Korone nema tamo gde se o njoj ne priča

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
U skladu sa naslovom teme, imam jednu nedoumicu koju sam razvio logikom, iako nisam ni doktor, ni bilo kakav medicinski radnik... Dakle, odmah da se ogradim, nisam ni vakser, ni antivakser, ne zastupam ideje i potrebe bilo kakve grupacije, ovo pišem kao pojedinac koji misli slobodno i zaključuje na osnovu činjenica.

Belorusija kao primer koji nije ograničavao kretanja ljudi, nisu zatvarali fabrike, igrali su fudbal pre publikom sve vreme, nisu imali doslovno nikakve mere i ono što čudi, ako je sve ovako kako predstavljaju, kako to da tamo pola zemlje nije izumrlo? Kako to da nismo videli masovni pomor ljudi od ovog virusa, ako je tako smrtan i tako se prenosi? Logikom stvari, Belorusija bi samo trebala da leči ljude jer bi bili ili bolesni ili bi umirali pošto nikakvih mera nije bilo, bar ne da ja znam, a i sam Lukašenko se hvalio time.

Sa druge strane, odjednom se Kina, kao "začetnik" virusa više nigde i ne pominje, bukvalno nisam mesecima čuo da je virus u Kini uradio ovo ili ono, nisam viđao one slike koje sam viđao sa početka kada su u Kini ljudi padali po ulici sa penom koja im ide iz usta, lekare koji trče u odelima i špricaju sve živo nekim alkoholima i slično, od ulica do pojedinaca...

Vođen svim ovim, nekako dođem do zaključka da korone nije bilo u zemljama koje su odbile da pričaju o tome, a opet nešto ne vidim da su i stranci (koji bi vrlo rado iz Belorusije delili snimke pomora ljudi da odu na štetu Lukašenku i da ga smene) delili snimke kako je u Belorusiji zapravo vanredno stanje, ali se o tome ćuti.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? I molim vas da se ovo ne pretvori u diskusiju da li je vakcina ok ili ne, da li je podržavate ili ne, pričajmo o činjenicama, stava sam da nam pored svih ovih podela koje imamo kao društvo, nova podela na vaksere i antivaksere ne treba.

U diktatorskim rezimima poput Belorusije i Kine, takve informacije se kriju, tako da nemamo objektivnu sliku...

Kao što rekoh, da li smatraš da neko poput USA ili neke evropske zemlje ne bi dale sve da dođu do tih podataka i slika/snimaka koje se kriju, kako bi im to pomoglo u rušenju diktatora? Nije kao da su jednom probali maknuti Lukašenka, išlo bi im u prilog još kako. Drugo, da se stvarno toliko umire i oboljeva, pa njima posle par meseci ne bi imao ko da radi jer bi retko ko bio zdrav.

Kao što rekoh, da li smatraš da neko poput USA ili neke evropske zemlje ne bi dale sve da dođu do tih podataka i slika/snimaka koje se kriju, kako bi im to pomoglo u rušenju diktatora? Nije kao da su jednom probali maknuti Lukašenka, išlo bi im u prilog još kako. Drugo, da se stvarno toliko umire i oboljeva, pa njima posle par meseci ne bi imao ko da radi jer bi retko ko bio zdrav.
Korona se ne siri toliko progresivno. Nisu svi oboleli a ima dosta imunih kao na pr ja, a nisam jedini koga znam :P
Pa eto pricesce, bio mi svestenik u subotu niko maske niko se ne plasi pozdravljamo se normalno, pa niko ne zapati koronu :P
Dakle bolest nije toliko zarazna koliko se misli :P

Korona se ne siri toliko progresivno. Nisu svi oboleli a ima dosta imunih kao na pr ja, a nisam jedini koga znam :P
Pa eto pricesce, bio mi svestenik u subotu niko maske niko se ne plasi pozdravljamo se normalno, pa niko ne zapati koronu :P
Dakle bolest nije toliko zarazna koliko se misli :P

