Kosliko stavrno pomognete nekome

pa vidi danas klinac od 15 misli da je pametan ono uvatio boga za pisu i svima sere kako ne voli da mu seru i sole pamet..tako da obicno prodjes ko bos po trnju kad nekom das savet ili nesto dobro uradis..tako da za moj pojam uradim sta mislim da je najbolje a njima mozda nekad dodje iz dupeta u glavu sta je ispravno

Нашао се јесам, али да ли сам помогао у стручном, психолошком, смислу, свакако не
Али се надам, да сам бар мало одагнао мисли или да је уз моју помоћ, особа била за тренутак мирнија и терет слабији.
Ако добро гађам на шта се тема односи.
Што се тиче зависности, на жалост не, та одлука и потреба је била невезана за било кога и нико није могао да утиче. Можда само примарна породица, али не и пријатељи.

Pomažem skoro u svim slučajevima koliko je to meni u mogućnosti,bilo to da je novčano ,materijalno .u lekovima ili u bilom kojem obliku.Do sada su mi to zahvalni samo 70 % ,a 30 % posto smatraju to mojom obavezom ali svi se zahvale i mislim da je to dovoljno.

pa vidi danas klinac od 15 misli da je pametan ono uvatio boga za pisu i svima sere kako ne voli da mu seru i sole pamet..tako da obicno prodjes ko bos po trnju kad nekom das savet ili nesto dobro uradis..tako da za moj pojam uradim sta mislim da je najbolje a njima mozda nekad dodje iz dupeta u glavu sta je ispravno

pametnima saveti ne trebaju,a budalama ne koriste! ;)

ko hoce,ako mogu,pomognem,a ako ne mogu ili nece,nikom nishta...

bože em prosti vidim i ovde na forumu
mnogo ljudi u problemu
a tek u životu
i ajde mi tu palamudimo i začinjavamo cinizmom
ali da li ste stvarno pogli nekome?
mislim na ljude u psihološkim problemima
od problema u medjuljudskim odnosim do zavisnosti isl
i kako
skoro sam razmisljala o tome da li i koliko pomazem drugima
a, okidac mi je bila neka samoanaliza koliko sam, ili nisam bila tu za svoju kumu kada joj je umro otac
i nesto kontam, ma koliko sebe smatrala dobrom osobom i ma koliko se kao trudila da pomognem nekome, sve to sto radim je mizerno

da, odnesem stvari u socijalno, ali to su stvari koje mi manje-vise ne trebaju
dam prosjaku na ulici, ali to je smesna suma
uplatim u razne dobrotvorne svrhe, ali ne onoliko koliko bi poremetilo moje finansije dramaticno
budem tu da nekoga saslusam i pomognem pricom i utehom, ali tako da ne remeti mnogo moje vreme i moj zivot i moje obaveze
sve u svemu, ne pomazem nikome sustinski
a, to je veljda poenta-pomoci drugome, cak i na ustrb neceg svog
i shvatam da nisam ni priblizno onako dobra, kako mislim da jesam

Prvo što mi padne na pamet, kada mi neko poveri svoj problem, pomislim što nisam Bil Gejts.....ni ja ne smatram da sam mnogo dobra....ali mi ne bude dobro ni od svojih, a ni od tuđih problema....kada mi se neko jada, prvo što pomislim je da bi trebalo konkretno delovati....ali nemam ja tu moć da nekome pomognem onako kako bi trebalo i pri tome usrećim i sebe i druge.....

bože em prosti vidim i ovde na forumu
mnogo ljudi u problemu
a tek u životu
i ajde mi tu palamudimo i začinjavamo cinizmom
ali da li ste stvarno pogli nekome?
mislim na ljude u psihološkim problemima
od problema u medjuljudskim odnosim do zavisnosti isl
i kako

Mogu za sebe da kazem da sam osoba koja rado pomaze drugima tako sto ih saslusa. Umem da pomognem, obicno tako sto sam "rame za plakanje" ali ne marim kad je efekat postignut. Samo obicno se ljudi zaborave, pa posle zaborave i na mene. A kad dodje opet vreme za tugu, sete me se. E tad se ja njih ne setim, jer ipak ne zelim da vecito budem "rame za plakanje".

Back