Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Finac igra za reprezentaciju sa 18 godina, a kod nas ce Topic da debituje na velikom takmicenju za 2 godine kad bude imao 22, a Djurisic 23.
To pod pretpostavkom da cemo se plasirati na SP. Sto ce u predstojecim kvalifikacijama biti mozda i najtezi posao u zadnje vreme, kada se zna sa kime igramo i sa kime se potencijalno ukrstamo u drugoj fazi.

Очекивана и пљувачина по нашој кошаркашкој селекцији.
Reprezentacija za razliku od klubova finansira se od javnih para. Plata za selektora, ne znam da li ima bonusa za igrače, pripreme, za stručni štab, doktora, Ilića i ostale, to je sve iz budžeta. A to znači da su pare narodne, naše i da imamo pravo da pljujemo. I eto pljujemo.
Zato što je ovo NEUSPEH.
Kada se u mojoj firmi desi neuspeh za koji sam ja odgovoran, idem odmah kod šefa, organizuje se sastanak da se vidi zašto se to desilo da li ima objektivnih ili subektivnih teškoća. Sve sa ciljem da se greške ne ponavljaju.
A ovde neće niko da preuzme odgovornost. "Ne dam ostavku!" kaže trofejni trener. OK, nemoj da daješ, zašto je onda rezultat slab? šta se desilo? Korona? Vanzemaljci? Čović gde je on? Niko njega ne dira.
Odgovornost! A kad je niko ne preuzme, onda oni iz čijeg džepa su izbijena znatna finasijska sredstva kreću da pljuju. A šta drugo da rade?

Reprezentacija za razliku od klubova finansira se od javnih para. Plata za selektora, ne znam da li ima bonusa za igrače, pripreme, za stručni štab, doktora, Ilića i ostale, to je sve iz budžeta. A to znači da su pare narodne, naše i da imamo pravo da pljujemo. I eto pljujemo.
Zato što je ovo NEUSPEH.
Kada se u mojoj firmi desi neuspeh za koji sam ja odgovoran, idem odmah kod šefa, organizuje se sastanak da se vidi zašto se to desilo da li ima objektivnih ili subektivnih teškoća. Sve sa ciljem da se greške ne ponavljaju.
A ovde neće niko da preuzme odgovornost. "Ne dam ostavku!" kaže trofejni trener. OK, nemoj da daješ, zašto je onda rezultat slab? šta se desilo? Korona? Vanzemaljci? Čović gde je on? Niko njega ne dira.
Odgovornost! A kad je niko ne preuzme, onda oni iz čijeg džepa su izbijena znatna finasijska sredstva kreću da pljuju. A šta drugo da rade?
Još se pare guraju samo u dva poznata kluba iz nasih dzepova.

Reprezentacija za razliku od klubova finansira se od javnih para. Plata za selektora, ne znam da li ima bonusa za igrače, pripreme, za stručni štab, doktora, Ilića i ostale, to je sve iz budžeta. A to znači da su pare narodne,....
Врло добро. Укинемо кошаркашку националну селекцију и нема трошкова за плате селектора, за стручни и пратећи тим, за припреме, за друге издатке, нема арчења народних пара из буџета. А и који клинац да се арче паре за неку тамо глупу кошарку и националну селекцију И свима добро и по вољи, сви задовољни.
"Ne dam ostavku!" kaže trofejni trener.
Није то рекао, то је исконструисан наслов у новинском тексту.
Истиче му уговор (договор како сам каже) до краја септембра.
На КСС је да именује новог селектора. Што прије, то боље.

