KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
jeca2007:
Tamne oci idu sa svjetlom bojom, cak ponekad svjetla kosa pase bolje zenama sa tamnim ocima , nego onima sa svjetlim.A sto se tice spreja..mozes probati, ali to ti nije rjesenje.
Ja sam živi primer za ovo. Samo me obrve malo kolju. Jednom su mi ih malo posvetlili u nekom salonu i bilo je baš lepo, a posle sam i ja sama nešto petljala, pa je biloo onako... Ovih dana se ponovo vraćam u plavo, pa ako bi neko imao neki savet oko farbanja obrva. Baš me strah da stavljam običnu farnu ili hidrogen, da mi ne naprave neko čudo na očima.

parka:
Ja sam živi primer za ovo. Samo me obrve malo kolju. Jednom su mi ih malo posvetlili u nekom salonu i bilo je baš lepo, a posle sam i ja sama nešto petljala, pa je biloo onako... Ovih dana se ponovo vraćam u plavo, pa ako bi neko imao neki savet oko farbanja obrva. Baš me strah da stavljam običnu farnu ili hidrogen, da mi ne naprave neko čudo na očima.
Obrve ne smijes ni slucajno farbati obicnom bojom nikako, to je podrucje oko ociju jako osjetljivo i moze doci do raznih alergijskih reakcija.Trebas u parfimeriji kupiti farbu za obrve koju imas u svim nijansama i uz koju dolazi odgovarajuca emulzija.Ali imaj na umu da obrve uvjek trebaju biti tamnije od boje kose upravo zato da bi ti se isticale oci i lice, presvjetle obrve mogu napraviti kontraefekat.

jao ovo je divno,ja sam odusevljena...imam nekoliko pitanja za tebe.1.imam svetlo braon kosu,sivkasta boja,nikad se nisam farbala niti bilo sta drugo,hocu nekako da je posvetlim,necu da se farbam,jer do sad mi niko nije rekao da mu je drago sto se ofarbao i da nece da se vrati prirodnu boju.htela bih nekako prirodnim putem da posvetlim kosu da ne moram da se bakcem s njom avaki mesec,cula sam da kamilica nije losa ali bogzna koliko traje to.2.poslednji pramenovi kose,oni skroz na vratu su uzasno suvi i ispucali od temena,moj frizer mi kaze da je to zbog vezivanja ali i drugi vezuju kosu pa im nije takva,koristila sam neka pakovanja nivea,regenerator uvek koristim itd.3.sta mislis o trajnom ispravljanju kose?unapred hvala i izvini ako sam te smorila sa pitanjima...

Betty:
... e evo moje slike, malo je naopacke ali razumeces www.cyberpoetica.blogspot.com
desno sam ja :P
jeca2007:
Pa zasto se ne ofarbas permanentnom bojom vec kad si mislila nesto mjenjati?
U potpunosti se slažem sa tobom, Jeco, da je za pacijentkinju Jeju, najbolje da se prefarba. Ona naprosto obožava farbanje - permanentnom metodom, farbam je već neko vreme što njoj naročito godi. Farbaj je sad malo ti, svojom permanentnom farbom - sve dok je celu ne prefarbaš. Samo joj sise ne diraj! :-)

kojote:
U potpunosti se slažem sa tobom, Jeco, da je za pacijentkinju Jeju, najbolje da se prefarba. Ona naprosto obožava farbanje - permanentnom metodom, farbam je već neko vreme što njoj naročito godi. Farbaj je sad malo ti, svojom permanentnom farbom - sve dok je celu ne prefarbaš. Samo joj sise ne diraj! :-)
neka bude posljednji ispad na ovom forumu.U zivotu je uvjek pametno cutati nego pricati gluposti.A ukoliko nemas nista pametno za reci, procitaj koju knjigu , nece ti skoditi, a obogatice tvoj rjecnik , koji je trenutno sudeci po tvojim niskoobrazovanim komentarima daleko od savrsenstva.A isto tako nadji si neko korisno zanimanje umjesto sto po cjeli dan vrjedjas druge ljude, a ukoliko patis od kompleksa nize vrjednosti i imas potrebu da vrjedja s druge kako bi se ti osjecao vecim pocni se druziti sa svojim odrazom u ogledalu, pa nakon sto prvo dobro izvrjedjas sebe, kao ne dovrsen proizvod ljudske civilizacije, predji na druge.

