Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Продужеци су били утакмица у малом, опет смо на почетку кратко бљеснули па страшно забрљали (након Милсове цигле Добрићева трица, али онда банана на полагању након украдене лопте, па смо попили трицу... па Васа ем маши полагање, ем прави личну у нападу...) али и то смо преокренули. За преокрет честитке, у тако важној утакмици нимало није лако стићи -24, а није лако ни одиграти продужетак који су изборили противници. Васа се оскупио с она три слободна, Јокић кад је најважније свој препознатљив шут који се не брани.
Успут, кад смо на самом почетку другог полувремена (кад сам се мало „охладио” и спремио да нас видим другачије, боље у другом дијелу) направили ону врхунаравну будалаштину и поклонили лопту као потпуни кретени, већ ми је даљински био у руци да угасим... Срећом, ипак нисам.

Кад су нам већ намјестили опет САД за полуфинале, треба пробати, но, будемо ли играли као досад, немамо никакве шансе. Ја бих пробао, чак ако то и није увјежбавано, јер ми се то чини као једини начин, пустити Јокића да буде „тренер на паркету”. И у првој утакмици се могло видјети да покушава „командовати одбраном” јер тачно чита шта ће Амери одиграти, али за то мораш имати саиграче које то не изненађује и који се моментално повинују томе. За такву увјежбаност треба времена... али не кошта да се проба, практично немамо шта изгубити, ипак су Амери довели бољи тим, а најважније је не дати им да се одлијепе, тада се може надати и њиховој „води у ушима”, никако не воле кад играју, а не воде и то осјетно.
А сад да видимо шта ће урадити даме.

Ако тражите, увијек ћете наћи замјерке на игру, у спорту се морају десити и лоши дани, када учините све и једноставно вас не иде, када како је то велики Новак рекао "понестане горива". Одиграти турнир перфектно једноставно је немогуће. И ривали нису неке слабашне репрезентације како може бити неки замишљају, него је на олимпијади све оно најбоље, ту се потрефи лош дан и пиши кући да не кољу прасе.

Међутим, када национална селекција на олимпијади, у 1/4Ф, а ко год је у 1/4Ф изузетно је квалитетан противник, достигне -24 и оствари преокрет, ти кошаркаши који остваре втакав подвиг, доказали су менталну снагу, да имају карактер, да су од племенитог материјала саздани и заслужују дивљење.

Но у земљи Србији се накотило тих дежурних пљувача који добивају пажњу барем неког дијела јавности. Углавном циљне групе умова обликованих ријалити садржајима и контаминираним дневном политиком. Тако је и овај смрдуљак са свињском главом у својој "експертизи" нашао свакојаке мане, на удару је ова "дементна дртина" (по њему) Пешић, ту је у причу некако увукао дежурног злоћу Вучића (хљеб ти је.бем, лик прича о кошарци и убаци Вучића, која оптерећеност, болест). Наравно лик не само што нема појма, али баш нема појма о кошарци, него ни не разумије ову игру. И наравно да нема појма да је у националној селекцији "Јокићев човјек", човјек који га је открио и довео у Денвер (по Невену Спахији бјеше то велика "крађа" и превара, мада мислим да има ту и претјеривања), који је са Јокићемк радио сваки дан индивидуално од двадесете до двадесет пете, који је најзаслужнији што је Јокић постао играчем каквим је постао (а могуће и најзаслужнији уз Ненада Јаковљевића за фантастичан резултат наше селекције на СП прошле године), који најбоље зна шта Јокић може а шта не, како да га најбоље искористи, када је неопходно повући га да "натенкује гориво" за наставак меча и да пружи шта треба када је најпотребније.

И јучер је Јокић одиграо готово 39 мимнута, тачно је да је наша екипа у тих 6 минута када је Никола сједио на клупи имала -12, тачно је да су наши прво полувреме били у контра ритму, све се посложило лоше, надахнут противник који погађа тешке шутеве, наши су се испромашивали,. Али су у наставку одиграли врхунски, стрпљиво стизали предност, концентрисани, ангажовани, Никола нестварна партија, у продужетку је показао зашто је МВП.

