KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
E jeco bas si slatka ;) Ajde ako ti nije tesko objasni mi sta je dubinsko pranje kose i jel to stvarno potrebno? I preporuci mi neki sampon za suvu kosu. Inace imam talasastu skoro kovrdzavu kosu a ne znam vise sta da koristim. Zadnja varijanta mi bila sunsilk onaj narandzasti za ostecenu kosu... E i ako ti nije tesko napisi sta je trenutno aktuelno... Ima siske, nema siske, peglanje, guzvanje ovo ono :D

dubinsko pranje kose je svakako korisno ali ga treba znati pravilno odraditi.Kod takvog pranja koriste se posebni preparati i jako je bitno nakon toga uraditi masazu tjemena i koristiti vitaminske maske ili ampule nakon tretmana.Sto se tice siski sve je stvar ukusa, trenutno su ti u modi paz frizurice sa raznim podstilovima iste i guzvanje difuzerom sto ti je jako prakticno za sve prilike.

a sada prelazim na pitanje o blajhanju.Sto se tice blajhanja ono je potrebno ukoliko je kosa tamna a zelis postici svjetliji pigment stim sto na umu treba imati uvijek da blajhanje svjetli kosu za 2-3 nijanse,tako da primjerice crna kosa ne moze preko noci postati pepeljasto plava.

a da zaboravila sam odgovoriti za sampon.Pa s obzirom da je ljeto i svima na je u ovo doba godine kosa suha jer je puno izlozena uv zrakama koje znamo da su stetne kako za pigmet koze tako i za pigment kose, pa bi ti ja preporucila revlon liniju za zastitu od sunca i maslinovo ulje jedampu sedmicno,sti sto ces ga upotrebljavati na sledeci nacin: nasuti u keramicku ili staklenu zdjelicu 30 ml maslinovog ulja i zagrijati zdjelicu u serpi sa vrucom vodom,kad ulje bude vruce utrljati ga u kosu,ali ne do tjemena,drzati 10 min,zatim isprati i samponirati kosu

da postoji cesalj sa kukicama kojim se izvlace pramenovi i to je dosta praktican i brz posupak a sve sto trebas uraditi je dobro iscesljati kosu zatim izvlaciti pramenove stepen po stepen farbati i umotavati u foliju, stim sto se ovaj nacin izvlacenja pramenova koristi samo ukoliko se ne radi o blansiranju kose, jer se tada kosa ne smije zagrijavati folijom

pa ja u salonu koristim cesalj za pramenove u situacijama kada mi dodje musterija sa jako dugom kosom jer mi je tako lakse,a i po mom misljenju ljepse, jer su pramenovi jednako rasporedjeni i sitni su tako da recimo ako je podloga svjetlo smedja a musterija trazi pepeljasto plave pramenove dosta prirodno izgledaju jer se ne primjete toliko tzv.pecati pri tjemenu koji su dosta vidljivi ako se izvlace na kapu ili foliju

super, tako sam i mislila. nego gledala sam reportazu iz nekog bg frizerskog salona o nekom uljanom minivalu, koji uposte ne steti kosi, cak su ga i preporucili, a ovde u Nisu gde god sam pitala sta znaju p tome gledali su me belo...

Back