janne:
jao ovo je divno,ja sam odusevljena...imam nekoliko pitanja za tebe.1.imam svetlo braon kosu,sivkasta boja,nikad se nisam farbala niti bilo sta drugo,hocu nekako da je posvetlim,necu da se farbam,jer do sad mi niko nije rekao da mu je drago sto se ofarbao i da nece da se vrati prirodnu boju.htela bih nekako prirodnim putem da posvetlim kosu da ne moram da se bakcem s njom avaki mesec,cula sam da kamilica nije losa ali bogzna koliko traje to.2.poslednji pramenovi kose,oni skroz na vratu su uzasno suvi i ispucali od temena,moj frizer mi kaze da je to zbog vezivanja ali i drugi vezuju kosu pa im nije takva,koristila sam neka pakovanja nivea,regenerator uvek koristim itd.3.sta mislis o trajnom ispravljanju kose?unapred hvala i izvini ako sam te smorila sa pitanjima...
Pa sa kamilicom je mozes posvjetliti , ali bi ti efekat bio ucinkovitiji da je tek sada pocetak ljeta pa da i sunce malo doprinese trudu, ali inace kamilica ti nemoze mnogo posvjetliti kosu , a da je proces dugotrajan, jeste.Odnosno nemas prirodan nacin, a da nije nimalo stetan posvjetljavanja kose.Ali ako se nisi do sada farbala nemoj pocinjati, jer kada se jednom ofarbas nema nazad.A sto se tice ispucalih i suvih vrhova, kao sto sam vec i savjetovala , najbolja je po mom misljenju Revlon nutri maska u bjelom pakovanju.Ona hidratizira kosu i obnavlja je u samom korjenu, a koristi se nakon svakog pranja.Trajno ispravljanje kose-ne nikako! Procitaj par stranica unazad, pricale smo vec o tome pa ces vidjeti zasto ne.

jeca2007:
Pa sa kamilicom je mozes posvjetliti , ali bi ti efekat bio ucinkovitiji da je tek sada pocetak ljeta pa da i sunce malo doprinese trudu, ali inace kamilica ti nemoze mnogo posvjetliti kosu , a da je proces dugotrajan, jeste.Odnosno nemas prirodan nacin, a da nije nimalo stetan posvjetljavanja kose.Ali ako se nisi do sada farbala nemoj pocinjati, jer kada se jednom ofarbas nema nazad.A sto se tice ispucalih i suvih vrhova, kao sto sam vec i savjetovala , najbolja je po mom misljenju Revlon nutri maska u bjelom pakovanju.Ona hidratizira kosu i obnavlja je u samom korjenu, a koristi se nakon svakog pranja.Trajno ispravljanje kose-ne nikako! Procitaj par stranica unazad, pricale smo vec o tome pa ces vidjeti zasto ne.
hvala ti puuuuuno puuuuuuno,najbolja si....