Овај меч ваља већ данас заборавити, било, прошло, идемо даље. Слиједе Американци, премоћна екипа. Ваља покушати поставити што бољу игру, што боље одиграти, храбро, концентрисано, борбено, оставити срце на паркету. Ако наши уђу са таквим приступом и тако одиграју, а хоће, какав год био коначан резултат, таман то био и тежак пораз, ваља их и подржати и показати поштовање. А што ће сде увијек наћи смрадови, дежурни пљувачи попут ове свињске главе,како год наши одуграли и шта год урадили, шта да се ради, таква времена.
brate ako pratiš Željka a izgleda da ne pratiš, lik se itekako razume u košarku.. odgledao je više utakmica nego ti puta 10.. analizira NBA ligu, Evroligu.. to što ti se ne sviđa njegova analiza jbg ni meni se ne sviđa to što glorifikuje Jokića al lik po meni iznosi činjenice.. možemo da proverimo da li je Jokić izašao na minus 9 i ušao tek na minus 21..ne verujem da je slagao.. da li je Pešić ulazio ko mesečar u teren u zadnjem minutu rizikujući tehničku itd..čak i taj tajm aut na kraju utakmice na koji nismo imali pravo a koji pominju Australijanci.. Nisi ni pogledao video nego izvlačiš zaključke na osnovu naslova.. Željko se divi igračima na preokretu.. kritikovao je samo potez Avramovića na kraju i faul nad Egzumom.. Pešić je po meni ok selektor ali nije neko ko ne sme da se pomene.. Avramović mu celu četvrtu na klupi i umesto da prelomimo i odemo na 10 mi idemo u produžetak..
realno dobili smo 3 prosečne repreprezentacije koje nam po kvalitetu nisu ni blizu, ušli u polufinale i ti sad praviš od toga neki uspeh neviđenih razmera..pa dobili bi ih i sa Džikićem ili Radonjom na klupi.. vratili se od minus 24?? svaka čast..ali zašto smo dozvolili da odemo na minus 24?? to je po meni za kritiku
kažeš na Olimpijadi su najbolje reprezentacije?? Glupost.. Japan i Sudan sigurno nisu bolji od Litvanije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Argentine itd..

Poslednja izmena:
Није проблем ова утакмица.
Проблем је сујета Марине Маљковић.
Врхунски је тренер, али је лоша особа.
У з то, после турнира нам се опрашта 5 играчица...
живи били па видели...
Ово је последњи велики турнир где девојке играју за дужи период...
бар према ономе што показују млађе категорије...

Ова бре командује пресинг на минус 27 поена на минут до краја треће четвртине.
Иживљава се на девојкама.
Надам се да ће нека од њих која се опрашта да јој опали шамарчину у свлачионици.
Онако, за растанак, и за све фрустрације што је истресла на њих.

Imam za vas jedan zadatak....Od ponudjenih igraca sastaviti dve najbolje petorke u istoriji nase reprezentacije (posle raspada SFRJ).
1: Djordjevic, Jaric, Vujanic, Teodosic, Micic
2: Danilovic, Rakocevic, Bogdanovic
3: Bodiroga, Stojakovic, Gurovic
4: Paspalj, M.Topic, Drobnjak, Milojevic, Macvan, Bjelica, Kalinic
5: Divac, Rebraca, Krstic, Jokic

Ja bih ovako npr:

Tim A:
1.⁠ ⁠Teodosic
2.⁠ ⁠Danilovic
3.⁠ ⁠Bodiroga
4.⁠ ⁠Paspalj
5.⁠ ⁠Jokic

Tim B:
1.⁠ ⁠Djordjevic
2.⁠ ⁠Bogdanovic
3.⁠ ⁠Stojakovic
4.⁠ ⁠Bjelica
5.⁠ ⁠Divac

Za mene pobednica turnira definitivno Laurin Džekson, ono cura ima pune 43 godine, lepotica a ko od brega odvaljena, igrala još na OI u Sidneju 2000. i još je u reprezentaciji (i igra veoma dobro u svom klubu), zaista svaka joj čast, e to je ono prava igračica i prava sportistkinja a ne ko oni neki kilavi radovani koji su već sa 30 "matori"i povlače se iz reprezentacije ili razmišljaju o penziji.
Zaista je ono cura bez premca. ;)

Imam za vas jedan zadatak....Od ponudjenih igraca sastaviti dve najbolje petorke u istoriji nase reprezentacije (posle raspada SFRJ).

Ja bih ovako npr:

Tim A:
1.⁠ ⁠Teodosic
2.⁠ ⁠Danilovic
3.⁠ ⁠Bodiroga
4.⁠ ⁠Paspalj
5.⁠ ⁠Jokic

Tim B:
1.⁠ ⁠Djordjevic
2.⁠ ⁠Bogdanovic
3.⁠ ⁠Stojakovic
4.⁠ ⁠Bjelica
5.⁠ ⁠Divac

Jako tesko ali sastaviti ali bolje dvije islo bi ovako

-Teodosica nikako jer je prespor plus odbrana mu je bila ocaj.Da je super kreativan i tehnicar odlican i da ga publika obozava jeste ali nije kompletan plejmeker jednolican , nije bolji plej od Djordjevica niti od Micica koji mnogo bolje igraju odbranu od njega

