Korona Armagedon?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to misljenje nego je izneo cinjenice istinu
kao naucnik je kompetentan
a ti nisi
Izvini, a ko si ti da proceniš i njegovu i moju kompetentnost? Nemaš blage veze ni o kome ovde, pa ni o meni. Uzdrži se od ličnih komentara.
Što se njega tiče, očigledno ni o njemu nemaš pojma. Znaš da je naučnik i to je otprilike to, ne znaš ni da ga godinama kolege kritikuju zbog iznošenja mišljenja za stvari van njegovog polja rada, ne znaš da je od sebe pred stotinama kolega napravio budalu tvrdeći kako "nanočestice dobijene iz DNK bakterije proizvode elektromagnetne signale", kao i objavljivanjem "novih" metoda (već viđenih u homeopatiji i neefektivnih) za otkrivanje virusnih infekcija, onda tvrdnjom da je SARS‑CoV‑2 virus proizveden u laboratoriji, objavljivanjem svojih radova u sopstvenom novom žurnalu čijeg odbora je predsedavajući on lično, jer nijedan naučni žurnal nije hteo, nazivanjem dokazanog prevaranta Žaka Benevista "moderni Galileo". Još pre 10 godina je zastupao javno antivakcinaške stavove i govorio na antivakcinaškim skupovima u korist oborene teorije o autizmu.
Sve što je komentarisao van svog polja nauke pokazalo se netačnim i on je odličan primer zašto ne treba dobitnicima Nobelove nagrade automatski verovati na reč o svemu što kažu. Stotine doktora je na sličan način, iznošenjem nenaučnih tvrdnji, zaprljalo sopstvenu reputaciju, poput slavnog dr Nestorovića koji priča nebuloze iako je vrsni pneumolog i pedijatar.
A što se tiče ovog videa konkretno, ako čitaš pažljivo prevod i pratiš tok razgovora, voditelj pita jedno a Montanje odgovara nešto sasvim drugo, priča neodređeno, govori "možda, ne znamo", ponovo spominje dešavanja u laboratorijama nagoveštavajući staru nedokazanu priču o "proizvedenom virusu", navodi lekove koji su se pokazali kao neefektivni, zatim "razne biljke koje deluju protiv malarije", priča o Gejtsovom radu... i na kraju sve što je rekao su samo lična mišljenja, nikakve činjenice, i jednu istinu - da lekari koji nisu stručnjaci u nekom polju medicine treba da slušaju stručnjake iz tog polja medicine.
Taj savet bi trebalo i na sebi da primeni i da ne laprda o stvarima za koje nije kompetentan.

Izvini, a ko si ti da proceniš i njegovu i moju kompetentnost? Nemaš blage veze ni o kome ovde, pa ni o meni. Uzdrži se od ličnih komentara.
Što se njega tiče, očigledno ni o njemu nemaš pojma. Znaš da je naučnik i to je otprilike to, ne znaš ni da ga godinama kolege kritikuju zbog iznošenja mišljenja za stvari van njegovog polja rada, ne znaš da je od sebe pred stotinama kolega napravio budalu tvrdeći kako "nanočestice dobijene iz DNK bakterije proizvode elektromagnetne signale", kao i objavljivanjem "novih" metoda (već viđenih u homeopatiji i neefektivnih) za otkrivanje virusnih infekcija, onda tvrdnjom da je SARS‑CoV‑2 virus proizveden u laboratoriji, objavljivanjem svojih radova u sopstvenom novom žurnalu čijeg odbora je predsedavajući on lično, jer nijedan naučni žurnal nije hteo, nazivanjem dokazanog prevaranta Žaka Benevista "moderni Galileo". Još pre 10 godina je zastupao javno antivakcinaške stavove i govorio na antivakcinaškim skupovima u korist oborene teorije o autizmu.
Sve što je komentarisao van svog polja nauke pokazalo se netačnim i on je odličan primer zašto ne treba dobitnicima Nobelove nagrade automatski verovati na reč o svemu što kažu. Stotine doktora je na sličan način, iznošenjem nenaučnih tvrdnji, zaprljalo sopstvenu reputaciju, poput slavnog dr Nestorovića koji priča nebuloze iako je vrsni pneumolog i pedijatar.
A što se tiče ovog videa konkretno, ako čitaš pažljivo prevod i pratiš tok razgovora, voditelj pita jedno a Montanje odgovara nešto sasvim drugo, priča neodređeno, govori "možda, ne znamo", ponovo spominje dešavanja u laboratorijama nagoveštavajući staru nedokazanu priču o "proizvedenom virusu", navodi lekove koji su se pokazali kao neefektivni, zatim "razne biljke koje deluju protiv malarije", priča o Gejtsovom radu... i na kraju sve što je rekao su samo lična mišljenja, nikakve činjenice, i jednu istinu - da lekari koji nisu stručnjaci u nekom polju medicine treba da slušaju stručnjake iz tog polja medicine.
Taj savet bi trebalo i na sebi da primeni i da ne laprda o stvarima za koje nije kompetentan.
Protiv malarije ne postoji bolji lek od slatkog pelina.