Drage moje , odlucila sam vam napisati nekoliko korisnih savjeta koji ce vam pomoci da vasu kosu odrzite zdravom i sjajnom.A pored ovih nekoliko korisnih savjeta tu su i recepti za maske koje mozete napraviti sami kod kuce.
Ono sto je najvaznije za zdravlje kose je njena hidratacija, koju joj omogucavamo preko vode i korisnih preparata koje mozemo kupiti u svim bolje opremljenim parfimerijama.Veoma je bitno da kosu peremo najmanje dva puta sedmicno, te da izbjegavamo susenje fenom,koji je u danasnje vrjeme nazalost, nuzno zlo,ali i prirodnim nacinom susenja mozete postici efekat ljepo oblikovane i sjajne kose i to ukoliko se pridrzavate ovih nekoliko jednostavnih pravila :- Ukoliko imate ravnu kosu , sve sto trebate uraditi je visak vode upiti peskirom , te nakon toga nanjeti regenerator koji se ne ipira, dobro rascesljati kosu sirokim cesljem, te je nakon toga skupiti u niski rep ( svakako pri ovom postupku treba izbjegavati cvrste gumice, jer na kosi ostavljaju trag prelamanja), kada to uradite kosu mozete po zelji skupiti u laganu pundju koju cete pricvrstiti tankim ukosnicama.Kada ste I to uradili ostavite kosu da se osusi, a nakon toga uklonite snale I gumicu te protresite prstima kosu, rezultat je blago valovita kosa, koja ce izgledati veoma prirodno.A ukoliko imate frckavu kosu I zelite da vase lokne izgledaju jos bogatije, na mokru kosu utrljajte gel, te pramen po pramen umotajte u spirale i zakacite snalicama , a kada se kosa osusi , skinite snalice I par puta dobro rastresite kosu.Ako mozda zelite ravnu kosu postupak je takodje jednostavan, tokom prirodnog susenja kosu cesljajte cetkom u nekoliko navrata, a kada bude suva, nanesite na nju smooth serum za ljepsi i sjajniji izgled.
Takodje prilikom pranja treba paziti na temperature vode koja ne treba biti vruca, preporucuje se mlaka voda.Tjeme treba kruznim pokretima trljati dlanovima , a ne vrhovima prstiju ( jer se na taj nacin nadrazuje tjeme).I jos da ne zaboravimo , jako je bitno dobro isprati sampon , jer njegovi ostatci na tjemenu izazivaju neugodan svrabez i pojavu peruti.

A sada evo nekoliko recepata ya prirodne maske namjenjene za laku kucnu upotrebu:

Ukoliko imate svjetlu kosu koja je izgubila sjaj, potrebno je nakon pranja utrljati ravnomjerno u kosu sok od 2 limuna, te ga ne ispirati, nego ostaviti u kosi da se ososusi.Ovaj recept ce vasoj kosi omoguciti prirodan sjaj i mekocu, te svakako i neodoljiv miris.

Iako ovo zvuci pomalo nevjerovatno kafa koju svakodnevno unosimo veoma je dobra za kosu, zato se za tamnu kosu preporucuje nakon pranja nanjeti malo mljevene kafe , dobro je utrljati I ostaviti da djeluje 30 minuta, a zatim je isprati.Ovakva maska ce vasoj kosi dati potrebnu energiju i izgubljeni sjaj, a kaza vase glave omoguciti potrebnu hidrataciju te otkloniti suhocu.

Ni ovoga puta necemo izostaviti maslinovo ulje.Sve sto trebate uraditi je blago ugrijano maslinovo ulje ( u posudi sa mlakom vodom ) nanjeti na kosu, umotati peskirom I ostaviti da djeluje 20 minuta, nakon toga dobro isprati kosu.Ovakvo tretiranje kose je veoma dobro, za sjaj I regeneraciju ostecene dlake.

U koliko imate problema sa peruti koja se najceslje javlja na tretiranoj kosi I kod osoba podloznih stresu, koji je neizbjezan s obzirom na danasnji tempo zivota, morska so koja se moze kupiti u apotekama moze pomoci pri izljecenju tog problema.Na vlaznu kosu treba dobro utrljati morsku so koja ce poboljsati cirkulaciju krvotoka I rjesiti pojavu peruti , te je ostaviti da djeluje 10-tak min . Nakon toga so treba dobro isprati, a ovakav tretman mozete koristiti nakon svakog pranja.

I svakako ne zaboravimo jaja, tj, bjelanjak mozemo koristi kao masku za plavu kosu koji u kombinaciji sa cajem kamilice moze poboljsati sjaj ofarbane kose.Sve sto trebate uraditi je dobro umutiti bjelanjak te ga pomjesati sa pola soljice svjeze skuhanog caja od kamilice, nanjeti pripremljenu masku za kosu, ostaviti da djeluje 15 minuta, a nakon toga isprati.

