Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kakva su vaša očekivanja od novog selektora?

• Velika

glasova: 1 25,0%
  • Mala

glasova: 3 75,0%
  • Nikakva

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    4
Sta reci 24 razlike na kraju.

Rutinska pobeda Spanije bez nekog zapinjanja.

Na naplatu je dosao los rad selektorke, trenera, saveza...

Da mi imamo samo 4 igracice u U18 koje su u stanju da daju kos Spaniji - Jovana, Milica, mala Petrovicka i Davorija.

Aleksicka igra 24 minuta bez kosa, sve su tri puta brze od nje, spanjolka optrcava oko nje, oklizne se, padne i u padu daje kos, a da Aleksicka ne moze da je stigne ni u jednom momentu.

Brenjo 0 bambija ceo turnir.

Sta da pricamo dalje.

Kad se udje u pogresan voz svaka stanica je pogresna.

Odaberu pogresnu selektorku i strucni stab, oni odaberu pogresne igrace, pazite bezobrazluk nisu zvali centra Demirovicku koja ima 100 kila i moze da igra i bila je najbolja prosle godine u U16. Nisu je zvali u U18, a zvali su ove indijanke koje pojma nemaju, sto se videlo sad na kraju kad smo igrali celu utakmicu bez centra, Hana Predojevic igrala centra celu utakmicu, a centri sedeli na klupi jer su beskorisni i nisu za reprezentaciju. Ne mogu kos da daju, ne mogu blok da postave, ne mogu odbranu da igraju.

I tako se upropastava generacija za generacijom.

Evo koju igracicu smo izbacili u poslednjih x godina - nijednu.

Gde je Marija Avlijas u najboljoj petorci U18, gde je Dunja Zecevic u najboljoj petorci U20, gde je Knezevicka, tako ce da upropaste i Jovanu i Milicu i sutra malu Petrovicku.

Bruka i sramota.

Zlocin koji traje.

Nakon prospavane noci moram reci da su menadzeri potpuno u pravu.

Treba da puste talentovane igrace u reprezentaciju i da im onda tamo iz saveza dovedu za selektora Dajanu Butuliju ili ovu Musovicku ili Avdalovica koji izgubi od Malija.

Kome to treba.

Evo Jovanu su upropastili potpuno.

Fiba ju je pre turnira svrstala u 10 zvezda, a na kraju nije ni u izboru za najbolje.

Juce 3 igracice igraju 17, 23, 24 minuta bez poena, jedna 26 minuta 3 poena.

Znaci igramo sa 4 Davidovca i Jovanom koja treba da da sve poene 1 protiv 5. Dala je 20, ne moze 120.

Sto je najgore nije gotovo, treba da se cima jos 2 utakmice od 5-8 mesta.

Репрезентација Србије до 20 година (овдје) јечер је отпутовала на Крит, гдје се од 12. до 20. јула одржава Европско првенство.
Селектор Марко Мариновић изабрао је ових 12 играча,
Андреј Мушицки, Лазар Гачић, Алекса Ристић, Павле Мишић, Филип Малешевић, Григорије Аврамовић, Павле Николић, Лука Савановић, Матија Милошевић, Марко Вучковић, Ђорђе Ћурчић и Виктор Микић.
Наши ће на ЕП бити силно ослабљени. Нема наравно двојице најперспективнијих у том годишту (2005.), Николе Топића и Богољуба Марковића који имају обавезе у ен-би-еј лиги. И који су већ наступали и за А националну селекцију тако да је њихов изостанак одавно очекиван.
Но недостају још тројица, уз поменути двојац, понајбољих играча у том излсазном годишту, Асим Ђуловић, Огњен Станковић и филип Јовић.
Јовић је прошао припреме, одиграо јуе неке припремне мечеве, вјерујем да га је повреда онемогучила да помогне вршњацима на ЕП: Колики је хендикеп изостанак ове тројке (за Топића и Марковића се знало одавно да ће пропустити ЕП) говори чињеница да су претходне године на ЕП У-20 у конкуренцији играча годину старијег излазног годишта били најбољи играчи нашег тима.