Врло добро. Укинемо кошаркашку националну селекцију и нема трошкова за плате селектора, за стручни и пратећи тим, за припреме, за друге издатке, нема арчења народних пара из буџета. А и који клинац да се арче паре за неку тамо глупу кошарку и националну селекцију И свима добро и по вољи, сви задовољни.
Nije lepo koristiti obrnutu logiku i menjanje kontekst reči

Ja kažem da reprezentacija i reprezentativci ne smeju da budu imuni na kritiku i na preuzimanje odgovornosti. Za razliku od klubova, koji imaju odgovornost prema publici koja je platila karte da ih gledaju i onima koji gledaju plaćene TV prenose. Naravno i prema gazdama koji ih plaćaju. Ništa ja ne mogu da zamerim Partizanu ili Zvezdi, ne plaćam ih (mada šta kaže Belgradeboy i tamo se guraju narodne pare, al hajde da ne mašimo poentu)
Reprezentacija odgovara onima koji je plaćaju a to je država, tj narod.
Pošto po starom našem običaju nema odgovornosti, onda će oni koji plačaju da se rasterete pljuvanjem. Eto to sam rekao. Ne treba ništa da se ukine. Ako sve teče kako treba da teče - nema problema. Neuspesi su deo sporta, to svi znamo, ali ne može preko njih olako da se prelazi. Zato što nisu jeftini.

Nije lepo koristiti obrnutu logiku i menjanje kontekst reči

Ja kažem da reprezentacija i reprezentativci ne smeju da budu imuni na kritiku i na preuzimanje odgovornosti. Za razliku od klubova, koji imaju odgovornost prema publici koja je platila karte da ih gledaju i onima koji gledaju plaćene TV prenose. Naravno i prema gazdama koji ih plaćaju. Ništa ja ne mogu da zamerim Partizanu ili Zvezdi, ne plaćam ih (mada šta kaže Belgradeboy i tamo se guraju narodne pare, al hajde da ne mašimo poentu)
Reprezentacija odgovara onima koji je plaćaju a to je država, tj narod.
Pošto po starom našem običaju nema odgovornosti, onda će oni koji plačaju da se rasterete pljuvanjem. Eto to sam rekao. Ne treba ništa da se ukine. Ako sve teče kako treba da teče - nema problema. Neuspesi su deo sporta, to svi znamo, ali ne može preko njih olako da se prelazi. Zato što nisu jeftini.

I posebno kad imas talente kakve mi imamo sto se kosarke tice.

Sad nova.rs demantuje Tanjug koji je Vucicev da je pesic smenjen.

Cirkus.
Ma
cirkus je Savez i taj deda koji fura egotripove
on nikad nije kriv
pravi Pirocanac
znam sta pricam dobro sam ih upoznao

Nego
svaka cast njemu za sve sto je postigao
ali imao je teskih promasaja a ovo je najgrdji
jedini nacin da ostane je da ga Covic ostavi na celu
tj da mu novi ugovor
a sto se ticce Pesiceve izjave prihvatio sam kad niko nije hteo
tacno je kao sto je i Piksi u fudbalu
a zna se zasto niko normalan trenutno necce...

Nemoguce je igrati kosarku bez pleja.

Mi celo prvenstvo igramo lose i onda se neko sa interneta cudi sto smo izgubili.

Ko zna koji put se pokazalo dzaba vrhunski centar, ako nema pleja ili odlicnog igraca spolja.
Nemci imaju Srudera,Turci Larkina mi nemamo nikog.
Imali smo Bogdanovica,a kad se povredio niko ziv ne moze da ga zameni.

Jokic bez pravog pleja je nemocan da vodi ekipu...ne zato sto je los, nego zato sto je to nemoguce.
Stefan Jovic je pametan,ali ima godina spor je i ne moze da probija odbranu,Vasa katastrofa,Guduric takodje,Aleksa nije plej, jedini ko je mogao da probija je Topic, ali nije poveden.

Na jucerasnjoj utakmici se pojavila samo dva igraca Jokic i Nikola Jovic.
Dakle samo dva igraca pogadjaju protiv Finske ostali promasuju, a hocemo pobedu.

