Kosilice za travu, električne ili na benzin?

mario80

Stara legenda
Poruka
75.563
Žena hoće da nabavi kosilicu. Loži se na motorne samohodne. Ja sam više za benzinski trimer koji imamo i električnu na baterije. 20 ari je u pitanju.

Ona misli da je to motorni pogon pa ona samo vozi i uživa a teren nije ravan.

Ja sam za elektriku više tj motornim trimerom se ugrubo pokosi pa kasnije održava električnom kosilicom.

Našao sam jeftinu čeličnu prerađenu sa motorom od veš mašine. To može i žensko da gura. Kupovne električne mi deluju raspad.

Ovu sam našao novu sa godinu dana garancije za 100 evra sa DVE bat od 20 volti u pitanju je aldijev brend parkside alata:

Radius jedne baterije je 200m2 pošto ima dve onda je 400 tj 4 ara od ukupno 20 trave.

Izvinjavam se što ovde postavljam nemam pojma gde. Nekako mi ide u motorizaciju a i ugl je to muški posao.

Poslednja izmena:
El i na struju nece uopste da popravljaju vrv ima razloga zasto,motorna bajo i nema da se ladi,nije sad to neki bauk cena da se nema oba,ja trimer koristim jer je neravno al je teze mnogo i stalno nesto drka
Žena da može i ona da drlja po potrebi, ima 40 kila sve sa krevetom 🤪
Neće da popravljaju jer ljudi drljaju el dok se ne raspadne, rotor dobije lufta i umesto odmah da se menja lager oni drljaju dok nož ne polomi celu šasiju kosilice.

Kupili barbi kosilicu za 6000 din u krafteru odlična je 1000 vati brzo ide samo secka

IMG_20220423_123859.jpg

Barbi kosilica crkla još prošle godine vratili nam lovu. Kupili drugu barbi kosilicu i još se drži samo stenje i skviči a šta posle? Jel ima neka električna al da je pristojna i da radi tj da se ne raspadne ko keks? Da ima nož 45-50 cm?

Kakve su ove mtd?
Trimeri su zakon ali ne elektricni.
Ja imam Alko Alpinu nije puno teska malo trosi gorivo i pouzdana je, moze da traje dugo..imao sam pre Villager ali je bio znatno tezi i glomazniji.

Barbi kosilica crkla još prošle godine vratili nam lovu. Kupili drugu barbi kosilicu i još se drži samo stenje i skviči a šta posle? Jel ima neka električna al da je pristojna i da radi tj da se ne raspadne ko keks? Da ima nož 45-50 cm?

Kakve su ove mtd?
Ta elektricna gofna to je za manje povrsine i vrlo malu travu, znaci ako hoces da ti nesto traje samo na benzin i mesavinu ili cist benzin.
Vidjao sam jednu zensku kod mene kosila pomocu elektricnog trimera ili na baterije nisam bas siguran ali to je bas slabo i za veoma male povrsine i kosta tipa 2500-3000 dinara.

Kakve su ove mtd?
Mtd sam imao na cistom benzinu, znaci ne na mesavinu,cini mi se OHV motor odlicna kosacica nikad se nista nije kvarilo sem jednog tockica sto sam zamenio posto sam je vozio na neravnom terenu i dan danas zalim sto sam je prodao.

Back