У недостатку ове петорке свакако је ваљало поразмислити у уврштавању годину млађег Митра Бошњаковића у ову селекцију који би био у овој ситуацији и када је наша селекција овако окрњена од огромне помоћи. Већ бјеше у прошлости доста таквих ситуација. Митар је оправдано пропустио СП У-19 јер је имао обавезе према Партизану у завршници КЛС, но од завршетка КЛС прошло је више од двије недјеље, довољно да се одмори, Митар је већ играо са неким од ових играча у старијем годишту (СП У-17 2022-е и ЕП У-18 2023-е) и сигурно би дао велики допринос.

Са том тројицом и евентуално Митром наши млади кошаркаши би били мконкурентни за сам врх, овако без далеко најбоље петорке једини циљ јесте и мора бити борба за опстанак у А дивизији, ако нешто више ураде, добро и јест. Малини и младим српским кошаркашима пуно среће у Ираклиону.

Nevidjena bruka i sramota.

Dovoljno je da ti selektor dovede jednog teletabisa da se usere u zivot celoj reprezentaciji.

Godinama smo imali Dariu koja nas je mucila i vukla dole kao teg.

Sad glupa tetovirana selektorka drzi u finisu utakmice Aleksicku umesto Petrovicke ili Davorije.

Ne moze da cuva moju babu, sve koseve su dali preko nje, u napadu baca lopte u nazad preko pola, poklanja zabarkama lopte, najstrasnije nesto.

I na kraju zaspi i zakasni da cuva svoju igracicu i zabarke nam daju trojku u poslednjoj sekundi i pobedjuju.

Idite bre u q i ti i selektorka.

A ove druge devojke su jadne poginule Jovana Popovic 22 poena, Hana Predojevic odigrala mec zivota 20 poena devojka igra centra iako je krilo, Milica Dragicevic nas trojkama vracala u zivot.

I na kraju sa dve Milicine trojke i 2+1 Hane i lude borbe i akcije dodjemo do vodjstva dve sekunde do kraja.

I ova Aleksicka se seta ko usran golub za svojom igracicom i ladno joj devojka daje trojku bez odbrane u poslednjoj sekundi.

Tetovirana drzi Aleksicku 23 minuta u igri 0 poena i ne igra odbranu.

Ovo je strasno.

Horor.

Eto kao sto rekoh pre nedelju dana, trebali smo da pregazimo CG kao plitak potok u grupi.

To se upravo i desilo, 75:51.

24 razlike, bilo bi i preko 30 da nisu sudije malo pomagale slabijima i da nisu znacajnu minutazu imala dva drveta Brenjo i Aleksic.

Prakticno smo igrali 3 protiv 5.

Aleksic danas rekord 30 minuta igre bez poena, onda udje Davorija i u dva napada 5 poena.

Da smo imali sposobnog selektora, ko zna mozda bi danas igrali finale, a ne za 7 mesto.

Drugi najgori selektor u istoriji posle Dajane Butulije.

Treba da objasni zasto smo umesto +24 ili realnih 30+ dosli do -8 protiv CG. A Fiba da ispita da li je utakmica namestena i zasto.

Drugo da objasni sta je ona selektirala, sta je gledala, kad nam je plejmejker najbolji skakak na prvenstvu, a cak nije igrala sve utakmice.

E plejmejker najniza u ekipi ima najvise skokova.

Pa gde su ti centri, gde je igra, gde je sve.

Evo danas mala Jovanica :heart: triple-double 22 poena, 12 asistencija i 14 skokova. 14 skokova plejmejker.

A centar Brenjo za 25 minuta 3 skoka.

Da zakljucimo, selektorka noga u dupe odmah i da je ne vidimo vise nikad u kosarci.

Od igracica, imamo Jovanu Popovic kao veliku nadu za buducnost, Milicu Dragicevic i Hanu Predojevic. I jos dva beka malu Nevenu Petrovic koja ima samo 15 godina, ali se dobro borila ovde sa starijim igracicama i Angelinu Davoriju koja ima odlican osecaj za napad, za kosarku i velika je steta sto nije dobila pravu sansu.