Kako Srbija igra zavrsnice
Protiv Turske
Nikola Jovic masi zices
Guduric gubi loptu
Micic gubi loptu

Protiv Finske
Guduric u zadnji minut ipo tri puta uzima sut za trojku i promasuje.
Ko je ovom coveku rekao da preuzima odgovornost u zavrsnici umesto Jokica? Pojma nemam.

Nadao sam se da Pesic skriva neke akcije za finis kad ono nista, Gudura u hero ball fazonu pripaljuje strasno.

Druge zvezde u svojim reprezentacijama rade sta hoce,sutiraju kad hoce i koliko hoce, igraju bez izmene, svi ostali igraju za njih, dok kod nas Jokic igra za druge.Ne srlja, ne divlja, ne forsira, a onda kada treba njemu neko da doda loptu, ne znaju kako...nema nikog da ume pik da igra sa njim.

Jokiceva statistika.
Protiv Turske 10 uzetih suteva za dva 8 realizovao.
Protiv Finske 11 uzetih 8 pogodio.

To je visok procenat.
Jokic na celom EP u sutu za dva je na 75 posto...za trojku 33 sa slobodnjaka 83

Dakle nema tu nikakvog divljanja,nikakvog privatizovanja ekipe...igra najnormalnije i najracionalnije sto moze.Sta treba jos da uradi?
Sramota kakva stoka pise komentare po raznim forumima pljujuci najboljeg igraca.

Sengun je kod suta za dva na 66 posto
Doncic na 61 posto
Adetokumbo na 31 45 na 68 posto
Markanen na 50 posto

Dakle niko u procentu kao on, a sa druge strane mi ispali.Ovo je za nevericu.
I sad setite se one Pesiceve floskule mi smo tim deset igraca plus Jokic i Bogdanovic i sta bi gde su ti ostali? Nema ih.
Jedino se pojavio najmadji Nikola Jovic.

Mi smo na OI bili na jednu loptu od ispadanja protiv Australije sa sve Bogdanom.
Tada nas sreca pogledala sada nije.

Kazu degenerci primili smo puno poena preko Jokica...da, ali kako ? Mrsss glupi caci mozgovi.

Pesicu je dosla na um defanzivna ideja zvana kros mecing kona zahteva da Jokica sa svojih 140 kila iskace skroz visoko da cuva bekove sto je suludo opteretiti tako naseg najsporijeg i najtezeg igraca.Da li je mogla drugacija odbrana? Pa naravno da je mogla, a to je Pesicev izbor.
Postoje raznorazne odbrane ovo je bilo bespotrebno.Umesto da je dole pod kosem on izlazi na vetrometinu raznim anonimusima koji pripaljuju preko njega i kad nekom udje onda Jokic ne valja..

Poraz na EP sa ovakvim trenerom i sa ovim igracima bez forme stvarno ne treba nikoga da cudi..
Nemamo pleja,a strucni stab ovoga puta nije bio na visini zadatka.
Bez dobrog pleja i organizatora igre se ne moze igrati kosarka .Mozes imati ,100 Jokica i djabe ti!Tako je druze.
Imamo mi nekih bezopasnih plej igraca ali to je sasvim dovoljno da ispadnemo na vreme.
A to sto ih nemamo je uzrok sto vise deca nece da igraju kosarku radije se bave drigim stvarima.
Nije lako biti sportas.Ne daj boze povrede sve pada u vodu.Retki opstaju .
Tesko ce Srb ponoviti Djordjevica i slicne.Bilo jednom i nikad vise.

Sad nemamo igrače....

Imamo igrače i to nosioce igre, neću da ih pominjem, stubovi u svojim klubovima, koji daju po 20 poena i puno aistencija i igraju odbranu, itd. Igrači nisu bili u formi.
Što se tiče selektora koliko znam, a znam iz štampe, što ne mora da znači da je tačno, on ima ugovor do rkaja EP. Kako može da ne da funkcioju koja mu ističe. MOžda mu Čović produži ugovor, da ga lepo zamoli da nas ne ostavlja u ovako presudnom trenutku..