Sve razumem, ali upravo to i jeste tema, smrtnost nije velika, ne širi se tako progresivno, čemu onda mere i maltretiranje ljudi? Evo, suštinski ti kad pogledaš do ovog uvođenja kovid sertifikata za kafane se živelo potpuno normalno, niko ni maske nije nosio praktično, čim je prestalo da se priča o tome, nema ni korone... Logikom zatvaranja i ugnjetavanja ljudi koju je primenjivala cela Evropa se očigledno onda nije dobilo ništa... Nemčka i Austrija koja ljude ubija u pojam, Italija takođe, nemaju ništa bolju statistiku od Belorusije... Koja je logika onda?

Sve razumem, ali upravo to i jeste tema, smrtnost nije velika, ne širi se tako progresivno, čemu onda mere i maltretiranje ljudi? Evo, suštinski ti kad pogledaš do ovog uvođenja kovid sertifikata za kafane se živelo potpuno normalno, niko ni maske nije nosio praktično, čim je prestalo da se priča o tome, nema ni korone... Logikom zatvaranja i ugnjetavanja ljudi koju je primenjivala cela Evropa se očigledno onda nije dobilo ništa... Nemčka i Austrija koja ljude ubija u pojam, Italija takođe, nemaju ništa bolju statistiku od Belorusije... Koja je logika onda?
Logika je da se uvede diktatura u zapadnim demokratijama, pod krinkom bolesti, koja nije niti toliko zarazna niti toliko smrtonosna ...

Logika je da se uvede diktatura u zapadnim demokratijama, pod krinkom bolesti, koja nije niti toliko zarazna niti toliko smrtonosna ...

Znaš kako, kao što rekoh nisam doktor, ni specijalista za međunarodne odnose, itd, ali me zanima kako se ljudi ne zapitaju ovakve stvari? Opet ponavljam, nije uopšte stvar ko je vakser, ko je anti, to ne želim ni da se pominje na temi, stvar je zdravog razuma i logike.

Logika je da po zapdnim zemljama bujaju protesti protiv mera i vakcinacije svih zaposlenih,samo se to kodnas ne prenosi.Beloruzi zive i uzivaju,a lekari im lece ljude od teskih bolesti,kao sto su kancer,dijabetes,kardiologija i t.d.Kod nas ti najtezi bolesnici umiru kod kuce,jer nece da ih prime u bolnice,ili im zakazuju pregled za iducu godinu,a mnogi umru u roku od 2 sata.

U Kini su ljudi disciplinovani. Sećam se da je u jednom trenutku bio podatak da je 90% ljudi u Pekingu vakcinisano. Poznanik mi je pre nekoliko meseci rekao da se u Kini (bar tamo gde on živi) život odvijao normalno - uz nošenje maski i socijalnu distancu, ali je sve radilo, deca išla u školu... Pitali su ih hoće li zapadnu ili kinesku vakcinu i kad bi ih pozvali na vakcinaciju - otišli bi, vakcinisali se i vratili se uobičajenom životu. Nikakva panika, histerija, antivakserski pokreti, teorije zavere, stroge mere...

Ne znam zašto su zapadne zemlje u takvoj histeriji. Možda nisu navikli na krizu, pa sad ne znaju šta da rade i kako da se snađu. A i kod njih svaka pokrajina i grad imaju svoju politiku. Pričala mi je jedna žena da su u njenoj pokrajini u Nemačkoj letos bile stroge mere, policija po ulicama proveravala drže li građani distancu i nose li maske, a preko puta, s druge strane reke, u drugoj pokrajini niko masku ne nosi, svi uživaju, sunčaju se i kupaju, pune plaže... Luda kuća! :D

U skladu sa naslovom teme, imam jednu nedoumicu koju sam razvio logikom, iako nisam ni doktor, ni bilo kakav medicinski radnik... Dakle, odmah da se ogradim, nisam ni vakser, ni antivakser, ne zastupam ideje i potrebe bilo kakve grupacije, ovo pišem kao pojedinac koji misli slobodno i zaključuje na osnovu činjenica.