Imamo u tim godinama i teskog centra Demirovicku koja nije pozvana ovde.

Imamo 6 igracica i treba nam jos 6 upotrebljivih kao izmene i nov selektor.

I da se nekako U20 izbore za plasman iz B divizije nazad u A pocetkom avgusta. 🤞

Onda ce ova ekipa Jovana, Milica, Hana i Davorija imati jos dve godine da igraju za U20 i dodju do medalje. :ok:

Fora sa mladim kategorijama je da se razvijaju igrači za A selekciju i domaće klubove. Medalje nisu bitne. Ne pratim te selekcije, to ostavljam stručnajcima ali nisam zabrinut ako ništa ne osvoje, bitnije je da li se pojavio neki talenat i da li je stasao da bude veliki igrač. Medalje očekujem od A selekcije. Na primer na evropskom prvenstvu sve ispod zlatne medalje je neuspeh. Sa ili bez Jokića.

Moze i tako da se gleda, ali statisticki ko osvaja medalje pa ti sto su dobri i u mladim kategorijama Francuska, Spanija kod zena, Belgija i neko se umesa tu medju 4.

Ove godine Finska, Slovenija jednom...

Ranijih godina su to bile nase, ali su prosle godine i ove totalno popustile.

Sta je jos propusteno - sto nijedna dobra igracica koja je bila u top 5 na U takmicenjima nije u reprezentaciji.

Ni Marija Avlijas, ni Dunja Zecevic, jedino je mala Jovana dobila poziv ove godine. To su 3 devojke koje su bile poslednjih godina u 5 najboljih.

A zovu se neki poluproizvodi iz tih generacija, boze sacuvaj.

Evo Fiba je odabrala najbolje poteze za najbolju igracicu za svaku reprezentaciju.

Evo nase Jovane.

Sta se jos vidi, da nemamo strucnjake, nemamo igru.

Nasa igra je daj Jovani loptu i ona devojka sta ce, dribla crnkinje, dribla kroz petoro. Devojka pogine svaku utakmicu.

A rekao sam i za Spaniju kad smo igrali protiv njih u prvoj cetvrtini da kako igraju da je to fantazija, za uzivanje. I stvarno su bas one osvojile na kraju.

Тристан Вукчевић је одавно изабрао Србију. Због административне забране морао је чекати двадесет први рођендан (март прошле године) да би био лиценциран као српски кошаркаш. Да није било административне забране,, играо би и за националне селекције Србије у млађим категоријама, за Тристана је Србија једина опција.
Биће у широј конкуренцији од 24 кошаркаша за ЕП. Да ли ће ући у ужи избор, у неких 16 или 17 који ће почети припреме, одлучиће Пешић. Конкуренција на његовој позицији је баш јака.

Dobro je da se još neko osim mene buni protiv ove tragedije koja traje.

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/srbija-kls/goran-grbovic-trener-jokic-stojakovic-bogdanovic/

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije, veoma je kritičan prema načinu na koji se radi sa mladim igračima u srpskoj košarci.

Ali, moraš da prepoznaš igrače. Kako niko u Srbiji nije prepoznao Nikolu Jokića, a Amerikanci jesu… Pa Predraga Stojakovića svojevremeno u Crvenoj zvezdi, ili Vlada Jovanović Bogdana Bogdanovića, koji je kod njega sedeo na klupi dve godine. Pa, kada se Dule vratio, on je počeo da igra. Kako to može da se desi košarkaškoj naciji?! A šta smo sve uradili, očevi smo evrokošarke, pa i pola svetske… A onda nam se dogodi da propustimo unikatne talente, ukrademo im godinu, dve vremena
”, izjavio je Goran Grbović za Sport klub.