Da su ne znam kako losi nasi od Finske izgubiti je ozbiljna sramota ali ozbiljna.
Treba da se povuku ovi iz vrha i to momentalno.

Која ријеч о Богдану Богдановићу. Свих ових година се показало да репрезентација може без било којег играча, осим без Богдана Богдановића.
Јокић јесте играчина каквог нису изњедрили ови простори, играч који је доказао вриједност тамо гдје се најбоља кошарка игра али чињеница јесте да Јокића има ко замијенити. Наравно неће то бити то, али без Јокића ће се другачије играти, другачије поставке у нападу и одбрани, и ту поз. 5 су на СП 2023-е на високом нивоу одиграли Милутинов и Петрушев.

Но замјене за Богдана немамо, имамо добре играче, одличне, и на тој позицији, но није то тај допринос који даје Богдан.
Који се увијек одазивао позиву за репрезентацију, није био са репрезентацијом када бјеше повређен, ЕП 2022-е, или када је у те дане имао обавезе у плеј-офу, ОКТ 2021-е (због короне те године је Богдан играо финале Истока до 3.јула), и увијек је одиграо на највишем нивоу. Једна константа, играч који је увијек дао велики, некад и највећи допринос нашој игри. Шут би га служио некад, некад не би, када не би то би надокнадио у другим сегментима, одличан и у игри са лоптом и без лопте, одрађивао би док је Тео био у репрезентацији и оне споредне улоге, био играчем задатка, и преузимао би одговорност, када се меч ломи. Играо би по потреби и бека и плеја и крило, и увијек на високом нивоу, играч који игра са великом енергијом, велики такмичар, одличан у оба правца, увијек је код њега добро када су у питању освојене лопте, и увијек мало изгубљених лопти, увијек у рубрици +/- или наш најбољи играч на турниру или један од најбољих.

Са Богданом у тиму смо увијек добро изгледали, без Богдана увијек би запели на првом испиту, увијек би следио неуспјех. Без Богдана смо играли три пута, на ОКТ 2021-е, када су га обавезе у плеј-офу НБА спријечиле, на ЕП 2022-е и сада након другог кола на ЕП 2025.-е. И три горке пилуле, сва три пута смо се оклизнули на првом испиту. Два пута од Италијана и сада од Финске.
Истина, нисмо ни са Богданом увијек освајали медаљу, на ЕП 2015-е смо били четврти, на СП 2019-е пети. Но и на тим турнирима смо добро изгледали. А и разлика је бити четврти на ЕП или пети на СП, и побиједити амерички ен-би-еј тим, и запети у 1/8Ф ЕП.

Богдан има 33, ближи се крај и његове репрезентативне и играчке каријере. И ваља наћи играча међу млађим снагама који ће колико је већ могуће преузети Богданову улогу. Да ли би то могао бити Никола Топић, који истина има нешто другачију улогу, другачији профил играча, али исте конституције, висине, и такође велики такмичар, или можда Митар Бошњаковић, или можда онај клинац Никола Кустурица или неко четври. Али новог Богдана ваља нам наћи, или "измислити".

Poslednja izmena:
Истина, нисмо ни са Богданом увијек освајали медаљу, на ЕП 2015-е смо били четврти, на СП 2019-е пети. Но и на тим турнирима смо добро изгледали. А и разлика је бити четврти на ЕП или пети на СП, и побиједити амерички ен-би-еј тим, и запети у 1/8Ф ЕП.
Zaboravio si i EP 2013, tada nismo bili favoriti, ali smo i iz prve i druge grupne faze izasli kao prvoplasirani i da Spanci nisu stelovali, mozda bi se i tada umesali u borbu za medalje. Bogdan je bio treci strelac te ekipe iza Krstica i Bjelice, a imao je tek 21 godinu kao predvodnik nove generacije.
2015. Bogdan je dosao da igra za reprezentaciju sa povredjenim nezalecenim ledjima i opet je dao solidan doprinos koliko je mogao.
2019. bio je prvi kosgeter turnira i usao u idealnu petorku, iako smo mi bili petoplasirani. Ni najmanje on nije bio kriv za taj neuspeh, vec neki drugi.

