KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
KAKVA LEPA TEMA I JOS LEPSE VIDIM DA IMA JOS FINIH LJUDI KOJI BI POMOGLI:)
Ja imam nekoliko pitanja ali cu razumeti ako ne mozes na sva da odgovoris
Kako da dobijem svetlo,svetlo ali bas svetlo ridju kosu a da ne izgledam kao sargarepa i da ako je moguce ne ostetim kosu mnogo?Ja sam inace bila blajhana oko 4 ili 5 god i od pretprosle godine sam smedja tako da mi se kosa dosta oporavila pa ne bih da je urnisem ponovo:)
Da li i koliko peglanje kose steti kosu(ja imam uzasno kovrdzavu kosu koja se NE CESLJA pa povremeno moram da je ispravim
I najzad...pre neki dan sam se ofarbala u boju koja mi zaista ne stoji..problem je u tome sto sam mesala crvenu i braon...nadala sam se da ce se isprati ali perem kosu kao luda i ne ispira se crvena boja koja mi zaista grozno stoji.Kako je isprati?
Unapred hvala.

Svaka cast za domacicu ove teme!

Za sada bih da pitam cija je farba Igora?
Ja sam se 2 puta farbala (revlon i palete) i nije mi se primilo ni jednom, bila sam sarena.
Uzela Igora farbu (300 din!?!) i super mi je ispala, deluje prirodno i homogeno.
Da li mozda svako mora da nadje svoju farbu koja mu odgovara, ili postoje univerzalno dobre?
I jos jednom Jeco Svaka cast!

ofelija:
KAKVA LEPA TEMA I JOS LEPSE VIDIM DA IMA JOS FINIH LJUDI KOJI BI POMOGLI:)
Ja imam nekoliko pitanja ali cu razumeti ako ne mozes na sva da odgovoris
Kako da dobijem svetlo,svetlo ali bas svetlo ridju kosu a da ne izgledam kao sargarepa i da ako je moguce ne ostetim kosu mnogo?Ja sam inace bila blajhana oko 4 ili 5 god i od pretprosle godine sam smedja tako da mi se kosa dosta oporavila pa ne bih da je urnisem ponovo:)
Da li i koliko peglanje kose steti kosu(ja imam uzasno kovrdzavu kosu koja se NE CESLJA pa povremeno moram da je ispravim
I najzad...pre neki dan sam se ofarbala u boju koja mi zaista ne stoji..problem je u tome sto sam mesala crvenu i braon...nadala sam se da ce se isprati ali perem kosu kao luda i ne ispira se crvena boja koja mi zaista grozno stoji.Kako je isprati?
Unapred hvala.
Ovo za ridju boju ne mogu puno da pomognem jer ne znam kakav pigment kose imas prirodni nisi mi napisala a te boje su dosta osjetljive i zahtjevne za odrzavanje.A sto se tice peglanja kose ono jako steti kosu ako se upotrebljava svakodnevno,ali za promjenu mogla bi da je ravnas keramickom cetkom sa prirodnom dlakom ili da kupis nekakavu kremu sa zastitom od toplote kako bi sprjecila pucanje kose pri peglanju.A boju tu kojom si se ofarbala ces isprati samo ukoliko se ne budes farbala 2 mjeseca i budes prala kosu jako cesto,ali ni onda je neces u potpunosti isprati,ali za mjesec dana uzmi neku kestenjastu nijansu i ofarbaj se malo ce neutralisati tu vjerovatno mat boju (s obzirom na kombinaciju nijansi ) i dace tvojoj kosi fin kestenjasti odsjaj.

mojickamala:
Svaka cast za domacicu ove teme!