Jokić ode u NBA i napravi čudo. Niko ga nije prepoznao, to ne mogu da mi tvrde ni ove iz Mege… Oni jesu radili sa njim, ali nisu ni oni primetili njegovo esencijalno. To je tragičan trenutak. Pa, kada se pogreši jednom, dva, tri puta… Ljudi odlaze, pokažu se tamo, više se ne računaju da su odavde. Da li Srbija ima srpsku školu košarke, pa nema, izgubilo se… Imaš timove, akademije, Megu, to je dobro, ali poslednji su za mene samo jedna velika tezga. Rade na svoj način. Kao i FMP, Partizan, Zvezda, to je OK. Ali ne daje adekvatne rezultate

Evo ja ću da pokušam da mu objasnim "kako je to moguće i kako nam se događa"

Talenat se javi još od malih nogu. Trenira vredno ali ne igra. Ne igra ni u najmlađim kategorijama. Zašto ne igra, zato što nema iza sebe tatu, ujaka, kuma, prijatelja koji će da ga gura. Roditelji nemaju vreme da ga vode na treninge u drugi deo grada, ne mogu da ga vode na utakmicu u Opovo, pošto klub ne organizuje prevoz mora to sami. Osim toga ima problem sa dribligom, mora to individualno da savlada i usavrši, ne može klub sa tim da se zamara a privatni časovi su isto tako skupi, Ustvari nisu oni tako skupi, nego ne može hala da se nadje jeftino. A napolju pada kiša i hladno je da vežba na košu iza zgrade. I na kraju, njegovi nemaju ili ne žele da plate agentu, treneru ili predsedniku kluba (najviše njemu) da bi dete igralo.
Sve to nije potrebno na primer u americi. Dete je otišlo da završi tamo 4 razred srednje škole i procvetalo. Igrač kola, igrač meseca itd. Smeši mu se koledž i karijera. Ne treba nikome ca plaća, sistem ga sam gura.
Da li je sada jasnije Grboviću Gorane?

Pa zar nije čuveni Miško otkrio Jokića?!
Misko ga nikad nije video.

Nego je cuo nesto o njemu, pa je pitao nekog lika koji kao nesto prati klince ovaj rekao da nema pojma koje taj mali.

Ali Misko je imao neku ideju u to vreme da potpise sve sto valja, da su svi njegovi, pa sta bude.

I tako je i njega potpisao.

Tako bar prica da ga je potpisao na nevidjeno.

Evo ja ću da pokušam da mu objasnim "kako je to moguće i kako nam se događa"

Talenat se javi još od malih nogu. Trenira vredno ali ne igra. Ne igra ni u najmlađim kategorijama. Zašto ne igra, zato što nema iza sebe tatu, ujaka, kuma, prijatelja koji će da ga gura. Roditelji nemaju vreme da ga vode na treninge u drugi deo grada, ne mogu da ga vode na utakmicu u Opovo, pošto klub ne organizuje prevoz mora to sami. Osim toga ima problem sa dribligom, mora to individualno da savlada i usavrši, ne može klub sa tim da se zamara a privatni časovi su isto tako skupi, Ustvari nisu oni tako skupi, nego ne može hala da se nadje jeftino. A napolju pada kiša i hladno je da vežba na košu iza zgrade. I na kraju, njegovi nemaju ili ne žele da plate agentu, treneru ili predsedniku kluba (najviše njemu) da bi dete igralo.
Sve to nije potrebno na primer u americi. Dete je otišlo da završi tamo 4 razred srednje škole i procvetalo. Igrač kola, igrač meseca itd. Smeši mu se koledž i karijera. Ne treba nikome ca plaća, sistem ga sam gura.
Da li je sada jasnije Grboviću Gorane?
Tako je oduvek bilo i kad sam ja bio klinac.
Samo mozda nije bilo menadzera.
Kad se setim, ja sa Vozdovca, a treninzi na Novom Beogradu. Sa pantljicarom u 17ticu. :D