Sto se Pesica tice, njemu ionako istice ugovor za par nedelja, blatoidi su se vec okomili na njega i mislim da tesko da cemo ga vise tu gledati.
Problem je sto nema puno kvalitetnih pretendenata koji bi da se prihvate te vruce stolice, jer nas ceka pakao od kvalifikacija za SP 2027.

Problem je sto nema puno kvalitetnih pretendenata koji bi da se prihvate te vruce stolice, jer nas ceka pakao od kvalifikacija za SP 2027.
Врсних српских стручњака, који су се добрим резултатима доказали, при чему мислим да су водећи екипе остваривали резултате боље него ли је било очекивати равнајући се према буџету, који су велики радници, посвећени својој струци, који знају знање, има.
Важније је саставити добар стручни тим, сви виде селектора, но пуно су важнији они који скаутирају противникчке екипе и играче, врше припрему за меч, са играчима уигравају тактичке варијанте и указују на врлине и мане противничких играча.

Поред стручних, важни су и људски квалитети потенцијалних кандидата, а (по мени) важно је и да је српски родољуб. Јер такав ће поред императива резултата који увијек мора постојати, тежити гледати ширу слику, водиља ће бити и дугорочна добробит српске кошарке.

Позиција селектора националне кошаркашке селекције јесте највећа част и привилегија, али је и велика тегоба и казна. И ту селектору какве год резултате постизао, то су осјетили и Сале Ђорђевић и Пешић и Кокошков, остваривао успјешне или неуспјешне пласмане, слиједи пљувачина, најмалициозније поруке, вулгарне увреде и понижења од стране знаних и незнаних ликова и оних који обликују мишљење јавности.

А опет, кало написах.
Једно је бити тренером у клубу а друго селектором националне селекције. У клубу тренер формира екипу према расположивом буџету и властитој визији који играчи ће најбоље имплементрати његове замисли. Може тог љета довести свих 15 играча као Жељко Обрадовић уочи сезоне 2024/25. Имаш толики буџет, формирај екипу како мислиш да треба.
Селектор националне селекцие то не може, он има играче које има, на њему је да најбоље искористи потенцијал играча којима располаже.
Зато имате пуно тренера, врсних и одличних стручњака који се нису снашли у улози селектора националних селекција.

Истина, Србија има доста широк избор врсних српских кошаркаша. Такву ширину и то на свим позицијама, осим Француске и Њемачке тренутно нико у Европи нема. Млади играчи који долазе и који су се већ доказали међу вршњацима нас увјеравају да ће то нареднх година бити и боље.

Али опет на селектору је да што боље искористи потенцијал играча са којима ће располагати, које има.
када имате и одличног стручњака, који се доказао резултатима не мора значити да ће се показати добрим избором за селектора репрезентације.

Надати се да ће у КСС погодити са избором.

https://www.instagram.com/sasa13cado/p/DOTYyBrjLrn/?hl=sr

Da vidimo malo sta se desava kod zena.

Marina dovela veci broj reprezentativki u ZKK CZ - Yvonne Anderson, Mina Djordjevic, obe sestre Katanic, mlada Milica Dragicevic, Marta Mitrovic, Teodora Turudic...
Igrace kvalifikacije za grupnu fazu evrolige.

A sta je zanimljivo tu je i Dorian Sujic, ako se secate pominjao sam je ranijih godina kad su nase male kosarkasice igrale sa Izraelom na U takmicenjima.

O cemu se radi, devojka je polu srpkinja, polu izraelka, igra u Zvezdi, ali je igrala za Izrael.