Ko može da bude stručniji za moj organizam od mene same?
Jedan je stručan za uvo, drugi za jetru, treći za domali prst. Pa nismo mi roboti.
Sve je to jedan, sasvim specifičan organizam, koji funkcioniše u skladu sa sasvim
individualnim mentalnim i emotivnim stanjem.
Osim holističkog pristupa lečenju, sve ostalo su teška zaglupljivanja i stranputice.

šabac.jpg

https://podrinske.com/protesti-protiv-kovid-propusnica/

Protest protiv propusnica u Šapcu.
Ugostitelji su u veoma nezgodnoj situaciji. Ne samo sada, već od početka
ovog cirkusa. Za sada im je isplativije rešenje da od 22h zatvore objekte,
nego da plaćaju kovid redara.

Protesti su održani i u Valjevu, Nišu i Beogradu.

Poslednja izmena:
Ko može da bude stručniji za moj organizam od mene same?
Jedan je stručan za uvo, drugi za jetru, treći za domali prst. Pa nismo mi roboti.
Sve je to jedan, sasvim specifičan organizam, koji funkcioniše u skladu sa sasvim
individualnim mentalnim i emotivnim stanjem.
Osim holističkog pristupa lečenju, sve ostalo su teška zaglupljivanja i stranputice.
au sta sve necu ovde procitati , znaci sad je i sva medicina prevara :D :D :D

Sada si prvi put u životu to pročitao? I do sada nisi primetio da što je više
bolnica i apoteka, to je više bolesnih ljudi? I nikada nisu čuo o štetnim
dejstvima lekova?
Važno je da si ti veseo.
Ne , nisam primetio , primetio sam da je zivotni vek sve duzi i duzi od kad medicina napreduje , primetio sam da smo iskorenili mnoge bolesti koje su vekovima maltretirale covecanstvo.
Koji savet ti dajes clanovima svoje porodice ili prijateljima kojima zatreba hitno medicinska pomoc ili operacija ?

Ne , nisam primetio , primetio sam da je zivotni vek sve duzi i duzi od kad medicina napreduje , primetio sam da smo iskorenili mnoge bolesti koje su vekovima maltretirale covecanstvo.
Koji savet ti dajes clanovima svoje porodice ili prijateljima kojima zatreba hitno medicinska pomoc ili operacija ?
Primetio si ili su ti rekli tako, a ti si poverovao?
Ja sam primetila da u mom selu više nema stogodišnjaka.
Pre samo četrdeset godina bilo je mnogo ljudi starijih od sto godina koji
su sedeli na klupama pred kućom. Sada najstarija žena u selu ima
devedeset godina, a oboljevaju i umiru mladi ljudi. Trebaju mi statistike
i stručnjaci da mi objasne da svojim očima ne vidim kako treba?

Kada me pitaju za savet, ja im kažem da se uloguju na Krstaricu i ptiaju
LazuB šta da rade.

LazuB šta da rade.
Otkud toliki strah od medicine?
Statistika pokazuje da se prosječni životni vijek produžava. U prošlosti, kad nije bilo mnogo ljekova, bolešljivi i slabi su umirali odmah, još u djetinjstvu ili kao bebe. Danas je, zahvaljujući medicini, i takvima pružena šansa da dožive starost. Zato postoji pogrešna percepcija da je sada više bolesnih.

Statistika pokazuje da se prosječni životni vijek produžava. U prošlosti, kad nije bilo mnogo ljekova, bolešljivi i slabi su umirali odmah, još u djetinjstvu ili kao bebe. Danas je, zahvaliujući medicini, i takvima pružena šansa da dožive starost. Zato postoji pogrešna percepcija da je danas više bolesnih.
Uopšte nemam strah od medicine.
Odakle ti znaš iz kog razloga manje dece umire? To može biti i zbog
boljih higijenskih uslova i veće pažnje oko njihove ishrane. Ja nemam
pogrešnu percepciju, nego oni kojima pričaju da je onako kako nije.
Jednostavno ne želite da se osvrnete oko sebe jer vam je udobnije
sa lažima kojima vam filuju mozak.
Savremena medicina ne može da napreduje jer ide u pogrešnom pravcu.

savremena medicina je dobra kad je u pitanju hirurgija i dijagnostika. Lekovima ona uspešno uklanja simptome bolesti ali ne leči uzrok. Kog jednom stave na neke lekove prima ih do kraja života uglavnom. Pa taj jedan lek napravi drugu bolest, pa ide lek za tu novu bolest koji napravi treću bolest. I tako što smo stariji sve više lekova uzimamo. Lekovi ne služe da leče nego da farmakomafija doživotno zarađuje na nama. Ima lekara koji dobijaju pare od farmaceutskih kuća da prepisuju baš njihove lekove.
Životni vek jeste u proseku veći nego ranije, ali to je zato što su neke bolesti iskorenjene vakcinama, boljom ishranom i higijenskim uslovima za život.

