Kosovo napustilo više od 170.000 ljudi za pet godina sve manje Siptara na Kosmetu

e moj bandoglavi Tihomire,odlazak siptara u EU ide na nasu stetu.Zaradjuju i zaradjeno ulazu na Kosovo,tako da ce njihova jaka dijaspora finansirati Pristinu.Da imamo srece EU im ne bi dozvolila ekonomsku migraciju ,pa bi danas bili mali Avganistan bez buducnosti.
Suvise si ogranicen da to shvatis
A u šta ulažu ?? Od pekara i slastičarni ne možeš zasnovati ekonomiju države. Bez ozbiljni investicija i fabrika koje zapošljavaju 1000+ radnika nema ozbiljne države.

ulazu u socijalni mir tako sto izdrzavaju one koji su dole ostali.Da nemaju tako jaku dijasporu dole bi vladao haos i tesko bznadje
Zvučiš uzrujano što je Kosovo razvijenije od užeg SNS

To jeste strašno poniženje za one koji su prdeli da je Kosovo "lažno" a Vučić "mag ekonomije."

Kad ono Kosovo ima veće plate

ulazu u socijalni mir tako sto izdrzavaju one koji su dole ostali.Da nemaju tako jaku dijasporu dole bi vladao haos i tesko bznadje
I taj socijalni mir ima svoju vremensku distancu. Slaće im pare još desetak godina i kad se ožene i udaju kud koji mili moji. Kao kod nas u ratno i poratno vrijeme. Generacije koje se rode tamo neći imati pojma da imaju familiju na Kosovu.

Zvučiš uzrujano što je Kosovo razvijenije od užeg SNS

To jeste strašno poniženje za one koji su prdeli da je Kosovo "lažno" a Vučić "mag ekonomije."

Kad ono Kosovo ima veće plate
Priznaces da Kosovo nema plate,plate dobijaju 50% oni na budzetu Kosova,ciji se budzet punu sa 50% donacija EU i SAD .Priznaces da za nekoga ko je studirao ekonomiju poput tebe na UZH ,zvucis kao osoba koja je kupila diplomu na Megatrendu

I taj socijalni mir ima svoju vremensku distancu. Slaće im pare još desetak godina i kad se ožene i udaju kud koji mili moji. Kao kod nas u ratno i poratno vrijeme. Generacije koje se rode tamo neći imati pojma da imaju familiju na Kosovu.
siptari ne razmisljaju kao mi.Pare salju ocu kao glavi porodice koji raspolaze kapitalom,a najmanje jedno od dece ostaje pored roditelja .Kupovina srpske zemlje krece pocetkom osamdesetih kada Siptari masovno odlaze u Svajcarsku i Nemacku.siptarska dijaspore finansira Kosovo

Albanci fino iskulirali izbore, samo kod nas generalno praznik u stilu prvi put s ocem na glasanje
Malo je to prenaduvano oko niske izlaznosti kao i kod nas. Objavili su da imaju 1,9 miliona birača što je tačno koliko i naših 6,7 miliona. Na Kosovu ima verovatno oko 1,3 miliona birača a u Srbiji verovatno oko 5,5 miliona. Dakle kada na Kosovu izadje 800.000 birača visoka je to izlaznost kao i kod nas kada izadje oko 3,5 miliona.

Malo je to prenaduvano oko niske izlaznosti kao i kod nas. Objavili su da imaju 1,9 miliona birača što je tačno koliko i naših 6,7 miliona. Na Kosovu ima verovatno oko 1,3 miliona birača a u Srbiji verovatno oko 5,5 miliona. Dakle kada na Kosovu izadje 800.000 birača visoka je to izlaznost kao i kod nas kada izadje oko 3,5 miliona.
i srbija ima ,,albansku listu"

Čekaj ništa mi nije jasno
Beže šiptari masovno sa Kosova i Metohije a nema Srba koji ih ''maltretiraju''
Pa zar nisu bežli sve do 1999 jer su ih ''zli'' Srbi ugnjetavali
Barem tako su pričali po zapadnoj Evropi kada su masovno tražili azil
Sada imaju ''državu'' pa opet beže,imaju ''državu'' pa se opet masovno leče po Srbiji,imaju ''državu'' pa manje prave decu,imaju ''državu'' a najveća su rupa u Evropi i šire
E dok su im ludi Srbi vodili taj šiptarski nakot i ulagali u fabrike i škole,samo su se prcali i ništa nisu radili i opet im Srbi nisu valjali
Šiptari 2.jpg

Back