Belorusija kao primer koji nije ograničavao kretanja ljudi, nisu zatvarali fabrike, igrali su fudbal pre publikom sve vreme, nisu imali doslovno nikakve mere i ono što čudi, ako je sve ovako kako predstavljaju, kako to da tamo pola zemlje nije izumrlo? Kako to da nismo videli masovni pomor ljudi od ovog virusa, ako je tako smrtan i tako se prenosi? Logikom stvari, Belorusija bi samo trebala da leči ljude jer bi bili ili bolesni ili bi umirali pošto nikakvih mera nije bilo, bar ne da ja znam, a i sam Lukašenko se hvalio time.

Sa druge strane, odjednom se Kina, kao "začetnik" virusa više nigde i ne pominje, bukvalno nisam mesecima čuo da je virus u Kini uradio ovo ili ono, nisam viđao one slike koje sam viđao sa početka kada su u Kini ljudi padali po ulici sa penom koja im ide iz usta, lekare koji trče u odelima i špricaju sve živo nekim alkoholima i slično, od ulica do pojedinaca...

Vođen svim ovim, nekako dođem do zaključka da korone nije bilo u zemljama koje su odbile da pričaju o tome, a opet nešto ne vidim da su i stranci (koji bi vrlo rado iz Belorusije delili snimke pomora ljudi da odu na štetu Lukašenku i da ga smene) delili snimke kako je u Belorusiji zapravo vanredno stanje, ali se o tome ćuti.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? I molim vas da se ovo ne pretvori u diskusiju da li je vakcina ok ili ne, da li je podržavate ili ne, pričajmo o činjenicama, stava sam da nam pored svih ovih podela koje imamo kao društvo, nova podela na vaksere i antivaksere ne treba.
E dobro si me podsetio da dodam još alkohola u tečnost za brisače automobila malo mi mrzne. Kupili smo litre u vreme korona histerije i prskanja svega i svačega.

Dakle sem medijske pompe korona je penis od ovce.

Ugrozi li mi neko život i ograniči kretanje dakle egzistenciju odgovoriću istom merom - nasiljem.

U Kini su ljudi disciplinovani. Sećam se da je u jednom trenutku bio podatak da je 90% ljudi u Pekingu vakcinisano. Poznanik mi je pre nekoliko meseci rekao da se u Kini (bar tamo gde on živi) život odvijao normalno - uz nošenje maski i socijalnu distancu, ali je sve radilo, deca išla u školu... Pitali su ih hoće li zapadnu ili kinesku vakcinu i kad bi ih pozvali na vakcinaciju - otišli bi, vakcinisali se i vratili se uobičajenom životu. Nikakva panika, histerija, antivakserski pokreti, teorije zavere, stroge mere...

Ne znam zašto su zapadne zemlje u takvoj histeriji. Možda nisu navikli na krizu, pa sad ne znaju šta da rade i kako da se snađu. A i kod njih svaka pokrajina i grad imaju svoju politiku. Pričala mi je jedna žena da su u njenoj pokrajini u Nemačkoj letos bile stroge mere, policija po ulicama proveravala drže li građani distancu i nose li maske, a preko puta, s druge strane reke, u drugoj pokrajini niko masku ne nosi, svi uživaju, sunčaju se i kupaju, pune plaže... Luda kuća! :D
U Kini ako nisi poslusan sledi metak koji placa tvoja porodica :P
Tamo ako neces vakcinu verovatno sledi tortura ili bajbok ili oba :P

Juče slušam priču prijatelja koji živi u eu kako je severna koreja katastrofa, ljudi umiru od gladi i bolesti, kako nemaju ništa. Tako su i za nas pričali u eu dok nisu počeli da nam bacaju bombe na glavu, u ime demokratije i ljudskih prava. I šta danas imamo? Nemamo ništa sem jeftinih nemačkih trgovinskih lanaca fejk robom i fašiste na vlasti. Dok se okreneš i sam postaneš korona fašista.