Znaci nas KSS nema sanse da pronadje igracice koje imaju nas pasos i da ih privoli da igraju za nasu reprezentaciju.

Ni Dorian, ni Avdija, nista od nista.

FB_IMG_1757441030280.jpg

https://sportal.blic.rs/prica/nebojsa-covic-konacno-progovorio-o-eurobasketu-2025091008021197802

Izlazi se sa nekom pricom u medijima kako su Jokic i Nikola Jovic bili bolesni, a njih dvojica bili najbolji.

Sta je sa ostalima koji nisu bili bolesni. Koje je njihovo opravdanje.

Navodno je Bogdan trebao danas da se vrati iz USA da su nasi prosli dalje i da igra u eventualnom polufinalu i finalu.

Po svemu sudeci Pesic ostaje posto Covic gura pricu da ne moze da nadje novog selektora.

Pa nema nikakvog opravdanja kao što nema ni ničije krivice, prosto nekad mora i da se izgubi i kao i u životu ne može rezultat odnosno ishod nečega uvek da bude u skladu sa željama, planovima i očekivanjima, sad da li smo mi jača i kvalitetnija ekipa od Finske i da li smo bili apsolutni favoriti protiv Finaca sigurno jesmo, ali u tome je i glavna draž sporta i zato je sport tako popularan globalni fenomen, baš zato što ne pobeđuje uvek bolji i jači tim jer da je tako verujem da sport nikog ne bi zanimao niti bi ga iko gledao.

Pa nema nikakvog opravdanja kao što nema ni ničije krivice, prosto nekad mora i da se izgubi i kao i u životu ne može rezultat odnosno ishod nečega uvek da bude u skladu sa željama, planovima i očekivanjima, sad da li smo mi jača i kvalitetnija ekipa od Finske i da li smo bili apsolutni favoriti protiv Finaca sigurno jesmo, ali u tome je i glavna draž sporta i zato je sport tako popularan globalni fenomen, baš zato što ne pobeđuje uvek bolji i jači tim jer da je tako verujem da sport nikog ne bi zanimao niti bi ga iko gledao.
Ok slazemo se.

Ali sta je problem, sto uvek mi gubimo kad smo jaci tim.

Kako nikad da pobedimo kad smo slabiji, evo na primer kosarkasi da pobede USA na OI prosle godine, to se ne desava, ali se desava da gubimo od Finske, Italije, Turske, Belgije...

Ovo mi zvuči kao istočnjačka filozofija - niko nije kriv, stvari se odvijaju same od sebe.
Na filozofskom nivou se suštinski slažem ali na ovom prizemnom i materijalnom hoću Pešićevu glavu na tanjiru. :)

Au sto je Savan isprozivao Pesica.

https://nova.rs/sport/kosarka/savanovic-isprozivao-pesica-nakon-debakla-na-evrobasketu/

„Selektor naš dobri, on lupeta kako mu odgovara šta. Kad mu odgovara to onda na hemiju dobijemo, kad nije to onda je taktika, kad nije taktika onda je hrabrost“ rekao je Savanović.

On je posle otkrio zanimljiv način funkcionisanja selektora.

„Nisam video vest i one floskule da je preuzeo odgovornost, možda jeste to izjavio, ali nisam video. Dobro da nije okrivio momke, a sebe zaštitio. I za to je sposoban, bio sam u ekipama gde to radi“.

Ok slazemo se.

Ali sta je problem, sto uvek mi gubimo kad smo jaci tim.

Kako nikad da pobedimo kad smo slabiji, evo na primer kosarkasi da pobede USA na OI prosle godine, to se ne desava, ali se desava da gubimo od Finske, Italije, Turske, Belgije...