Kad vec pominjemo ameriku.
Oduvek me je nerviralo sto mi nemamo sistem.
Cesto se setim osnovna skola i drugarica iz odeljenja, neka teska zivotna prica, zivela u zatvoru...
Najveci sok u skoli je bio kad smo bili na moru i kad se devojka skinula, ona je izgledala sa 14 godina kao Merlene Ottey sa 30.
Merlene sa 20 je bila kilava za nju, nego ono Merlene sa 30.
Nestvarno kakvo telo.
I ide takmicenje skole, devojka obara sve skolske rekorde svih vremena u trcanju, zenske i muske, sprint to je nestvarno nesto.
Svi sokirani.
Brza od svakog muskarca.
Nezamislivo nesto.
Jusein Bolt zenski licno.
I sad se secam neke babe koja je predavala fizicko koja kao nesto prica sa njom, da li bi trenirala nesto, ne bi, bla bla kilavo i nista.
Zena radi u nekoj prodavnici danas, a mogla je da donese Srbiji 10 medalja.
Kad bih mogao da se vratim kroz vreme da lupim samar i babi i njoj.
Znas kad bi u Americi ispustili takav talenat. Nikad.
Pa prvo bi nastavnik razgovarao sa roditeljima, pa direktor skole, pa savetnik za upis - oni to imaju tamo, e sa tim ocenama mozes da upises narodni univerzitet u vukojebini, ali sa sportskom stipendijom ides gde hoces. Pa da vidimo da li bi ili ne bi.
Strasne su to price.

Tako je oduvek bilo i kad sam ja bio klinac.
Samo mozda nije bilo menadzera.
Kad se setim, ja sa Vozdovca, a treninzi na Novom Beogradu. Sa pantljicarom u 17ticu. :D
Znam da je tako bilo, svi smo to iskusili. Ali, ali, ali, ali,....

da li je to razlog da još uvek bude tako? Svet se menja, prolaze godine, više nije isto kako ranije, Ništa nije isto. Klinci neće više da se žrtvuju. Ima još opcija u životu. Pričam kao roditelj.

Naravno da su ovo hipotetička pitanja, i da će sve ostati kao što je bilo. Samo me ponekad iznervira neko kao dotični Grbović koji se kao isčuđava. Šta se čudi? I on je deo problema, ceo život je na funkciji.

Sta reci.

Dva koraka napred jedan nazad. :D

Pocele su pripreme za U20 zenski koji mora da se vrati u A diviziju, nakon blama prosle godine.

Dobra stvar broj 1 smenjena je Dajana Butulija i sad je novi selektor.

Dobra stvar broj 2 posle 3 godine vraca se mala mamba, Jana Mbombo Njoya u reprezentaciju.

Dobra stvar broj 3 vraca se i Ana Jovanov odgovorni plej kog nije bilo prosle godine kod Dajane Butulije zbog cega smo i ispali iz A divizije.

Ali ovo je Srbija i mora nesto da ne valja. Tu je i Daria Nestorov. Plej koji nas je ukanalio prosle godine, a pretprosle glavni krivac sto smo ostali bez medalje.

Znaci najgora kosarkasica bez konkurencije.

Evo ja uvek kritikujem, na svakom takmicenju ima losih i kod seniorki i kod U, evo sad su Aleksicka i Brenjo bile katastrofa kod U18.

Ali cak ni one nisu ni blizu Darie. Niko nije ni blizu.

Igramo 4 protiv 6 svaku utakmicu ako je ona na terenu.

Nadam se da se da ce bar sedeti na klupi ili da je mozda spremna konacno da odigra nesto korisno ili da je selektor ne uvrsti u 12.

Ekipa Ana Jovanov, Ana Milanović, Anđela Janić, Andrea Vasilјević, Imana Ćosović, Ivona Đikanović, Sofija Todorović, Jovana Jevtović, Manuela Pilјević, Jana Mbombo Nјoya, Minja Aranđelović, Daria Nestorov, Tara Dacić i Teodora Simončević.

Nije to ne znam sta i kako, ali nadam se da je dovoljno da prodjemo Albaniju, Bugarsku i Dansku u grupi i posle Irsku, Hrvatsku ili Madjarsku ko vec naidje.

Ako uspeju da se vrate onda jos dve godine moze da igra ona sestorka koju sam pominjao posle U18, Jovana, Milica, Hana, Davorija, Demirovicka i Petrovicka.

I plus od ovih mogu jos sledece godine da igraju Ana Jovanov, Jana Mbombo Njoya, Imana Cosovic...

Tako da mozda i skupimo 12 igracica koje mogu do medalje sa U20. :ok:

Back