Poslednja izmena:
Pričala mi je jedna žena da su u njenoj pokrajini u Nemačkoj letos bile stroge mere, policija po ulicama proveravala drže li građani distancu i nose li maske, a preko puta, s druge strane reke, u drugoj pokrajini niko masku ne nosi, svi uživaju, sunčaju se i kupaju, pune plaže... Luda kuća! :D

Da, da, isla policia kombijem, autima, krstarili po parkovima, stazama za setanje, ali ne pjeske, nego u autu hahajja, da kojim slucajem ne sagore koju kaloriju. Odmah, ne smijete sjediti na klupama po dvoje, bla bla. Bolest.

1639632960793.png

Корона не постоји.

2020. умрло 25 000 више Белоруса него 2019. године зато што Запад трује бунаре.

Колико је мртвих 2021. се не усуђују да јаве.

Sve ok, ali idemo sad ovom logikom i u Izraelu je bio veliki broj vakcinisanih i to nije smanjilo stepen zaraze, drugar koji je vakcinisan je imao iste simptome i posledice kao i ja koji nisam... Opet kažem neću da se pretvori u za vakcine i protiv, samo iznosim činjenice. Neko će reći "on da nije vakcinisan prošao bi gore možda", ok, možda, ali evo ja nisam... Znači sve je stvar proste logike. Imao sam upalu pluća jedno godinu dana pre korone i isto je pulmologija na kliničkom bila puna kao šibica nisi imao gde da sedneš...

Izginuse srbi, kinezi i belorusi, a samo se demokratija buni i jos niko o tome ne izvestava.....
A da nije zbog povlacenja vojski sa tudjih teritorija, da nije tata naredio prestanak ratova, pa da se nadoknadi finansijski gubitak?
Zavesa postoji, postoje i mrtvi starci i neka kolateralna mladja steta, ali se mnogo ratova prekinulo.

Zasto ne i putin i kinez i vucic, globalni svet ne dozvoljava iznimke (inace posalje andjele cuvare, na male, sa ostalima resava demokratski, skine im predsednika) doduse jos cekaju da umre i kraljica, pa da objasne svima kako treba da se ponasaju, a kako babu da uce novim nacinima vladanja....

prvo, nema nikakve podele. Mediji pokusavaju da nas ubede da smo podeljeni i da se spremamo za opsti medjusobni sukob. Mozemo samo zamisliti sta tvorci "pandemije" imaju u glavi kada nas svakodnevno bombarduju sa izvestajima o podelama, sukobima.........izmedju vaksera i antivaksera. Ocigledno da su te vesti pripremljene jos godinama unazad.
Ko se seca marta 2020 kada se jos nije znalo ni kakav virus je u pitanju, ni kako se leci, ni koliko je smrtonosan................AL SU MEDIJI PO NALOGU POLITICARA EKSPRESNO BRZO IZJAVILI DA SVET VISE NIKADA NECE BITI KAO STO JE BIO "PRE KOVIDA".....................odakle im to? Mozda se radilo o obicnoj varijanti nekakvog pticjeg, svinjskog, kereceg........gripa, pogotovo jer se apsolutno nije "nista znalo" o kovidu. Kako su mediji "predvideli" ceo ovaj haos, stopiranje svetske privrede, slobode kretanja, i druge apokalipticne osobenosti DAN POSTO SU STIGLE PRVE SLIKE IZ VUHANA ?
Tada su mediji sve znali i predvideli......................
U svakom slucaju, dok je COVID medju nama, nece biti ni gripe ni karcinoma ni infarkta pa ni saobracajnih nesreca...................TOLIKO SU SVETSKI VLADARI OPIJENI "USPEHOM" SA "PUSTANJEM" COVID NA SVETSKU SCENU DA SE NE TREBAMO CUDITI AKO U MEDIJIMA PROCITAMO DA JE ONOMAD U BUGARSKOJ U MAKEDONSKOM AUTOBUSU IZGORELO 42 OSOBE OD POSLEDICA KORONE...............................

Back