Kako može veća pažnja oko ishrane i higijene spasiti bebu koja se rodi sa teškom bolešću ili pogubnim deformitetom? Govorim na osnovu dešavanja iz svog neposrednog okruženja. Da nije bilo ljekara, te osobe bi par dana nakon rodjenja bile mrtve. Danas su oni izrasli u lijepe i zdrave dječake i djevojčice. Čitav život je pred njima. Dobili su šansu da se zaljube, zasnuju porodicu, pomognu drugima, da se raduju, uživaju, ali i da tuguju, plaču, da se rastaju. Sve je to život. Misliš li da su naučnici i ljekari zbog toga zli?

savremena medicina je dobra kad je u pitanju hirurgija i dijagnostika. Lekovima ona uspešno uklanja simptome bolesti ali ne leči uzrok. Kog jednom stave na neke lekove prima ih do kraja života uglavnom. Pa taj jedan lek napravi drugu bolest, pa ide lek za tu novu bolest koji napravi treću bolest. I tako što smo stariji sve više lekova uzimamo. Lekovi ne služe da leče nego da farmakomafija doživotno zarađuje na nama. Ima lekara koji dobijaju pare od farmaceutskih kuća da prepisuju baš njihove lekove.
Životni vek jeste u proseku veći nego ranije, ali to je zato što su neke bolesti iskorenjene vakcinama, boljom ishranom i higijenskim uslovima za život.
Naravno da ima dobrih strana. Već sam o tome pisala, pa me mrzi da
se ponavljam. Sve te usko orijentisane struke čine da se gubi iz vida
čitava slika. Na primer, ne može se lečiti samo stopalo, već čitav čovek.

LazuB šta da rade.
Nema potrebe za izbegavanjem odgovora , znaci koji savet dajes porodici i prijateljima kada im zatreba hitna medicinska pomoc ?

Kako može veća pažnja oko ishrane i higijene spasiti bebu koja se rodi sa teškom bolešću ili pogubnim deformitetom? Govorim na osnovu dešavanja iz svog neposrednog okruženja. Da nije bilo ljekara, te osobe bi par dana nakon rodjenja bile mrtve. Danas su oni izrasli u lijepe i zdrave dječake i djevojčice. Čitav život je pred njima. Dobili su šansu da se zaljube, zasnuju porodicu, pomognu drugima, da se raduju, uživaju, ali i da tuguju, plaču, da se rastaju. Sve je to život. Misliš li da su naučnici i ljekari zbog toga zli?
Jesam li ja negde rekla da su naučnici i lekari zli?
Nisam. Kao što nisam rekla ni da imam strah od medicine. Iz nekog
razloga imaš potrebu da mi pripišeš svtari koje nisam izgovorila.

Rekla sam samo da se broj umrlih u ranijem životnom dobu smanjio iz
nekih drugih razloga, a ne zamo zahvaljujući savremenoj medicini.

Da li onda čudno što su protivnici i ovih sadašnjih mera koje se sprovode u cilju suzbijanja pandemnije korona virusa? Ne, nije. Oni imaju i protiv najobičnijeg leka jer su poverovali da sve što nije 100% "prirodno" je samo po sebi zlo. Homeopatija prednjači, ali povlači za sobom i one koji nisu tako ekstremni homeopati i koji su na granici..koji malo sumnjaju malo veruju. Sada su udruženi svi..koji i malo sumnjaju. Ali kažem, koren ovoga nije uopšte u sumnju u sadašnje vakcine(koje navodno pominju kao razlog), koren nepoverenja je mnogu dublji i stariji. Sumnja u vakcine potiče recimo od samog nastanka. Sumnja u medicinu od samog početka moderne zdravstvene nege.

Sada su razotkriveni. Oni se služe poštapalicom da "oni nisu protiv medicine, čak ni protiv vakcina" samo su protiv ovih sada mera i vakcina. Nije istina. Oni su protiv svih mogućih medicinskih tretmana, oni duboko sumnjaju u namere moderne medicine, a da bi to potkrepili, naravno moraju stvoriti svoj svet iluzije, u kome teorije zavere su potpuno po meri.