-Divac je najprecjenjeniji igrac u istoriji domace kosarke.Odbrana mu je bila sjajna tu bi bio najbolji ali napad solidan ako uzmes slobodna bacanja bio je ocaj.Igrac koji ne umije da pogodi slobodno bacanje nije igrac kao sto ni Tomasevic nije igrac.Divac protiv Argentine 2 slobodna promasuje za pobjedu msm samo da je jedno ubacio.Citav zivot igra kosarku

Stojakovic(najbolji bek daleki) , Jokic (najbolji all around igrac) i Djordjevic (super brz i kompletan plej) bi bili dio najbolje petorke za ostale ne znam veliki je izbor licno

Drugi tim bi bio Igor Rakocevic (brz, moderan Tau Keramika) ,Scepanovic suter trojkas bek sjajan.Mada Scepanovic je Cg igrac

E sada koga bi jos tu trebalo stavit veliki je izbor igraca svako ima svoj ukus sto je ok

Ja bih ovako npr:

Tim A:
1.⁠ ⁠Teodosic
2.⁠ ⁠Danilovic
3.⁠ ⁠Bodiroga
4.⁠ ⁠Paspalj
5.⁠ ⁠Jokic

Tim B:
1.⁠ ⁠Djordjevic
2.⁠ ⁠Bogdanovic
3.⁠ ⁠Stojakovic
4.⁠ ⁠Bjelica
5.⁠ ⁠Divac
Tim A: Đorđević, Bogdanović, Stojaković, Milojević, Jokić
Tim B: Vujanić, Danilović, Bodiroga, Drobnjak, Rebrača.

Za oba tima uzimam apsolutni vrh forme svakog igrača, dakle trenutak kada su bili najbolji, takođe gledam i kako se tim uklapa.

BTW, gde su ti Radman i Miličić? :think:

Ja bih ovako npr:

Tim A:
1.⁠ ⁠Teodosic
2.⁠ ⁠Danilovic
3.⁠ ⁠Bodiroga
4.⁠ ⁠Paspalj
5.⁠ ⁠Jokic

Tim B:
1.⁠ ⁠Djordjevic
2.⁠ ⁠Bogdanovic
3.⁠ ⁠Stojakovic
4.⁠ ⁠Bjelica
5.⁠ ⁠Divac

Djordjević
Danilović
Bodiroga
Stojaković
Divac (nek Jokić izvine ali uz dužno poštovanje Divac je ipak sa reprezentacijom osvojio 2 Svetska i 3 Evropska prvenstva dok Jokić nije osvojio ništa)

druga petorka :

Teodosić
Vujanić
Bogdanović
Paspalj
Jokić

treća petorka :

Jarić
Rakočević
Gurović
Milojević (R.I.P.)
Rebrača

E da recimo po meni i Vlado Šćepanović zaslužuje da se nadje na listi i kao opcija, ipak bio je svetski i evropski prvak sa našom reprezentacijom + ima jednu bronzu i svojevremeno je bio jedan od najboljih bekova u Evropi i na svom vrhuncu verovatno ništa lošiji od recimo Bogdanovića ili Rakočevića (koji je doduše bio više onako kombo bek, nije baš bio ni pravi plej a ni klasičan bek, već je igrao i jedno i drugo), takodje i Dejan Tomašević isto, iako je možda delovao malo šeprtljasto i smotano ipak je bio 2x prvak sveta i 3x evropski prvak sa našom reprezentacijom (+ po jedno srebro i bronza), ono mnogi su se pitali otkad taj u reprezentaciji (još u ono vreme pored toliko sjajnih igrača) ali verovatno naš najtaličniji igrač ikad, ono možda nikad nije bio medju najboljim igračima u timu ili nosiocima igre ali kad god je on bio u timu vraćali smo se sa zlatom, prosto nije bilo šanse da omanemo. ;)

Ex Yu tim posle 2000 e tu bi mnogo lakse bilo napraviti pet najboljih po meni jer jasno bi bilo ko je najbolji plej a ko centar cak su i bekovi jasni

Najbolja petorka Ex Yu

Jokic
Goran Dragic
Bogdanovic - hrvat
Stojakovic
Hezonja

Druga petorka

Doncic
Planinic (prirodni suter i loptas sa lakocom Cska suter bio najaci)

Djordjevic (on je vise 90 e al ok)
Teletovic (doktor kosarke)
Erceg (da ga povrede nisu unistile) najveci talenat na krilu bio

I jako mi je zao sto nisam stavio Dzanana Musu jako mlad igrac a vec igracina u Realu.On ce imati veliku karijeru.Samo pitanje je vremena kada ce u Nba super brz,suter vanserijski, pravi moderan i brz plej.Bosanac a igra kao plej u Realu pa to mora biti igracina nije na protekciju sigurno.Plej po mom shvatanju kosarke sjajan

Back