Ajoooj sad da ne kopamo stare rane ali to protiv USA je baš bio per i nesreća i tu je da kažem se sudbina baš surovo poigrala sa nama (sad dal možda vučemo neku lošu karmu zbog nečega ili ***** li ga zašto ) i baš onako na jedan grozan i surov način nas uskratila za taj novi istorijski podvig veliko slavlje, da ne spominjem sad malo i sudije koje su nekim svojim spornim odlukama sigurno uticale na ishod, ali ajde da se ne vraćamo na to i tu nesrećnu priču.

Inače poznata je i očigledna stvar već 15 godina unazad da mi mnogo bolje prolazimo kad nismo favoriti, recimo još od pokojnog Dude Ivkovića, na ono EP 2009. smo otišli kao potpuni autsajderi (još pobedili i tada naprikosnovene Špance u grupi) pa došli do finala što apsolutno niko nije očekivao, da bi ne znam opet 2011. ili 2013. bili među favoritima a isto smo prošli očajno (uprkos silovitom startu u grupi), pa recimo onda na SP 2014. isto posle debakla na dva Evropska prvenstva i propuštene Olimpijade u Londonu definitivno nismo bili među favoritima jer objektivno bilo je dosta jačih ekipa od nas, čak smo imali 3 poraza u grupi (od Brazila, Francuske i Španije) i jedva prošli dalje pa opet sećamo se kako smo odigrali onih par utakmica u nokaut fazi i došli do finala, da bi onda šta opet krenulo loženje kako osvajamo EP 2015 gde i nismo tako loše odigrali, došli do polufinala beše ali ipak na kraju ostali bez ikakve medalje, takođe onda za OI u Riju su opet splasnula očekivanja pa opet nekako dođosmo do finala (setimo se da smo i tamo trebali da pobedimo Amerikance u grupnoj fazi i bili jako blizu iznenađenja uprkos porazima od Australije i Francuske u toj istoj grupi),, onda na EP 2017. falilo nam je dosta igrača ne znam Teodosić, Jokić i šta ti ja znam pa nismo baš važili za nekog favorita ali eto dođosmo do onog epskog finala sa Slovenijom, onda na SP 2019. u Kini smo opet bili među najužim favoritima i naložili se kako lagano idemo do finala a onda u finalu sa Amerikancima ćemo da vidimo ali eto u 1/4 su nas preslišali iskusni Luis Skola, Fakundo Kampaco, Gabrijel Dek i Argentinci (a ni Amerikanci nisu prošli bolje pa smo se sastali sa njima u borbi za plasman od 5. do 8. mesta i eto pobedili ih, prvi put od Indijanapolisa), takođe kad je došao Kokoškov za selektora mislili smo kako možemo nešto da uradimo na OI u Tokiju ali eto desila nam se Italija pa se nismo ni plasirali, onda kad je Kari došao na SP 2023 smo otišli bez gomile igrača, ne znam bez ne znam Jokića, Teodosića, Micića, Kalinića, Nedovića, Lučića, itd i Kari je pružio priliku nekim novim igračima i klincima dotad možda ne preterano bitnim ili zapaženim kao što su Nikola Jović, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Dušan Ristić (a i pored toliko izostanaka nije i da je imao baš neki preveliki izbor) u koje se dosta sumnjalo i svakako nismo bili među favoritima pa eto dođosmo do finala što ni najluđi optimisti nisu verovali i još se razboleli od tuge što smo propustili priliku da osvojimo titulu prvaka sveta protiv Nemačke, pritom došli i do finala olimpijskog turnira u Parizu (i umalo osvojili zlatnu medalju, da se sad ne vraćamo šta je bilo protiv Amera i kako) što verujem da isto mnogi nisu očekivali pored ne znam Amerikanaca, domaćina Francuza, Nemaca, Kanađana, veoma jake Australije.

Tako da generalno iskustvo nas uči da smo uvek mnogo bolje prolazili kad uopšte nismo bili među favoritima (najbolji primera toga su EP 2009, SP 2014 i SP 2023) i da što smo veći favoriti i što više loženja i euforije to gore prolazimo.

Back