KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svim ljubiteljima kornjaca. Dobio sam sumsku suveozemnu kornjacu i ne znam bas puno o njenom odrzavanju. Naime u radnji su rekli da nista ne trazi samo povrce i vodu. Medjutim vec dva dana ne jede nista, ni salatu, ni maslacak ni sargarepu, samo se povlaci u piljevinu u terarijumu i spava. Inace kad je napolju nije plasljiva i krece se. Da li je to normalno sto nije jela?
Kako joj davati hranu? jer ocigledno ne moze da zagrize komad sargarepe i sl. Jos jedno pitanje u vezi hibernacije? Da li ona moze da propustiu zimski san? Kakve su posledice i da li to nesto moze da joj smeta?

Pozdrav i tebi!
Odmah da kazem da se ne razumem puno u shumse kornjache,naime,u chemu je drzish?I gde?Pa to shto nije jela i nije bash normalno ipak je to dwa dana!Hranu joj samo stawish pored nje.Pa onda joj shargarepu i swe shto je twrdje iseckaj na sitnije delowe.Narawno da moze da propusti zimski san,da li ga ima ili nema to saswim nema weze,moje kornjache (wodene) ewo wec 2 godinu ga nemaju,shto znachi da im je toplo i da nemaju potrebu za njim:D.Ne smeta apsolutno nishta!
Slobodno pitaj shta je josh zanima!;)

Imam 3 Kalifornijske Crvenouhe vodene kornjace i drzim ih u onom njihovom "raju" sa palmicom. :-)
Nemam nikakve filtere,grejace itd. Smatram da su nepotrebni jer im stalno sipam toplu vodu.
HOCE DA JEDU SAMO POVRCE!!!!

Ne potrebni???:eek::eek:
Greshish!I tek kako su potrebni!!!Bez swe te opreme,sada pogotowo zimi,lako mogu da ti uginu!Shto mislim da ti ako ih wolish ne bi to zeleo!:D zar ne?
Ti i ako im stalno sipash toplu wodu to ti nishta ne wredi:
1)Zato shto...zato shto se ona swe jedno brzo ohladi,a neshto ne werujem da im sipash wodu swakih 10 minuta!
2)I da je tako,one ne smeju da budu u tako da kazem swezoj wodi,zbog ochiju!,nego ta woda treba minimum par sati da odstoji,a samim tim se i ohladi!Tako da od toga nemash nikakwe wajde!:s
Moj sawet ti je da shto pre kupish potrebnu opremu i reshish stwar,em olakshash sebi,em njima je zagarantowano produzen ziwot!!!!:);)
Eto ja sam rekla swe shto treba!A samo na tebi ostalo da tro uradish!
P.S.Koliko dugo iamsh te kornjache?

z:)
Imam ih od 3. oktobra,mog rodjendana.
Da li mozda znas gde mogu da kupim opremu za kornjace a da zauzima malo mesta?
Nemam bas puno prostora. z:cry:
P.S. Srecna Nova godina!!! :snesko:

Pa u pet shopu...xexe gde bi drugde:D:D:Dz:lol::sanke:

Pa ne znam zawisi kolike su ti.Ako su par cm nije strashno,wazno je da imaju uslowe....koji su potrebni....

Kolike su ti?

P.S.Hwala,takodje!z:dm:

Moja kornjaca(crvenouha) ispusta cudne zvuke (pisne), to se desava po prvi put a imam je vec 3 god.
Da li to nesto znaci i preporucite mi neke kapi za oci ili mast kod infekcije

Opushteno, ne obracaj paznju na te zwukowe...to se deshawa...pogotowu kod muzjaka,a twoja je mushko ili zensko??:?:

Kapi za ochi koje ja koristim su REPTILVIT od firme ''Maxvit''
ewo i slike:
http://www.photorola.net/uploads/ee72cb3d26.jpg

z:dm5:

Hvala na odgovoru.Malo sam sad smirenija,mislila sam da je nesto ozbiljno.Evo vec tri dana je zagledam svaki cas.I od tada sam stalno na internetu.Citam ,citam i svasta sam saznala ali o tome nista.Zvuci malo jezivo ,kao da place -doziva.Primetila sam da joj je jedno oko oteceno i zatvoreno ,ne jede,imam utisak i da tesko dise(moje mislenje).Inace kao sto sam i pisala imamo je 3g. i do sada je sve bilo O.K.
Nikakvi posebni uslovi ,obican terarijum sa palmicom,bez lampe,racici za ishranu,redovno cistila,menjala vodu.Sta sam sve saznala o njima ovih dana dobro je ona i napredovala .
E jos nesto neznam da li je bitno ,pre 2 nedelje kupili smo jednu malu kornjacu za poklon i stavili ih zajedno na kratko.Nasa je bila malo agresivna a i veca je pa sam ih razdvojila.Mozda ju je ona inficirala.
A sto se tice pola nisam sigurna mozda je decko.:zima2:
SRECNA SVIMA NOVA GODINA z:dm5:

Bila sam opsirna u jednoj poruci,verovatno je nisi procitala.Nije ni bitno samo da resim problem.Imam obican terarijum(posle svega procitanog planiram da nabavim sve sto je za nju potrebno)
Nabavila sam deksametazon-neonicin kapi za oci i pokusala sa joj ih stavim.Neznam da li ce imati efekta ako samo kapljem na spoljni deo.Jedno oko sad i otvara a drugo je skroz zatvoreno.

Ti si nowi chlan pa ti se prwih 10 poruka ne wide odmah,onda se ni ta poruka nije widela;)
Sada to nije wazno...owaj za zdrawlje kornjache ja bih ti sawetowala da nabawish akwarijum,lampu,filter,i
GrEjAch obawezno!!! Bez toga bukwalno nema wajde...

Kapi nastawljaj da joj stawljash na oko,probaj ne samo na spoljni nego i na unutrashnji..I da kupi owe kapi koje sam ti ja preporuchila i stawljaj joj u wodu,po 2-3 kapi swaki put kada menjash wodu.Wodu iskljuchiwo menjaj swaki dan! I nikad nemoj u terearijum/akwarijum da sipash swezu wodu,uwek ostajalu...

P.S.Nemoj da planirash kupuj!:D;)

Pozzz

Wazi,pozzzDrav...samo napishi ako treba neshto:D;):)

Kao prvo pozdrav svima !

Kao drugo, nisam mogao da ostanem ravnodusan na postove koje si pisala iskljucivo ti MaR!nA ! Da odmah napomenem NIJE MI NAMERA nikoga da vredjam, ali mislim da su tvoji odgovori na neka postavljena pitanja ovde NEPRIMERENI i UOPSTENI, a neki cak toliko POVRSNI da se na kraju ne zna sta si htela da kazes !
Iskreno mislim da ti iskljucivo vijas broj poruka na ovom forumu, a isto tako i status na istom ! Barem tako deluje ovde u ovoj temi, jer kada neko ima preko 8000 postova a svaki drugi odgovor na bilo koje postavljeno pitanje mu je "ne znam, nisam siguran, ne razumem se bas...", mogu samo da pomislim da ti je vazno da ubodes jos jedan post i nista vise ! Sto se tice tvojih saveta vecina je ok, ali to sto ti savetujes ljudima, svako ko koristi internet moze da pronadje bez ikakvih problema putem Google-a !
Dao sam sebi za pravo da te iskritikujem, samo zato sto sam clan nekih foruma aquaristike i teraristike i vidim o cemu se radi ! NISTA LICNO !

Jos jednom, NEMOJ DA SE LJUTIS, ali sa takvim porukama ovde samo zauzimas mesto i nista vise ! Bolje je ljude uputiti na neku dobru adresu, nego GUBITI I NJIHOVO I SVOJE VREME NA PRESIPANJU IZ SUPLJEG U PRAZNO !

Neko kome je stvarno stalo do njegovog ljubimca odvojice vreme da na PRAVOM MESTU potrazi ADEKVATAN SAVET !!!!

Toliko za sada ! Pozz !

Poslednja izmena od moderatora:
Ne ljutim se ja :D
Ali mi ti nisi jasan...ako su oni pitali,ja cu da odgoworim...shto da ne odgoworim ako znam :),a?
uostalom reklamiranje drugih foruma preko foruma je zabranjeno...owako moje iskustwo sa kornjachama je weliko...tako da znam! I drugo koliko ja imam postowa nema weze...:D,zar ne?Ne znachi da ako sam se ja registrowala na owaj forum da treba da budem samo na jednom podforumu...tako da iscooliraj:)...pozzzIC...nemoj ni ti da se ljutish!;)

Марина и бјн_тмц, замолићу вас да личну расправу пребаците на ПП (приватне поруке), овде није место за тако нешто. Реално нема потребе да критикујете једно друго, ко може нек да савет, на ономе ко га тражи је да одлучи који савет ће да усвоји! Ваша је добра воља ако ћете неком да помогнете. Овде негујемо коректан однос према свакоме, па се то очекује и од вас!
Поздрав

Back