I na kraju tu su etericna ulja.Nekoliko kapi lavande ili jasmine pomjesanih sa samponom koji koristite, ojacat ce korjen vase kose I smanjiti opadanje vlasi.

jeca2007:
neka bude posljednji ispad na ovom forumu.U zivotu je uvjek pametno cutati nego pricati gluposti.A ukoliko nemas nista pametno za reci, procitaj koju knjigu , nece ti skoditi, a obogatice tvoj rjecnik , koji je trenutno sudeci po tvojim niskoobrazovanim komentarima daleko od savrsenstva.A isto tako nadji si neko korisno zanimanje umjesto sto po cjeli dan vrjedjas druge ljude, a ukoliko patis od kompleksa nize vrjednosti i imas potrebu da vrjedja s druge kako bi se ti osjecao vecim pocni se druziti sa svojim odrazom u ogledalu, pa nakon sto prvo dobro izvrjedjas sebe, kao ne dovrsen proizvod ljudske civilizacije, predji na druge.
ccc :) ... Jedini damski gen koji ti poseduješ je hidrogen.

Drage moje dame ukoliko imate nekih dvojbi kako odrzavati, naravno na pravilan nacin, nadogradjenu kosu, tacnije ekstenzije moci cete procitati sutra .U ovom nazovimo clanku mocete procitati sve o nacinu pranja, susenja i feniranja.

Da li neko zna kako da odrzim frizuru kad se isfeniram?:)
Imam gustu kosu, srednje duzine, malo talasastu, sisana je klizno. Feniram se ravno. Ali kad je kisovito i ima puno vlage u vazduhu, kosa mi se podigne, ukovrdza...
Da li neka pena za ucvrscivanje moze da pomogne? I uopste, kako odrzati kosu ravnom sto duze posle feniranja?
Hvala:)

CakiCoka:
Da li neko zna kako da odrzim frizuru kad se isfeniram?:)
Imam gustu kosu, srednje duzine, malo talasastu, sisana je klizno. Feniram se ravno. Ali kad je kisovito i ima puno vlage u vazduhu, kosa mi se podigne, ukovrdza...
Da li neka pena za ucvrscivanje moze da pomogne? I uopste, kako odrzati kosu ravnom sto duze posle feniranja?
Hvala:)

Inace je valovitu kosu jako tesko odrzati ravnom, a izazov je svakako jos veci ukoliko je vazduh vlazan.U principu ljeka nema, a jos ako ti je prilikom kliznog sisanja kosa pri vrhovima dosta istanjena, onda te ceka duga borba.Jedino sa cim bi mogla malo ublaziti djelovanje vlage na feniranu kosu je nekakva kapa ( kacket, sesiric ili nesto sllicno), a ostatak kose koji ipak ostaje ne pokriven mozes ususkati u sal.Na taj nacin mozes barem malo produziti rok trajanja ravno isfeniranoj kosi.A sto se tice pjene za ucvrscivanje- ona ne moze mnogo pomoci, cak bi mogla izazvati i kontra efekat u dodiru sa vlagom , jer se pjena u principu i koristi za kovrdzanje kose.Dakle ja ti preporucujem dobar preparat za ravnanje ( recimo sun silk za kucnu upotrebu) i svakako " ususkavanje" kose prilikom izlaska napolje.

Cao Jeco,evo i ja imam jedno pitanje.
Napisala si da nutri maska ne ostecuje folikulu dlake.Da li to znaci da maske-pakovanja generalno ostecuju dlaku. Ja balzam uopste ne koristm,samo masku posle svakog pranja i to vec nekoliko godina.
Pa me zanima da li je to pogresno,posto nisam znala da maske ostecuju folikuku dlake?
Hvala i pozdrav.

