинима албанских терориста на Косову и Метохији отворен је интернет портал на ком су представљене поруке мржње које се упућују Србима, уништене цркве, гробља, запаљени аутомобили…

Председник Србије Томислав Николић поручио је грађанима Србије да истину о Косову и Метохији шире на друштвеним мрежама.

– Док се о ономе што је наше буде расправљало у Паризу, ми можемо да седимо у топлини својих домова и наивно верујемо да ће истина сама победити, без напора сваког од нас, а можемо да предузмемо нешто, ма како нам то нешто мало изгледало – навео је Николић.

Извор: Б92

Унеско о пријему Косова, у току гласање о одлагању

Генерална конференција Унеска у Паризу расправља и одлучује о захтеву Косова за пријем у ту организацију. Србија је предложила да се одлука о пријему одложи. Предлог подржале Русија, Аргенитина, Куба и Кина а против су САД, Велика Британија, Немачка и Аустрија. Очекује се гласање.

Велика Британија, Немачка и Аустрија. Очекује се гласање. 12.35 - У току је глгасање о одлагању предлога. Девет земаља нема право гласа.
12.30 - Кина сматра да би прејем Косова у Унеско могао негативно да се одрази на дијалог Београда и Приштине у Бриселу.
12.25 - Аустрија истиче да су јој блиски и Косово и Србија, али да је против одлагања седнице.
12.15 - Британија истиче да се никад није десило да Генерална конференција одбије земљу коју је предложио Извршни одбор и да би то био преседан. Амбасадор Србије одговорио да је преседан и то што је предлог стављен на дневни ред и да Косово није држава већ територија.
12.00 - У току је жучна расправа. Српски предлог подржале Русија, Аргентина, Куба. Успротивиле се САД (нема право гласа), Велика Британија и Немачка.
11.50 - Србија предложила одлагање одлуке о пријему Косова.
11.40 - Почела седница Генералне конференције Унеска на којој ће се расправљати о пријему Косова.

Изгледа да ћемо ову битку да добијемо, али да ли ћемо добити рат, врло је неизвесно.

- - - - - - - - - -

12.00 - У току је жучна расправа. Српски предлог подржале Русија, Аргентина, Куба. Успротивиле се САД (нема право гласа), Велика Британија и Немачка.

Хахаха...САД нема право гласа.

Back