Za sada bih da pitam cija je farba Igora?
Ja sam se 2 puta farbala (revlon i palete) i nije mi se primilo ni jednom, bila sam sarena.
Uzela Igora farbu (300 din!?!) i super mi je ispala, deluje prirodno i homogeno.
Da li mozda svako mora da nadje svoju farbu koja mu odgovara, ili postoje univerzalno dobre?
I jos jednom Jeco Svaka cast!
Sve zavisi od pigment kose i hemikalija od kojih je sastavljena farba , i ukoliko si pronasla odgovarajucu nemoj vise eksperimentisati niti gledati na to koliko farba kosta i neke jeftine farbe su jako kvalitetne. ;) A ponovo zahvaljujem na pohvali............neznam sta da radim..........postidit cu se :D

Jeco carice opet ja :D
danas mi je rekla drugarica da postoji neka "providna farba" koja posvetljuje kosu za 2-3 nijanse i ne oshtecuje je!
zanima me da li si cula za to i da li bi to uopshte imalo efekta na ovu indigo farbu koju sam stavila tj da li bi je imalo posvetlilo?
jer od proshlog leta kad sam se prvi put ofarbala u crno pokushavala sam da izvuchem tamno smedje ali sam primetila da na to crno apsolutno nishta ne deluje, jedino da mi izraste kosa, pa ne znam da li bi ta provida farba mogla da odradi posao i posvetli mi kosu bar malo?
zhelim da budemmm smedja =]

iskreno da ti kazem ja nisam nikad cula za takvu farbu,ali bas nikad..........mislim da ti je prijateljica nesto pobrkala jer jos uvjek nemamo HARRY POTTERA u zanatu. :D A da bi presla iz crne boje u neku drugu moras sa blajhas pramenove ili cjelu kosu.

Jeco, da li postoje farbe za obrve i gde da ih nadjem? imam crnu kosu, crne obrve(sve farbano), pa bih pokusala kod frizera da "skinem" crnu boju do moje prirodne, ali ostaje problem crnih obrva--------ja bih ih prefarbala u braon ali ne znam da li bi uspelo....

minja06:
Jeco, da li postoje farbe za obrve i gde da ih nadjem? imam crnu kosu, crne obrve(sve farbano), pa bih pokusala kod frizera da "skinem" crnu boju do moje prirodne, ali ostaje problem crnih obrva--------ja bih ih prefarbala u braon ali ne znam da li bi uspelo....
izvii s to tek sada odgovaram na poruku ali nisam bila u mogucnosti da to uradim prije.Prvo farbe za obrve postoje a mozes ih naci u parfimerijama ili kozmetickim salonima,a prefabrbaj ih slobodno uspjet ce. ;)

Lexa:
Hoću da odsečem 90% svoje kose i to neće biti malo, el neko to kupuje? Mada, i nije neka, od toga ne valja 50%, pa će je opet biti dosta :roll:
Kakav jbeni napad smora
Kosa se moze prodati ali samo ukoliko nije farbana i ako je 100 % zdrava a otkupljuju je firme koje se bave proizvodnjom tj.izradom perika i umetaka za kosu te pramenova za nadogradnju.

Pitanje ne samo za Jecu, vec za bilo koga ko zna...
Kupila sam ovu http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/rowenta-styler-cf-7052.html
i do sada je dva puta koristila, sve sam radila po uputstvu ali mi nije ispustala paru...
Ispravila je kosu sve super,ali nisam videla da izlazi para, mozda izlazi u nekim minimalnim kolicinama. na slicici, u uputstvu je nacrtano bas puno pare pa me to buni.
Nikada nisam imala/koristila presu na paru i nemam pojma koliko pare treba da izlazi, odnosno da li je sa ovom mojom sve u redu ili da je nosim na reklamaciju :confused:

schatje:
koliko kosta ta prodaja kose? i kako se to uopste meri? :)
Cjenu kose odredjuje vise faktora i ne moze se u grubo reci koliko kosto,sve zavisi u kakvom je stanju pramen kose.Dali je kosa frckava,valovita.ravna.gusta,rjetka,ostra........zaista ima mnogo faktora koji odredjuju vreddnos ponudjenog pramena,a mjeri se centimetrom. :D

Back