KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danaida:
Ne znam za BG, ali ako ne uspes da ih nađeš, znam da ih bude u NS, u prodavnici "Zoo Tropico" u Dunavskoj ulici. Ja sam moju tamo kupila :)

A, reci mi molim te koliko se krecu? Bas sam zagotivio te zivotinje pa bih zeleo da kupim jednu, a inace imam 2 crvenouhe kornjacice... :)

meni nece da otvori stranicu...
no, da vas pitam.
nedavno sam spasila kornjacu od komsinice...(ona je otisla pa mi ih je dala na cuvanje...i videla sam da je u uzasnom stanju...)
naime, oci su joj nekako otekle i ima mrenu...mazem mu ih hloramfenikolom, izgleda da je infekcija, tako kazu...imate li iskustva sa tim? svaki savet je dobrodosao
i kupila sam joj drustvo...
no, sad oboje nece u vodu...reko' hladno je...ali nije...voda varira od 5 stepeni i do 12...da li je to hladno?
takodje, nece da jedu...
ne znam za ovog jadnicka da li je uopste jeo...s obzirom da je bio zapusten...

jako hladno.
temperutra mora biti konstantna i treba da bude oko 25 stepeni... najbolje je nabaviti grejač za vodu.
bolesna kornjača obično ne ulazi u vodu nego je na suvom i greje se.
dok ne ozdravi teško da će jesti.

probaj ponovo da otvoriš site o kornjačama koji je djoša dala ...

pomoglo je. hvala puno :)

a sta sa infekcijom, je l' dobro postupam??? mazem mu to tri puta dnevno... otprilike za koliko da se nadam napretku? izlecivo je je l' tako? :shock: i kad se izleci zivnuce je?

jeele:
pomoglo je. hvala puno :)

a sta sa infekcijom, je l' dobro postupam??? mazem mu to tri puta dnevno... otprilike za koliko da se nadam napretku? izlecivo je je l' tako? :shock: i kad se izleci zivnuce je?

A bre Jelena imas drugove experte za akvaristiku i teraristiku a ne pitas nista ?

Imam loshe iskustvo sa kornjacama .......

kupio sam najpre 2 male , pa posto sam uzeo ogroman akvarijum odlucio da kupim josh 2 ...naravno nisam ni gledao sta kupujem : crvice , racice , govedje susheno meso , suseno voce ....itd. naravno plus kapi za ocvrshcivanje oklopa , kapi za infekcije koje se stvaraju usled prljave vode ..... nabavio sam svu dodatnu opremu od precistaca vode , nonke ...da to sve izgleda full ...medjutim KORNJACE SMRDE .... imaju tako jaku tecnost i izemt koju ispushtaju da sam pomislio da mi je kanalizacija u stanu , menjao sam svaka 3 dana vodu ,ali nije to mali akvarijum ...iskreno useresh se dok promenish vodu i tako svaki dan .....kazem ja u 3 lepe i kornjace i poklonim ih jednoj ortakinji sa komplet opremom , nisu se ni kod nje dugo zadrzale jer su vec porasle i njoj su smrdele ...i tako da su te moje kornjace verovali ili ne kod 4 vlasnika koji je naravno 3 poklonio i ostavio je samo jednu ... to su moja losa iskustva ...ali treba uzeti samo 1 ili barem 2 da ne bude usamljena i to je to ... pozz

hloramfenikol je poceo da deluje, desno oko mu je vec otvoreno kol'ko tol'ko, zivnuo je i poceo da jede, ova mala se adaptirala i sad luduje, dosta je zivahna i bezi stalno...:)
ovo cisto informativno pisem - ako neko bude imao slicnih problema.

sad mi je najveci problem oko kornjaca to sto se svadjam sa vlasnicom...
ne pada mi na pamet da joj ih vracam...inace kornjaca se zove Radovan Milovan Miroslav Uros Krstivoje Nemanja II od svog imena Oskar i novododato ime Martin
i da, postojao je i prvi od svog imena...postojao...
novu kornjacu jos nisam krstila...:)

:D :D :mrgreen:
skraceno Oskar ili Martin, sta prvo padne na pamet...

a za zenku neki su predlozili Marta, ali nesto mi glupo...martin - marta...k'o da sam senilna pa ne mogu da zapamtim...
hm...Igrit? ili nesto se premisljam...da bi bili u paru i njoj bi onda jedno 7-8 imena dala...nijedno izostavljeno :lol:

Јле могу нешто да питам вас, љубитеље корњача?
Шта је то што вас привлачи да их држите?
Стицајем околности добила сам велики тераријум и две мале корњачице, и сад треба да научим нешто о њима, да их чувам, и све то....а не видим баш неку сврху....
Наиме, не знам шта је интересантно у томе бактати се око њих.
Помозите ми да их заволим.

Hellen:
Јле могу нешто да питам вас, љубитеље корњача?
Шта је то што вас привлачи да их држите?
Стицајем околности добила сам велики тераријум и две мале корњачице, и сад треба да научим нешто о њима, да их чувам, и све то....а не видим баш неку сврху....
Наиме, не знам шта је интересантно у томе бактати се око њих.
Помозите ми да их заволим.
Isti problem sam i ja imao kad sam dobio moju kornjacu.
Meni je cak i bila gadna, ligava i td, medjutim bas mi je postala draga.
Kad sam je dobio hteo sam da je dam nekome i dobro je sto nisam, tako da ces se navici i zavoleces je.
I da nisam je voleo zbog toga sto uvek kad je uzmem uvuce se u oklop medjutim oslobodila se i neplasi se vise (mene) pa se ne uvlaci u oklop.

JOS JEDAN VAZAN SAVET: NEMOJTE KORNJACU SUNCATI ILI GREJATI SA ONIM KINESKIM LAMPAMA STO SE ZAKACE NA UKVARIJUM (TERARIJUM) ILI POLICU PORED AKVARIJUMA, UPERE U NJIH I TAKO SE GREJU (MISLIM DA SAM VAM OBJASNIO KOJA JE TO LAMPA, KOSTA OKO 150 200 DIN KOD KINEZA), ZBOG TOGA JER SE MENI ZAPALILA I POCELA DA VARNICI, A JEDNOJ ZENI SE CAK I SOBA ZAPALILA JER NIJE ISKLUCILA LAMPU I LEGLA DA SPAVA

Back