Ne znam da sam to napisala, ako i jesam mozda sam htjela napisati da su maske uopsteno dobre za kosu , pa sam se pogresno izrazila.Ali isto tako pogresna maska moze da uzrokuje nakon duzeg koristenja brojna ostecenja.Poput ubrzanog mascenja kose pri korjenu, perut i neugodan svrab na tjemenu

Jeco,
evo i od mene jedno pitanje...
Kosa mi se pretvorila u slamu, valjda posle leta....a i porasla je ( u profilu je slika )...na ovoj slici jos i deluje ok, i to je pre no je porasla jos 3, 4 cm....onako svugde ravnomerno...pa je bas otezala, i nikakvu frizuru ne mogu da napravim...nista....
E sad , teska srca ali moracu malo da je secnem...
Htela bi uraditi nesto ovako...ali ne mogu jos da se odlucim izmedju ove dve frizure...ova sa siskama mi se dopada, jer je to u principu i moja ranija frizura sa slike + siske....sa tim sto bih je potemnila samo u korenu a krajevi bi prelazili u svetliji ton ...
Ili ipak ova druga verzija.....
Pitanje bi bilo, sta mi ti savetujes , koju varijantu...i da li se tesko dobijaju ovi predivni prelivi...da li su kod ove druge varijante krajevi "istanjeni" makazama ...? Naravno sve bi to radio frizer, da me ne razumes pogresno....sama vise ne eksperimentisem ! ;)
Hvala!!
Tom_Carson_2004_D1_037.jpg

ND8Z5844-1.jpg

Pa ..............ja bi ti licno preporucila ovu frizuru koju ima Kira tj, druga slika po redu.Razlog je sledeci, kosa izgleda puno ljepse i opustenije u ovoj varijanti, a pramenovi ( koji su visebojni) joj daju posebnu notu.Kosa je sisana tyv. cik-cak metodom koja upravo omogucuje ove predivne " smirene" krajeve, koji su dovoljne debljine, da slobodno padaju.Sto se tice tvoje suve kose, to ti jeizbjezna posljedica dugogodisnjeg farbanja u plavo, ali pokusaj popraviti stanje sa revlonovom bjelom nutri maskom, koju sam spominjala vec nekoliko puta.Takodje obrati paznju na redovno sisanje, jer kosu da bi bila sjajna i zdrava potrebno je sisati svaka dva mjeseca, sto naravno podrazumjeva skracivanje vrhova.

DjuraMornar:
Potpuno si u pravu....
najvise se dvoumim zbog toga sto prva, nesto vise oslikava moju prirodu....ali druga je naravno jako lepa ...
Samo se bojim da li ce mi uraditi ovako lepe prelive ...
Puno hvala....da sam u BGD-u , dosla bih kod tebe...
Voljela bih ti jos nekako pomoci ,ali ja zivim u Gradisci, a to ti je blizu Banja Luke, ako znas gdje je to.Ja ti savjetujem da nadjes nekog dobrog frizera i ako je malo skuplji, ali bitno je da budes zadovoljna rezultatom.

jeca2007:
Voljela bih ti jos nekako pomoci ,ali ja zivim u Gradisci, a to ti je blizu Banja Luke, ako znas gdje je to.Ja ti savjetujem da nadjes nekog dobrog frizera i ako je malo skuplji, ali bitno je da budes zadovoljna rezultatom.
Znam , bila sam u Banja Luci...do duse ne i u tvom mestu.
Hvala ti svakako , nadam se da cu uspeti nesto da izvedem !
Pravo da ti kazem moj problem nije novac...ok ,skupicu nekako ,platicu....samo kad ne bih morala da sedim u salonu i slusam sve one " zenske " price...ko gde sa kim i kako.....kapiram da je upravo to i najveci " gust" salona, ali ja to ne moguuuuu brate.... :shock:

Kad bi kako znakla nekog ko dolazi kuci + da je profi ...e to bi bio pun pogodak! :-?

No, salu na stranu...nema veze...pregrmecu..sa ovom kosom vise ne smem medju ljude.... :wink:

Back