Korupcija

..kompenzacija nesposobnosti koja postaje obrazac društvenog ponašanja ...
...vrsta hijerarhijskog oruđa...postoji li neprijatelj i zar ne postoji drugi način ...?

negativna selekcija kadrova?

paaa to ti je otrpilike kao korov kada se zapati... jedino neka hemija može da ga suzbije a to nije dobro za zemlju
korupcija isto tako, jedino revolucija može da je uzdrma ali to nije dobro za državu

a korov svuda nikne tako i korupcija

počinje se inače od malih nogu i posatje obrazac ponašanja kroz ceo život

recimo devojčica se smeška svakoj učiteljicinoj pošalici a nikad da pokaže osmeh kad neko drugi iz odeljenja kaže šta smešnije

isto tako primitivni radnici u budžetskim preduzećima kezu se šefovi na zajebancije i prepričavadu čime bi da im se umilostive

onda tog keza ima i kod intelektualaca, rekao bi čovek bože kako ljubazna gospodja dok je ti nešto ne priupitaš u četri oka...

ebi ga... sve je to korupcija...

..kompenzacija nesposobnosti koja postaje obrazac društvenog ponašanja ...
...vrsta hijerarhijskog oruđa...postoji li neprijatelj i zar ne postoji drugi način ...?

ne znam kako je napolju ali kod nas je celo drustvo korumpirano, bukvalno je sama srtruktura sistema takva. pogledajte samo ovu aferu sa vakcinama i koji su sve ljudi umesani u to i sta dalje onda treba reci..

Za mene je ovo pitanje uvek bilo u uskoj vezi sa petovekovnim ropstvom i preživljavanjem. Mrzi me da se bacam u te vode, a mnogima će ionako biti jasno.

Kako god, drugi će način postojati onda kad nam u glavu iz dupeta dođe da je pet vekova prošlo, a ima aga i aga. Dotad, ništa.

Back