No, dobro. Njihovo pravo svakako. Ali se ispravnost ili neispravnost stava vidi kada dođu krizne situacije, poput ove. Oni vođeni svojom dubokom(fundamentalonom) zabludom i nepoverenjem, sada jednostavno ne mogu adekvatno nositi sa ovim. Njihove preporuke idu od zagovaranja "prirodnog" imuniteta do odbacivanja vakcina i lekova. Ali ne uviđaju zato činejicu da potenciranje prironog imuniteta nije garancija da se neće ponovo razboleti kao i da je strašna cena neimunizacije, koja se završava smrtnošću koje su mogle biti sprečene. Oni su svojim stavom sada gotovo "saveznici" pandemije jer ta njihova zabluda je sada najvidljivija.

Poslednja izmena:
Nema potrebe za izbegavanjem odgovora , znaci koji savet dajes porodici i prijateljima kada im zatreba hitna medicinska pomoc ?
Ne izbegavam odgovor zbog sebe, nego zbog tebe. Ali ako već
insistiraš, izvoli.. Samo ne znam šta ćeš s tim odgovorom i gde
ćeš ga.

Ljudima koji su meni bliski nikada nije potrebna hitna medicinska
pomoć, niti boluju od težih bolesti, zato što rešavaju probleme na
vreme. Oni znaju da osveste uzrok poremećaja dok je još u začetku
i time ga otklone.
Onima koji su mi malo dalji, savetujem da primene onu metodu
lečenja za koju sto posto veruju da će im pomoći.

Sto se tice smrtnosti ona se uglavnm nije povecavala mnogo od pocetka pandemije, zato sto se virusu ne isplati da bude previse smrtonosan , njemu je poenta da ti zivis dovoljno du
e o tome je i nestorović pričao nešto slično, samo što tada virus slabi. dok je kod ove pandemije obrnuto
logički razmišljajući, epidemija traje već dve godine, pola svetske populacije ako ne i više je imunizovano što ovim vakcinama, što preležanom zarazom, što neko ima prirodni imunitet. znači virus ako želi da preživi biće manje agresivan.
ovaj virus krši sve moguće medicinske udžbenike.

Tako je. Robert O Jung je morao platiti kaznu od 105000 dolara ženi koju je "lečio" od raka i ništa nije uradio. On je homeopata koji smatra da sve bolesti potiču od neravnoteže između alkalnog i baznog u organizmu što nije nigde dokazano a takođe prirodni preparati ne mogu uticati na alkalnost organizma čak i da je upravu po pitanju ove navodne razmere između baza i alkala u organizmu.

Takođe drugu ženu koju je "lečio" je umrla od raka. Dakle, vrlo je "kredibilan" .
Ja sam skeptican kod takvih.
Ali lecenjem klasicne medicine kroz istoriju je umrlo nekoliko milijardi ne samo dvoje.
Dakle vrlo krediblno...

e o tome je i nestorović pričao nešto slično, samo što tada virus slabi. dok je kod ove pandemije obrnuto
logički razmišljajući, epidemija traje već dve godine, pola svetske populacije ako ne i više je imunizovano što ovim vakcinama, što preležanom zarazom, što neko ima prirodni imunitet. znači virus ako želi da preživi biće manje agresivan.
Prvo ne kapiram zasto slusas Nestorovica kada covek nije virusolog , znaci prica o stvarima u koje se ne razume , drugo postojale su pandemije koje su trajale mnogo duze od ove i bile daleko smrtonosnije i agresivnije ( crna smrt je trajala 7 godina i ubila vise od pola Evrope ) , virus moze da postane agresivniji kod svake uspesne mutacijea i dalje imamo mnogo ljudi koji nisu ni prelezali niti su se vakcinisali ( potrebno je mnogo vise od 50% ).

Odakle ti znaš iz kog razloga manje dece umire?
Na to pitanje odgovor vam je uvek "vidim, imam oči, osvrćem se", ali volite da ga postavljate i da ne prihvatate taj isti odgovor od drugih.

To može biti i zbog boljih higijenskih uslova i veće pažnje oko njihove ishrane.
I životni vek može sasvim moguće biti kraći zbog milion drugih faktora, ne samo "štetnosti lekova". Zagađenost vazduha, vode, namirnica, aditivi, itd.

Prava je sreća da postoje laici da objasne stručnim licima gde greše.

Ja sam skeptican kod takvih.
Ali lecenjem klasicne medicine kroz istoriju je umrlo nekoliko milijardi ne samo dvoje.
Dakle vrlo krediblno...
A spašeno je na desetine milijardi kroz istoriju. Nije baš argument protiv medicine...

Meni je neobično što se prvi mutant pojavio u Engleskoj zajedno sa masovnom vakcinacijom Fajzerom ili Astra Zenekom, nisam baš siguran kojom. Kao da su ih vakcinisali direktno virusom, jbt.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back